Hernieuwde kennismaking en herinneringen…


Bijna 65 jaar geleden ben ik geboren in het dorpje Sloten, dat toen al bij Amsterdam hoorde. Ik was er al jaren niet meer geweest, familie woonde er niet meer, alleen een paar vrienden waar ik al een paar jaar niet meer was geweest.

Onlangs kreeg ik een klein berichtje via Schoolbank van Leo, een oud-klasgenoot. We zaten 6 jaar lang bij elkaar in de klas op de Lagere School en 4 jaar op dezelfde Mulo, hoewel daar niet bij elkaar in de klas.
We stuurden wat berichtjes over en weer en Leo stelde voor om een afspraak te maken om elkaar te ontmoeten en dan herinneringen op te halen aan onze schooltijd.

Luchtfoto Sloten
Luchtfoto Sloten

Het leek mij ook hartstikke leuk en de afspraak zou plaatsvinden in ons oude dorpje. De planning was om dan een rondwandeling te gaan maken. Hij had wel een aantal plekken bedacht waar hij graag heen wilde. Donderdag 5 maart werd vastgelegd, het zou een mooie dag worden qua weer en dat was het ook.

Om 11 uur ontmoetten we elkaar in een café-restaurant bij de brug naar Badhoevedorp. Leo was zelf 40 jaar niet meer op het dorp geweest. De begroeting was allerhartelijkst, maar hij had me wel een beetje bedot. De foto op Schoolbank was ‘en profil’ en van heel wat jaartjes eerder. Als ik hem zo ergens tegen was gekomen had ik hem nooit herkend. Maar hij was wel echt Leo. Hij had van mij wel een recente foto gezien en herkende mijn stem.

Leo rechtsboven naast de 'meester'. Ik rechtsonder...
Klassenfoto 1961-1962 Leo rechtsboven naast de ‘meester’.
Ik rechtsonder…

Hij noemde me in de e-mails Treesje, net zoals vroeger op school en hij bleef dat ook doen. Ik was vroeger heel klein en tenger en dat had hij nog steeds in gedachten, inmiddels is er het een en ander veranderd ;-).
Hij bestelde koffie met appeltaart en vertelde de serveerster dat we elkaar bijna 50 jaar niet gezien hadden en wat we die dag zouden gaan doen. We hadden best veel te vertellen, maar dat kan ook niet anders na zoveel tijd. Stiltes zijn er niet gevallen, maar ja, voor wie mij enigszins kent is dat ook al geen nieuws.

Na de koffie gingen we aan de wandel. Het was reuze gezellig en we stopten vaak om te praten over de winkeltjes, die er niet meer waren, en waar welke winkel was geweest. We stopten bij de Speeltuin waar we vaak speelden en naar de dansavonden gingen in onze tienerjaren. Daarnaast stond het statige herenhuis met de grote beukenbomen ervoor, dat wij (man en ik in 1985) bijna hadden gekocht. We hadden een optie als eerste koper bij de Gemeente Amsterdam die toen eigenaar was, als de huurders eruit zouden gaan. Op een bepaald moment kregen we bericht dat we het huis konden komen bezichtigen omdat het dus verkocht  ging worden. Helaas kwam dat net te laat, we hadden toen net een woonark gekocht die niet zo snel weer verkocht zou zijn. Het huis op zich was niet eens te duur maar de erfpacht die moest worden betaald nekte ons. Het zou ook een 10-jarenplan zijn geworden, misschien nog wel langer voor het helemaal klaar zou zijn, want letterlijk alles moest vernieuwd worden, maar achteraf was dat het zeker waard geweest (2 minuut 14 in het filmpje onderaan). Toch wel een gemiste kans… ik vind het nog steeds een prachtig huis.

Banpaal_Sloten_(NH)
Banpaal uit 1794

Er tegenover stond het huis van de dokter, het was een beetje een vreemde dokter, dat vond iedereen.
Volgens Leo reed hij ooit eens in de winter met een sliert kinderen op schaatsen achter zijn Morris Mini over de bevroren/besneeuwde straat.
Verderop nog meer winkels en het Parochiehuis, waar de ‘clubs’ en de ‘tieneravonden’ werden gehouden, de banpaal, toch een monument in zo’n klein dorpje, en we liepen achterom naar de school. Alles was nog hetzelfde, de fietsenstalling, de grote deuren en de trappen. Zo leuk om weer te zien.

Dorp Sloten ri brug
Achter in het steegje naast het witte huis links woonde ik

Vervolgens staken we over naar naar mijn ouderlijk huis tegenover de school, waar de eigenaars in zijn gaan wonen na het vertrek van mijn moeder in 2002. Het is niet mijn geboortehuis, dat was een klein tuinhuisje achter het huisje van mijn grootouders, die woonden op een steenworp afstand, maar ik heb er van mijn 4e tot mijn 20e jaar gewoond.

We wandelden door naar de kroeg tegenover de kerk. Leo ging daar in zijn tienerjaren op zondag met vrienden biljarten, toen het alleen nog een café was. In die tijd kwam ik er nooit.

100818-144707_ 4785_50D
RK St Pancratiuskerk en de pastorie

We hadden ook wel even de kerk in willen lopen maar die werd helaas net afgesloten. Daar hebben we vroeger ook heel wat uurtjes doorgebracht. Vooral Leo, want hij moest niet alleen op zondag naar de kerk, maar ook elke dag voor schooltijd.
In mijn tienerjaren werden er de jongeren-missen gehouden, swingende missen met moderne zang, dan ging ik zelfs graag naar de kerk, als ik maar kon meezingen.
Ik ben zelf in die kerk gedoopt, heb er mijn 1e en Plechtige Communie gedaan, het Vormsel ontvangen, ben er getrouwd en ook mijn eigen kinderen zijn er gedoopt. Mijn vader is vanuit deze kerk begraven en uiteraard meer familieleden. Maar ik kan me natuurlijk zo ook nog wel herinneren hoe die kerk er van binnen uit ziet.

200px-Politiebureau_Sloten_NH_2008
Het kleinste politiebureautje van Nederland
10710752_696402587120238_2341020537923413996_n
In het huisje uiterst rechts woonde Leo

Daarna wandelden we op ons gemakje terug naar het Dorpsplein. We bekeken het piepkleine politiebureautje, dat het kleinste politiebureautje van Nederland blijkt te zijn, en liepen naar het huisje waar Leo had gewoond en daarna naar het huis van zijn oma. Hij heeft daar, met zijn vader, moeder en nog 3 kinderen 1 jaar ingewoond. Ze kwamen uit de rimboe van Brazilië en hadden toen nog geen eigen woonruimte. Hij was toen nog nooit naar school geweest en was een beetje een bozig jongetje dat het veel te koud vond in Nederland. Maar op school kon hij goed meekomen, want hij hoorde volgens mij al heel snel bij de besten van de klas, al wil hij dat nu niet meer toegeven ;-).

Oud-Sloten-bus-G
Bus G

We herinnerden ons Bus G die ons toen naar Amsterdam bracht, de eindhalte was bij de brug.

We hebben heel veel bijgepraat en ook veel gelachen. Nadat we een broodje zijn gaan eten wandelden we nog even langs de molen en het water richting het gemaal waar mijn opa zijn palingen ving (de oude stroper) en waar Leo altijd met zijn vrienden viste. Daarna hebben we nog iets gedronken, wat nagepraat over de dag en namen we afscheid.

Klik op de foto’s om ze te vergroten!

Het was een erg leuke dag en heel speciaal om eens met andere ogen te kijken naar alles wat vroeger zo vertrouwd was. En die herinneringen delen, met iemand die dezelfde herinneringen heeft, was extra leuk.


Leo, nogmaals bedankt voor je gezelschap en je gezelligheid, ik heb sowieso echt van deze hernieuwde kennismaking en deze dag genoten!

Toen we afscheid genomen hadden ben ik nog even mijn oude vrienden gaan opzoeken die zomaar allebei thuis waren! Heel fijn ze weer gezien te hebben en al was het een paar jaar geleden, het was weer als vanouds, ze zijn weer terug in mijn leven en dat maakt me heel blij!

Vraagje voor mijn lezers:
Zijn jullie wel eens terug geweest naar de plaats waar je bent geboren of waar je je jeugd hebt doorgebracht? Of woon je er misschien nog steeds?

 

Advertentie

51 gedachtes over “Hernieuwde kennismaking en herinneringen…

 1. Sara Bruinsma 15 september 2016 / 20:31

  Dag, in de voorbereiding op een dagje Sloten kom ik op je blog terecht. Wat enorm leuk! Ik ga binnenkort met drie zussen (allen 70 plus) een trip dowm memory lane maken in het geboortedorp Sloten. Dat gaan we doen in een oude snoek (DS) en er gaat een schrijver/fotograaf mee om een verslag van de dag te maken. Ik kijk er erg naar uit, zeker na het lezen van jou blog en het zien van je filmpje! Groeten Sara (Sara, for good old times)

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 15 september 2016 / 21:02

   Dag Sara, wat ontzettend leuk om een reactie van jou te krijgen, dankjewel!
   Eerlijkheidshalve moet ik erbij zeggen dat het filmpje niet van mijzelf is hoor. Wel door iemand gemaakt die ik ken trouwens. Je hebt een enig beroep om dit soort dingen met oude/oudere mensen te doen. Ben even naar je site gegaan, echt ontzettend leuk en ik kan je natuurlijk promoten op mijn blog als je dat zou willen.
   Ikzelf ben intussen 66 maar voel me echt nog niet zo.
   Ben zo benieuwd wie die 3 zussen zijn…mag je dat verklappen? Misschien ken ik ze wel. Mag je de groeten van me doen (van Trees van der Vliet), ik woonde dus vroeger in een klein huisje achter de melkboer.
   De zoon van deze melkboer (Tolenaars), een jaar of 6 ouder als ik, ben ik toch zijn naam vergeten, had trouwens ook een snoek. Ik weet nog dat ik het geweldig vond als die achterkant bij het starten omhoog ging. Ook weer leuke herinneringen.
   Ongeveer 3 mnd geleden ben ik nog een keer met mijn vriend in Sloten geweest. Hebben we samen weer zo genoten! https://irispapilio.wordpress.com/2016/06/02/stapuit-17
   Ik wens je heel veel plezier die dag in Sloten. Kun je me het verslag sturen of een link waar ik dat mettertijd kan vinden? Als dat mogelijk is natuurlijk!
   Lieve groet, Trees

   Like

 2. Corrie Castelijn 14 januari 2016 / 16:30

  Ik was op zoek naar luchtfoto’s van Sloten en daardoor kwam ik op deze blog terecht.
  Hartstikke leuk, want het lijken wel mijn herinneringen aan Sloten 😃 inclusief de schoolfoto.
  Een “walk down memory lane” ga ik zeker ook maken, als het lente wordt.
  Hartelijke groeten van Corrie van Sloten-Castelijn.

  (Ja, ik ben getrouwd met een van Sloten)

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 30 mei 2016 / 14:46

   Hoi Corrie, wat leuk dat je zomaar op mijn blog terecht bent gekomen. Ben jij de Corrie van de tweeling met broer Jan? Dan waren we klasgenoten. Ik had deze reactie al voorbij zien komen, maar was toen niet in Nederland. Later helaas niet meer aan gedacht om terug te reageren. Ik weet ook niet of je dit nog leest.
   Ik kwam zelf weer even hier omdat ik laatst weer een wandeling door het dorp heb gemaakt met mijn vriend. En ook daar weer een berichtje over heb gemaakt waarin ik wilde verwijzen naar dit logje. Wat grappig dat je met een ‘van Sloten’ bent getrouwd.
   En… ben je ook al eens terug geweest en heb je ook herinneringen opgehaald?
   Bedankt voor je reactie!
   Lieve groetjes, Trees

   Geliked door 1 persoon

 3. Nick Zwart 13 januari 2016 / 23:38

  Heel leuk om je verslag te lezen. Als ik dit lees moet ik toch ook weer eens door Sloten lopen, de foto’s laten zien dat het er nog niet echt veel veranderd is. Alleen de mensen die ik ken zullen wel weg zijn. Ik was ook veel in de kerk te vinden als organist op de zaterdagavond en ook bij het jongerenkoor. Tot ik rond ’82 naar Almere ben verhuisd.

  Like

  • Regenboogvlinder 14 januari 2016 / 01:29

   Bedankt voor je reactie! Zou ik echt een keer doen, was zo de moeite waard! Er kwam vwel terug in mijm herinnering!

   Like

 4. Janine Sallé 13 juli 2015 / 15:44

  Leuk om te lezen en foto’s te kijken van het dorp waar ik ben opgegroeid. Mooie foto’s trouwens. Een ding wil ik rechtzetten, die dokter had geen schaatsers achter zijn auto. Iedereen zat stevig op een slee en hij reed heel rustig. Het was trouwens mijn vader. Veel succes verder met je blog.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 juli 2015 / 15:52

   Janine Faber.. niet te geloven dat jij bij mij reageert zeg. Dan had Leo een ander beeld voor ogen, maar met die slee moet ook wat geweest zijn zeg… hahaha! Je vader was een aparte man, een mensenmens. Hij gedroeg zich niet alsof hij verheven was boven de mensen, zoals toentertijd toch wel vaak voorkwam. Kwam binnen als een vriend. Mijn vader had vaak van alles, is ook heel jong gestorven (48) maar hij kon met jouw vader lezen en schrijven en ze verstonden elkaar goed!
   Dank voor je reactie, ik weet niet of je dit nog terugleest of aan hebt gevinkt dat je op de hoogte wil worden gehouden van reacties op dit bericht. Als ik niet meer van je hoor, zal ik dit stukje naar je mailen!
   Dankjewel, ik beleef er veel plezier aan… Hoe kwam je hier zomaar terecht? Via Facebook?
   Groetjes, Trees

   Like

 5. Morgaine 8 juli 2015 / 22:39

  Dit stukje ken ik dus echt niet, tenminste, niet dat ik weet, of ik was nog een baby, maar ik denk niet dat mijn moeder die kant op ging voor iets.

  Prachtige foto’s ook zo met die muziek erbij, al ben ik wel voorstander van de Wim Sonneveld versie, hahaha

  En mijn antwoord weet je al, ja ik ga dus met regelmaat terug naar mijn geboortestad en ja, ik ben dus vlak naast het oudste gedeelte van de stad opgegroeid, dus alles wat toeristisch is en nog is… was mijn playground…. Oud West namelijk, Kinkerbuurt en later de Mecatorbuurt, we liepen vaak gewoon naar ‘de stad’. Lees, Kalverstraat etc. Of vaker nog, naar de Bilderdijk.

  X

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 8 juli 2015 / 22:54

   Veel mensen kennen het niet, verwarren Sloten ook met Sloterdijk. Leuk hè, zo vlakbij de stad wonen. Ik had een tante en nichtje wonen in de 2e Schinkelstraat. Logeerde daar vaak. Maar ja dat is al 50-55 jaar geleden. En mijn oma en een paar tantes in Amsterdam-Oost. En later een zwager en schoonzus in een zijstraat van de Overtoom. Ja die oude buurt in Oud-West kwam ik ook wel. Ten Katemarkt en de Kinkerstraat. Leuke herinneringen.. X

   Like

 6. gewoonanneke 25 maart 2015 / 17:15

  Wat leuk zo’n reis naar het verleden. Ja mijn moeder woont in het dorp waar ik ben geboren en mijn broer in ons ouderlijk huis dus daar kom ik nog regelmatig. En in ontmoet er dan ook mensen van vroeger van school. Want er zijn daar meer kinderen die het huis van hun ouders gekocht hebben en nu nog op verjaardagen e.d. bij elkaar komen. Dat zijn ook schoolvrienden van mij van vroeger. Ook een keer een reünie gehad waarbij praktisch heel de klas was, zo ontzettend leuk was dat. En mijn schoolvriendin waar ik nog steeds mee bevriend ben, wij halen ook vaak herinneringen op. Leuk hoor.

  Like

 7. ferraravictoriene 20 maart 2015 / 23:59

  Ik ga regelmatig naar de streek/dorp van herkomst omdat er nog familie woont. Ik zie dus ook veel veranderingen soms ten goede en soms minder geslaagd. Maar mijn oude school staat er nog, uiterlijk onaangetast, waarschijnlijk aan de binnenkant wel gemoderniseerd.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21 maart 2015 / 07:14

   Dat is toch leuk dat je er nog regelmatig komt en er toch nog vertrouwde dingen over zijn!

   Like

 8. Myriam 20 maart 2015 / 21:44

  Dat is me wat, na zoveel jaren iemand terug zien en herinneringen gaan ophalen. Mooi!!!

  Geliked door 1 persoon

 9. ♫ Mel☺dy ♫ 20 maart 2015 / 11:39

  Wat een heerlijk verhaal en je enthousiasme straalt er vanaf. Zulke dingen maken het leven echt de moeite waard hè?!

  En ja heel af en toe kom ik nog wel eens in mijn geboortedorp als ik mijn vriendin bezoek (zij was toen mijn buurmeisje) Ik heb niets meer met die plek maar ja ben er dan ook al 36 jaar weg…

  Ik wens je nog talrijke leuke ontmoetingen en ontroeringen toe,

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20 maart 2015 / 12:11

   Dankjewel Mel, je hebt gelijk, dit soort dingen maken het leven extra leuk!
   Het is mij altijd blijven trekken, ik heb altijd gezegd, ooit kom ik terug om te wonen, maar dat zal niet gaan gebeuren!
   Dankje, dat zal vast gaan gebeuren!

   Geliked door 1 persoon

 10. akkerbloempje 20 maart 2015 / 09:31

  Ik woon er nog steeds, maar elk jaar zijn er minder plekjes over van mijn jeugd. Onze stad is er eentje van veel platgooien en steeds maar weer opnieuw opbouwen. Veel plekken bestaan al niet meer, en mijn oude middelbare school heeft plaatsgemaakt voor seniorenflats. Hier waait letterlijk de frisse wind door de stad, elk jaar opnieuw. Hele wijken worden afgebroken, parken volgebouwd, winkelgebieden verlegd en ga zo maar door. Soms ziet het er eindelijk mooi uit, maar vaker verliezen we historische gebouwen waarvan er steeds meer plaatsmaken voor nieuwbouwblokendozen die het net niet helemaal zijn.
  Van ons klein Amsterdam is in ieder geval echt niets meer over! 😦

  Gelukkig hebben we wel de duinen en de zee, dat is een constante.
  Dat maakt dat het hier nog goed vertoeven is, want zeg nou zelf, hoeveel plekjes in Nederland hebben er aan 3 kanten water?

  gr Bibje

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20 maart 2015 / 12:13

   Overal verandert hè Bibje, wel jammer eigenlijk, soms was het toch ooit beter…
   Dat er historische gebouwen verdwijnen vind ik ook altijd zo zonde! Maar helaas kunnen ze niet overal een Nationaal Monument van maken.
   Je bent een bofkont met aan 3 kanten water, nee, dan is DH denk ik het enige plekje in Nederland!
   XXX

   Like

 11. lisoverseks 20 maart 2015 / 05:18

  Enig die memories.
  Mijn ouders zijn na wat omzwervingen weer dichtbij hun oude buurtje gaan wonen, dus ik kom nog regelmatig in jeugdherinneringen terecht. Heerlijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20 maart 2015 / 12:14

   Ja echt ‘sweet memories’!
   Leuk hoor dat ze weer terug gegaan zijn, ik had het ook altijd gehoopt, maar zal er wel niet meer van komen denk ik…

   Geliked door 1 persoon

 12. Lenjef 19 maart 2015 / 20:45

  Herinneringen

  leven is onophoudelijk veranderen, ook van huis en thuis
  de schaduwen van het heden
  zijn anders dan die van het verleden
  en in het beeld van herinneringen komt steeds meer ruis

  Lenjef 🙂

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 20 maart 2015 / 00:02

   Dankjewel Lenjef, wat mooi weer!
   Ach ja, we zijn allemaal oud genoeg geworden om te weten dat het leven steeds weer uit veranderingen bestaat hè.. soms positief, soms negatief…

   Like

 13. rietepietz 19 maart 2015 / 19:45

  Nou dat huisje op 2.14 zou ik ook wel willen wonen;-)
  Ik kom nog regelmatig over de laan in Den Haag waar ik geboren en getogen ben, en dan ben ik héél dankbaar dat ik daar nú niet meer woon, we zijn er 26 jaar geleden weggegaan omdat het er zó verpauperde dat het (voor ons) niet leefbaar meer was.
  Afschuwelijk als je ziet wat er van de eens zo prettige laan geworden is.
  We wonen nu slechts 10 km verder in een dorpachtig stadje dat aan Den Haag grenst.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 19 maart 2015 / 23:58

   Ja hè Ria, is echt zo mooi opgeknapt! En die plek alleen al, nou ja gemiste kans dus…
   Maar je kunt wel willen, maar het moet ook op te brengen zijn…

   Jullie hadden duidelijk een goede reden om te vertrekken, en achteraf geen spijt gehad begrijp ik. En dat dorpachtige stadje zou zomaar net zoiets als Sloten kunnen zijn misschien…

   Like

 14. minoesjka2 19 maart 2015 / 19:44

  O, wat leuk zeg!!
  Ja, het word wel minder, maar ik kom nog regelmatig in mijn geboorteplaats, maar niet in de buurt van de straten waar wij gewoond hebben, gewoon omdat mijn familie in de nieuwer gebouwde wijken woont.
  Toevallig had ik me voorgenomen er weer eens te gaan kijken, maar de straat waar ik als kind gewoond heb is veranderd, omdat ons huis en nog een paar gesloopt zijn en er nu een flat staat.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 19 maart 2015 / 23:55

   Jammer hè, dat jullie huis er dan niet meer staat. Maar de omgeving zegt vast ook veel! Wij hebben echt het hele dorp gehad, zo leuk!

   Like

 15. marjolijn1 19 maart 2015 / 18:16

  Ja hoor, tot mijn moeder overleed heel vaak, nu minder en er eigenlijk alleen maar doorheen.
  Goede reis weer en veel plezier, tot over een week of 4 weer.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 19 maart 2015 / 23:54

   Toch leuk hè om af en toe even rond te kijken!
   Dankjewel Marjolijn, ik ga er nu echt van genieten heb ik mezelf beloofd!

   Like

 16. VoorHetBlogGezet 19 maart 2015 / 17:47

  Voor mij is het cirkeltje rond. Mijn zoon heeft pas een oud huisje gekocht in dezelfde straat waar ik geboren ben en opgegroeid. Zijn huisje staat achter in een smal straatje tegen een wit huisje aangebouwd waar de kruidenier nu nog woont waar wij vroeger ons snoepgoed haalden. En het winkeltje heette? Juist…*Het Cirkeltje*

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 19 maart 2015 / 23:53

   Jeetje Ria, dat is wel heel apart zeg! Inderdaad die cirkel is mooi rond voor jou!

   Like

 17. kakel 19 maart 2015 / 14:40

  Ja, ik ben al verschillende keren naar onze oude straat in Rotterdam geweest. Rondgelopen in het buurtje. Naar het Oude Westen waar mijn middelbare school nog steeds staat. Leuk!
  Wel grappig: wij woonden ook dicht bij het CBR :-))
  Wat een ontzettende, leuke ontmoeting is dat geweest en jullie hebben het beiden naar de zin gehad. Beter kan niet.
  Liefs Kakel

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 19 maart 2015 / 14:44

   Gek hè, dat het toch blijft trekken waar je je jeugd doorgebracht hebt.
   Ja het was echt super, zoiets is ook veel leuker met iemand samen die ook diezelfde herinneringen heeft aan zo’n dorp!
   Liefs, Trees

   Like

 18. cornma 19 maart 2015 / 11:49

  Oh, wat leuk zo’n dag, helemaal als je samen herinneringen kunt ophalen. Ik zou niet terug durven gaan naar de straat waar ik ben opgegroeid, de hele buurt wordt nu bewoond door mensen uit een Afrikaans land en ik heb begrepen dat het er niet beter op geworden is..

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 19 maart 2015 / 13:46

   Was het ook, zoiets is alleen ook niet leuk!
   Oeps, dat is jammer, maar gevaarlijk zal het toch niet zijn? Zeker niet als je iemand aanspreekt en vertelt dat je daar gewoond hebt. Vinden ze juist vast leuk!

   Like

 19. roadlaura1969 19 maart 2015 / 10:57

  Wat een prachtige dag en ervaring mooi Trees 🙂

  Ja om op jouw vraag terug te komen. We hebben 2 keer met “de dtraatkinderen” samen gezeten waar we vroeger mee in de straat woonde en speelde. Niet iedereen was erbij masr wel gezellig.

  Onlamgs is een dochter van 1 vd meiden op de televisie geweest omdat ze in Parijs gescout is voor FordModels ze was bij sns6 shownieuws, jeugdjournaal dan leef je ècht mee 👍

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 19 maart 2015 / 13:45

   Was het Laura, ik heb er echt van genoten! Leuk die ontmoeting van jou ook! En natuurlijk, als het klikt, wordt er weer een band gevormd en leef je mee met zulke dingen, leuk!

   Geliked door 1 persoon

   • roadlaura1969 20 maart 2015 / 11:48

    Ja , heb je dat ook niet dat je eigenlijk gevoelsmatig je niet het idee hebt (was het niet dat er dingen om ons heen gebeuren) dat je je ook niet ouder voelt ? Zo ervaar ik dat tenminste 🙂

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 20 maart 2015 / 13:16

     Dat heb ik ook ja, ik word in mei 65, snap echt niet waar die jaren allemaal gebleven zijn. Ik voel me gewoon zoals ik me voel, en nu helemaal, vol levenslust en plezier in (bijna) alles wat ik doe :-).

     Geliked door 1 persoon

 20. Harrij Smit 19 maart 2015 / 09:49

  Wat leuk zo’n wandeling in je roots met een tijd- en schoolgenoot.

  Geliked door 1 persoon

 21. Marja 19 maart 2015 / 08:44

  Ik heb genoten van je verslag. Zo leuk om dit met een klasgenoot te doen. Je mag trots zijn op het dorp. Prachtig.
  Ik ben vaak in mijn oude wijk geweest, maar een flatbuurt spreekt niet zo tot de verbeelding als een dorp.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 19 maart 2015 / 13:43

   Dankje Marja! Het was echt heel bijzonder. Hij was wel eens lángs het dorp gereden maar nooit meer er doorheen. Vond hij gewoon niks aan, dit soort dingen moet je ook kunnen delen, is veel leuker. Nee snap ik, een flatbuurt is toch anders.

   Like

 22. beaunino 19 maart 2015 / 08:28

  Wat een leuke ontmoeting. Ik kan me zo voorstellen dat het juist zo bijzonder is om dit samen te doen. Ik genoot er al van om het te lezen.
  Mijn geboortedorp is Wormerveer. De flat, 3-hoog-achter, waar ik geboren ben staat er nog. Ik schrijf regelmatig over mijn jeugdherinneringen op mijn blog. Maar de mijne dateren natuurlijk ‘nog maar’ uit de jaren ’70;-)

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 19 maart 2015 / 13:42

   Dankjewel Narda! Het was best wel bijzonder hoor en ik keek nu ook echt met andere ogen.
   Ja, leuk die jeugdherinneringen!
   Mijn logje speelt eigenlijk vanaf de 1e klas lagere school in 1956 😉

   Geliked door 1 persoon

 23. Adam op Verkenning 19 maart 2015 / 08:20

  Ik ben wel eens bijna op de plek geweest waar ik geboren ben. Het probleem is dat die straat niet meer bestaat. Ik ben geboren in één van de naoorlogse noodwoningen in Rotterdam. En die zijn op een gegeven moment weer gewoon afgebroken. Op die plek is vervolgens het gebouw van de CBR neergezet. En daar heb ik mijn rijexamen gedaan (5x) vlak bij (of op?) de plek waar ik geboren ben.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 19 maart 2015 / 13:40

   Bijna? Toch jammer hè dat het niet meer bestaat.
   Wel grappig dat je daar op moest voor je rijbewijs 😉
   5x nog wel Adam… waar zat je met je gedachten dan steeds?

   Geliked door 1 persoon

   • Adam op Verkenning 19 maart 2015 / 13:45

    Het waren geen afdwalende gedachtes maar faal angst. En als je nerveus bent ga je fouten maken. Simpel.

    Like

    • Regenboogvlinder 19 maart 2015 / 13:54

     Wel balen als je het zo vaak over moet doen. Ik ben in één keer geslaagd, theorie en praktijk ging toen nog samen in 1971. Ik wist zeker dat ik het heel goed had gedaan en best zeker van mijn zaak was. Vroeg die examinator, hoeveel lessen heb je gehad? Dus ik antwoordde heel trots, 20 maar! (21 jaar was ik hè). Zegt ie, oh vandaar dat je met je hakken over de sloot bent… Poeh.. nou ik dacht, kan mij het schelen, ik ben er toch maar mooi overheen, over die sloot! 🙂

     Like

     • Adam op Verkenning 20 maart 2015 / 11:00

      In mijn tijd ging theorie en praktijk ook nog samen. Ik moest dus ook nog eens drie keer theorie examen doen. Uiteraard alle drie de keren geslaagd voor mijn theorie.

      Ik had een opmerking willen maken over de slagingskans van vrouwen bij mannelijke examinatoren. Maar dan beledig ik alle vrouwen die goed kunnen rijden en alle vrouwen die ook 4x gezakt zijn. 😉

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.