Huishouden…

Huishouden

Boodschappen doen en koken, dat gaat nog, maar het huishouden, het is écht mijn hobby niet hoor. Ik kan veel leukere dingen bedenken om te doen.
–  Maar… ik doe het natuurlijk wel…

Eigenlijk heb ik er nooit van gehouden, vroeger thuis al niet, maar ik moest toch meehelpen.
–  Dus… dat deed ik uiteraard ook…

In mijn eigen huisje toen ik pas getrouwd was, deed ik het wel graag, het was klein en ik was er zo doorheen.
–  Dus… toen deed ik het met plezier…

Toen mijn kinderen geboren waren wilde ik veel liever met hen wandelen, spelen en lekker met hen bezig zijn, dan dat ik zin had om te stoffen, stofzuigen, dweilen, wc schoonmaken, ramen lappen etc.
–  Maar ja… ik deed het natuurlijk wel…

Toen we veel honden hadden, had ik natuurlijk veel meer werk dan voorheen. Ik was thuis dus toen hield ik me aan een redelijk schema.
–  Dus… toen was ik er meer mee bezig dan ooit…

Toen ik weer werkte moesten de gewone huishoudelijke taken op zaterdag worden gedaan, ik was eerst altijd overal tegelijk mee bezig en zomaar, opeens was alles dan klaar.
–  Dus… toen deed ik het wat chaotisch…

Eenmaal verhuisd naar een appartement met/zonder tuin nam ‘man’ het op zaterdag over. Hij had veel minder te doen rondom het huis dus vond hij dat hij ook wel zijn steentje bij kon dragen.
Oef… wat voelde ik me in het begin schuldig als ik de stofzuiger hoorde als die vroege vogel aan de slag ging, terwijl ik nog lekker in bed lag.
–  Maar… dat wende wel snel eerlijk gezegd…

Toen we gestopt waren met werken nam hij het ook in de week van me over, ik had wel een aantal taken die ik wilde blijven doen, toilet, badkamer, wassen, strijken en dat werkte goed.
–  Dus… ik deed dus echt nog wel wat…

En nu, ja nu moet ik alles alleen en dus zelf doen. Oh… en daar heb ik soms zó geen zin in, dan kan ik mezelf niet achter mijn laptop vandaan rukken, maar ja, het zal toch moeten gebeuren allemaal. Ik heb dus een 2e stofzuiger gekocht zodat ik niet elke keer die ene van boven naar beneden hoef te slepen en terug. Ik ruim alles meteen achter mij op als ik ergens mee bezig ben geweest, zodat alles ook echt netjes blijft, voor het geval je het niet weet, want dat scheelt veel werk achteraf.
–  En… het lukt me nog prima ook…

Nu op GC heb ik het gemakkelijk, één ruimte die schoon en opgeruimd moet worden gehouden + de badkamer. Heerlijk, ik houd gewoon tijd over.
–  Dus… vandaag dit logje…

Hoewel ik het huishouden niet leuk vond heb ik altijd gedaan wat ik mezelf vanaf het begin beloofd had, namelijk… alles netjes schoon- en bijhouden…
–  Maar…never nooit een slaaf van mijn huis worden…

Vraagje…
Wie van jullie houdt echt van het huishouden doen, wie heeft een hulp in de huishouding en voor wie is het, net als voor mij, toch wel een noodzakelijk kwaad…?

 

51 gedachtes over “Huishouden…

 1. minoesjka2 26 maart 2015 / 16:09

  Voor mij is het altijd een noodzakelijk kwaad geweest en moest me er ook altijd toe zetten. Nu ik al 3 maanden niet zo goed uit de handen kan, erger ik me aan het feit dat ik het niet kan doen. Tja, de omgekeerde wereld.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 maart 2015 / 16:14

   We zijn echt de enigen niet hè…pfff wat een baan, dat huishouden doen.
   Maar ik snap dat je, nu je het niet kunt er wel van baalt… Inderdaad de omgekeerde wereld…

   Geliked door 1 persoon

 2. gewoonanneke 25 maart 2015 / 17:09

  Nou ik kan me ook wel iets leukers bedenken. Alleen als het allemaal weer gedaan heeft is het wel een goed gevoel. Maar zoals mijn zus met de regelmaat van de klok alles bijhouden, pff ik doe het meer met de losse hand als ik zie dat het weer nodig is. Moet wel zien dat ik iets schoonmaak. Alleen bad, toilet, keuken en mijn wasgoed doe ik echt met een vaste regelmaat

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 maart 2015 / 00:29

   Mijn schoonmoeder was ook heel gedisciplineerd, ze kon gewoon niet anders. Ze was ooit ziek in het voorjaar en toen ging ik wel eens helpen. Werd ze op een bepaald moment nerveuzig dus ik vroeg wat er was. Zat ze met die voorjaarsschoonmaak in haar hoofd. En of ik misschien op de vliering zou willen beginnen. Ik heb het meteen de kop in gedrukt. Ik wil alles doen hoor, zei ik, maar die schoonmaak vind ik zo’n onzin.
   Ik heb het zelf ook nooit gedaan, gewoon net als mijn moeder, het hele jaar door iets aanpakken.

   Like

 3. cornma 25 maart 2015 / 12:54

  Het huishouden is een noodzakelijk kwaad. Ik heb altijd geleefd met het idee dat het huis er voor mij is en ik niet voor het huis. Stoort iemand zich aan een krant of boek, of een simpel laagje stof, ben ik best bereid een stofdoek voor diegene te pakken. Laat ze dan hun gang maar gaan. Zelf ben ik heel zuinig op mijn stofdoeken.:-)

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 25 maart 2015 / 13:15

   Dat doe je goed! En inderdaad het huis is er voor jou, dus nooit een slaaf van je huis worden…

   Like

 4. gewoonzoalsikben 25 maart 2015 / 11:53

  Huishouden vind ik ook echt helemaal niks aan ,maar de boel moest toch op orde gehouden worden .En wat ben ik nu blij met onze heel kleine senioren woning en niet te vergeten een man die veel doet Stuurt hij mij lekker naar de stad of tuincentrum en kom ik thuis zijn de ramen gelapt ,de vloer gedweild noem maar op ,wat een luxe toch! En dan haal ik voor hem Chinees eten waar hij dol op is ,hoef ik ook nog niet te koken haha .Ja ik ben een verwend mens mag ik wel zeggen .
  Lieve gr Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 25 maart 2015 / 12:54

   Ja zo’n hulp had ik ook, dus nu is het wel extra afzien haha. Maar het lukt me wel hoor en ach, zo snel vuil wordt het ook niet. Zorg maar goed voor die man van je, hij is goud waard!

   Like

 5. VoorHetBlogGezet 25 maart 2015 / 02:01

  Het ergste is dat je in de tijd dat je die verplichte taken doet zoveel andere leuke dingen zou kunnen doen…

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 25 maart 2015 / 09:46

   Ja, dat is nou precies wat ik bedoel… en nu ga ik toch maar mijn bed opmaken en vegen ;-).

   Like

 6. Albert y Mara fotoblog 25 maart 2015 / 01:19

  Tot nu toe doe ik thuis nog alles zelf Trees. Hoera de lente is bij jou en ons helemaal terug op Gran Canaria en in Los Boliches aan de Costa del Sol. Super toch 😀 .
  Grtz Mara

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 25 maart 2015 / 09:46

   Jij doet alles zelf en dus alleen Mara?
   Albert is zeker niet zo huishoudelijk aangelegd haha…
   Ja heerlijk, de zon is er al volop, echt super!
   Want nu kom ik daar dus echt voor hoor!
   Genieten!

   Like

 7. beaunino 24 maart 2015 / 23:42

  Ik ben ook niet zo huishoudelijk aangelegd hoor, maar ik vind het zo wel best. Schone sokken en ondergoed blijft gewoon lekker in een wasmand liggen. Strijken? Alleen als het echt niet anders kan. Ramen zeem ik hooguit drie keer per jaar zelf. Soms trek ik de glazenwasser van de straat# doet ie wel;-))
  Voor mijn moeders huis heb ik een huishoudelijke hulp gezocht. Wat ben ik dáár blij mee zeg. En mijn moeder ook.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 25 maart 2015 / 09:44

   Zolang je jezelf goed voelt in je huis is het goed. Maar die hulp voor je moeder is absoluut een zegen, voor haar en voor jou…
   En ik zal ook eens goed uit het raam kijken of ik niet ergens een glazenwasser op zijn ladder zie staan, wie weet lapt hij wel even snel mijn ramen voor een kopje koffie 😉

   Geliked door 1 persoon

 8. roadlaura1969 24 maart 2015 / 21:37

  Eerlijk houd ik van opgeruimd maar het rare is , ik heb een hekel om het tè doen. Het is toch vd zotte dat we schrobbe ,zuigen enzv ..en we hebben ons nog niet omzien zijn kopjes weer vuil, wc gebruikt enzv…

  Het moet gebeuren maar het is niet mijn hobby mijn motto waar wordt gewoond moet geleefd worden 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 25 maart 2015 / 09:41

   Dat geldt dus denk ik voor heel veel vrouwen en mannen dus ook. Het is allemaal een beetje ondankbaar werk. Vroeger thuis hadden we een grote hond. Altijd zand onder de keukentafel. Op zaterdag moest ik dan helpen en dan was ik trots dat alles netjes was. Dan moest ik boodschappen doen en als ik dan terugkwam was de hond weer binnen en zag je er niks meer van… zo frustrerend vond ik dat.
   Ik heb ook wel ergens een stapeltje leeswerk liggen of wat dan ook. ‘Man’ vond dat rommel en dan zei ik… het is hier geen toonzaal, er wordt geleefd!

   Geliked door 1 persoon

   • roadlaura1969 25 maart 2015 / 10:00

    Die laatste zin geweldig en zo herkenbaar, ik zeg dan meestal stoort het je, doe er dan wat aan 😉

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 25 maart 2015 / 10:02

     Haha, dat is ook een goeie! Maar goed, die hoef ik niet meer te gebruiken, ik bepaal nu zelf wat ik wel en niet doe ;-).

     Geliked door 1 persoon

 9. Mrs. T. 24 maart 2015 / 20:47

  Ik vind het echt verschrikkelijk. Wie dat uitgevonden heeft die zouden ze … 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 25 maart 2015 / 09:39

   Ooit wel eens iets over gelezen bij je haha, dit antwoord verbaast me niks en had ik ook wel van je verwacht ;-).

   Like

 10. Gerda 24 maart 2015 / 20:27

  Helaas kan ik het (bijna) niet meer zelf allemaal…. Maar ik heb mijn lief die alles voor me doet…
  Wel wennen dat niet alles meer op stel en sprong gaat… De ramen kunnen best nog even wachten, hoor ik dan.. En ach, wat makkelijker zijn in vooral dat soort dingen geeft zoveel meer rust😉

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 25 maart 2015 / 09:37

   Zeker niet makkelijk zussie, ik kan me er wel iets bij voorstellen. Uit handen geven wat je zelf altijd hebt gedaan valt echt niet mee. En jij was ook nog eens altijd zo’n wervelwind. Veel sneller dan ik. Ik kom altijd wel weer iets tegen onderweg en dat houdt de boel op ;-). Vandaar dat het altijd lijkt of er een bom gebarsten is als ik echt aan de slag ben. Maar opeens is alles netjes en daar gaat het om.
   En ach, een beetje minder is ook niet erg. Kreeg zaterdag een opmerking, of ik wel eens onder het bed swiffer? Ja hoor, natuurlijk maar niet elke dag.. En dat doet Ko dus wel. Nou ieder doet het op zijn eigen manier ook nog. Maar wees blij dat Hans het nog kan overnemen van je hè.
   Dikke knuf!

   Like

 11. Ferrara 24 maart 2015 / 17:27

  Ook ik bezit het poetsgen niet. Hou de boel samen met echtgenoot in het gareel, maar wij kunnen het werk heel goed zien liggen en andere zaken voorrang geven.
  Alleen op sanitair/toilet ben ik fanatiek. Oh ja en het gasstel, hoe minder vet hoe sneller schoon.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 25 maart 2015 / 09:30

   Aha, dus je moet er mee geboren worden. Is bij mij ook vergeten, oma van vaders kant interesseerde het hele huishouden niet. En mijn moeder was precies hetzelfde als ik. Ze liet alles vallen als er iets leuks op haar pad kwam ;-). Onverwacht bezoek? Jippie, weg met die emmer sop. Ach als je er zelf in kunt leven, prima hoor, leven en laten leven!

   Like

 12. Harrij Smit 24 maart 2015 / 14:50

  Ik hou beslist NIET NIET NIET van huishoudelijk werk, maar net als jij zie ik het als een noodzakelijk kwaad. Gelukkig hoef ik maar de helft van het werk te doen omdat mijn lief en toeverlaat de andere helft doet. Het mooie is dan ook nog eens dat mijn helft doorgaans wat kleiner is dan de helft van mijn vrouw, omdat ik taken waaraan zij een hekel heeft helemaal voor mijn rekening neem (zoals bijv. administratie, onderhoud auto en zwaarder werk in de tuin) en zij in ruil daarvoor wat extra huishoudelijk werk doet.
  Maar hoewel we van overdrijven houden, komt dat woord voor wat betreft het huishouden beslist niet voor 🙂

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 24 maart 2015 / 14:54

   Goed verdeeld bij jullie dan! Voor jou vooral ;-). En overdrijven is een vak zeggen ze, volgens mij is huishouden dat ook hoor.
   Maar de meesten vinden het inderdaad echt NIET NIET NIET leuk… pfff 🙂

   Geliked door 1 persoon

   • Harrij Smit 24 maart 2015 / 14:57

    Ach wat zou ik je graag even komen helpen, Tess, maar met mij erbij zou het alleen nog maar langer duren 🙂
    Sterkte ermee en denk maar zo: stof dat ergens ligt, hangt niet in de lucht en waar vet en vuil zit zal het niet gauw roesten.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 24 maart 2015 / 15:02

     Nou, zou wel fijn zijn zo’n hulpje hoor, maar gelukkig kan ik het nog wel allemaal zelf ;-).
     En die laatste opmerking zal ik onthouden hahaha.

     Geliked door 1 persoon

 13. Merel 24 maart 2015 / 14:46

  Ik doe alles alleen heb geen hulp maar het is ook net als bij jou moeten terwijl ik liever iets anders zou willen doen

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 maart 2015 / 14:49

   Dank voor je reactie Merel!
   Helaas, als we er een beetje netjes bij willen zitten moeten we wel hè…

   Like

 14. Corry 24 maart 2015 / 14:20

  Mijn kleine huisje is zo doorgewerkt, ik zuig de slaapkamer een keer in de week met de trap naar beneden. De huiskamer zuig 2 keer in de week. Voor de ramen heb ik een elektrisch apparaat gekocht met stok en een inzeem ding, ik weet niet hoe dat heet, dus ik hoef ook de trap er niet meer bij te hebben. Het apparaat neemt het water op en hij doet het streeploos. Had ik jaren eerder moeten hebben.😀 maar Trees jou app. is een fluitje van een cent hoor, ha ha😴

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 maart 2015 / 14:51

   Nou, zo’n apparaatje lijkt me ook wel wat voor in Zeist. Daar heb ik hogere ramen dan ik ooit gehad heb. Mag je me het merk wel doorgeven als je wilt.
   En inderdaad Corry, op dit moment heb ik het heel gemakkelijk! 🙂

   Like

 15. Myriam 24 maart 2015 / 13:35

  Definitely een noodzakelijk kwaad!!! Ik doen het, maar gedoseerd. En dat lukt aardig. Al kan je niet altijd van de grond eten bij ons.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 maart 2015 / 13:39

   Oh ook al zo één…haha.
   Maar van de grond eten kan vast wel hoor, doen de muizen ook 😉

   Geliked door 1 persoon

   • Myriam 24 maart 2015 / 14:05

    Hahaha, ja als de muizen het kunnen… 😉

    Like

 16. V☺nnieb 24 maart 2015 / 13:08

  Binnenkort heb ik er ook weer meer tijd voor 🙂 en, ondanks dat ik het niet altijd leuk vind, houd ik wel van een schoon en opgeruimd huis 🙂
  ot: ik ben weer terug hoor, met mijn blog 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 maart 2015 / 13:38

   Hier hetzelfde dus… en dat streef ik dan ook na!

   OT: je bedoelt de WordPress blog weer zeker? OK, dan pas ik de boel weer aan 😉

   Like

 17. Frederique 24 maart 2015 / 12:15

  Waarschijnlijk ben ik een uitgestorven ras. Ik vind het heerlijk! Liefst elke dag de boel op z’n kop.
  Maar sinds Hubbie met pensioen is, vind hij het helemaal niet nodig. Het kan een stuk minder. Ik word er niet gelukkig van. Het blijft een eeuwig discussiepunt tussen ons.

  Maar ze bestaan wel, vrouwen die graag poetsen en het huishouden doen voor hun plezier.

  Liefs Frederique

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 maart 2015 / 13:35

   Ja natuurlijk!!! Frederique, jij bent vast een van de laatsten die het leuk vindt om te poetsen. Je kunt je ei nog steeds niet echt kwijt hè, sinds husband niet meer werkt. Maar ik geloof toch zeker dat je vaak zat nog tegen de muur opvliegt. En anders doe je het wel bij je moedertje hè..

   Like

 18. Adam op Verkenning 24 maart 2015 / 11:27

  Bij ons doe ik de was en de strijk en meestal kook ik ook.
  Schoonmaken doen we een beetje samen, maar eigenlijk te weinig 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 maart 2015 / 13:36

   Dat was hier precies andersom haha. Ach, zal best meevallen!
   Maar er zijn gewoon veel meer leukere dingen om te doen hè?

   Geliked door 1 persoon

 19. Barbara Kessels 24 maart 2015 / 11:19

  Ook niet mijn hobby hoor schat.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 maart 2015 / 13:37

   Ik weet het Bar, maar bij jou merk je daar dus helemaal niks van! Supernetjes altijd! 🙂

   Like

 20. ingridholanda 24 maart 2015 / 09:41

  Wat denk je Trees? Wij lijken zoveel op elkaar❗️😀

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 maart 2015 / 10:46

   Je vindt er niks aan, maar je houdt het bij maar bent geen slaaf van je huis toch?

   Like

 21. altijdmooiweer 24 maart 2015 / 09:38

  Ik ben niet zo huishoudelijk aangelegd… dus voor mij is het echt noodzakelijk kwaad. Ik hou het wel redelijk netjes, maar kan soms ook net zo makkelijk de kantjes eraf lopen. Wel moet ik altijd een schoon en opgeruimd aanrecht hebben en dagelijks de stofzuiger er even door. En voor de rest zwabber ik liever buiten rond… met hond natuurlijk 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 maart 2015 / 10:47

   Volgens mij zijn er tegenwoordig echt bijna geen vrouwen meer die het huishouden doen leuk vinden, al hebben we nog zoveel apparaten om het makkelijker te maken…

   Like

 22. Marja 24 maart 2015 / 09:35

  Ik houd er niet van en een hulp kunnen we niet meer betalen. We ploeteren ons er dus elke week doorheen. Man zeemt ramen en doet de was en strijk. Ik stof en zuig. Samen doen we het sanitair.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 maart 2015 / 10:47

   Jullie zijn een goed team, want vervuilen wil niemand tenslotte. Maar wat een gedoe toch elke week hè?

   Like

Reacties zijn gesloten.