Beppie en Darwin…


 

Wat een combinatie zullen jullie wel denken… Beppie en Darwin, nou er zit ook een wereld van verschil tussen. 

Mijn navigatiesysteem dat ik jaren geleden voor mijn verjaardag kreeg had een vrouwenstem en ik noemde haar Beppie. Toen had nog lang niet iedereen zo’n sprekende wegwijzer hoor. Ik werd voor de naam geinspireerd door een collega die de hare ook zo noemde, vond ik altijd zo leuk!
Beppie ging overal mee naartoe, als ze ‘geupdatet’ was, was ze geweldig. Maar o wee, toen de kaarten echt te oud werden, ging ze toch regelmatig de mist in en bevond ik met met auto en al heel vaak in een weiland…of erger.

Ik was al langer van plan een andere te kopen, omdat een update voor Beppie aanschaffen bijna net zoveel moest kosten als een nieuwe. Dus ik wilde er een met de mogelijkheid om levenslang de updates via de computer binnen te halen en dat dus helemaal gratis. Die heeft TomT.om maar ook G.armin. Maar ik kon maar niet beslissen de stap te zetten.

En toen werd ik jarig en kreeg ik van mijn dochter en haar vriend een nieuwe Beppie, een G.armin dus. Echt een verrassing! Daar is ze wel heel goed in hoor, ik had er echt helemaal niet aan gedacht. Tjonge wat een verademing, deze weet gewoon zonder problemen de weg te vinden! Super! Alleen heb ik er een mannenstem op gezet en die kan natuurlijk geen Beppie heten.

En toen ik het er afgelopen woensdag, onderweg van vliegveld Eindhoven terug naar huis, in de auto over had met Maria en Natalia heeft een van de twee voorgesteld om de nieuwe dan maar Darwin te noemen. Past goed bij G.armin. Ze kibbelen er nu over wie het idee heeft geopperd, maar mij maakt het niet uit, ik neem voortaan Darwin mee en die weet gewoon alles.

Garmin

En… ik neem hem ook nog eens ALTIJD mee, óók op route’s die ik wel kan dromen, zuiver en alleen omdat ik dan gewaarschuwd word als ik te hard ga. Ik heb de laatste maanden namelijk nogal wat bekeuringen gehad voor te hard rijden, en dat vind ik toch zo verschrikkelijk zonde geld… Kennelijk zat ik soms zo in gedachten en reed ik dus op de automatische piloot zonder, of te laat, op mijn snelheid te letten. Dat wordt nu tenminste in de hand gehouden.

Dus Darwin is mijn nieuwe reisgenoot waar ik op vertrouw en die me overal en nergens naartoe brengt! 

 

48 thoughts on “Beppie en Darwin…

 1. cornma 8 juli 2015 / 14:39

  In onze vorige auto hadden we een ingebouwde juffrouw, maar die werd waarschijnlijk zo leuk gevonden dat ze er tot tweemaal toe, compleet uitgesloopt is. In onze huidige auto wilde ik dus geen ingebouwd exemplaar meer. Als het nodig is zit ik gewoon met de kaart op schoot en die kan ik gelukkig goed lezen….al ben ik een vrouw.:-)

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 8 juli 2015 / 16:17

   Nou, daar zit je ook niet op te wachten nee, afschuwelijk die inbraken. Ik vind kaartlezen ook best leuk hoor, weet je tenminste een beetje waar je zit. Want niet alle kaarten zitten in mijn hoofd.. Ik kan het ook goed hoor, al zeg ik het zelf en ben ik ook een vrouw 😉

   Like

 2. Lot 8 juli 2015 / 11:10

  Kaartlezen vond ik altijd erg leuk en vaak heb ik toch de kaart op schoot als we ergens rijden en dan wil ik weten waar ik ongeveer ben.

  De snelheidsoverschrijdingen optie staat ook altijd aan en ik vind het ook handig te weten hoe laat ik ergens aankom bij een nieuwe route.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 8 juli 2015 / 16:20

   Helemaal mee eens, heb ik nog wel eens! Dan kijk ik toch op de kaart. Darwin/Darling is onmisbaar hoor echt!

   Like

 3. marjolijn1 7 juli 2015 / 18:43

  goed dat je een mannetje hebt die je goed over de weg loodst…. 🙂
  Wel oppassen met te hard rijden hoor, voor dat geld kun je weer leuke dingen doen….!!

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 19:00

   Dat te harde rijden gebeurt nu niet meer, want ik luister meteen als ik het geluidje hoor dat ik de snelheid overschrijdt… zo zonde geld hè..

   Like

 4. Ferrara 7 juli 2015 / 17:24

  Mijn echtgenoot is dol op dergelijke apparatuur en is van alle gemakken voorzien. Ik moet zeggen op caravantrektocht is het reuze handig en ook op het stuur van de fiets bewijst zo’n navigator goede diensten. Het scheelt nogal wat ruimte ook, nooit meer een opengevouwen kaart op je schoot waar de eindbestemming steevast in de vouw zat.
  Niks mis met Wolfgang, ik heb zelf een simpele uitvoering, maar het werkt uitstekend.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 19:01

   Zoals al eerder gezegd, ik kan er niet meer buiten hoor. Ben zo vaak in mijn uppie op stap, dus reuze handig. Ja die Wolfgang doet alles wat ik wil… ook handig!
   Leuk dat je er weer bent!

   Like

 5. rietepietz 7 juli 2015 / 16:50

  Hier ook een Carmine die ik Carmen gedoopt heb! Deze dame heeft ook wel eens kuren omdat ze nét als ze nodig is gewoon even helemaal ” uit” is. Na een reset heeft ze er dan weer zin in!
  Inderdaad al een keer gratid nieuwe kaarten gedownload wat nog even zoeken was!

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 19:04

   Ook een leuke naam… Ach af en toe even een flinke schop onder haar kont en dan doet zet het dus weer prima. Mijn USB poorten doen raar van mijn computer… Dus kan ik de update nu niet binnenhalen. Baal ervan, maar omdat ik niet gewend ben om hulp te vragen en ik het probleem nu echt niet kan vinden, moet mijn laptop misschien toch maar even naar de computerdokter…

   Like

   • rietepietz 7 juli 2015 / 19:30

    Ik had al reuze moeite om de juiste site te vinden, er is zovéél waar je gratis kaarten kunt ophalen maar dan weet je weer niet wat je inhuis haalt!

    Liked by 1 persoon

    • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 21:21

     De juiste site voor mij is Garmin Express. Gewoon van de fabrikant. Maar ik heb ook wel eens gehoord dat je ze gratis van het internet kan halen, daar zou ik ook de weg niet naartoe weten…

     Like

 6. Melody 7 juli 2015 / 16:12

  ongeveer een jaar geleden zat ik in hetzelfde schuitje, mijn ‘james’ kreeg ook steeds meer bezoek van Alois (Alzheimer) en net als jij wilde ik dus ook die updates via de pc en neem ik ook m altijd mee op bekende routes om dezelfde redenen als jij 😉

  Ik heb hem/haar overigens nog geen nieuwe naam gegeven….

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 19:05

   Haha, toch ook grappig die gelijkenissen hè. Nou, die van mij heeft ook bijna 2 maanden zonder naam gezeten dus… Ik zei ook steeds Beppie… is wel wennen hoor 😉

   Like

 7. Harrij Smit 7 juli 2015 / 14:52

  Wat heerlijk dat je voortaan een echte vent in de auto hebt – een die kan kaartlezen en richtinggevoel heeft 🙂 Maar waarom zou je Darwin niet gewoon Darling noemen? Je hoeft daar toch niet omheen te draaien 😀

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 19:07

   Ja hè, vind ik zelf ook wel! Een handige vent ook nog, want hij brengt me waar ik wezen wil, moet ik alleen niet met mijn rug naar de goede kant van een adres gaan staan hè haha.
   Darling… ook niet verkeerd eigenlijk, en dan hoef ik de volgende ook geen naam meer te geven want daar luistert iedereen toch zeker naar? Hè Darling? Hahaha..

   Liked by 1 persoon

 8. Morgaine 7 juli 2015 / 10:20

  Ik zit mij ineens af te vragen, of die dingen ook voor op de fiets bestaan, hahahaha Zal gerust wel, wat dit betreft leef ik onder een steen. Nou ja, overdrijven is een vak van mij, maar in elk geval… ik lees nog ouderwets de kaarten 😉

  X

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 10:28

   Kaarten lezen is ook leuk, deed ik altijd graag, je kunt dan ook echt zien waar je naartoe gaat. Maar alleen is dat anders..
   Nou, kom maar eens onder die steen vandaan zou ik zeggen..haha.
   Ja je hebt ze ook voor de fiets, misschien zou je eens aan de smartphone moeten gaan, daar kan een app op. Volgens mij heb je ze zelfs gratis. X

   Like

    • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 10:37

     Ik heb er een gekocht bij de Aldi, laatst voor € 200. Doet alles wat een dure merkphone ook doet. De eerste kostte € 120 maar die had te weinig geheugen.

     Like

    • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 10:46

     Ik heb er een van de Aldi, een Wolfgang. Kostte me € 200, doet alles wat een merkphone ook doet. Is nog veel geld, snap ik hoor, maar je hoeft echt geen dure Samsung of IPhone te hebben.
     Maar… Ook wat voor te zeggen, dan had je laatst nooit die mooie fietsroute gereden, want dat ging voor een groot deel over stukken die je niet kende toch? X

     Liked by 1 persoon

     • Morgaine 7 juli 2015 / 10:56

      wauw… ik zou willen dat ik zomaar even 200 euro uit kon geven aan wat dan ook, hahaha dream on 😉 En ja, maar dat komt omdat die fietspaden voorheen niet bestonden… dit is Almere remember? 😉

      Liked by 1 persoon

      • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 11:03

       Ja dat snap ik, is ook veel geld. Toen ik die eerste kocht vroeg een vriendin mij.. ‘Jeetje waarom heb je geen Iphone gekocht?’ Dus ik vroeg wat kost die dan en toen zei ze €650, dus ik zei, nou daarom dus niet. Deze kost €120..
       Voor sommige mensen is het allemaal zo gewoon om te kopen wat je wilt. Ik ben sinds ik alleen ben, zeker met grote uitgaves, ook veel zuiniger en denk echt wel een paar keer na voor ik echt beslis.
       Ja die fietspaden komen als fietspaden uit de grond daar hè.. 😉

       Liked by 1 persoon

 9. ria 7 juli 2015 / 09:33

  Toch fijn om te weten dat ook navigatiesysteem van het padje kan raken, het probleem van ouder worden 😉

  liefs, ria

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 10:29

   Met recht Ria, als je ze niet bij de tijd houdt gaan ze kuren vertonen. Toch wel een beetje herkenbaar hè haha..
   Liefs, Trees

   Like

 10. John 7 juli 2015 / 08:51

  Ja, het is echt reuze handig. Ik gebruik gewoon mijn telefoon met maps navigatie. Altijd updates en waarschuwingen voor omleidingen en dergelijk. Hij geeft alleen niet aan als ik te hard rijd.Maar dat doe ik niet snel. 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 10:35

   Dan ben je een voorbeeldige chauffeur! Ik heb nog maar sinds kort internet op mijn telefoon, zat zeker 5-6 mnd in het buitenland dus was zonde om een abonnement te nemen. Nu heb ik voor € 7 internet voor buiten zeg maar. Maar die Darwin is goed, ben er al helemaal aan gewend om hem mee te nemen, hij geeft ook aan als er iets in het verkeer verandert en zo, superblij mee!

   Like

  • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 10:48

   Kan ook, met zijn tweetjes is een kaart net zo handig als je ergens heen moet waar je nog nooit geweest bent, vond ik ook altijd leuk hoor.. Maar ik zou hem niet meer willen missen.. 😉

   Like

 11. Adam op Verkenning 7 juli 2015 / 08:16

  Ik kan bijna niet meer zonder mijn navigatie. Vroeger was het altijd een gedoe met kaarten en vervolgens 3 keer verkeerd rijden.
  Mijn navigatie staat bijna altijd aan, niet voor het te hard rijden maar voor de verkeersinformatie.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 10:50

   Ik ook niet hoor, zeker niet als je alleen bent. Hoewel ik kaart lezen vroeger best leuk vond.. Het voelt gewoon lekkerder, kost idd minder tijd want als je eens eigenwijs bent of toch ergens te vroeg afslaat, berekent hij gewoon heel snel opnieuw de route en brengt je alsnog waar je zijn moet! En ik cross wat af door het land en daarbuiten dus ik ben heel blij met hem. Heeft die van jou ook een naam? Als hij ingebouwd is waarschijnlijk niet, dan hoort hij bij de auto 😉

   Liked by 1 persoon

 12. Myriam 7 juli 2015 / 08:13

  Hahaha, op een weiland ben zelfs ik nog nooit terechtgekomen:) zoals je weet noemt de mijne jeanke, en is hij aan vervanging toe;)

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 10:53

   Ik heb nog nooit echt in een weiland gestaan hoor Myriam, maar dan lijkt het op het monitortje zo.
   Wel ben ik in de winter echt in een bos beland met mijn oude Beppie natuurlijk nog, in Belgie, was ik onderweg naar Marja..haha, hilarisch hoor, bijna hadden ze me met een trekker uit de sneeuw moeten takelen, maar gelukkig kon ik toch op eigen kracht verder… Je maakt zo wat mee onderweg, daar weet jij alles van met je Jeanken.. 😉

   Like

 13. די מריו 7 juli 2015 / 07:56

  Ben je tenminste niet meer alleen. Ik gebruik meestal de waze op mijn telefoon, die werkt in elk land.

  Love As Always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 7 juli 2015 / 10:56

   Zo is dat, altijd iemand die tegen me kletst haha.
   Over de Waze heb ik ook al eens gehoord, maar ik heb nog niet zolang internet op mijn telefoon omdat ik het zonde vond van het abonnement omdat ik de helft van het jaar in het buitenland was. Maar dat gebeurt nu niet meer, maar ik heb voor € 7 internet per maand en daar heb ik genoeg aan voor WhatsApp en af en toe iets opzoeken..
   Fijne dag en groetjesss!

   Like

Reacties... ja graag, ik ben er dol op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s