Update…

 

Even een update terwijl ik mijn snor gedrukt heb.. Logjes staan klaar voor de rest van de week…

Fijn toch dat ik echt een heerlijk ingevuld leventje heb, tenminste ik maak het zo druk als ik zelf wil natuurlijk, beetje slim doseren noem ik dat, want ik houd er ook heel erg van om lekker alleen thuis te zijn.

Ik zit erg lekker in mijn vel, heb leuke contacten met nieuwe en oude vrienden, familie. Heel goed contact met mijn ontzettend lieve dochter en schoon die alles leuk vinden wat ik doe en heel blij voor me zijn. Regelmatig contact met mijn fantastische zoon en schoon en kleindochters op Gran Canaria.

Mijn vrijwilligerswerk bij de Pyramide van Austerlitz doe ik heel graag!
Zoals ik al eerder schreef zit ik sinds dit jaar niet alleen in het Kassahuis maar draai ook diensten in het Bezoekerscentrum als gastvrouw /passantengids.
Ik kan met iedereen goed opschieten en zit in de organisatie (nou ja met zijn tweeën dan) om het Vrijwilligersuitje in september te regelen.

update

 • Gisteren heb ik, tot mijn plezier, kennis gemaakt met blogger Harrij en zijn vrouw Mariet. Ze wonen sinds kort in Dwingeloo in een heerlijk huis en wat een prachtige omgeving! Ben bij ze op de koffie geweest en heb heerlijk geluncht! Wat hebben we gekletst en elkaar daardoor beter leren kennen. Het voelde alsof ik bij oude vrienden was die ik jaren niet had gezien. Heel warm en heel vertrouwd. Je kent dat wel, dat je weer verder gaat waar je destijds bij de laatste ontmoeting was gebleven. Het lijntje dat was ontstaan met Harrij via onze blogs bestaat nu ook in het echt. De tijd vloog om, was veel te kort, dus zeker een reden om de ontmoeting te herhalen.
 • Van daaruit ben ik ’s middags naar vrienden (Riet en Bert) gereden in Groningen/Engelbert waar ik nu dus 2 nachtjes logeer. Zij hebben een paar J.umbo supermarkts en een daarvan is gevestigd in een monumentaal pand. Ben natuurlijk erg benieuwd. Als het goed is gaan we ook de stad Groningen nog in, ook nieuw voor mij want daar ben ik nog nooit geweest.
 • Ook heeft Riet een Woonwinkel. Ik ga eens kijken of ik er iets van mijn gading kan vinden. Ben op zoek naar een beeldje van een Stier (mijn sterrenbeeld).
 • Vrijdag ga ik naar Blijham, daar woont mijn ‘grote broer’ Wim, zoals ik hem in gedachten altijd noem, met zijn vrouw Willy.
  Hij was het vaste scholiertje dat vroeger na school altijd met mijn vader meereed op de vrachtwagen, al vanaf zijn 9e jaar, ik was toen 4 jaar. Ik zal er eens een apart logje over schrijven..
 • Vrijdagmiddag rijd ik dan weer naar huis, lekker muziekje op en crossen maar…
 • Zaterdag een rustig dagje… moet ook tussendoor hè, ik heb natuurlijk van alles te doen!
 • Zondagochtend werk ik van 11.00 tot 14.00 uur bij de Pyramide in het bezoekerscentrum en ’s middags wordt mijn hondje Binky weer thuisgebracht. Ik heb voor hem een heel erg lieve oppas gevonden voor als ik eens iets heb waar ik mijn handen liever vrij wil hebben. Daar ben ik heel blij mee!
 • 450px-Mevr_Aly_TjallingiiOh ja, ik heb er ook een nieuwe vriendin bij… Alie heet ze en ze is 92 jaar. Het is of we elkaar al jaren kennen, we hebben veel gemeen, echt heel leuk. Ze is vrolijk en gastvrij, lacht altijd, heeft heel veel humor, veel hobby’s. Een tablet had ze al en sinds kort ook internet, en leergierig dat ze is. En we lachen wat af samen.
  Een logje over haar en onze ontmoeting volgt nog.
 • Nog 2 weken en dan komen Maria en Natalia voor 12 dagen vakantie naar Nederland, daar zie ik ook weer heel erg naar uit! Ze zijn hier van 1 tot 12 juli, dus dat wordt weer leuke uitstapjes maken.

Dus ik heb weer leuke dingen achter de rug en ook weer in het vooruitzicht! Wat wil een mens nog meer, mijn leven is zó leuk!

 

53 gedachtes over “Update…

 1. gewoonanneke 23 juni 2015 / 23:36

  Druk bezig Trees en gelijk heb je. Je moet je eigen gang weer gaan en dingen doen die je leuk vindt om te doen. En zo te lezen heb je je draai al weer aardig gevonden. 😉

  • Regenboogvlinder 24 juni 2015 / 00:38

   Ja hoor dat lukt aardig! Alles verloopt soepel dus ik hoef me nergens druk om te maken, dus ‘lekker leven’ is de boodschap!
   Leuke uitjes en contacten! Ik geniet volop!

 2. Lenjef 22 juni 2015 / 21:12

  Terug omhoog klauteren

  men moet
  in de put zitten
  om er uit te kunnen klimmen

  weer te zien wat gelukkig maakt
  je diep in je binnenste raakt

  want zonder
  emotie
  kan niemand iemand beminnen

  Lenjef 😉

  • Lenjef 22 juni 2015 / 21:24

   Na het herlezen nog een beetje meer in rijm veranderd, Vlindertje. 🙂

   Terug omhoog klauteren

   men moet
   in de put zitten
   om er uit te kunnen klimmen

   weer te zien wat gelukkig maakt
   je diep in je binnenste raakt

   want zonder emotie
   blijven zelden
   bij ’t beminnen de ogen glimmen

   Lenjef

   • Regenboogvlinder 22 juni 2015 / 21:35

    Wat ontzettend mooi… en ook zo echt waar!
    Dankjewel Lenjef, je bent een kanjer!

 3. merel 18 juni 2015 / 23:24

  goed bezig , geniet ervan

 4. rietepietz 18 juni 2015 / 19:36

  Een drukke maar reuze leuke week voor jou! leuk dat je ook nog even tijd kunt vinden om ons op de hoogte te brengen.. Bloggen is toch ook een beetje verslavend blijkt maar weeer. Nog veel plezier!

  • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 23:39

   Dankje Riet! Ja een beetje verslavend is het wel.. Logjes klaarzetten doe ik dan, haha! En reageren op reacties nu ik in bed zit!
   Tot later!

   • rietepietz 19 juni 2015 / 10:01

    Ik herken dat wel, zeker als je merendeels “autobiografisch” blogt , dan maak je van alles mee dat nou juist zo leuk is om over te schrijven.

    • Regenboogvlinder 19 juni 2015 / 20:31

     Helemaal waar! Maar ik ben nog een paar dagen vrij hoor! 😉 Volgende week ga ik weer lezen op de blogs die ik volg. Zijn er heel wat intussen 🙂

     • rietepietz 19 juni 2015 / 21:06

      het kan hard gaan ja, daarom probeer ik altijd een beetje stabiel aantal te linken, ik moet het óók bij kunnen benen als we veel werken.

      • Regenboogvlinder 19 juni 2015 / 23:27

       Het zijn er veel, maar ik vind het zo leuk hè… Die interactie is echt zo apart!

 5. Melody 18 juni 2015 / 17:47

  moooi mooi mooiii houden zo hoor

 6. marjolijn1 18 juni 2015 / 17:41

  Bezige dame….!!
  Geniet volop meis.

 7. Lot 18 juni 2015 / 17:32

  Mijn opa van moederskant is ook in Blijham geboren een Bosker, maar de familie is naar Amsterdam verhuist toen opa 10 was of zo iets. Geen idee of er nog familie woont.

  • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 22:23

   Mijn grote broer woont er al zeker 40 jaar, ik zal eens vragen..

   • Lot 18 juni 2015 / 22:41

    zou leuk zijn. Vroeger kwam een zus van mijn opa wel eens terug met een heerlijke leverworst erin zaten hele graankorrels.

    Mijn ouders gingen er vanuit Adam in het begin de oorlog ook nog naartoe, op de fiets.

    • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 23:40

     Het idee, op de fiets van Amsterdam naar Blijham. Moeten ze een hele dag over gedaan hebben denk ik pfffff.
     Je hoort het wel! Ben ook benieuwd!

    • Regenboogvlinder 19 juni 2015 / 20:33

     Hoi Lot, ik heb het gevraagd hoor. Bosker is een echte Groningse naam, nou dat zal zeker wel, en ze wisten zich een kruidenier of zo te herinneren.
     Ze wonen 27 jaar in Blijham, daarvoor in Bellingwolde en Winschoten. Mooi dorp hoor Blijham!

 8. beaunino 18 juni 2015 / 14:28

  Doe je goed!!! Zo leuk dat je bij Harrij en Mariet bent geweest. X

  • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 14:32

   Dankje Narda! Zeker leuk, enige mensen! X

   OT: leuke foto!

 9. kakel 18 juni 2015 / 14:21

  Mens, wat een leuk en druk leven heb jij! En dat niet alleen, het belangrijkste is dat je omringd bent met lieve mensen die allemaal om je geven. Ze staan als een cirkel om je heen, zodat je niet kon vallen. Moordmensen!
  Veel plezier komende week…
  liefs Kakel

  • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 14:30

   Echt heerlijk Kakeltje! Ik voel me zo gelukkig en bevoorrecht met al die lieve mensen om me heen! Hoor jij ook bij 👍🏼😊

 10. gewoonzoalsikben 18 juni 2015 / 12:03

  Gezellig allemaal,je hebt een heel gezellig leven Trees.Geniet maar lekker !
  Groetjes Elisabeth

  • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 13:58

   Doe ik zeker hoor, ik geniet volop van alles!

 11. cornma 18 juni 2015 / 11:45

  Je loopt momenteel op een geweldig mooi levenspad, dus denk eraan, geen zijpaadjes nemen.
  Je was trouwens heel dicht in de buurt van ons hutje, toen je bij Harrij was.

  • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 13:52

   Ik heb het prima naar mijn zin hoor, ben op de goede weg!
   Potverdorie, dat had ik moeten weten… Was je er zelf? Nou, ik kan niet alles weten en ook niet alles willen… 😉

   • cornma 19 juni 2015 / 08:32

    Ja, ik was er, sterker nog, ik ben er nog steeds, dus als je vrijdag een koffiestop wilt maken, je bent van harte welkom…

    • Regenboogvlinder 19 juni 2015 / 17:42

     Oh dit lees ik dus nu pas, nu ik weer thuis ben… Helaas… maar wie weet een volgende keer! Iig bedankt voor de uitnodiging, dat was leuk geweest! 🙂

 12. Harrij Smit 18 juni 2015 / 10:59

  En ja hoor, sommige vlinders zijn ook nog eens een soort van duizendpoot. Ook nog tijd voor uitgebreide updates. Fijn om ook hier weer te lezen hoe wederzijds goed onze ontmoeting gevoeld heeft. Ik reageer wat laat, maar mijn laptop had weer de oude kwaal. Ben nu een backup aan het maken en breng hem daarna naar de computerdokter. Voor onderzoek en observatie. Inmiddels heb ik me zo goed en zo kwaad mogelijk geïnstalleerd op Mariets laptop die ze gelukkig aan de (blog)wetenschap ter beschikking wilde stellen. Dikke smuffel en veel plezier verder op je reis in het hoge noorden 🙂 xxx

  • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 12:58

   Zeker voelde die ontmoeting goed 😉.
   Haha het bericht was al klaar op de tekst na van mijn bezoekje aan jullie 😉. Oh jee wat vervelend dat je eigen lappie weer raar doet, lief van Mariet dat ze je op die van haar toelaat haha.
   Het is hier ook heel leuk, word hier ook weer ernstig verwend, ik heb echt een paar dagen vakantie! Nou, ik laat het me maar lekker aanleunen 😀.
   Doeiiiii succes met alles! 🐻💋

   • Harrij Smit 18 juni 2015 / 13:40

    💋 hoe maak je zo’n mondje? Heb hem nu even gekopieerd.
    Wist wel dat je je update al in de wachtkamer had zitten, maar vind het leuk dat je nog even wat toevoegde over onze ontmoeting.
    Geniet ze verder lekker – maar dat is jou wel toevertrouwd 💋

    • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 13:56

     Ik heb nu mijn I-pad in gebruik, daar hebben ze van die emotiocons! O.a. deze dus 💋. Kan ik ook niet met mijn laptop.

     • Harrij Smit 18 juni 2015 / 14:00

      Ik vind jouw lippen in real life toch heel wat smakelijker … (niet doorvertellen hoor…)

 13. Bianca Schreur 18 juni 2015 / 09:54

  Dat klinkt heerlijk Iris, in gedachten doe ik gewoon even met je mee(ziek op bed nu)

  Ben benieuwd naar je geplande blogjes,
  *´¨) een
  ¸.•´¸.•*´¨)hele fijne week
  (¸.•´ ★ *¨*•.¸¸.. ★wens ik jou *¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸.. ★ xxx Bibje

  • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 09:58

   Is ook lekker hoor even eruit! Beterschap meisje!
   🙋🏼😘

 14. Myriam 18 juni 2015 / 09:51

  Heerlijke vakantieweek precies!!! Is die dame op de foto 92?????? Nou zo wil ik ook nog wel 92 worden me dunkt!!! Geniet er van hé Iris

  • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 09:57

   Ja lekker even eruit is best fijn! Ja ze wordt in oktober 93!
   Ze is mijn voorbeeld ook hoor, echt fantastisch! 👍🏼😀

 15. John 18 juni 2015 / 09:34

  Haha ja je hebt een paar dagen blogrust maar toch 😀 Hoe herkenbaar. Velen doen het zo en zo deed ik het ook , maar na al die jaren bloggen, neem ik zelf echt een pauze als ik pauze neem 🙂
  Jij hebt leuke dingen meegemaakt, en nog heel wat leuks in het vooruitzicht. Lekker toch. Geniet ervan.

  • Regenboogvlinder 19 juni 2015 / 00:19

   Logjes staan klaar hoor John, ik reageer alleen op de reacties op mijn blog. Dus toch echt wel even pauze. Ik geniet zeker van wat er nu nog op mijn pad komt! En lang kan ik toch niet wegblijven!

 16. די מריו 18 juni 2015 / 09:24

  Ik moet nog een hoop plannen voor als ik op vakantie ga binnenkort. Daar kun je heel druk mee zijn.

  Love As always
  Di Mario

  • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 09:54

   Helemaal waar,succes met de voorbereidingen, het is alweer zowat eind juni dus het schiet vast op! 😀

 17. די מריו 18 juni 2015 / 09:23

  Morgaine, heeft meestal te maken met de zomer/wintertijd van WordPress. Ik stoor me er maar niet meer aan. Het komt wel een keer online denk ik dan.

  Love As Always
  Di Mario

  • John 18 juni 2015 / 09:32

   Je kunt dit instellen als je zelf host bij settings, general, en dan de tijd met de uren aanpassen.

 18. Marja 18 juni 2015 / 09:15

  Heerlijk om te lezen. Ik word er vrolijk van.

  • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 09:53

   En dat vind ik dan weer leuk! 😀👏🏼

 19. Thomas Pannenkoek 18 juni 2015 / 08:01

  Wat een heerlijk gevuld leven, omringd met mensen die je lief zijn…

  • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 08:03

   Klopt Thomas, ik klaag ook absoluut niet! Fijne dag!

 20. Morgaine 18 juni 2015 / 07:34

  En al jouw blogjes komen wel op tijd na inplannen online? Dat wilde ik dus ook doen, nu al twee keer gedaan, dat de inplanner gezegd om 6 uur of 7 uur, vervolgens zet ie ze telkens een uur vooruit…. thanks wordpress om vervolgens alsnog met de hand direct te publiceren, echt, hahahaha

  Geniet van je vrije tijd en dit legt al een heleboel uit 😉

  X

  • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 08:02

   Ja hoor, dat gaat meestal heel goed! Is de tijd op je laptop wel goed dan? Nou dat hoop ik dan maar, gewoon een beetje druk met andere dingen. Maar wel met leuke dingen hè… X

   • Morgaine 18 juni 2015 / 08:06

    Ja die staat goed, maar als het dan de tijd wordt dat het online moet komen, staat er een uur later in wordpress.. er staat ook +1 achter of zo bij mij, nou ja, ik ga dit wel oplossen ooit, maar leuk is anders, vanmorgen om 5 uur had mijn blog van nu al online moeten staan, om 6 uur, niets en stond op 6 uur… en toen ik ging kijken stond er within an hour till 7 hours… dus hij verschuift hem zelf gewoon! Ik snap er niets van. Geniet van alles wat je doet, ik kom er wel uit 😉

    • Regenboogvlinder 18 juni 2015 / 08:07

     Vervelend.. Dankje, dat gaat lukken! Succes!

Reacties zijn gesloten.