Eindelijk… Emma op bezoek!

 

Al vanaf maart 2013 was het de bedoeling af te spreken met Emma (eigenlijk heet ze Emmy, maar zo’n 30 jaar geleden hebben we elkaar omgedoopt, ze noemt mij altijd Teresa), mijn vroegere buurvrouwtje, collegaatje op de markt en latere hulp in de huishouding!
Klik HIER voor een eerder verhaal over haar op mijn oude blog..

In 2013 kwam het er niet van, in 2014 ook niet… ach iedereen weet wel hoe dat gaat hè, de intentie is er wel, maar als je niet de telefoon oppakt om af te spreken wordt het niks.

Toevallig zat ik vorige week aan Emma te denken, zoiets van, ze heeft vast binnenkort vakantie, dat bezoekje moet er toch deze zomer wel van komen eigenlijk. Ik geloof niet in toeval, dus zal het telepathie geweest zijn… die dag of de dag erna belde Emma mij om iets af te spreken.

Afgelopen donderdag was het zover, ze zou naar Zeist komen. Diana zou er ook bij zijn, die kwam dus al de avond ervoor. Tegen half 11 waren we in afwachting van Emma. Buiten was alles klaargezet, de zon scheen, de koffie kon zo worden aangezet en de heerlijke verse L.idl-appelflappen lagen op de bordjes.

En daar was ze dan, met een prachtige bos bloemen, een glimlach van oor tot oor en uiteraard een super goed humeur! Het was een heerlijk weerzien, er werden heel wat smuffels uitgedeeld voordat we elkaar weer loslieten. En nadat we eens zijn gaan rekenen kwamen we erachter dat we elkaar toch zeker 13 jaar niet gezien hadden. Wel gesproken op MSN, was ook al jaren geleden, maar het leek alsof het vorige week was geweest dat we bij elkaar gebuurt hebben. En Emma verandert ook helemaal niet.

Emma en ik 23-7-2015 (1) - kopie

 

We hebben koffie gedronken, geluncht en tussendoor hilarische anekdotes opgehaald, herinneringen aan onze periode dat we samen bij de groentekraam op de markt werkten, lekker gelachen natuurlijk. Dat Diana op dinsdag (als 11-jarige) tussen de middag altijd bij haar poffertjes ging eten en ze samen een liedje van Anita Meyer en Lee Towers oefenden om ooit voor ons te zingen (nooit gebeurd natuurlijk). Dat ze zo dol was op onze hondjes en verder kwam er natuurlijk van alles voorbij wat er zich in die tijd in haar en mijn leven heeft afgespeeld. En zo zijn we na zoveel jaar weer heerlijk bijgepraat. Over een paar maandjes gaan Diana en ik haar buurtje onveilig maken want een tegenbezoekje moet er toch ook dit jaar maar van komen.

Lieve Emma, bedankt voor je bezoekje, de mooie bloemen en de gezelligheid! We hebben genoten!

En we weten het allebei weer heel zeker hè Em?
Wij zijn “Forever Friends!”

 

Advertenties

35 reacties op ‘Eindelijk… Emma op bezoek!

 1. minoesjka2 30 juli 2015 / 17:09

  O, wat heerlijk zeg, om zo samen weer eens een geweldige dag te hebben . En, laat me raden, jullie hebben ter afscheid tegen elkaar gezegd dat jullie er nu niet meer zoveel tijd tussen gaan laten zitten hahahahaha

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 30 juli 2015 / 17:19

   Inderdaad Minoesjka, dit jaar zal ik beslist een tegenbezoekje doen en dan haar vrouw ook eindelijk ontmoeten waar ze alweer 12 jaar mee samen is.. 😀

   Liked by 1 persoon

 2. Hartelijke Hot Hulk 27 juli 2015 / 11:21

  What are friends are for?
  Gewoon voor de gezelligheid, toch?

  Like

 3. marjolijn1 27 juli 2015 / 05:01

  Dat heb je soms zo met sommige vriendschappen.
  Fijn dat het zo’n gezellige dag is geworden.

  Liked by 1 persoon

 4. Merel 26 juli 2015 / 18:25

  Fijn zo met zijn tweetjes en ook al is het zo lang geleden de vriendschap kan niet stuk

  Liked by 1 persoon

 5. Mirjam 26 juli 2015 / 17:27

  Aan de foto waar jullie allebei zo ontspannen en stralend op staan zie je dat het gewoon goed zit tussen jullie. Mooi is dat!

  Liked by 1 persoon

 6. Harrij Smit 26 juli 2015 / 16:00

  Wat ziet dat er weer oergezellig uit, Tess. Fijn dat het er eindelijk van is gekomen. En dan nog met mooi weer ook – ik zie jullie althans niet met poncho’s en zuidwesters op de foto 😀 Goeie planning dus.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 juli 2015 / 22:32

   Leuk hè, was het ook hoor!
   Het was idd prachtig weer hè, dus lekker weer buiten kunnen zitten! Nee hoor, niet nodig gehad… en anders hadden we ook nog onder de carport kunnen gaan zitten. Daar heb ik nu trouwens een zitje gemaakt met die makkelijke stoelen, schaduw, droog.. komt wel goed hier 😉

   Liked by 1 persoon

 7. rietepietz 26 juli 2015 / 15:19

  Een dag met een gouden randje en ik zie het al komen, daar komen er méér van!
  Echt een leuke foto van twee blije “meisjes”;-)

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 juli 2015 / 22:33

   Ja leuk hè, was ook heerlijk haar weer te zien. Het was een hele reportage met van die foto’s ik had er eigenlijk een slideshow van moeten maken ;-).

   Like

 8. Morgaine 26 juli 2015 / 11:37

  Kijk dat zijn de ware vriendschappen, welke gewoon een paar jaar even niets is geweest, en dan samen komen, alsof het gisteren was, hahaha ja ik herken dat, en ben samen met de mijne gisteren bij Billy Elliot geweest, wij kennen ook een paar pauzes 😉

  Maar gisteren, kwam ze ook mee naar mijn ouders, en ook mijn moeder kent haar al vanaf haar derde jaar natuurlijk, en ik genoot van de verhalen die zij mocht ontvangen, haar eigen moeder, en destijds mijn tweede moeder is namelijk helaas al overleden, dus alle stories van vroeger zijn welkom bij haar.

  X

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 juli 2015 / 13:14

   Oh, ook al zo’n leuk weerzien gehad! En de musical, was die geslaagd? Vast wel!
   Ja van vroeger is het helemaal leuk als je verhalen hoort. Zeker als er niet zoveel mensen in je buurt zijn die je die kunnen vertellen! Topdag gehad dus, en nu? Gaat het?
   X

   Like

 9. roadlaura1969 26 juli 2015 / 10:33

  Dat heb je met sommige, je ziet en hoort elkaar een tijdje niet en wanneer het moment gekomen is lijkt de tijd te hebben stilgestaan en pikt men de draad weer op 😊

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 juli 2015 / 13:12

   Dankje Albert, het was een heel erg leuk weerzien en nu zullen we er niet zoveel tijd meer overheen laten gaan! Salu2

   Like

 10. John 26 juli 2015 / 09:18

  Zo heb je dat met sommige mensen. Die kun je jaren niet te zien, maar het gevoel als dat weer gebeurt is weer als vanouds. Echte vrienden hebben dat. Door dik en dun, en door de jaren heen.
  Fijn dat jullie dit zo ervaren 🙂
  Grts

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 juli 2015 / 13:11

   Helemaal waar John, we gingen gewoon weer verder en alles was weer net zo vertrouwd, heerlijk! Dankje, vind ik ook! 🙂
   Groetjesss

   Like

  • Regenboogvlinder 26 juli 2015 / 13:10

   Allebei dan maar Thomas 😉
   Ja hè, grappig! Het werd ook tijd maar was het wachten waard, gaan we nu niet meer doen!

   Like

Reacties... ja graag, ik ben er dol op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s