Heftig… shame on you…


Van Facebook afgehaald…

Ik kwam dit tegen via Gauke, tenhemelschreiend deze foto,
is het niet verschrikkelijk?

We zouden ons echt met zijn allen heel erg moeten schamen…
Lees het stukje hieronder, zoals Chris Klomp (journalist) dit heeft verwoord zou ik het echt nóóit kunnen doen… maar aandacht krijgt ze!

Het rose jurkje


Dit is haar dan. Een van de gelukszoekers. Op de boot gestapt om onze welvaart af te pikken. Om er voor te zorgen dat onze dementerende ouderen niet meer de hulp krijgen die ze nodig hebben. Om onrust te veroorzaken in onze maatschappij. Want dat is wat die vluchtelingen doen. Op zoek naar hun geluk. Ons meetrekken in de ellende.

Kijk naar haar. Misschien was ze wel van plan een aanslag te plegen. Want zo zijn mensen uit die landen. Moslim en dus terrorist.

Kijk verdomme naar haar. En besef dat het om mensen gaat. Niet om statistieken. Mensen. Met dromen en angsten. Met de wil om geluk na te streven.

Enkele uren eerder zat ze waarschijnlijk bij haar moeder op schoot. Een moeder die ongetwijfeld zou hebben gezegd dat het allemaal goed zou komen. Dat ze zich geen zorgen hoeft te maken. Dat er een betere wereld op haar zou wachten. Dat er ergens mensen zouden wonen die zouden helpen. Omdat de wereld niet helemaal louter en alleen uit oorlog en ellende bestaat. Omdat er landen zijn waar mensen het zo godvergeten goed hebben dat ze een ander ook een klein beetje geluk zouden gunnen.

Zie haar liggen. In haar roze jurkje. Misschien wel haar lievelingsjurkje. En besef dat die moeder ongelijk had. Een pijnlijk besef. Maar daarom niet minder waar.

Ik heb mij godverdomme nog nooit zo vreselijk moeten schamen voor Europa. Voor Nederland. Voor die volstrekte randdebielen die in hun infantiele, kleingeestige en bekrompen gedachten niet eens het fatsoen hebben om hun eigen beperkte xenofobe wereldje even achter zich te laten. Om even respect te tonen voor een groot drama.

Shame on you.

 

34 gedachtes over “Heftig… shame on you…

 1. roadlaura1969 22 april 2015 / 14:43

  Ik kom.zo terug. Dan kopieer ik even mijn commentaar die ik bij Editie.Nl heb geplaatst over dit onderwerp.

  Like

  • roadlaura1969 22 april 2015 / 14:45

   Wilt u dat ? Dan ga ook a.u.b niet op vakantie in het buitenland , blijf weg uit treinen, bussen en vliegtuigen , openbare ruimtes enzv…Daar liggen meer virrussen op de loer dan uw en mijn blote oog waarnemen kan !

   En haal de Europese viespeuken uit de Aziatische landen waar ze kinderen misbruiken of geemigreerd zijn door de eeuwen heen, dan is Europa / Nederland te klein !

   In de tijd van apartheid in Afrika. Waar men teksten “Onley for White” met afschuw zag. Dat is beslist niet door een ras èchte Afrikaan uitgevonden !

   Waar halen ‘Wij” het recht vandaan om vroeger de mensen uit hun thuisland te verbannen, te behandelen als; of nog minder dan beesten, zelfs hun achternaam was niet meer de hunne maar kregen de achternaam van hun “slavendrijvers” !

   Nu zoeken ze veiligheid en de geschiedenis blijft zich herhalen in welke vorm dan ook.

   Problematiek dient opgepakt te worden, maar niet door mensen op mens onwaardige wijze te behandelen. Of te laten verdrinken !

   Als u denkt dat daarmee u huur / hypotheek en andere lasten betaald zijn en u geen virrussen kunt oplopen ? #DreamOn

   Degene die ieder tekort doen, die zitten in de Regeringen, Bankwezen en Verzekeringen daar zitten de boosdoeners !

   In de jaren 30 wilde èèn mannetje “het ook zo houden”, mensen hebben daar nu nog de trauma’s van, alleen omdat 1 mannetje een hele bevolkingsgroep de schuld gaf van de crises !

   Ziet u de paralellen over de jaren ? Ik wel en i.p.v dat we met elkaar zijn blijft het vingertjes wijzen naar andere bevolkingsgroepen.

   Ik pas daar voor. Ieder heeft recht op leven in vrijheid ✌✌✌

   Like

 2. Suskeblogt 22 april 2015 / 13:27

  Misselijk makende toestanden gebeuren er.
  De reactie van Riet begrijp ik en ik kan ze delen.
  Daartegenover moet er op alle mogelijke manieren aandacht aan besteed worden. Zoiets mag niet in de doofpot.
  Hopelijk zijn alle mensen die hierover verontwaardigd zijn ook lief en verdraagzaam tegen die buren die van ver komen.

  Like

  • Regenboogvlinder 22 april 2015 / 18:04

   Maar ik begrijp haar standpunt ook hoor! Maar aandacht mag het krijgen, hoe meer hoe beter!
   Ja, daar zeg je wat… weten we niet hè..

   Like

 3. Thomas Pannenkoek 22 april 2015 / 07:07

  Vreselijk beeld – het probleem moet echter veel meer aan de bron moeten worden aangepakt. Het moment dat mensen uit angst of ontbering op zo’n boot stappen is het in feite al veel te laat.

  Like

  • Regenboogvlinder 22 april 2015 / 09:18

   Helemaal waar Thomas, maar voorlopig stappen zo toch massaal op die bootjes omdat er daar waar ze vandaan komen niks voor ze gedaan wordt en ze geen toekomst zien 😦

   Like

  • Marti 22 april 2015 / 10:23

   Vreselijke beelden en een ontzettend goed artikel van Chris Klomp. Hij is niet de enige die zich op een dergelijke manier verwoord ( gelukkig). Bij DWDD waren er ook nog een paar.
   Wat ik wel erg jammer vind dat een foto zoals deze wordt gedeeld. Waarom doet men zoiets als je de beelden al verschrikkelijk vindt. Ik ben van mening dat als je dat beeld verschrikkelijk vindt je het niet verder moet verspreiden………….

   Geliked door 1 persoon

   • Regenboogvlinder 22 april 2015 / 11:03

    Ik begrijp en respecteer je standpunt Marti.
    Maar een dergelijk beeld zegt meer dan weet ik hoeveel woorden…
    hoe goed ik het artikel van Chris Klomp ook vindt, want beiden komen hard binnen!

    Like

 4. JBR 22 april 2015 / 05:25

  We kunnen iets doen vanachter onze computer: teken de petitie van Amnesty International. Door middel van deze petitie wordt onze regering gevraagd om aktief het beleid voor vluchtelingen via de Middelandse zee te veranderen zodat er wel hulp geboden wordt. JBR

  Geliked door 1 persoon

 5. merel 21 april 2015 / 23:04

  Diepe zucht en dank je voor het delen zo kan het echt niet verder

  Like

 6. Morgaine 21 april 2015 / 21:03

  eigenlijk zouden we die mensen die gillen en schreeuwen dat het goed is zo, eens bij elkaar moeten oppakken, gratis die andere kant opbrengen en dan gewoon droppen daar!!!

  zien wat zij dan gaan doen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21 april 2015 / 21:06

   Kwaad met kwaad vergelden?
   Wel een menselijke reactie trouwens, ik heb ook al eens zoiets gedacht, maar de oplossing is het ook niet natuurlijk…

   Geliked door 1 persoon

   • Morgaine 21 april 2015 / 21:11

    niet kwaad met kwaad vergelden in dit geval, maar ze laten zien en voelen hoe het is om zo te moeten leven. Het Ervaren, dat is iets anders in mijn ogen. Ze kunnen er gewoon namelijk vandaan vluchten? Ik ben absoluut niet van oog om oog of tand om tand, dan denk ik toch meer aan werkelijk doden omdat er al iemand gedood is… maar de ervaring in dit geval van oorlog. Mensen kennen geen empathie meer.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 21 april 2015 / 21:26

     Oh gelukkig, lijkt me ook de weg niet..
     Met die laatste zin sla je de spijker op zijn kop!
     Zoveel mensen zijn egoïstisch en voelen absoluut niet meer mee met andere mensen.
     Gelukkig zijn er nog heel veel mensen die dat wel doen :-).

     Geliked door 1 persoon

 7. Marja 21 april 2015 / 19:57

  Het is vreselijk en de mensen die zulke opmerkingen maken zouden zelf eens zoiets moeten meemaken. Al was het maar in een nachtmerrie.

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 21 april 2015 / 21:03

   Ik begrijp het ook echt niet hoor! Zijn ook vast mensen die zelf nog nooit iets meegemaakt hebben…

   Like

 8. Adam op Verkenning 21 april 2015 / 19:44

  Ik ben blij dat je dit deelt Tess, onze bijdrage zal waarschijnlijk weinig invloed hebben maar als iedereen denkt dat het geen zin heeft en vervolgens niet doet dan verandert er zeker niets.
  De oplossing van elk probleem begint bij het besef dat er een probleem is. En als wij het besef vergroten dan dan vergroten we misschien ook de kans op een oplossing.

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 21 april 2015 / 19:56

   Dankje Adam. Je verwoordt zo heel goed mijn insteek in dit geval. Ook al heb ik niet direct de illusie dat het echt heel veel zal helpen, de aandacht is er in ieder geval wel voor.

   Geliked door 1 persoon

 9. rietepietz 21 april 2015 / 18:56

  Nee, ik schaam me niet, dat heeft n.l. geen enkele zin want het lost niets op, én ik zou dit soort tragedies nooit bewust over iemand afroepen dus hóef me ook niet te schamen .
  Het is me ook te makkelijk om zo collectief verontwaardigd te zijn op plaatsen waar dat geen enkel heil kan brengen.
  Zodra het iemand zóu helpen wil ik drie meter log maken over al dit soort onderwerpen ….. wat niet wegneemt dat het verschrikkelijk is wat er met deze mensen gebeurd door nietsontziende mensenhandelaren.

  Like

  • Regenboogvlinder 21 april 2015 / 19:10

   Eenieder mag zijn mening hebben Riet, en veel zoden aan de dijk zal dit bericht ook niet zetten nee, dat snap ik ook wel.
   Maar dat er aandacht moet zijn voor de menselijke kant vind ik wel belangrijk.
   Het zijn en blijven mensen en geen dieren en ook dieren zouden iets dergelijks niet aangedaan mogen worden.

   Like

   • rietepietz 21 april 2015 / 19:20

    Nee dát is allemaal waar, het is een drama maar er is zovéél leed op de wereld dat verschrikkelijk is . Ik vind het soms toch wat hypocriet om in verontwaardiging te ontsteken zoals bijv. deze vrouw , en die uit te storten over mensen die er óók niets aan kunnen doen. Ga dan naar het Europese hof om iets te doen.
    Dit laten zien van “kijk eens hoe ik meeleef” is me gewoon te makkelijk.Maar dat ligt vast aan mij. Ik ben nogal praktisch ingesteld en kijk “kan ik iets doen”?dat kan aak niet helaas .

    Like

    • Regenboogvlinder 21 april 2015 / 19:26

     Ik snap je best hoor, maar dit raakte me en ik was al van plan iets te schrijven over deze situatie maar kon de woorden niet vinden. Tot ik ze dus tegenkwam… Normaal gesproken ben ik ook best wel nuchter, maar dit nieuws heeft me gewoon echt geraakt en het commentaar van veel mensen, dat echt te erg is.

     Like

Reacties... ja graag, ik ben er dol op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.