Terug naar de Bijlmer… (deel 1)

 

Naar aanleiding van mijn logjes over onze verhuizingen en mijn wens om toch eens terug te gaan naar de Bijlmer (dit gaat over ‘verhuisdrift 2’) om eens te zien wat er allemaal veranderd is, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en onze medeblogger Rob Alberts gevraagd of hij zin en tijd had om me een beetje de weg te wijzen.

Amsterdam-Zuidoost-920x414Hij woont al sinds 1988 in Amsterdam-Zuid-Oost, zoals de vroegere Bijlmermeer nu genoemd wordt, met heel veel plezier trouwens en hij vertelt altijd lyrisch over ‘zijn’ Zuid-Oost. Hij is een zogenaamde ‘Bijlmer-Believer’waar er in zijn ogen helaas veel te weinig van zijn.

Ik kreeg al meteen een mailtje van hem terug dat hij graag met me op pad wilde gaan. Vorige week maandagmiddag, 20 juli, was de afspraak en samen met hem als mijn ‘gids’ ging ik dus mijn oude buurt verkennen.

Het was wel een soort van ‘blind date’. Er staat wel een foto bij zijn blog, maar dan nog. We waren elkaar dan ook prompt voorbij gelopen terwijl ik wel dacht toen ik die man in het wit passeerde, “volgens mij is dat hem”. Maar hij keek niet echt rond, had een doel want hij liep recht op een man in een scootmobiel af, dus ik dacht dat ik het mis had. Mobieltjes zijn natuurlijk een uitkomst en zo vonden we elkaar toch. Rob kent zoveel mensen en die man was dus een bekende van hem.

Bijlmer 20-7-2015 (1) (Small)Ik had mijn auto geparkeerd bij Winkelcentrum Kraaiennest, zo’n beetje tegenover de plek waar de oude ‘honingraatflat’ Klieverink had gestaan, waar wij gewoond hebben. We praten over de periode oktober 1973 t/m juni 1976, dus meer dan 40 jaar geleden. Deze kant van de wijk, die uiteindelijk uit zou kijken op de later te bouwen snelweg A9, bestond uit 4 zogenaamde honingraatflats (Kralenbeek, Kempering, Klieverink en Kouwenoord) met daarvoor de later gebouwde torenflats met dezelfde naam… Samen met nog een aantal flats aan de overkant van de weg (de Karspeldreef) werd dit de K-buurt genoemd.

In 1992 werd er begonnen met een grootscheepse vernieuwingsoperatie van deze K-buurt. De 4 honingraatflats werden in etappes gesloopt. Het was vreemd om rond te wandelen over het terrein waar de parkeergarage en de flat hadden gestaan. Er was een ander soort bouw voor in de plaats gekomen en op het open grasveld wordt tzt ook weer gebouwd, in een andere bouwstijl zodat niet meer alles op elkaar lijkt zoals voorheen.

De wijk is nog steeds prachtig groen, zoals vroeger ook het geval was. Op sommige plekken staan er nog hoge bomen uit die tijd. Maar de meesten zijn vervangen door jongere exemplaren, best jammer vonden wij.

De nieuw gebouwde straten zien er strak uit en het is overal heel erg rustig. De groenstroken en waterpartijen zijn mooi aangelegd, ik denk dat het nog steeds prettig wonen is. De huurflats zijn voor een groot deel vervangen door koopwoningen, maar een ander publiek dan de internationale culturen is er toch niet op afgekomen.
Wel zijn er een aantal ‘woongroepen’, ze worden niet echt zo genoemd, maar er is een laagbouwflat waar alleen oudere Antillianen in wonen en ook een flat met alleen maar oudere Chinezen, die zelfs geen woord Nederlands spreken.

Ook vertelde Rob over de zogenaamde ‘Vluchtgarage’. De vroegere Parkeergarage die bij de flat Kouwenoord hoorde werd in december 2013 gekraakt door een groep van ongeveer 125 uitgeprocedeerde asielzoekers, die daar tot april 2015 hebben gehuisd, en toen op last van de rechter moesten vertrekken. Deze garage is inmiddels ook gesloopt.

Rond half 3 besloten we terug te wandelen naar het Winkelcentrum en gingen we aan de koffie, maar de middag was nog lang niet om…
dus er komt nog een vervolg (deel 2).

Rob, ik wil je nogmaals bedanken voor de tijd die je voor me hebt uitgetrokken om met me mee te wandelen op mijn ‘terug-in-de-tijd-reisje’.
Ik heb ervan genoten en vond het heel gezellig!
Als ik misschien iets niet helemaal goed heb verwoord of als er dingen in het bericht staan die niet kloppen, laat je het me dan weten?

 

 

65 gedachtes over “Terug naar de Bijlmer… (deel 1)

 1. Plato 31 juli 2015 / 07:51

  Wat een leuk idee om Rob te vragen. Die man heeft hart voor de Bijlmer en voor zijn inwoners.
  Zo te zien is er veel veranderen sinds mijn bedrijf (ZAO) daar verdween en naar Amersfoort verhuisde. Ik ga snel deel II lezen.

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 31 juli 2015 / 13:28

   Ja, hij is altijd zo enthousiast over Zuid-Oost dus ik dacht, vragen staat vrij…nee heb ik, ja kan ik krijgen… En ik kreeg een enthousiast JA. Dus was echt leuk!
   Er is echt heel veel veranderd ja…

   Geliked door 1 persoon

 2. minoesjka2 30 juli 2015 / 17:39

  Wat leuk zeg, om zo met een mede blogger die de wijk op zijn duimpje kent jou oude buurt te verkennen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 30 juli 2015 / 17:41

   Nou dat was het zeker Minoesjka.. Hij is zo betrokken bij die buurt.. Mooi om te horen ook hoor!

   Like

 3. Adam op Verkenning 29 juli 2015 / 07:49

  Wij komen regelmatig in A’dam Z-O, maar dan meestal niet verder dan de ArenA Boulevard voor een bezoekje aan de Mediamarkt of Pathé ArenA. Ook het winkelcentrum Amsterdamse Poort hebben we regelmatig bezocht, maar de laatste keer is al gauw een jaar geleden. En toen mijn vrouw werkzoekende was heeft ze nog een paar weken gewerkt in de Blokker in Reigersbos. En verder ken ik Z-O eigenlijk niet. Maar er zijn meer wijken in A’dam die ik nauwelijks ken.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 juli 2015 / 08:05

   Kan het me voorstellen Adam, jij als niet Amsterdammer hebt er niet zoveel mee natuurlijk. Maar zoals je aan de foto’s ziet is het een prachtige groene wijk! Kun je lekker gaan schilderen daar aan het water! 😉
   Ik moet bekennen dat ik ook wel eens bij die Media Markt kwam, maar dan altijd snel weer weg wilde…
   Fijne dag!
   Groetjessss

   Geliked door 1 persoon

   • Adam op Verkenning 29 juli 2015 / 08:13

    Amsterdam is in zijn geheel al een groene stad, dat houdt de stad leefbaar. Jammer dat zo veel mensen Amsterdam mijden om allerlei vooroordelen die ze hebben. En misschien moet ik, als ik tijd heb, ook eens Z-O gaan verkennen.

    Geliked door 2 people

    • Regenboogvlinder 29 juli 2015 / 08:16

     Ja daar heb je gelijk in.. Je moet natuurlijk niks, maar is het bij jou vandaan ook niet goed te doen op de fiets? Of fietsen jullie niet?
     Dan kom je ook veel verder op een dag!

     Geliked door 1 persoon

     • Adam op Verkenning 29 juli 2015 / 08:23

      We hebben ieder twee fietsen, maar die zijn al heel lang niet meer gebruikt en moeten hoognodig eens opgeknapt worden. Fietsen naar Z-O is te doen, maar net iets verder weg dan het centrum. En dan ben ik bang dat ik eerder naar het centrum fiets dan naar Z-O 😉 En eigenlijk loop ik liever wanneer ik foto’s wil maken want dan zie ik meer. En met het OV kom je overal in A’dam.

      Geliked door 1 persoon

      • Rob Alberts 29 juli 2015 / 08:28

       Binnendoor via Diemen-Zuid ben je toch echt eerder in Amsterdam-ZuidOost dan dat jij op de Dam staat met je fiets.

       Uitnodigende groet,

       Geliked door 2 people

        • Rob Alberts 29 juli 2015 / 09:09

         Laat je mij weten wanneer de fietsen zijn opgeknapt.
         Dan laat ik je dan mooiere dingen zien dan de Dam of de Amsterdamse Poort.
         Ik kijk liever naar de Parken en het groen in onze omgeving.

         Zonnige groet,

         Geliked door 2 people

        • Regenboogvlinder 29 juli 2015 / 09:42

         Hangt ervan af hoe hard je fietst ook denk ik mannen… Rob fietst veel dus zal sneller ergens zijn… Eerst idd die fietsen rijklaar maken Adam. Weet je wat, als jullie die afspraak gaan maken wil ik ook wel meefietsen, dan huur ik er een bij de Arena… Leuk? Of niet? 😉
         We zullen zien…

         Like

      • Regenboogvlinder 29 juli 2015 / 08:33

       Ach het is het overdenken waard in ieder geval! Ik lees sowieso dat Rob jou ook wel wil rondleiden 😀😉.
       Misschien lees ik er ooit eens iets over, veel plezier in ieder geval gewenst! Morgen deel 2, misschien trekt dat je over de streep…

       Geliked door 2 people

    • Rob Alberts 29 juli 2015 / 08:25

     Zoals ik in een kwartiertje in jouw favoriete park ben kom jij natuurlijk ook zo in mijn mooie stadsdeel met de fiets.

     Ik fiets graag met jou een rondje door het groen in Amsterdam-ZuidOost.

     Zonnige groet,

     Geliked door 2 people

 4. Albert y Mara fotoblog 28 juli 2015 / 23:11

  Altijd, maar dan ook altijd met een grote boog om de Bijlmer heen gereden, of Amsterdam Zuid Oost. Van begin jaren 70 altijd tot elkaar gezegd daar gaan wij NOOIT wonen. Blokkendozen van flats met heel veel niet Nederlanders of moet ik schrijven met niet veel Medelanders 😉 .
  Salu2 Albert

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 juli 2015 / 09:35

   Vooroordelen Albert! Helaas hebben teveel mensen die. Voor ons was het toen een heerlijk huis met alle ruimte voor ons en onze 2 kinderen en een prachtige woonomgeving, alleen wilden we later toch graag een huis met een tuin, dat er ook gekomen is.
   En nu dan? Zit je als je in Spanje zit ook niet tussen de ‘Nederlanders’ toch?
   Het ligt ook heel erg aan jezelf of je ergens prettig woont of niet…
   Salu2, Trees

   Like

 5. Kakel 28 juli 2015 / 22:03

  Een reis terug in de tijd. Maar meer in je hoofd dan in de werkelijkheid. Ik ken iemand die blijft volhouden dat je nooit terug moet gaan naar de plaats waar je opgegroeid bent of gelukkig bent geweest: de tijd haalt alles in. En toch zou ik hetzelfde gedaan hebben als jij.
  Op naar je vervolgverhaal!
  Lieve groet Kakel

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 22:22

   Het was juist heel leuk hoor, net als toen ik mijn oude dorpje bezocht heb. Je haalt herinneringen op maar dat is heel waardevol. Zeker voor mij, het is ook een soort van afsluiting, zo voel ik het ook wel een beetje.. Lieve groetjes terug!

   Like

 6. Merel 28 juli 2015 / 21:55

  voor mij is dit dus allemaal nieuw ben in Nederland niet verder geweest dan Maastricht of zeeland
  Fijn om te lezen

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 22:23

   Leuk dat het je toch interesseert, het 2e deel zegt je misschien meer. Dankjewel!

   Like

 7. Tessa | 52druppels.nl 28 juli 2015 / 19:09

  Zo leuk wat jij allemaal doet joh! En de Bijlmer is heel anders dan dat ie in mijn hoofd was. Het wordt hoog tijd dat ik eens wat ga deleten, want mijn brein zorgt voor een compleet vertekend beeld van deze wereld…

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 21:08

   Haha dankje, ja ik houd ervan om leuke dingen te doen en van alles te ondernemen.
   Was een erg leuke middag hoor, veel over de geschiedenis na onze tijd gehoord.. Ken je de Bijlmer van vroeger dan? Of zit het gewoon verkeerd in je hoofd nu? 😉

   Like

 8. rietepietz 28 juli 2015 / 16:21

  Moet tot m’n schande zeggen dat ik nog nooit iméér van de bijlmer heb gezien dan die blokkendozenflats als die op de Tv in beeld waren. In ieder geval is er géén gebrek aan groen, práchtig!
  leuke manier om het met een aldaar wonende medeblogger te doen, je kent er ondertussen al aardig wat persoonlijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 16:24

   Zo zag de échte Bijlmer er ook uit Riet… dat was het handelsmerk. Maar ze zijn er later toch van teruggekomen…
   Ja hoor, ik heb al heel wat bloggers ontmoet en nog nooit negatief, net als jij hè.. Het was echt heel leuk met Rob. Hij weet gewoon heel veel, kent veel mensen, is erg betrokken bij alles… dat is heel leuk om te horen en te zien.

   Like

   • rietepietz 28 juli 2015 / 16:42

    Ik heb er nog niet heel veel ontmoet hoor, wél stuk voor stuk warme ontmoetingen. Vroeger had je vaker meetings waar je meerdere loggers tegelijk kon ontmoeten, dat had ook wel iets. zo één doe ik haast nooit . Al sowieso omdat ik niet graag reis en dan is zo’n meeting meteen “een heleboel vliegen in één klap” 😉

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 17:03

     Ik ben ook 2 keer naar een weblogmeeting geweest maar daar kwamen dan ook mensen waar ik niks mee had. Dat voelde een beetje als opgedrongen worden, klinkt niet aardig misschien. Maar ik vind een-op-een ontmoetingen echt leuker. Ik reis juist wel graag haha, cross overal heen met mijn auto en met de trein of vliegtuig reizen deert me ook niet. En er zit nog veel meer in het vat… 😉

     Like

     • rietepietz 28 juli 2015 / 17:06

      Zo is er gelukkig voor elk wat wils. Is waar natuurlijk dat het niet met iederéén hoeft te klikken maar ik ga ik pas als ik zeker weet dat er een aantal mensen bij zijn die ik wél graag wil ontmoeten.

      Geliked door 1 persoon

 9. Harrij Smit 28 juli 2015 / 15:12

  Goh wat moet dat een gek gevoel (geweest) zijn, Tess,, wanneer alles van je oude leefomgeving radicaal is verdwenen. Wat leuk dat je Bijlmerkenner Rob als gids hebt kunnen krijgen. Ik kan me jou, sinds ik je in Zeist in en om je huis hebt gezien, overigens maar nauwelijks voorstellen in zo’n grote flat in Zuid-Oost. Maar ja, dat is dan ook al weer heel lang geleden.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 15:20

   Ja Harrij, het was heel vreemd, zeker omdat ik nog maar zo weinig herkende. Ja Rob was een prima gids, veel te weten gekomen van hem. Ach, het was toen echt een soort noodsprong, ons 1e huisje werd echt te klein nadat de baby was geboren. En we konden heel snel een flat huren daar en die was echt heel ruim en mooi.
   Maar alleen een balkon en niet meteen op buiten staan, zeg maar, als je je voor- of achterdeur uitstapt was voor ons heel vreemd. En dat hadden we ook al in Amsterdam. Ik wilde voornamelijk mijn kinderen niet op zo’n flat op laten groeien. En dat was gelukkig later ook niet nodig…

   Geliked door 1 persoon

   • Harrij Smit 28 juli 2015 / 15:25

    Ja en dat is zo heerlijk met terugkijken, dat je al meteen weet hoe je flat en balkon etc. weer snel achter je kon laten. ❤

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 15:36

     Gelukkig wel, ik heb er geen traan om gelaten toen hoor… wel met latere huizen… 😦 Maar ook dat kwam weer goed! ❤

     Geliked door 1 persoon

     • Harrij Smit 28 juli 2015 / 15:55

      Ik heb nog nooit, om welk huis dan ook, een traan gelaten. Blijkbaar hecht ik niet zo aan waar ik woon 🙂

      Geliked door 1 persoon

      • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 15:59

       Nou dat is vast mannen eigen… maar bij mij was het maar heel kort hoor… dan weer fijn verder wonen/leven in een nieuwe omgeving, heerlijk!
       En trouwens als jij of jullie dat wel gedaan zouden hebben had je aardig wat moeten dweilen hè, te erg. 16x in 21 jaar.. 😉

       Geliked door 1 persoon

       • Harrij Smit 28 juli 2015 / 16:57

        Ja zeg dat wel 🙂

        Geliked door 1 persoon

 10. Bianca Schreur 28 juli 2015 / 14:58

  Jeetje Trees ik herken helemaal niets meer van de Bijlmer. Ooit woonde mijn penvriendin daar in Kelbergen, en werkte ze in Kraaijenest in de drogisterij.(begin jaren 80) Ben er vaak genoeg geweest. Later ging ik studeren bij Verrijn Stuartweg En daarna wonen in Gaasperdam. Ik fietste dan door de Bijlmer, door het park, langs de Gaasperplas en zo mijn wijk Reigersbos in, op naar de Schelluinenstraat. Ik kon altijd zo genieten van hoe groen het daar was…
  Het lijkt nu steeds meer op Almere.
  Misschien moet ik ook maar weer eens een kijkje nemen waar ik gewoond heb 🙂

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 15:09

   Nee, het is echt veranderd, ook de wegen waren vroeger hoog, er zijn er een aantal verlaagd, o.a. de Karspeldreef. Het lijkt nu idd meer op Almere. Dat kom je ook tegen in een artikel achter een van de links.
   Leuk dat je daar ook gewoond hebt…
   Doen joh, is leuk weer even terug in de tijd, maar dan anders 😉

   Like

 11. cellie citroen 28 juli 2015 / 13:40

  Ken de Bijlmer voornamelijk als plek waar veel Ghanezen wonen en woonden. In enorm ruime flats, dat viel me wel op. Hoe ruim de huiskamers waren. Maar als blanke Nederlander kon ik me in de jaren 80 voorstellen dat je je daar niet zo op je gemak voelde.
  Dat de Bijlmer veel meer is dan ‘oh ja…Amsterdam Zuid-Oost’ besef je pas, als je door de wijken rijdt of loopt. Veel groen en veel meer dan het imago wat de Bijlmer nog steeds heeft.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 15:12

   Het is jammer dat het nog steeds een, laat ik zeggen, minder goede naam heeft dan andere nieuwbouwwijken in Amsterdam. Maar er wonen nu meer dan 130 nationaliteiten in Zuid-Oost. In mijn tijd had de toenmalige Bijlmer al niet zo’n beste naam, maar ik ben nooit bang geweest, heb me nooit onveilig gevoeld. Er woonden in onze buurt toen voornamelijk blanken. Is wel 42 jaar geleden hè.. Maar idd het is nog steeds mooi groen. Je kunt er erg mooi wandelen!

   Like

  • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 15:13

   Vergeet ik nog… in ‘mijn’ tijd waren het voornamelijk Surinamers die het beeld anders maakten. Maar dat waren uiteindelijk ook Nederlanders. Nooit moeite mee gehad hoor..

   Like

 12. roadlaura1969 28 juli 2015 / 12:51

  Treeske heb je mijn Pinda gejat 😉Wij hebben ook een witte dit jaar aangeschaft.

  Maar wat een leuk initiatief om met een blogmaatje en ook nog wonende in jouw oude buurt een blinddate te doen inclusief rondleiding 👍

  Het ziet er mooi groen uit, ruimtelijk en licht als de veiligheid ook klopt een mooie plek om te wonen. Opzich vind ik het geen slecht idee dat Chinese en Antilliaanse mensen hun stekkie hebben, feit is dat ze anders vereenzamen niet alleen omdat sommige de taal niet machtig zijn, maar stel je voor dat je je zelfstandigheid moet afgeven en je cultuur niet begrepen wordt.

  Ik weet van mijn vakantie ’s in Spanje dat er ook Nederlands, Duitse en Engelse woonwijken zijn, met huisartsenpost in eigen taal enzv, het komt overal voor.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 15:07

   Haha, ik heb hem al meer dan een jaar, dit is een Panda Young, de jouwe ook? Want daar zijn er niet zoveel van gemaakt.
   Was een erg leuke middag ja, zoveel veranderd, maar ja wel na 40 jaar…
   Op zich zeker niet verkeerd, hoewel ik juist niet met Nederlanders omging (een paar maar) toen ik overwinterde op Gran Canaria. Ik vond het leuker om te integreren en meer met Spanjaarden om te gaan. O.a. familie van mijn schoondochter…

   Geliked door 1 persoon

   • roadlaura1969 28 juli 2015 / 16:07

    Hahaha, nee wij hebben een edizione cool 😉

    Ja na 40 jaar is zeker veel veranderd, dat zie ik zelfs bij ons al is het de infrastructuur.

    Als we in Frankrijk, Spanje of waar dan ook waren ging onze voorkeur ook uit naar de mensen daar, al was het bij mij soms met handen en voeten 😃maar het werd gewaardeerd. Daarom dat ik niet begrijpen kon waarom men hun land wilde verlaten om vervolgens met dezelfde medelanders daar, alleen onder de Zon verder te leven.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 16:22

     Oh die is ook mooi, maar het is wel een heel andere kleur wit dan het wit van andere merken hè, is je dat wel eens opgevallen?
     Precies, dat heb ik dus ook. Ik was ook lid van de Ned Ver Canarias, maar deed er nooit iets mee. Ik ga nu mijn lidmaatschap opzeggen trouwens, geen belang meer bij…

     Geliked door 1 persoon

     • roadlaura1969 28 juli 2015 / 16:53

      O ja, nee die is wit van ons, geen creme of gebroken 😊

      Aangesloten zijn bij een vereniging is opzich goed, al is het voor wettelijke regels aldaar, aangezien men alleen niet zo op de hoogte is en soms ook de info niet 1.2.3 los krijgt, ach alles heeft zo zijn voor en nadelen 😉

      Geliked door 1 persoon

      • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 17:05

       De mijne is echt niet helemaal wit hoor, de Renault van mijn buurvrouw en de Toyota van een vriend zijn namelijk echt veel witter… En het is ook net een brommer die van mij, maakt me toch een herrie. Komt door de 2 cilinders… Maar goed als ik binnen zit en ik heb lekker de muziek aan heb ik er zelf geen last van 😉

       Geliked door 1 persoon

       • roadlaura1969 28 juli 2015 / 17:17

        O nee daar heeft Ger wel opgelet we hebben een 4 cilinder geen geknetter 😉

        Geliked door 1 persoon

        • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 18:04

         Toen wij hem kochten was de Panda alleen nog maar in 2 cilinder te koop. Later hebben ze dat weer veranderd dus ik baal wel een beetje… 😦

         Like

 13. Rob Alberts 28 juli 2015 / 10:13

  Ook voor mij was het een leuke wandeling. Jouw opmerkingen over de geschiedenis en jouw Klieverink periode heb ik weer met plezier gehoord! Leuk om met jou kennis te maken. Natuurlijk ben ik in voor een vervolgwandeling.

  Regenachtige groet,

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 15:03

   Wederzijds hoor Rob, was echt leuk!
   En weer leerzaam voor mij natuurlijk!
   Er komt nog een vervolg, want ik heb nog lang niet alles laten zien waar we geweest zijn…
   Ondanks de kou een warme groet!

   Geliked door 1 persoon

 14. Margo Hermans 28 juli 2015 / 09:39

  Tof om door een medeblogger rondgeleid te worden! Leuk om zo een ‘blind-date’ te hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts 28 juli 2015 / 10:14

   Ik vond het ook heel gezellig!
   Voor herhaling vatbaar.
   Regenachtige groet,

   Geliked door 2 people

 15. Mrs. Brubeck 28 juli 2015 / 09:32

  Leuk iniatief 🙂

  Geliked door 2 people

 16. Marja 28 juli 2015 / 09:30

  Wat een leuk idee om met een blogmaatje je oude stek te bezoeken. Mens, wat ben je ondernemend. Heerlijk, dat enthousiasme.

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 15:01

   Ja leuk hè… ik dacht waarom niet!
   Kind, ik onderneem inderdaad van alles, heerlijk! Als ik bij je langskom zal ik je van mijn plannen vertellen. Tenminste als ik het voor die tijd nog niet verklapt heb op mijn blog 😉

   Geliked door 1 persoon

 17. John 28 juli 2015 / 08:54

  Dat is nog eens leuk om je oude buurt te gaan bezoeken, en dan ook nog eens rondgeleid door niemand minder dan Rob. Ja, hij schrijft er altijd vol passie over, over zijn omgeving.
  Ik denk trouwens dat ik de meeste bloggers voorbij zou lopen. Of misschien ook niet 😀

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 14:59

   Dat was het zeker John en Rob was een erg goede gids. Wat die allemaal niet weet… ongelooflijk, maar ja hij is een Bijlmerbeliever hè. Wist niet eens dat die bestonden hoor.
   Ja die herkenning of juist niet is wel grappig :-). Ik zou jou niet voorbij lopen hoor, die baard en die snor zeggen genoeg, tenzij je stiekem een foto van een ander hebt gebruikt…haha!
   Groetjesss

   Like

 18. Morgaine 28 juli 2015 / 07:56

  Leuk dat jij je oude buurtje zo ingegaan bent en dan nog met een gids van nu ook. 😀

  Het enige wat ik mij ervan kan herinneren is dat de Floriade daar rond de plas is geweest en verder, als we naar Ermelo reden, dit zo’n beetje het laatste was wat ik zag als we Amsterdam uit reden qua bouw, want er werd nog heftig gebouwd toen ook aan de flats, ja heb dat wel mee gekregen, hahaha

  Later zou het het laatste zijn wat ik zag voordat ik in Almere geraakte, nou ja, andere kant, van Diemen dan eerder en meer, en weer later zou er familie van mijn ex wonen en ben ik er wel geweest, maar dan in de laagbouw en een gewoon huis… ik weet nog dat ik dat gek vond, omdat de Bijlmer toch meer bekend stond als de flat gebouwen gebied.

  X

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 28 juli 2015 / 14:56

   Was erg leuk Morgaine.. hij wist zoveel te vertellen. Bij ons was het juist Almere -Haven wat wij op zagen bouwen. Als we naar de camping waar onze stacaravan stond door de polder naar Nijkerk reden, vanuit Amsterdam en later vanuit de Bijlmer.
   Ja, de Bijlmer was bedoeld voor hoogbouw, maar daar zijn ze toch van teruggekomen.. X

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.