Verhuisdrift… (2)

 

We verhuisden dus van de Reinwardtstraat in Amsterdam – Oost (Verhuisdrift 1) naar de Klieverink in de Bijlmermeer en genoten dat we hebben van die mooie flat.

klieverinkEen soortgelijke flat als Klieverink, geen foto van mezelf voorhanden

We hadden het echt prima naar ons zin. Een ruime, zonnige woning met een groot balkon op de 2e woonlaag. Een heerlijke badkamer, een apart toilet, 3 slaapkamers, de keuken aan de galerijkant en een ruime woonkamer. We hadden ruimte genoeg. Er moest natuurlijk het een en ander aan meubels worden bijgekocht. Een bankstel, een slaapkamerameublement en nog wel meer spullen.

Er waren nog niet veel winkels in de buurt maar er was toen al wel heel veel groen. Elke dag ging ik 2 keer naar buiten met de baby, ’s morgens om boodschapjes te doen en ’s middags nog eens om de buitenlucht op te snuiven. Nicky groeide goed, we waren gezond en heel gelukkig.

Toen Nicky bijna een jaar was, raakte ik zwanger van Diana. Kort op elkaar dat wilden we graag, ze schelen nog geen 20 maanden, we waren erg blij. En we hadden een jongen en een meisje, een rijkeluiswens werd dat genoemd. Het was goed zo, meer kindjes zouden er niet komen.

Maar het wonen in een flat had ook zijn nadelen. Je stond niet zomaar buiten, op straat, als je de voordeur uitstapte. Dat was iets wat we allebei van huis uit wel gewend waren en eigenlijk waren we daar wel weer aan toe.

Nico zag het wel zitten om een huis te kopen, er waren veel nieuwe projecten te koop, mooie aanbiedingen in Noord Holland, bijvoorbeeld Purmerend en Hoorn enzovoort. Maar ik voelde er niets voor om verder dan nodig was bij mijn familie (lees: moeder) weg te gaan. Tenslotte was ze alleen na de dood van mijn vader en met nog een paar kinderen thuis wilde ik haar zoveel als mogelijk was zien en steunen.

Tot Nicky weer eens op het balkon speelde en met zijn handjes rond de spijlen van het hekwerk als zo vaak stond te kijken naar de kindertjes beneden die buiten bij een kinderdagverblijf speelden.
Ik hoor zijn stemmetje nog:  “Nittie ook kinties pelen…” Hij was toen tegen de 2 jaar, inmiddels dus 40 jaar geleden.
Zielig vond ik het. We deden hem 2 ochtendjes op het kinderdagverblijf, goed voor hem dachten we om met andere kinderen op te trekken. Maar dat was niet zo’n succes. Het zou toch mooi zijn als we zelf een echte tuin zouden hebben bij ons huis. We gunden onze kinderen zo graag diezelfde vrijheid die wij vroeger hadden.

Ik moest mezelf dus maar eens vermannen… Toen las ik kort daarna een advertentie in de krant van een nieuw te bouwen complex woningen in Lelystad. En toen hebben we toch de stap gezet om een eigen huis te kopen.

In de laatste winter, toen we nog in de Bijlmer woonden, hebben we, waar nu de A9 ligt, heerlijk met de kinderen gesleed van de hellingen, het was geweldig. Want vrijheid was er volop, alleen niet rond ons huis.

Zo eindigde ons avontuur in de Bijlmermeer, hoewel het toen al geen beste naam had, hebben we er heerlijk gewoond en ben ik er nooit bang geweest.
Eenmaal een raar pechgeval meegemaakt in de parkeergarage. We hadden een Citroen 2CV, de zogenaamde ‘lelijke eend’. Op een ochtend ging Nico naar het werk en er gebeurde niets toen hij de auto startte. De motorkap kon zo worden geopend, er zat geen slot op, en wat bleek, de accu was er gewoon uit gejat. Jammer, kostte toch weer geld, maar we hebben wel vreselijk moeten lachen. Je staat toch echt raar te kijken…

Klieverink 119, de oude flat is al lang gesloopt… maar ik heb er mooie herinneringen aan! We hebben er 2 jaar en 7 maanden gewoond.

30 gedachtes over “Verhuisdrift… (2)

 1. Rob Alberts 12 april 2015 / 13:13

  Met plezier gelezen!

  Jouw flat is al even weg.
  Heb je al eens gekeken wat er nu te zien is.

  Vrolijke voorjaarsgroet,

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 12 april 2015 / 13:35

   Dankjewel Rob, leuk dat je bent gaan kijken!
   Ik ben wel eens teruggeweest en toen konden we onze flat dus niet meer terugvinden… wordt misschien tijd om weer eens een kijkje te nemen! Lijkt me inderdaad wel leuk!
   Vrolijke voorjaarsgroet terug!

   Geliked door 1 persoon

   • Rob Alberts 12 april 2015 / 13:46

    De honingraatflats met hoeken van 60 graden zijn vervangen door rechte woonerf straatjes.
    Mijn oude flat Echtenstein is ook vervangen door rechte straatjes.

    Het ruime groen in het Bijlmermuseum is gelukkig vlakbij.

    Vriendelijke groet,

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 12 april 2015 / 14:40

     Goh, ik ben benieuwd of ik überhaupt nog wel iets zal kunnen herkennen.
     Je hoort het wel tzt! Zou leuk zijn om alle huizen weer eens te bezoeken.
     Kan ik daar misschien weer een serie over gaan maken, ‘terug naar vroeger” of zo…
     Groetjes!

     Like

     • Rob Alberts 9 augustus 2015 / 21:57

      Jouw vervolgserie is prachtig geworden.
      Leuk om dit blog ook uit jouw eigen mond te horen.

      Zonnige zomeravond groet,

      Geliked door 1 persoon

      • Regenboogvlinder 9 augustus 2015 / 22:00

       Dankje Rob! Ik word er nu weer aan herinnerd, wordt tijd dat ik weer een vervolg schrijf ;-).
       Zwoele zomeravond groet!

       Geliked door 1 persoon

 2. gewoonanneke 10 april 2015 / 23:30

  Denk dat het in de begintijd daar nog mee viel. Nu lijkt het me geen prettige buurt meer. Lelystad dat moet een flinke overgang geweest zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 12 april 2015 / 12:39

   Het viel in onze tijd best mee, jammer van die slechte naam toen al. We zijn ook nog bezig geweest met een eensgezinswoning daar.. maar dat kwam later pas.
   Het schijnt nog steeds best een fijne woonomgeving te zijn.. Ach, overal is wel wat hè.
   Wordt vervolgd 😉

   Like

 3. cornma 10 april 2015 / 10:22

  De flats in de Bijlmer waren eigenlijk niet handig voor een gezin met kleine kinderen, maar in de beginfase was het echt mooi. Een oom en tante van mij (beide inmiddels al jaren niet meer onder de levenden) hebben er vele jaren met veel plezier gewoond.
  Ben benieuwd naar je avonturen in Lelystad, mijn huidige woonplaats.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 april 2015 / 16:38

   Ik heb altijd gezegd, nog steeds trouwens, als mijn huis me past maakt het niet uit waar het staat… Ging niet altijd op, maar meestal toch wel… :-).
   Oh je woont in Lelystad, nou over een dag of 10 lees je meer…

   Like

 4. kakel 9 april 2015 / 22:17

  Gek, dat je bij het woord “Bijlmermeer” negatieve associaties krijgt. Althans, ik wel. Terwijl ik tot op heden van niemand persoonlijk gehoord hebt, dat het daar slecht toeven is. En jij steekt je loftrompet. Voortaan denk ik positief als ik het woord hoor. Erewoord!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 april 2015 / 16:34

   Grappig vind ik het dat heel veel mensen, die niet eens in de buurt woonden, de Bijlmermeer toch kennen. Van naam misschien alleen, ja die associatie was er gewoon hè… Best jammer eigenlijk. Maar jij gaat je leven beteren dus… MOOI!

   Like

 5. minoesjka2 9 april 2015 / 19:55

  Ja, in het begin was Bijlmeer natuurlijk nog een hele goede en mooie nieuwbouw wijk. Later veranderde dat wel, dus ik denk dat jullie geen minuut spijt hebben gehad van jullie overstap naar Lelystad .,,,,,,,,,,, maar dat lees ik vast de volgende keer 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 april 2015 / 16:33

   Ja was ook prachtig hoor en van echte narigheid door al die nationaliteiten hebben wij echt geen last gehad. Lelystad… nou… je leest het wel…

   Like

 6. rietepietz 9 april 2015 / 19:43

  Een verstandige beslissing, zo’n flat is misschien comfortabel voor mensen waar de kinderen de deur uit zijn, voor een jong gezin is een flat niets.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 april 2015 / 16:32

   Ach Riet, er groeien massa’s kinderen op flats op hoor, maar wij wilden ze toch eigenlijk hetzelfde meegeven als wij hebben gehad. En die hoge flats om me heen, daar had ik zelf meer moeite mee denk ik..

   Like

   • rietepietz 10 april 2015 / 17:08

    Ja natuurlijk wel, maar het is niet het meest ideale. Ik moet er niet aan dénken in zo’n groot flatgebouw te moeten wonen.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 10 april 2015 / 17:46

     Merk je eigenlijk niet hoor, als je binnen bent. Gewoon lekker in je eigen omgeving/huis..
     Ik zou zo weer in een appartement gaan wonen hoor, lekker makkelijk, maar voorlopig nog niet…

     Like

 7. marjolijn1 9 april 2015 / 17:43

  Leuke verhalen meis, schrijf maar lekker verder…!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Harrij Smit 9 april 2015 / 12:51

  Oh wat kick ik altijd weer op verhuisverhalen! Maar inderdaad die tuin, hé?!!! Dat mis je dan toch – kan ik over meepraten 🙂 Leuk om jouw trektocht door Nederland te volgen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 april 2015 / 14:30

   Haha, echt leuk die reactie.
   Ach ja Harrij zo hebben we allemaal onze belevenissen op dit gebied. Wordt vervolgd hè..

   Geliked door 1 persoon

 9. Ferrara 9 april 2015 / 12:37

  Ja de Bijlmer dat was nog eens een vooruitstrevend geheel in die tijd. Wonderlijk hoe snel dergelijke projecten door de tijd worden ingehaald.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 april 2015 / 15:17

   Jazeker, jammer dat het al zo snel een slechte naam kreeg. Die is ook niet meer uit te roeien helaas. En er is al zoveel gesloopt… En toch heb ik er heerlijk gewoond hoor!

   Like

 10. Morgaine 9 april 2015 / 11:10

  Ik heb de Bijlmer gebouwd zien worden, ik weet zelfs nog, als we die bouw voorbij waren gereden richting Ermelo meestal, dan was er niets, noppes nada, tot we bij Nijkerk kwamen, hahaha

  Leuk om te lezen, ik heb wel mensen gekend die daar ook woonden, maar dan meer in de eensgezinswoningen rond het meer waar de Floriade ooit stond 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 april 2015 / 15:16

   Klopt inderdaad, wij hebben toen we in Nijkerk onze stacaravan hadden het begin van Almere zien opbouwen, grappig!

   Geliked door 1 persoon

   • Morgaine 9 april 2015 / 16:24

    ja, lol, helaas hebben ze een Almere gebouuwd, hahaha 😉

    Like

 11. Marja 9 april 2015 / 09:10

  Leuk om deze verhalen te lezen. Goed idee van je.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 april 2015 / 11:22

   Dankje Marja!
   Credits zijn voor Harrij.. Die bracht me op het idee over mijn verhuizingen ook een serie te maken…
   Heb er nu al lol in, er komen er dus nog wel een paar 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.