Verhuisdrift… (3a)

 

Toch maar verhuizen, ja het zou er toch van gaan komen…
Ik wilde echt weg uit de Bijlmermeer (verhuisdrift 2), met name voor de kinderen.
De advertentie van het nieuw te bouwen complex woningen in Lelystad stond mij dus wel aan.

Archipel Het huis lag zoals het groene huis. Destijds werden alle huizen opgeleverd met roodbruin hardhout, echt heel mooi. Nu is de hele wijk in allerlei kleuren geschilderd, wel jammer.  (Foto van internet)

Het zouden dus echt grote woningen worden, met elk een eigen kap/dak.
Een beetje Volendammer stijl. Beneden aan de tuinkant een grote schuifpui. Op de 1e en 2e verdieping aan de voor- én de achterkant ook een schuifpui. Echt heel erg mooie woningen zelfs, met een garage en met een leuke voor- en een grote achtertuin. Daar ging het natuurlijk ook om!

Ik had er goed over nagedacht of ik dit echt wel zag zitten, want ik schatte al in dat Nico het geweldig zou vinden. Ik zou niet meer zo makkelijk terug kunnen krabbelen…  dus… de advertentie laten zien en het idee geopperd om eens te gaan kijken waar het zou worden gebouwd en of het eventueel haalbaar zou kunnen zijn.
Nico wist niet wat hij hoorde en vroeg zich af of ik het echt wel zeker wist. Nou nee, dat niet, maar er moest toch iets veranderen voor de kinderen.

Een stel, waar we in de flat bevriend mee waren geraakt, had er ook wel oren naar. Dus zijn we ons op een zaterdag eens gaan oriënteren. We reden naar Lelystad, lieten ons goed informeren, hadden er wel oren naar en heel prettig, het was ook betaalbaar voor ons. Dus… na nog niet eens zo heel veel wikken en wegen hebben we de stap gezet.  We kochten het huis in september 1975, de oplevering zou in juni 1976 zijn.

De allereerste stap was de caravan in de verkoop zetten. Ik kan me niet meer zo goed herinneren hoe lang hij te koop heeft gestaan, niet lang in ieder geval. We kregen opmerkingen van: “Jullie gaan het missen, dat campinggevoel”. Maar wat veel mensen niet begrepen was dat we dat hele campinggevoel nooit gehad hadden. We verplaatsten ons huishouden en hadden een eigen ‘buiten’, daar ging het ons om.

Omdat er toch wel het een en ander aangeschaft moest worden, een grote koelkast en een gasfornuis met oven, gordijnen en vloerbedekking voor het hele huis, heb ik, samen met mijn buurvrouw, een baantje gezocht.
Zo werkten we dus van november 1975 t/m mei 1976 bij de Makro in het Industriegebied Amstel op de afdeling waar de artikelen geprijsd werden. Van maandag t/m donderdag van 18.00 tot 22.00 uur.

Best wel druk allemaal. Overdag het huishouden en de kinderen, die nog heel klein waren natuurlijk, de verhuizing voorbereiden, dat vooral in de laatste maanden en nog ’s avonds werken. Ik woog altijd zo rond de 55 kilo maar viel toen af bij het leven en woog op een bepaald moment nog maar 48 kilootjes. Mijn heupbotten staken eruit. Mensen om me heen werden ongerust maar ik was ervan overtuigd dat ik na de verhuizing de rust weer zou kunnen vinden en ik beloofde binnen 2 maanden weer 55 kilo te wegen. En natuurlijk heb ik woord gehouden :-).

Maar daar tussenin zit nog een heel stuk tijd natuurlijk, het logje wordt veel te lang als ik die hele verhuizing er allemaal nu al achteraan zou tikken, dus… wordt vervolgd!

 

33 gedachtes over “Verhuisdrift… (3a)

 1. kakel 29 april 2015 / 21:09

  Iedereen praat altijd maar over afvallen. Als collega’s het vroeger over een dieet hadden, probeerden ze mij de afdeling af te sturen. Na mijn dertigste (wat zeg ik: na mijn vijftigste) is daar geen verandering in gekomen.
  Mooie huizen, Tess, maar Lelystad… Of all places 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 april 2015 / 22:37

   Je bent een mazzelaar wat dat betreft Kakeltje! En Lelystad, ja betaalbaar hè.. en bijna 40 jaar geleden stond het nog in de kinderschoenen en de Bijlmer had een slechtere naam hoor…

   Like

 2. Albert y Mara fotoblog 29 april 2015 / 00:45

  Onvoorstelbaar dat jullie in Lelystad een huis hebben gekocht. Wij wilden daar in die tijd nog niet begraven worden. Kan je onze invalshoek begrijpen vanuit die “dolfijne” stad? Vast wel nemen wij aan. En ik hoef niet te verhuizen naar Lelystad om af te vallen 😉 . Ik blijf gewoon slank, ook tijdens de overgang kwam er bij mij geen 10 kg bij. Ik ben benieuwd naar je vervolg. De tijd met ex Nico ben je wel lekker aan het van je afschrijven Trees. Goede zaak.
  Sterkte, hou je haaks en een knuffel van mij.
  Grtz Mara

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 april 2015 / 00:54

   Als wij in Harderwijk hadden gewoond waren we zeker niet in Lelystad terecht gekomen, maar daar lagen voor ons dus kansen en voor veel meer mensen uit de Randstad waar de woningnood toen groot was.
   En dat je niet aangekomen bent is niet jouw verdienste, maar zit in je genen. Dus ben je een gelukkig mens hoor.
   Ik ben vergeleken met een aantal familieleden, zusters van mijn vader vooral, heel erg slank. Dat heb je nou eenmaal niet altijd in de hand.
   Ja goed hè. Dat was niet de intentie van deze logjes maar het kan zeker geen kwaad om het van me af te schrijven.
   Dankjewel, het gaat prima hoor! Knuf terug! 🐻

   Like

 3. Ferrara 28 april 2015 / 22:32

  Verhuizen … ik moet er niet aan denken. Maar ja wij wonen dan ook erg naar ons zin. Niet te groot, tuintje voor en achter.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 april 2015 / 00:44

   Geniet maar lekker van jullie huis en tuin. Waarom zou je verhuizen als je naar je zin woont, bij ons was er altijd wel een reden voor…

   Like

 4. Mrs. T. 28 april 2015 / 20:46

  55 kilo???? Eeuwen geleden dat ik dat woog. 😉
  Leuke logjes vind ik dit.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 april 2015 / 00:43

   Voor mij ook hoor, dat heb ik na 1982 niet meer gewogen.. 😉

   Like

 5. rietepietz 28 april 2015 / 17:25

  Toen ik in die levensfase zat had ik ook ongeveer dat gewicht, maar wij kochten toen een oud huis en hebben jarenlang verbouwd….ik ben dus nog héél lang super slank gebleven.
  Maar volgens mij was dat huis van jullie dik de moeite waard.

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 29 april 2015 / 00:41

   Ja als je het druk hebt en geen stress blijf je wel op gewicht.
   Oh ja hoor, het was echt een prachtig huis, veel ruimte binnen met een 18 m lange tuin erachter. Zeker de moeite waard..

   Like

 6. minoesjka2 28 april 2015 / 17:15

  Wat een tijd hé, ja, toen kon je nog een baantje nemen 🙂 en wat had een huisvrouw toen een zwaar leven, want bijna geen enkele man verzon toen dat ze wel eens konden helpen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 april 2015 / 00:39

   Welja, we hadden dat werk echt binnen 2 weken of zo hoor. Toch 8 maanden gedaan of zo. Haha, inderdaad was er nog niet zo’n beste verdeling van de taken. Hoewel, ik al om half 6 weg moest ’s avonds, dus papa deed de kinderen in bad en naar bed… Dat kon niet anders,

   Like

 7. Harrij Smit 28 april 2015 / 17:08

  Heerlijk dat terugblikken op die verhuizingen met al zijn onzekerheden, maar vooral ook met al zijn verwachtingen. Mooi huis en dan de belofte van een tuin… 🙂
  En inderdaad is verhuizen een perfecte manier om de winterse stamppotkilootjes weer kwijt te raken. Ik moet nu ook een paar kilo kwijt, maar weet dat dat mijn komende verhuisweken moeiteloos zal lukken. Ben benieuwd naar het vervolg van jouw relaas.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 april 2015 / 00:29

   Leuk hè, er komt alleen van alles in me opborrelen wat ik dan ook weer wil vertellen en dan kan het wel eens erg lang worden, dus dan maar in 2 delen.
   Goed vooruitzicht voor je dan, hoef je er nu nog niet veel aan te doen… Die kilo’s verlies je vanzelf wel..

   Geliked door 1 persoon

   • Harrij Smit 29 april 2015 / 10:16

    Ja dat is het leuke van oude ervaringen bloggen – er komt daardoor steeds meer herinnering terug 🙂

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 29 april 2015 / 22:12

     Dat klopt helemaal Harrij, hartstikke leuk want ik kan er wel weer een paar logjes mee vullen… 🙂

     Geliked door 1 persoon

 8. dieneke 28 april 2015 / 12:13

  Kind woont er al jaren met plezier en je vind er wel veel rust en ruimte,ik wil er best wonen.Ze woonde eerst in de Horst dit lijkt mij er vlakbij.Ik heb jaren 48kg gewogen,ging op een kinderkaartje met de bus ha ha enne in 40 jaar slechts 10 kg ‘groter’gegroeid.12 kg goed van jou zeg.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 april 2015 / 00:33

   Ja de Horst is na deze wijk gebouwd. Laatst kwam ik er langs. Een vriendin van mijn moeder opgezocht die woont in de buurt van het ziekenhuis. Zag zo mijn oude huis weer. Ja jouw dochter woont er hè. Ik geloof dat de meeste mensen die er wonen het best naar hun zin hebben hoor.
   Ja, jij bent ook zo’n onderdeur haha. Maar je bent toch mooi op gewicht gebleven als je in al die jaren maar 10 kilo bent aangekomen. 48 kilo zou nu toch ook niet meer hoeven hè.
   Alhoewel, je bent pas 38 toch?

   Geliked door 1 persoon

 9. cornma 28 april 2015 / 12:10

  Dat is mij nou nog nooit gelukt, afvallen voor, tijdens of na een verhuizing. Welke wijk in Lelystad is dit?

  Like

 10. ingridholanda 28 april 2015 / 11:23

  Goh, wat een gewichtsverlies! Ik woog in mijn jonge jaren 53 kg. Met een lengte van 1.74 dachten ze ook dat ik anorexia had. Werd uitgescholden voor bonestaak en lange lat. En nu……. Het lukt me niet eens om onder de 70 kg te komen. 😥

  Like

 11. beaunino 28 april 2015 / 11:02

  Haha, zo mager was ik ook toen Kyl twee was. Erg hè. Mensen waren bang dat ik anorexia had. Allemaal stress. En nu? 68 hahaha! Lelystad. Niets voor mij, maar ik ben wel heel benieuwd hoe het allemaal verder is gegaan.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 april 2015 / 11:12

   Ach ja ik heb wel meer van die periodes gehad dat ik zo mager was. Maar dat is na mijn 30e wel veranderd… 😦
   Maar ik mekker niet, ben de laatste 6 mnd 12 kilo afgevallen, voelt goed en ik sta al 2 mnd stil. Geen stress meer hebben doet nu zijn werk! Ik hoop dat die balans blijft!

   Geliked door 1 persoon

 12. Morgaine 28 april 2015 / 10:11

  Ik vind Almere al erg, hahaha laat staan… uhm 😉 Maar schijnbaar hebben jullie daar de tijd van jullie leven gevonden voor toen..

  Geliked door 1 persoon

   • Regenboogvlinder 28 april 2015 / 11:01

    Voor een tijdje wel ja… ruim 6 jaar… maar toen was het genoeg..

    Nou zeg… dat nieuws, dat geloof je toch niet? Zoiets kan niet… ik moet er hard om lachen.
    Ik zal die ‘NIEUWSPAAL’ eens in de gaten gaan houden…

    Geliked door 1 persoon

    • Morgaine 28 april 2015 / 11:24

     hahahaha, ik denk dat het een grappen en grollen krant is, maar het ws het eerste wat ik zag van hieruit terug naar FB, lol

     Geliked door 1 persoon

     • Regenboogvlinder 28 april 2015 / 11:27

      Ja joh, al dat nieuws is belachelijk… Roken mag weer in de horeaca, wat een giller.
      Ik heb hem ook maar leuk gevonden, voorlopig! Eens kijken wat er nog meer voor onzin wordt uitgekraamd.. LOL

      Geliked door 1 persoon

   • ingridholanda 28 april 2015 / 11:20

    Er staat geen datum bij! Misschien een oude 1 aprilgrap?

    Geliked door 2 people

    • Morgaine 28 april 2015 / 11:23

     ja dat vermoed ik ook, ik denk dat dit een krantje is zoals De Speld of zo 😉 Zie maar naar Patty Brard, hahaha bedreigde diersoort?

     Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 april 2015 / 09:44

   Dat zijn het zeker Marja, was een heel apart project en nog vind ik ze mooi!

   Like

 13. lisoverseks 28 april 2015 / 08:27

  Heremetiet. Wat een gewichtsverschil. Dus wie wil afvallen…verhuis naar Lelystad en werk bij de Makro is het geheime recept.
  Olijke smuffel.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.