Mannen op bezoek…


 

Het is zoals het is en het is goed, maar opeens sta je dan als vrouw alleen in het leven. Toch een vreemde situatie.

Hoewel, ik ben heel zelfstandig, ik regelde altijd al alles, dus wat dat betreft is het helemaal geen probleem en alleen zijn vind ik zelfs heerlijk!

In de tijd die ik nu alleen in Holland ben komen er geregeld mensen op bezoek, bevriende stellen, vrouwen alleen, maar ook mannen alleen.

Mannen-in-beweging

Niet dat ik me er iets van aantrek hoor, ik ben alleen, mag uitnodigen wie ik wil dus moet het geen probleem zijn. Maar zo lang woon ik nog niet in deze buurt en ik heb niet zoveel contact met mijn buren, dus toch hè, af en toe maalt het wel eens door mijn hoofd ;-).

Oh jeetje, weer een man alleen op bezoek…

Want…

 • Niemand weet dat het mijn broer is die af en toe bij me komt eten omdat hij in de buurt werkt…
 • Niemand weet dat het mijn alleenstaande neef is die me op komt halen en me meeneemt naar het graf van een tante… en die later nog een bakkie koffie blijft drinken… En nog wel eens terugkomt ook.
 • Niemand weet dat het de zoon van een vriendin is die me het een en ander komt vertellen over zijn bezigheden… en me helpt met een nieuwe tafel in elkaar zetten…
 • Niemand weet dat die leuke vlotte vent met dat kleine baardje een heel erg goede vriend is, die ik al jaren ken en die helemaal niet op vrouwen valt…
 • Niemand weet dat die andere heel erg leuke vent, ook al jaren een heel erg goede vriend, toevallig zijn ex is, die dus ook niet op vrouwen valt…
 • Niemand weet dat het de secretaris is van de Woongroep waar ik sta ingeschreven, waar ik een weblog voor beheer waar af en toe het een en ander in aangepast moet worden, die af en toe op een middag bij me langs komt… en die heel gelukkig getrouwd is met een ontzettend leuke vrouw.
 • Niemand weet dat het een goeie vriend is die ik al bijna 45 jaar ken en die ook heel gelukkig getrouwd is, die bij me op de koffie komt om eens uitgebreid bij te praten.
 • Niemand weet dat het de filiaalhouder van een meubelzaak is die mijn relaxstoel komt bekijken die me niet bevalt, omdat ik er niet in kan relaxen…
 • Niemand weet dat ik gewoon een keer een leuke man, waar ik al maanden geleden contact mee heb gekregen, heb uitgenodigd om te komen eten…

Nee, niemand weet dat en het gaat ook niemand iets aan tenslotte…

Dus, ik leef lekker mijn eigen leventje zoals ik het wil, en als mensen willen kletsen, dan doen ze dat maar…

Ik zeg maar zo… leven en laten leven!

Ik hoop dat de mensen in mijn omgeving dat ook zullen doen en zoniet… jammer dan!

 

 

Advertenties

81 reacties op ‘Mannen op bezoek…

 1. IngridMoorenBlogs 24 mei 2015 / 19:44

  Dat is wel het laatste waar je je druk over moet maken…..

  Liked by 1 persoon

 2. bisje 23 mei 2015 / 17:07

  Wanneer ik je blog bezoek ben ik ook een man alleen… wat gaan ze daar op het wereldwijde web wel niet van denken hé 🙂

  Liked by 2 people

 3. gewoonanneke 19 mei 2015 / 20:48

  Ja je hebt gelijk hoor, je moet gewoon je eigen ding daarin doen. Ik had het pas nog toen mijn ex op bezoek was omdat mijn neef uit Australië over was en bij mij op visite. Ja zag de mensen nog kijken van wat doet ie daar nou weer. Ze kijken en kletsen maar van mij horen ze niets.. Leven en laten leven.

  Liked by 1 persoon

 4. cornma 19 mei 2015 / 12:21

  Je moet maar denken: ze kunnen beter van je praten dan van je eten.

  Like

 5. richardswereld 18 mei 2015 / 22:32

  Je kan er ook leuk mee spelen. Als je jouw broer uitzwaait, moet je even je overhemd een stukje los trekken. En dan maar kijken waar de gordijnen bewegen aan de overkant..

  Liked by 1 persoon

   • richardswereld 19 mei 2015 / 08:34

    Oh ja, natuurlijk! Aan de andere kant zou een overhemd van de Zeeman met een paar maten te groot ook een sterk effect geven!

    Liked by 1 persoon

    • Regenboogvlinder 19 mei 2015 / 15:43

     Hé geen gek idee… misschien moest ik dat maar eens doen want er zijn geen mannenoverhemden meer in huis haha..
     Tip aanvaard, bedankt Richard 😉

     Like

 6. די מריו 18 mei 2015 / 14:49

  Het is een tekortkoming van de ander als ze het niet begrijpen. Ik zou eerder denken, zo die heeft het goed voor elkaar. Iedereen die haar komt helpen, al is het van je koffie af…

  Love As Always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 18 mei 2015 / 22:47

   Dank voor je bezoekje Di Mario, leuk!
   Zo heb ik ook al eens gedacht, misschien denken ze dat ook wel 😉

   Like

 7. Albert y Mara fotoblog 18 mei 2015 / 00:34

  Je nergens druk om maken Trees. Het is jouw leven. Als ik jou 2x in een korte tijd kom ophalen met de cabrio dan weet ik bijna zeker dat roddel en achterklap zou zeggen “Wie is dat nu weer”. Als alleenstaande vrouw mag en kan je net zoveel als een alleenstaande man. Hou je haaks.
  Salu2 Albert

  Liked by 1 persoon

 8. kakel 17 mei 2015 / 22:14

  Toen ik op mezelf ging wonen in een klein dijkhuisje hielpen vrienden me met het opknappen van het huis. Allemaal op een andere dag. Ik denk dat de buurt er weinig van begreep, maar ik houd er wel van mensen op het verkeerde been te zetten!
  Mensen kunnen beter over je lullen dan van je eten 🙂
  Liefs Kakel

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 22:55

   Ja een beetje provoceren heeft soms wel wat hè hahaha! Ja je hebt gelijk hoor… ze doen maar, áls ze het al doen… 😉

   Like

 9. Morgaine 17 mei 2015 / 21:00

  Het doet je meer dan je zou denken, feit is, dat je het wel allemaal blogt voor ons, wij die niet in de buurt wonen en het helemaal niet zien, hahahaha

  Schijt aan de buren, als ze het willen weten perse, kunnen ze het toch komen vragen? Ik bedoel… heb je ook meteen contact. Ik denk overigens nooit iets als ik heel veel mensen bij 1 van mijn buren binnen zie gaan en weer zie vertrekken, kan van alles wezen en zijn… en ben ik wel nieuwsgierig, dan vraag ik het gewoon!

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 21:11

   Ach, nadat ik het een paar keer gedacht had en gisteren geïnspireerd werd door een logje van Smijling dacht ik, ik maak er een logje over.
   Ik denk ook nooit iets, bemoei me niet met wat buren doen, met een 3 buurtjes, toevallig allemaal alleenstaande vrouwen, maak ik af en toe een praatje, met mijn naaste buurvrouw, ook alleen, heb ik wat meer contact, maar die zie of spreek ik soms ook 10 dagen niet. Heel toevallig komt ze morgen eten, want het wordt tijd dat we weer even bijpraten.. 😉

   Liked by 1 persoon

   • Morgaine 17 mei 2015 / 21:17

    hahaha heerlijk toch, dan heb je ook meer contact dan ik heb met je buren 😉 Nah, dat is ook weer niet waar, we gaan goed met elkaar om en kunnen ook even lullen op de trap dan…

    Liked by 1 persoon

    • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 21:23

     Het is belangrijk als je elkaar in nood bij kunt staan, vandaar ga ik altijd voor een goede verstandhouding. Meestal heb ik daar geen problemen mee… Een praatje zo nu en dan is toch leuk.
     Een van die 3 laat mijn hondje wel eens uit als ik wat langer denk weg te blijven, ze heeft zelf ook een hond. Ik woon op de hoek van de straat en deze 4 wonen tegenover en naast mij. Wat verderop in de straat ken ik niemand..

     Liked by 1 persoon

     • Morgaine 17 mei 2015 / 21:26

      Hier is het verloop best groot, dus ja, en vele culturen ook zo ondertussen die het erg bij zichzelf houden ook vooral.. zo jammer soms!

      Liked by 1 persoon

      • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 21:44

       Dat zal wel ja, mensen uit andere culturen zijn soms graag op zichzelf. Ik ook hoor moet ik bekennen! Maar ik vlucht niet naar binnen zoals je vaak ziet gebeuren… ik maak rustig met mensen een praatje als ze me aanspreken… als ik mijn hondje uitlaat kom ik ook altijd mensen tegen, gaat vanzelf dan hè..

       Like

 10. smijling 17 mei 2015 / 20:19

  Heerlijk al deze reacties leuk al die mannen over de vloer . ik heb geen vlinders in mijn buik dus ik ontvang met open ogen de mensen en laat maar ik doe het toch niet goed fijn mens ben je

  Liked by 2 people

  • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 20:59

   Een gezellige boel hier hè Yvonne…
   Ik doe wat ik zelf wil, nodig uit wie ik wil en trek me echt niks aan van wat anderen (misschien) zeggen of denken. Jij ook niet doen hoor!
   Dankje, lief hoor ❤

   Like

 11. Cassilda 17 mei 2015 / 19:49

  Wat niemand weet, zet ons aan het denken. Wel triest dat vele met denken meteen met de oordelen komen. Als dit hun gedachtes zijn, lekker laten denken. Het is niet belangrijk wat een ander vindt of denkt. Het gaat erom dat jij leeft zoals jij dat voor ogen hebt. En volgens mij lukt dat je, dus wie geeft er om de gedachten van buren.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 20:00

   Je hebt gelijk, mensen blijven nieuwsgieirg dus misschien be’denken’ ze dan van alles.
   Of het zo is weet ik niet eens hoor, het kwam gewoon in het begin af en toe in mijn hoofd boven drijven. Maar me er iets van aantrekken, nee, dat doe ik sowieso niet. Ik bemoei me ook niet met hun leven. Dus leven en laten leven hè! Dankje!

   Like

 12. Thomas Pannenkoek 17 mei 2015 / 18:45

  Zeker dat je geen escort-dame bent 🙂 ??
  Wie jou een beetje kent weet dat geen schuine gedachten moeten gekoesterd worden als eens een man een je deur belt. Is dit wel zo, geef ze dan de opdracht aan te bellen in een fris kleedje op hoge hakken of met boerka. Probleem opgelost!

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 18:59

   Ehhhhh neuh… Precies en bedankt hè, jij draagt dus gewoon de oplossing aan van het probleem, als het echt een probleem zou zijn dan hè 😉

   Like

 13. marjolijn1 17 mei 2015 / 17:35

  Zo is het meis, leven en laten leven, meer hoeft niet….!!

  Liked by 1 persoon

 14. Rianne 17 mei 2015 / 16:40

  Je merkt het vanzelf dat ze je als de ‘lellebel’ van de straat gaan zien wanneer de buurman avances begint te maken.. 😉
  Lekker laten lullen ….

  Liked by 1 persoon

 15. Corry dijkstra 17 mei 2015 / 16:24

  Maak van je leven huis waarin je hart kan wonen,met een deur die open staat voor als je vrienden komen. Dus vrouwen en mannen.lieve groetjes.

  Liked by 1 persoon

 16. minoesjka2 17 mei 2015 / 16:19

  Ja, stom is dat eigenlijk hé? Maar ik herken het wel hoor. Ook ik denk dat wel eens, wat zullen ze wel niet denken? Ik heb dat zelfs als ik door mannen thuis gebracht word (dat zijn inderdaad regelmatig andere mannen, dat klopt), sommige flat genoten lijken dan ook net altijd buiten te staan/zijn en kijken dan nieuwsgierig in de auto ……… geeft toch soms een onbehagelijk gevoel, maar ik weet dat ik het leuk heb en wie het zijn, en daar gaat het om, niet om mijn buren.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 23:47

   Doe ik ook… Ik heb er ook nooit bij stil gestaan dat mensen over mij zouden kunnen kletsen… 😉

   Like

 17. rietepietz 17 mei 2015 / 13:54

  Als mensen wat te roddelen willen hebben vinden ze altijd wel iéts! Stel dat je wél een man hebt en deze mannen komen over de vloer “heb je een verhouding”.
  Maar u je alleen bent so what….. als je er een vriend op na zou houden….? Gaat helemaal niemand iets aan!

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 23:48

   Ach ja, zo is het ook… En het is ook nog eens zo dat ik er niemand echt van verdenk of het moeten de mensen zijn verderop in de straat en die ken ik niet eens 😉

   Like

 18. sarabasbibje 17 mei 2015 / 13:10

  Soms vraag je je wel eens af of die mensen niet iets beters te doen hebben dan de hele dag op jou te letten niet waar?

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 23:49

   Nou ja, het zijn wel allemaal oude mensen, hoor ik zelf ook bij eigenlijk maar ik voel me zo niet.. Ik ben pas 50 geworden… Haha

   Like

 19. Melody 17 mei 2015 / 13:04

  Wat je ook doet…. of laat…… er zijn altijd mensen die er iets van vinden, Als je je daar iets van aan moet trekken heb je geen leven. Bovendien passen die mensen hun leven toch niet aan jouw mening over iets aan?

  Lekker doen waar jij zin in hebt hoor, het is jouw leven !

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 23:50

   Ik trek me er ook niks van aan hoor, zou het echt zo zijn…
   Heeft niemand iets mee te maken… En het klopt ze zouden zich ook niks van mij aan moeten trekken..
   Doe ik hoor, dankje!

   Like

 20. gewoonzoalsikben 17 mei 2015 / 12:36

  Ach je moet maar zo denken Trees ,de buitenwereld weet toch altijd veel meer dan jij zelf ! Gewoon lekker leven op je eigen manier ,je bent niemand verantwoording schuldig. Pas de laatste jaren trek ik me niets meer aan wat mensen zeggen of denken ,een verademing is dat .
  Groetjes Elisabeth

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 23:57

   Je hebt gelijk hoor. Precies ik ben mijn eigen baas, dus bepaal ik zelf hoe ik mijn leven leef!
   Het zal zeker een opluchting zijn voor je!
   X

   Like

 21. Adrie 17 mei 2015 / 12:26

  Wat is die zoon van je vriendin behulpzaam,als die nog eens langs komt stuur hem eens naar mij ik heb ook nog een klusje,hihi
  Gewoon lekker doen uitnodigen die je wil,daar heeft niemand iets mee te maken!!! Dikke knuffel

  Liked by 1 persoon

 22. Corja 17 mei 2015 / 11:53

  Het is jouw leven! Wat jij doet, wie je uitnodigt en wanneer en waar; het gaat niemand wat aan. Er wordt o, zo veel gekletst in dit kleine landje en iedereen bemoeit zich met iedereen. Mijn buren weten meer over mij dan ikzelf. Ik laat ze in de waan. En dat doe jij ook, toch? 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 19:03

   Inderdaad leef ik mijn leventje zoals ik het wil, en de buren die laat ik in de waan die ze zelf bedenken 😉

   Like

 23. Myriam 17 mei 2015 / 11:19

  Lieve Iris, al kwamen er elke dag twintig mannen met snode bedoelingen op bezoek bij jou, als dat is wat jij wil, laat ze dan kletsen. Lieve deugd, who cares!!!! Enjoy!!!! xxx

  Liked by 1 persoon

 24. anjasouren 17 mei 2015 / 11:16

  Dat herken ik ook . Niets van aantrekken , tis jouw leven en je weet toch , mensen die achter je rug om lullen , staan op de juiste plaats om je kont te kussen . Geniet lekker van je bezoekjes , liefs Anja

  Liked by 1 persoon

 25. vlasje 17 mei 2015 / 10:58

  Ken de situatie, maar heb me er nooit mee bezig gehouden wat anderen al dan niet denken, verspilde energie is dat, want ze staan niet in jouw schoenen en voelen en weten niet wat in jouw leven speelt.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 11:17

   Ik trek me er ook niet echt iets van aan hoor, het is mijn leven en ik kan doen wat ik zelf wil!
   Maar de reacties zijn wel leuk en voor meerdere mensen herkenbaar…

   Like

 26. melly 17 mei 2015 / 10:22

  Zo waar, dit had ik kunnen schrijven. Is jou leven en laat de rest lekker denken wat ze denken willen.

  Liked by 1 persoon

 27. probosalem 17 mei 2015 / 09:55

  Trees, NIEMAND hoef ook iets te weten, het gaat ze allemaal niets aan. Gewoon doen en ervan genieten, doe ik ook.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 10:13

   Bedankt Bar, doe ik ook hoor lieverd!
   Ik trek me nergens iets van aan en misschien letten ze wel helemaal nergens op, kan ook. Ik ken de meeste mensen niet eens. Maar een paar en die zijn heel aardig!

   Like

 28. Merel 17 mei 2015 / 09:40

  Niemand weet het en dat ze denken wat ze willen … Jij weet wat je weet …wie het is en dat is genoeg meer moet het niet zijn

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 09:44

   Je hebt gelijk en zo denk ik er ook over hoor Merel. En dan nog… moet ik zelf weten wie ik uitnodig en binnenlaat toch?

   Like

 29. Marja 17 mei 2015 / 09:12

  Geweldig! Print het uit en hang het bij de voordeur. Dat zal de buren een lesje leren!

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 mei 2015 / 09:42

   Haha, ach ik weet niet eens of ze het over me hebben en zoja… so what! :-).
   Maar bedankt voor de tip, kan altijd nog hè 😉
   Fijne zondag!

   Like

 30. Flora 17 mei 2015 / 08:32

  Groot gelijk Trees,als ze willen lullen dan doen ze dat toch wel.

  Liked by 1 persoon

 31. Anja 17 mei 2015 / 08:30

  Als mensen willen kletsen doen ze het toch wel, en ach het zegt meer over hun dan over jou. Gewoon lekker doen waar je je goed bij voelt

  Liked by 1 persoon

Reacties... ja graag, ik ben er dol op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s