Water, water, water…

De afgelopen 2 dagen stonden in het teken van water, verkoelend water! Dat was geen overbodige luxe met die extreme hitte waar ons landje mee te maken had…

Vrijdag zijn met met zijn viertjes, Diana was ook mee, naar het Henschotermeer geweest bij Maarn/Woudenberg. Een prachtige natuurplas met veel mogelijkheden. We waren lekker op tijd, rond 10.15 uur al.

Helaas waren er geen bedjes meer te huur, nee ze waren niet al verhuurd, ze waren er gewoon mee gestopt. Het stond wel op de site  en we kwamen ook nog bordje tegen waar ‘Hier bedjes te huur’ op stond :-(. Nou ja, dan maar met de handdoek op het gras, want het zand is aan ons niet besteed. We gingen dichtbij een picknicktafel liggen, lekker makkelijk en het was nog zo lekker rustig… Het was wel erg warm, maar onder de bomen was het goed uit te houden.

De rust veranderde al snel. Hoewel we er geen last van hadden. In de loop van de dag liep het aardig vol. De dametjes vermaakten zich prima in het water. Ergens rond het middaguur was Maria het eigenlijk wel al zat en vroeg wanneer we weer weg zouden gaan… Nog niet meisje, vermaak je nog maar even. Ze wandelden wat rond en gingen het water weer in. Rond half 2 zijn we iets gaan eten bij de snackbar en toen we terugkwamen was het wel mooi en nadat we de spullen weer ingepakt hadden, zijn we weer naar huis gereden.

’s Avonds een lekkere pizza gegeten, helaas, door de warmte hadden we echt bijna geen trek, dus we aten alle 3 maar de helft. Nou ja dat ben ik gewend wel hè.. VADH. En geslapen dat ze hebben!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zaterdag zijn we gaan varen op de Vinkeveense Plassen met de boot van schoonzoon. Diana en Bertus pikten ons op bij de slagboom en zo kon ik de auto op het terrein/schiereiland waar de boot lag parkeren. We hadden allemaal wat proviand meegenomen en toen mijn tassen aan boord waren geladen dronken we eerst koffie en toen werd de motor gestart.

Schip BertusHet is een grote boot, in mijn ogen een jacht… volgens ons was het de grootste die er op die dag over de plassen voer. Met een heerlijk windje erbij was het natuurlijk zalig op het water. De omgeving is prachtig met allerlei vogels en mooie inkijkjes. De eilandjes waar we langs voeren lagen er heerlijk relaxed bij, de mensen erop ook trouwens. En ook prachtige huizen natuurlijk! En Diana en Bertus kwamen ook steeds bekenden tegen.

We legden even aan bij de oppas van Binky (een ex-collega van Nico en zijn vrouw) die aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wonen. Hij mag nog 3 weken blijven en daarom moest ik wat extra eten en koekjes brengen. Tegen de hitte wordt hij een paar keer per dag in het water gedompeld.. er wordt de hele dag tegen hem gepraat, die aandacht die hij daar krijgt… super!
Wij hebben hem allemaal even geknuffeld en toen voeren we weer verder.

We gingen een rustig plekje zoeken om te kunnen zwemmen. Dat was natuurlijk in het straatje van Maria. Ze dook als eerste het water in, heerlijk!
We zijn allemaal gaan zwemmen, maar omdat ik liever niet met mijn hoofd onder water wil, vanwege mijn oren, was dat even een dingetje. Duiken en springen gaat makkelijk van die boot af natuurlijk, maar dat wilde ik dus niet. Maar goed, met een hoop gestudder lukte het toch. Ik zit nu weer te schuddebuiken van het lachen want het was vast een hilarische vertoning. Bertus zou het losse trapje, dat een beetje provisorisch was vastgezet goed tegenhouden. Nou dat lukte dus niet, dat trapje draaide en ik viel er achterover af. Hij gaf mij de schuld, ik draaide te snel om… nou het zal wel. Maar water is zacht en mijn hoofd was nog redelijk droog gebleven.

Nadat we lekker waren afgekoeld klom iedereen er weer op, maar ja, dat was voor mij ook niet zo simpel. Heb de kracht in mijn armen niet om mezelf omhoog te trekken, niet zo gek natuurlijk maar ja, zo is het nou maar hè.
Dus Bertus zou weer helpen… weer gieren van het lachen natuurlijk en dan heb je al helemaal geen kracht meer… Maar ik zit nu mijn verhaaltje te tikken dus jullie snappen het al, het is gelukt! Het staat ook nog op de foto, maar die plaats ik hier maar niet.. :-).

Na onze broodjes te hebben gegeten gingen we weer verder en mocht Natalia even sturen. Maria mocht natuurlijk ook, maar ze wilde niet. Ze had waarschijnlijk liever willen vissen of zo, maar aangezien Bertus alleen maar van lekkerbekjes houdt, waren er geen hengels aan boord.
Stuurvrouw Natalia had het snel door, de rechte stukken gingen sowieso prima, maar er voeren natuurlijk constant kleine bootjes langs ons heen. Dus was het uitkijken geblazen. De bochten gingen ook redelijk, met een beetje bijsturen lukte het prima. Ze was apetrots natuurlijk!

Uiteindelijk heeft ze wel 1,5 uur achter het roer gestaan en later gezeten, toen we uiteindelijk weer aankwamen bij het eiland. Bertus zat er uiteraard wel de hele tijd vlakbij.
We hebben nog even een ijsje gegeten en toen gingen we weer naar huis waar we rond 18.15 aankwamen. Eerst allemaal onder de douche, daarna ‘omannenkoeken’ gegeten, de dames vermaakten zich weer met hun telefoontjes en oma kroop even achter de laptop. Daarna op tijd naar bed.

Deze slideshow vereist JavaScript.

We hebben allemaal heerlijk lang geslapen en vandaag, zondag, blijven we een dagje thuis.

Morgen staat ‘Madurodam’ op het program!

50 gedachtes over “Water, water, water…

  1. Mirjam 07/07/2015 / 03:45

    Wat een gezelligheid zo met zn allen! Heerlijk om even te kunnen afkoelen met dat warme weer. Je kleindochters vermaken zich prima zo te zien!

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 07/07/2015 / 10:58

      Ja joh, het was zalig. Gisteren naar Madurodam geweest, ook heel leuk! Woensdag en Vrijdag nog weg en zondag gaan ze weer naar huis, leuk dat ze nog willen komen, zal toch veranderen..

      Like

      • mirjam 07/07/2015 / 22:08

        Ja, ze krijgen natuurlijk steeds meer een eigen leven Trees maar ze zullen terugdenken aan de leuke dingen die je met ze deed en je vast blijven opzoeken en skypen en appen.

        Geliked door 1 persoon

        • Regenboogvlinder 07/07/2015 / 23:40

          Inderdaad, zoals ook onze kinderen die herinneringen hebben aan opa en oma’s en ik zelf trouwens ook! De jongste vroeg ook gisteren of ik wel op haar verjaardag kwam, ik zei, natuurlijk, als je dat leuk vindt. Nou ze keek me aan en zei, natuurlijk, je bent er altijd bij! Is toch leuk om te horen!

          Like

  2. Albert y Mara fotoblog 07/07/2015 / 00:00

    Een gezellig verslag Trees. Jullie hebben met z’n allen genoten, en dat was toch de bedoeling neem ik aan. Salu2 Albert
    P.S. Hopelijk lukt het om wat miniatuurtreinen in Madurodam op de plaat te zetten.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 07/07/2015 / 10:59

      Ja hoor. We genieten volop, echt leuk!
      Denk wel dat ik een paar treinen heb vastgelegd. Verslag komt donderdag! Salu2, Trees

      Like

  3. Myriam 06/07/2015 / 16:42

    Klinkt zalig. Geen video van je in het water belanden?

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 06/07/2015 / 17:45

      Haha, nee en ook niet van het er weer in klimmen. Mijn dochter dacht dat ze filmde maar ze stopte er juist mee… jammer, maar die had ik dan toch voor mezelf gehouden hoor!

      Geliked door 1 persoon

      • Myriam 06/07/2015 / 17:54

        Ja, zou ik ook gedaan hebben hoor

        Geliked door 1 persoon

  4. beaunino 06/07/2015 / 09:47

    Wat een heerlijke dagen. Jullie treffen het maar met het weer. Fijne dag in M’dam vandaag.

    Like

  5. gewoonanneke 05/07/2015 / 23:38

    Zo even bijlezen bij je ;). Met dat mooie weer was ik liever buiten. Ziet er gezellig uit hoor. Ben ook een paar keer met de boot op Vinkenveen geweest is mooi daar om te varen. Veel plezier nog met de meiden.

    Like

    • Regenboogvlinder 06/07/2015 / 05:58

      Gelijk heb je.. Was leuk en vandaag wordt vast ook weer leuk! Dankje!

      Like

  6. די מריו 05/07/2015 / 22:32

    Lekker genieten, morgen is het trouwens weer lekker weer, dus dat komt goed uit met madurodam.

    Love As always
    Di Mario

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 05/07/2015 / 22:44

      Ja gaan we doen, dankje! Het lijkt heel aangenaam te worden vergeleken met de laatste dagen, dus even van profiteren!
      Groetjesss

      Like

  7. Morgaine 05/07/2015 / 22:09

    heerlijk al dat genot, weet schoonzoon nog leuke singles op de jachthaven met boot op zoek naar een leuke vrouw? hahaha

    Geliked door 1 persoon

  8. Kakel 05/07/2015 / 21:53

    Je hebt er een echte slide-show van gemaakt. Wat mooi!
    En genoten tijdens het warme weer. Wij klagen niet over de zon die schijnt 🙂
    Lieve groet Kakel

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 05/07/2015 / 22:24

      Dankjewel! Heerlijk genoten en nee ik klaag er niet echt over. Het is warm, maar die paar dagen overleven we hier wel hoor. Het is niks vergeleken met GC… pfff.
      Liefs, Trees

      Like

  9. Tooske 05/07/2015 / 21:29

    Wow Oma Treeske,wat een heerlijke momenten met de bubs,om jaloers op te worden.
    En geniet er ieder moment van,het kan zo maar anders zijn,dus op naar Madurodam morgen.
    Smoebsels Toos.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 05/07/2015 / 22:25

      Het is echt genoten Tooske, heerlijk gewoon! Ja het kan zomaar de laatste keer zijn voorlopig dat ze willen komen. Van Maria weet ik het ook niet voor wat betreft het volgend jaar.. Dankjewel, wordt vast weer leuk! Smuffels, Treeske

      Like

  10. altijdmooiweer 05/07/2015 / 20:58

    Ik geniet van je verslag en foto’s, wat een heerlijke dag met die twee prachtige meiden! En ook van mij heel veel plezier gewenst in Madurodam!

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 05/07/2015 / 22:29

      Het is ook echt genieten hoor. Dankjewel, morgen wordt vast ook weer heel leuk!

      Like

  11. Harrij Smit 05/07/2015 / 19:52

    Zo te zien heb je de tijd van je leven. Leuke foto’s, heerlijk op zo’n grote boot en dan nog wel met zo’n stoere stuurvrouw! Fijn dat jullie zo genieten. Enne… wees blij dat je geen lenzen meer hebt, anders had je ze na die val nog uit het water moeten zien te vissen 😀

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 05/07/2015 / 21:25

      Ja hoor, was echt een heel erg fijne dag!
      Haha Natalia wilde niet eens meer stoppen… de bedoeling was even een klein stukje maar ze deed het gewoon heel goed.
      Nou daar heb ik nog niet eens aan gedacht zeg.. gelukkig geen problemen, bril wel af en dat was wel een geluk want die was ik anders misschien ook wel kwijt geweest… Poeh het was wat hoor 😉

      Geliked door 1 persoon

      • Harrij Smit 06/07/2015 / 09:44

        Ja dit zijn vast ook wel tropenjare… eh dagen voor je 😀

        Like

  12. ria 05/07/2015 / 19:08

    Heerlijk dat je zo hebt kunnen genieten. Door het leuke verslag en foto’s genoot ik fijn mee.

    Liefs, Ria

    Geliked door 1 persoon

  13. Flora 05/07/2015 / 18:39

    Ik lees het al,jullie vermaken en genieten met volle teugen,heerlijk

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 05/07/2015 / 19:06

      Ja hoor Flora, heerlijk!
      Vandaag niks gedaan, eten, drinken tussendoor en verder zijn ze de hele dag bezig met hun telefoon. Nou prima hoor! Morgen Madurodam, ben ik zelf ook heel lang niet geweest, ik denk de laatste keer in 1991.

      Like

  14. marjolijn1 05/07/2015 / 18:23

    Met die warmte kun je niet beter dan aan het water zijn…!
    Voor morgen veel plezier hé…!!

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 05/07/2015 / 19:10

      Precies, was heerlijk!
      Dankjewel, ik ga ze even in vogelvlucht Nederland laten zien 😉

      Like

  15. roadlaura1969 05/07/2015 / 17:12

    Prachtig Treeske , mooie natuurplas en de boottocht geweldig allemaal aan de foto’s te zien 👍

    Dat hebben jullie weer mooi meegenomen 😊

    Geliked door 1 persoon

  16. Corry dijkstra 05/07/2015 / 16:11

    Wat een leuk verslag Trees, deze dagen kunnen niet meer stuk wat heerlijk dat Bertus zo’n
    mooie boot heeft. Voor Diana vind ik het fantastisch dat ze zo’ n heerlijk man getroffen heeft,
    Wat ik er van kan zien ziet hij er goed uit.
    Vrijdag en zaterdag op Monique haar Binke gepast. Teil bij de voor deur en als ik haar uitgelaten
    had in de teil. Ha ha fijne dagen nog en lieve groetjes van ons.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 05/07/2015 / 16:14

      Was wel op de valreep met die boot, nog even kunnen profiteren, want hij wordt verkocht. Maar samen hebben ze het inderdaad heel leuk en dat is het belangrijkste.
      Ja ze moeten wel regelmatig gekoeld worden die hondjes… Met mijn Binky gaat het prima daar… ben er erg blij mee, met zo’n adres!

      Like

  17. rietepietz 05/07/2015 / 15:52

    Niks heerlijkers dan in en op het water zijn als het warm is en de dames hebben het duidelijk naar hun zin! leuke foto’s! Maar zo’n rustig dagje tussendoor is ook lekker bij al die warmte.
    Veel plezier in Madurodam morgen. Als ik pech heb passeer ik Madurodam ook morgen, dan heb ik moeten werken en kom ik er langs op weg naar huis;-)

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 05/07/2015 / 16:16

      Ja hoor, het was heerlijk! Een pretpark doen we volgende week wel… Ja heerlijk dagje vandaag, de meiden vermaken zich prima en ik ook! Af en toe even wat eten en drinken. Straks op tijd douchen en lekker vroeg naar bed, kunnen ze nog even verder spelen met hun telefoons en ik met de pootjes omhoog, Morgen weer veel lopen, maar dat lukt goed!
      Nou, als ik je morgen toevallig zie zwaai ik naar je ;-).

      Like

  18. imerks56 05/07/2015 / 15:49

    Dat is inderdaad een jacht. Super! En mooie foto’s. Dat was gisteren zeker wel genieten op het water met die warmte. Heerlijk hoor. Veel plezier morgen in Madurodam. Smuffeltjes.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 05/07/2015 / 16:18

      Jaja, maar niet meer voor lang van hem… haha. Hij wordt verkocht.
      Het was heerlijk op het water, lekker windje erbij tijdens het varen, kon gewoon in de zon zitten, goed bruin geworden ook. Dankjewel, dat gaat wel lukken denk ik!
      Smuffeltjes terug!

      Like

  19. Marja 05/07/2015 / 15:23

    Heerlijk verslag. Ik heb genoten. De foto’s zijn ook schitterend. Tof adres voor Binky.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 05/07/2015 / 16:19

      Dankjewel Marja! Vooral gisteren was een superleuke dag!
      Ja hè, heel blij mee, hij kan het niet beter hebben dan daar. Krijgt zoveel aandacht..

      Like

  20. Adrie 05/07/2015 / 15:09

    Wat een leuk verslag,genieten doen jullie zeker zeker,een hele fijne dag morgen in Madurodam.
    Dikke knuffel

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 05/07/2015 / 16:20

      Dankje Adrie, het was een toffe dag! En morgen gaat ook lukken hoor!
      Dikke knuf terug!

      Like

Reacties zijn gesloten.