Lenzen… Een goed idee? (2)

 

Natuurlijk zijn jullie benieuwd naar het vervolg op
‘Lenzen… Een goed idee?’.

Ik had de lenzen dus meteen ingehouden, mocht er ook mee op de fiets, dus gaan dan maar. Toen liep ik even de H.ema in, weet niet meer waarvoor, maar ik liep even te zoeken, dus draai je met je hoofd en je ogen alle kanten op, om maar het goede pad te vinden.

Toen begonnen er toch rare dingen te gebeuren, ik zag wazig, dubbel, niks meer… Even dacht ik, ze zijn op hun kop gedraaid, maar dan kan natuurlijk niet… Maar ik voelde dat ze allebei aan de wandel waren IN mijn oog…

wazig

Wat had ze ook alweer gezegd? O ja, knipperen zodat je traanvocht weer je ogen vochtig maakt of zo? Ik bleef maar even stilstaan en zo gezegd zo gedaan. Inderdaad het werkte, ze zaten weer recht, ik kon tenminste weer gewoon kijken. Pfffff dat was een rare hobbel, ik dacht… ik hoop niet dat dit normaal is, want dit vind ik niet plezierig.

Toen nog wat boodschappen gedaan en naar huis. Het ging allemaal goed.
Ik voelde ze ook helemaal niet meer, alleen mijn linkerlens nog een beetje.
Toen ik achter de computer ging zitten moest ik mijn leesbrilletje erbij op doen, o ja, dat zocht en kocht ik bij de H.ema.
Het was niet prettig kijken op die computer. Wat wilde ik graag mijn lekkere computerbril opzetten. Maar ja, dan moesten natuurlijk eerst die lenzen uit.
Ik kreeg hoofdpijn, nog eerder dan als ik bijvoorbeeld mijn bril niet zou dragen. Klopt niet dacht ik… maar ja, de eerste dag, wat moet je ervan zeggen.

Na ongeveer 1,5 uur ben ik naar boven gegaan en heb ik ze volgens de instructies uitgedaan, duurde even voor ik de eerste lens te pakken had, moest gewoon even doorpakken zeg maar. Het ging goed. Ik heb ze netjes schoongemaakt en in het houdertje in de vloeistof gezet.
Fijn mijn bril weer op, heerlijk!
Morgen maar weer zien dacht ik, maar toen ik de die donderdag opstond en mezelf een heel erg rustig dagje beloofde dacht ik, nee, die lenzen zijn morgen weer aan de beurt. Ik doe lekker mijn computerbril weer op.

Dus op vrijdag heb ik weer een poging gewaagd. Zoals er was aanbevolen.. eerst de lenzen in, dan de make-up op. Het ging goed, het inbrengen was zo gebeurd. Ik had een afspraak bij de huisarts en ging nog even een boodschapje doen, alles ging zoals het hoorde, geen problemen, alleen kreeg ik weer hoofdpijn.
Dus toch maar even de opticien gebeld. Ze vertelde dat ze dan toch maar nieuwe lenzen zou gaan bestellen, met de hele cilinder. Leek me ook een beter plan dus even afwachten, waarschijnlijk zijn ze eind van de week binnen.

Omdat ik ze vrij vroeg in had gedaan en ’s middags naar de tandarts moest, dacht ik er goed aan te doen ze maar vast uit te doen, de eerste dagen een paar uur dragen was voldoende.  Dus naar boven, ik heb een mooie vergrootspiegel en de hele ‘uitdoe’ procedure gevolgd. Bakje klaargezet met nieuwe vloeistof en handen gewassen. Ik dacht het iets rigoureuzer aan te pakken, ik moest ook niet te voorzichtig zijn met de lens eruit pakken want anders zou ik geen grip op die lens krijgen.

Dus ietsjes fermer dan maar… Maar al wat er gebeurde, er kwam geen lens tussen mijn wijsvinger en mijn duim terecht. Ik heb tig keer in mijn oog geprikt om hem te pakken, maar nee hoor, er gebeurde niks. Dan die andere maar, die had ik meteen te pakken en ging dus goed. Nog maar een poging gedaan voor die rechterlens… Nog steeds niks. Ik kon ook niet goed zien of hij er echt wel in zat want daar begon ik ernstig aan te twijfelen. Ik dacht, ik laat het voorlopig maar even zo, straks nog maar eens kijken.

Maar ik begon me ook zorgen te maken… Stel dat hij er echt gewoon in zat, waar was hij dan? Nee, hij kon niet achter mijn oogbol terechtkomen was me expliciet verteld. Hij kon niet verdwalen in mijn oog.
Maar ja, waar was hij dan? Te ongerust om in de auto te stappen, pakte ik mijn fiets weer en reed naar de opticien, 5 minuutjes later zat ik binnen en keek ze weer met een microscoop in mijn oog…
Wat was er aan de hand?

Heel simpel… er zat helemaal geen lens meer in… 

Waar hij dan wel gebleven is? Ik zou het niet weten, waarschijnlijk nadat ik hem op mijn vinger heb gedaan, onderweg naar mijn oog ervan af gevallen, hoewel ik het me niet kan voorstellen want ik heb hem echt zien zitten.

Dus, 3 dagen lenzen in mijn bezit en ik ben er al een kwijt… gaat lekker hè? Ik heb op handen en knieën rondgekropen en overal gezocht waar hij maar kon liggen, maar hij is en blijft weg…

Voorlopig wacht ik maar even tot de nieuwe lenzen binnen zijn, dan ga ik die proberen, want met hoofdpijn lopen vind ik ook niks, de oorzaak daarvan is omdat de cilinder niet volledig was.

Wordt vast nog wel een keer vervolgd 😉

Vraagje:
Wie draagt er naast zijn/haar bril ook contactlenzen en… tot tevredenheid?

 

 

 

38 gedachtes over “Lenzen… Een goed idee? (2)

 1. minoesjka2 5 juni 2015 / 16:59

  Ik weet wel dat je met lenzen wat vaker moet knipperen om inderdaad niet wazig te gaan zien, maar daar wen je erg snel aan.
  Ik ben benieuwd hoe dit avontuur verder gaat 🙂

  • Regenboogvlinder 5 juni 2015 / 17:30

   Ja dat heeft ze ook duidelijk gezegd….
   Ik ook Minoesjka… ik heb nu nieuwe lenzen, dus morgen uitproberen… Wordt echt nog wel een keer vervolgd…

 2. John 5 juni 2015 / 09:14

  Ik heb ook lenzen geprobeerd. Ik zou er alles mee kunnen. Sporten, werken,…Slapen nog net niet. Ik had al snel problemen. Vooral op het werk.
  Ik heb dus vrij snel besloten om gewoon weer aan de bril te gaan.

  Via Harrij ben ik hier gekomen.

  • Regenboogvlinder 5 juni 2015 / 09:17

   Leuk dat je langs komt John, zie ook vaak reacties van jou bij blogs waar ik ook lees. Kom je wel eens een bezoekje brengen!
   Het is zo verschillend hè, succesverhalen, dramaverhalen… Ik ga het ervaren. Vandaag mijn nieuwe lenzen halen en dan maar weer proberen 😉

 3. Albert y Mara fotoblog 5 juni 2015 / 00:32

  Ik moet wel een beetje glimlachen. Jij op jouw leeftijd aan de contactlenzen. Je hebt gewoon een echt brillengezicht. ZONDER zal voor mij echt wennen zijn 🙂
  Herken ik je dan nog wel? Salu2 Albert

  • Regenboogvlinder 5 juni 2015 / 07:49

   Haha, op mijn leeftijd? Ik ben pas 50 geworden hoor.. 😉
   Met verzorgde oogmake-up valt het best wel mee hoor…

 4. Erna van der Vliet 4 juni 2015 / 22:15

  ik hoor het al weer. je hebt het nieuwe trucje nog niet door

  • Regenboogvlinder 4 juni 2015 / 22:18

   Hé, nog niet eens uit kunnen proberen na het verlies van mijn eerste lens hoor 😟. Ik krijg andere omdat die cilinder niet goed was… Morgen ophalen en dan ga ik het weer proberen…
   En wat je zei op Facebook van die ouwe hond, dat je die ook geen kunstjes meer moet leren… Als het niet lukt met die dingen, krijg je gelijk 😉

 5. Rianne 4 juni 2015 / 21:31

  Ik doe het andersom… Draag een bril naast mijn lenzen…
  Heb de eerste 30 jaar harde lenzen gehad, nu sinds een jaar of vijf zachte. Zonder cilinder en een half puntje te weinig qua scherp zien zodat ik gewoon kan lezen. Ik vind het perfect. 😉

  • Regenboogvlinder 4 juni 2015 / 21:46

   Weer een succesverhaal, bedankt!
   Het gaat niet bij iedereen verkeerd dus ik ga gewoon door hoor! We zullen zien 🙂

 6. Thomas Pannenkoek 4 juni 2015 / 19:20

  Probeer het onderstaande eens. Je zult die lenzen meteen weggooien…

  • Regenboogvlinder 4 juni 2015 / 20:44

   Haha, wil je dat IK die opzet? Ik wil geen snor hoor, doe al moeite genoeg om die weg te houden, nou nee, valt wel mee, maar toch… 😉

 7. Deisy 4 juni 2015 / 17:21

  Hihi.. toch best wel een bekend verhaal hoor. Ik draag nu 6 jaar lenzen, maar goh wat heb ik in het begin een ruzie met die dingen gehad. Ik kneep vaak te hard in ze, waardoor er dus scheurtjes in kwamen (ook altijd leuk) en ik steeds naar opticien moest (ik heb zachte lenzen en moet je dus inderdaad voorzichtig mee doen). Gelukkig is het wel snel bijgetrokken en tegenwoordig heb ik er helemaal geen problemen meer mee. Het is gewoon net als leren fietsen: de eerste paar keren zul je omvallen, maar daarna gaat het steeds beter. Wel altijd goed opletten dat je ogen er goed op blijven reageren, dat is eigenlijk het belangrijkste. Succes dame. X

  • Regenboogvlinder 4 juni 2015 / 18:36

   Dankje Deisy, ik geef het natuurlijk nog lang niet op… zoveel mensen hebben het geprobeerd dus waarom zou het mij niet lukken!

 8. ingridholanda 4 juni 2015 / 15:48

  Zoals ik je al vertelde, ik heb jaren zachte lenzen gedragen! Ook ik had cilinders in mijn ogen. Nooit problemen gehad. Maar na de staar operaties had ik ze niet meer nodig.

  • Regenboogvlinder 4 juni 2015 / 15:53

   Ik ben benieuwd, zal wennen zijn, ik zie dus wel hoe het gaat 😉

 9. gewoonzoalsikben 4 juni 2015 / 12:18

  Dat vond ik zo eng ,die dwalende lenzen .Vanaf het moment dat ik er ” voor het gemak ” weer een bril bij kocht was het gedaan met de lenzen .Nee geef mij maar een bril! Ik wens jou succes Trees
  Groetjes Elisabeth

  • Regenboogvlinder 4 juni 2015 / 13:20

   Bedankt Elisabeth, ik geef zo snel niet op, nog maar een paar keer in en uit gedaan… Dus wacht ik ff op die nieuwe en dan ga ik het weer proberen. Maar niet tot het oneindige hoor… lukt het niet is het jammer. Over een paar weken ben ik er wel uit.. 😉

 10. Harrij Smit 4 juni 2015 / 11:56

  Ach ach arme Tess. Na deel een was ik al genezen van het idee om ooit nog eens lenzen te nemen. Weg met die hele handel zou ik zo zeggen. Je bril staat je perfect en doet precies wat hij moet doen 🙂
  p.s. Ik zie er wel weer iets limerickerigs in 🙂

  • Regenboogvlinder 4 juni 2015 / 13:10

   Nou, ik wacht op die nieuwe, misschien ‘kijken’ die beter. En als het echt een drama wordt, dan stop ik geheid hoor. Ga echt geen maanden tobben met die dingen. Maar weet je, dan kan ik in ieder geval geen spijt krijgen dat ik het niét heb gedaan!
   En vwb die Limerick… leef je uit zou ik zeggen 😉

   • Harrij Smit 4 juni 2015 / 13:40

    Daar heb je helemaal gelijk in, wat je niet geprobeerd hebt is een gemiste kans!

 11. cornma 4 juni 2015 / 11:07

  Hè, wat een gedoe zeg. Zelf ben ik al jaren brildragend en als de dood voor lenzen, hoewel ik er geen ervaring mee heb, maar het idee dat je elke dag je vinger in je oog moet steken….jak! Ik hoop voor jou, dat je toch goed passende lenzen krijgt, die je zonder hoofdpijn in kunt houden.

  • Regenboogvlinder 4 juni 2015 / 13:10

   Ik hoop het ook en anders ben ik er ook zo klaar mee hoor… Er komt vast nog wel een deel 3 😉

 12. Myriam 4 juni 2015 / 10:45

  Misschien toch eerder voor daglenzen gaan? Ik heb héééééél lang geleden lenzen gedragen, een tweetal jaren, zonder problemen en toen uit of the blue een kanjer van een ontsteking waardoor ik er geen meer kon verdragen. Enige jaren geleden dan heb ik het weer geprobeerd, maar ik vind mijn bril makkelijker eigenlijk. Ik draag geen lenzen meer. En wat je schrijft over dat uithalen, ik heb me echt al behoorlijk bezeerd doordat je lenzen zo kleven aan je oog.

  • Regenboogvlinder 4 juni 2015 / 13:11

   Poeh… als ik die nieuwe heb ga ik het wel weer proberen, wat kun je nou zeggen van 2x in en uitdoen hè… Ben benieuwd of ik er handig in word. En zo niet, heb ik het toch geprobeerd… 😉

 13. beaunino 4 juni 2015 / 10:42

  Wat een toestanden;-) Ik heb trouwens een lees / computerbril. -2.

  • Regenboogvlinder 4 juni 2015 / 13:12

   Ja die heb ik ook… ideaal. Daarom zullen die lenzen ook nooit echt een vervanging worden hoor.

 14. deeserveit 4 juni 2015 / 10:42

  Wat gek dat je niet heb gemerkt dat er een lens een eigen willetje had! Ik heb wel eens een oog ontstoken gehad dus dacht ik leuk te doen door die dag maar een lens te dragen… Nou ik heb nog nooit zo slecht kunnen zien! Volgens mij keek ik ook alleen maar scheel en ja toen kreeg ik ook wel aardig hoofdpijn.

 15. די מריו 4 juni 2015 / 09:42

  Wat een drama zeg.. Dinnetje had vroeger ook lenzen, maar die heeft haar ogen laten laseren en sinds die tijd heeft ze niets meer nodig.. Daar is ze echt heel blij mee.

  Love As Always
  Di mario

  • Regenboogvlinder 4 juni 2015 / 13:13

   Nou nu wel even, maar wie weet went het toch wel. Dat zou ik ook kunnen doen, die ogen laseren, maar dat lijkt me zo eng. En ik zal er dan een leesbrilletje bij moeten hebben, maar dat is niet zo erg.. Groetjesss

 16. Morgaine 4 juni 2015 / 09:42

  Oh wat erg! Ik hoop dat de nieuwe set wel goed gaat zitten, mijn ex man droeg lenzen, in een tijd dat ze echt nog gemaakt moesten worden bla, harde lenzen eerst, en hoe vaak we wel niet op de vloer hebben gezeten om er eentje terug te vinden, tot de soft lenzen kwamen, hij droeg ze elke dag en alleen in weekend zijn bril, maar ja hij was al lenzen dragend toen ik hem leerde kennen in een totaal andere tijd.

  Mijn dochter echter, was heel blij toen ze eindelijk aan de lenzen mocht, lees, uitgegroeid was met alles… en zij draag met liefde haar lenzen, maar ook haar bril, echter is zij van de jonge generatie zoals ik al vertelde, dus is de bril ook een accesoire, en hangt het van haar kledingstijl ook af of wat ze gaat doen die dag 😉

  Zelf heb ik pas sinds een jaartje een leesbril, dus ik kan het je niet vertellen.

  X

  • Regenboogvlinder 4 juni 2015 / 13:15

   Nou ja even afwachten of die nieuwe beter zijn en of het gaat lukken dat in- en uitdoen. Ik ga het weer proberen hoor!
   En gelukkig hebben sommige mensen totaal geen problemen, dat hoor je gelukkig ook.
   Ik heb ook verschillende brillen hoor, maar had toch altijd wel een voorkeurbril die ik het meeste droeg. Nu heb ik maar één nieuwe genomen en een zonnebril op sterkte.
   Deel 3 volgt vast nog 😉

 17. Marja 4 juni 2015 / 09:21

  Wat een ellende. Waarom blijf je niet gewoon bij je vertrouwde bril?
  Ik heb kunstlenzen (na de staar aan beide ogen) en een leesbril.

  • Regenboogvlinder 4 juni 2015 / 13:16

   Een beetje van, geen spijt willen krijgen omdat ik het nooit geprobeerd heb… Ik wilde het al veel eerder hoor. Ik zie het wel… of het door die lenzen zien wordt weet ik nu nog niet 😉

 18. lisoverseks 4 juni 2015 / 09:10

  O o lieve schat toch. Wat een gekloot.
  Ik heb lenzen sins mijn 17e. Maar in China zitten ze niet lekker. Door de vervuilde lucht denk ik.
  Dit is een kwestie van wennen.
  Langzaam aan. Steeds een uurtje langer.
  Iedere lensdrager kan boeken schrijven over die taferelen denk ik.
  Blijven lachen!

  Twee lenzen in één oog.
  Vergeten uit te doen, smorgens wakker worden en roepen “ik kan weer zien”
  Lenzen in het verkeerde oog en daar een halve dag mee rondlopen ook nog.
  Heel restaurant in rep en roer en op zoek. Terwijl het kreng in je glas drijft.
  Xxx

  • Regenboogvlinder 4 juni 2015 / 13:18

   Oh ja die verhalen, geweldig! Ik geef het ook niet zomaar op hoor, is geen optie!
   Eens kijken of die nieuwe set straks beter zijn en dan ga ik er weer voor. En lukt het echt niet, dan kap ik er gewoon mee, ga echt niet maanden zitten klooien ermee… Wacht maar ff op deel 3 😉
   XXX

Reacties zijn gesloten.