Dekbed-geklooi…

Woman-changing-bedsheets-300x200Mensen, wat een gedoe is het toch om een (in mijn geval dan) lits-jumeaux-maat-dekbed een beetje knap in de dekbedovertrek te krijgen als je geen hulpje erbij hebt. Zo blij als die vrouw op de foto kijkt, kijk ik denk ik niet dan… ;-).
Al ben ik er inmiddels wel aan gewend, want het moet toch gebeuren. Maar toch vind ik het best een hoop geklooi! 

Tot van de week… Ik weet niet meer waar ik het tegenkwam maar ik vond een YouTube-filmpje dat echt de oplossing geeft!

En geloof me, het werkt echt, ik heb het zaterdag ‘alleen’ uitgeprobeerd en en ging perfect. Fluitje van een cent, eerlijk waar! Dus mij hoor je niet meer zeuren als ik mijn bed verschoon!

Een geweldige tip, kijk zelf maar!

En mensen, laten we eerlijk zijn… Met zijn tweetjes dit klusje klaren is helemaal een makkie! Want gemak dient de mens hè.

Plaatje van internet

74 gedachtes over “Dekbed-geklooi…

 1. gewoonanneke 23 augustus 2015 / 11:59

  Had dat filmpje ook gezien een tijd geleden en het geprobeerd maar het werkte voor geen meter, ik blijf wel tobben het komt er toch wel een keer in .

  Geliked door 1 persoon

 2. Rob Alberts 9 augustus 2015 / 12:06

  Ik gebruik mijn trapgat voor het verwisselen.
  Maar het filmpje laat wel een heel slimme oplossing zien.

  Zonnige zondaggroet,

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2015 / 12:45

   En jij bent nog wel zo lang, je zou het met je armen uitstrekken ook makkelijk kunnen haha. Maar probeer maar eens, voor mij is het een oplossing! 😀
   Zonnige zondaggroet terug, het is weer heerlijk hè.

   Geliked door 1 persoon

   • Rob Alberts 9 augustus 2015 / 12:58

    Mijn huishoudelijke kwaliteiten zijn niet echt geweldig te noemen.

    Daarom geniet ik maar van het mooie weer.

    Zonnige zondaggroet,

    Geliked door 1 persoon

 3. minoesjka2 6 augustus 2015 / 18:12

  Nou, zal het dan ook maar eens een keer uitproberen, al moet ik zeggen dat ik de “ouderwetse” manier ook helemaal niet vervelend vind.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 augustus 2015 / 18:49

   Ach, uiteindelijk lukte het ook wel hoor, maar met tig keer opnieuw doen en zo. In jouw geval met je arm zal het ook echt schelen hoor :-). Succes!

   Like

 4. IngridMoorenBlogs 6 augustus 2015 / 11:04

  Nou,lijkt me ook een heel gedoe hoor hahha….

  Geliked door 1 persoon

 5. Lot 5 augustus 2015 / 22:50

  Vandaag ook gedaan zo en het ging goed. Meestal deden we het samen dat is gewoon makkelijker. Toen ik nog werkte had ik hh hulp dat was nog veel makkelijker, liet het doen!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 augustus 2015 / 00:23

   Heel leuk Lot, het is echt niet moeilijk hè.
   Als je het een paar keer gedaan hebt weet je niet meer beter! Ja, met twee gaat het op andere manieren ook en die hulp haha, die had ik ook ooit… Die stofzuigde hele patronen in de vloerbedekking van mijn slaapkamer, super!

   Like

 6. Plato 5 augustus 2015 / 16:54

  Ik ben ook altijd zo aan het klooien. Ik ga het eens proberen al lijkt ook dit me nog niet eens makkelijk. Hoewel: met deze temperaturen is een hoeslaken me genoeg dus dan hoeft het lekker niet.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 augustus 2015 / 00:16

   Echt doen hoor, het lijkt moeilijk, dacht ik ook met het uitrollen weer… maar gaat heel makkelijk! Succes!

   Like

 7. Tessa | 52druppels.nl 4 augustus 2015 / 20:41

  Haha, ik hanteer altijd de kip-zonder-kop-methode. Dat duurt verrektes lang. Maar hey… des te zwaarder de strijd, des te zoeter de smaak van de overwinning! 😉

  Geliked door 1 persoon

 8. Melody 4 augustus 2015 / 19:51

  ik kende m al…. net als die van het ‘goed’ opvouwen van hoeslaken voor matrassen….
  eenmaal gewend wil je niet anders meer

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 19:53

   Oh dus je bent er al lang aan gewend, super hè… Ik heb het nog maar één keer zo gedaan maar ik ga niet meer moeilijk doen. 😉

   Like

 9. Petra 4 augustus 2015 / 19:34

  Mijn moeder leerde mij dat alle dekbedden uit het raam te luchten werden gehangen. Aan het eind van de dag de hoes binnenstebuiten met de handen op de hoeken en even schudden voor het binnenhalen.
  Ik hang mijn dekbedden regelmatig uit. Maar schudden doe ik over het traphekje.. Ik ben maar 1,60 en toch zonder moeite leg ik binnen vijf minuten een vers bed neer. Matras gedraaid, molton en hoes erop, twee slopen om de kussens, dekbed erop.
  Al is deze methode ook wel interressant..

  Petra

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 19:50

   Ja ik ben nog kleiner, dus het is altijd even goochelen met zo’n dekbed geweest, maar nu is het echt een makkie! 🙂

   Like

 10. Mirjam 4 augustus 2015 / 19:08

  Handige tip Trees, vooral als je weinig kracht in je armen hebt, wat natuuuurlijk niet geldt voor jou of mij 😉 Ik gebruik ook de Harry-methode. Aan dekbed strijken doe ik ook niet dus het hele verschoonproces is hier zo klaar!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 19:55

   Haha, ik heb toch wel eens last van mijn armen, zit teveel achter de laptop denk ik ;-).
   Dekbed strijken doe ik ook niet, ik hang het het liefste buiten, slopen strijk ik wel… gelukkig heb ik er veel bij mijn witte dekbed, dat scheelt want ik ben niet zo dol op strijken ook. Maar ook daar heb ik een heerlijk cadeau van mijn dochter ooit gekregen. Een strijkbout met zo’n waterreservoir eronder, hoef je echt geen kracht te zetten, dus eigenlijk ook een makkie 😉

   Like

 11. marjolijn1 4 augustus 2015 / 17:10

  Ik ga voor de Harry methode…. 🙂
  dat is het makkelijkste.

  Geliked door 1 persoon

 12. rietepietz 4 augustus 2015 / 16:29

  Vooral voor kleine mensen is zo’n groot dekbed inderdaad “onbeheersbaar” , deze methode gaat in je uppie weliswaar niet heel snel maar wél veel makkelijk lijkt me. Dat gezwabber met z’n groot dekbed is nou eenmaal ondoenlijk voor niet zulke grote mensen.
  Wij hebben al jaren 2 1pers. dekbedden omdat henk zo’n onrustige slaper is. Die zijn beter beheersbaar maar ik ga de tip tóch bewaren en eens uitproberen , ik denk dat mijn dochter er veel aan zal hebben omdat zijn een erg slechte arm heeft en het spul óók niet hoog kan trekken.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 18:51

   Helemaal waar Riet, mijn armen doen ook niet zo goed mee boven mijn hoofd… en dan nog sleept het over de grond en kan ik het dekbed niet goed in de overtrek ‘schudden’. Dus voor mij een oplossing! Voor je dochter vast ook!
   En ach, we hebben toch geen haast?

   Like

   • rietepietz 4 augustus 2015 / 18:54

    Zo is t maar net, ik ga het zéker m’n dochter laten zien want in het najaar gaat die arm onder het mes en krijgt ze een lange revalidatieperiode, ik dénk dat dit een uitkomst is voor haar.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 18:57

     Absoluut, kost geen kracht hoor, beetje handig in worden denk ik… maar dat gaat snel! Ik wens haar alvast succes!

     Like

 13. Ferrara 4 augustus 2015 / 15:44

  Het proberen waard, als echtgenoot niet in de buurt is. Gemak dient de mens, nietwaar?

  Geliked door 1 persoon

 14. Harrij Smit 4 augustus 2015 / 14:29

  Deze methode kende ik nog niet, maar ik wil graag een wedstrijdje met die aardige dame aan, want mijn methode gaat beslist sneller en makkelijker. Zo snel en makkelijk dat mijn lief en ik allang niet meer samen staan te klooien. Ik leg net als op het filmpje de hoes uitgespreid (maar niet binnenstebuiten) op het bed, pak dan de onderkant van het dekbed bij de twee punten, neem die 2 punten in mijn rechterhand tussen duim en wijsvinger en pak met de rest van die hand het midden (dus halverwege de twee punten tussen duim en wijsvinger en breng dat pakketje in in de hoes. De rechter punt van het dekbed breng ik naar de rechter punt van de hoes (aan de binnenzijde dus) en de linker naar de linker. Ik pak die twee hoekpunten vervolgens van buiten af in mijn linker en mijn rechter hand en schudt dekbed en hoes tot alles op zijn plaats zit. Sneller gaat het nog wanneer je de andere twee punten van dekbed en hoes ook even bij elkaar brent en daarvandaan ook even gaat schudden.
  Lijkt een heel verhaal en een filmpje ga ik er echt niet van maken, maar het is – voor mij althans – een klusje van niks.
  Als je in september bij ons logeert zal ik je graag een demonstratie geven – of een wedstrijdje misschien 😀 ???

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 14:59

   Haha, dat is een prima methode Harrij, zo ongeveer deed ik het ook altijd, maar ik ben te klein om dat in mijn eentje voor elkaar te krijgen zonder in een of andere spagaat terecht te komen met mijn armen. En dan moet ik zelf zowat in het overtrek kruipen om de punten goed in de punten te krijgen, zie je het voor je? Hahaha…
   Maar ik ga die uitdaging om een wedstrijdje te doen graag aan hoor 😉 LOL. Maar bedenk wel, het hoeft echt niet snel te gaan hoor… ik neem alle tijd! Dus je zult vast wel winnen ;-).
   Ik heb dit zaterdag uitgeprobeerd en echt… heel relaxed ging het, heel makkelijk en zonder in rare situaties met mijn armen en benen terecht te komen… Dus ik ben om, voor wat dit trucje betreft 😀

   Geliked door 1 persoon

   • Harrij Smit 4 augustus 2015 / 15:14

    Mijn armen zijn inderdaad nogal wat langer dan de jouwe. Maar dat wedstrijdje gaan we dan toch maar aan in september. Lekker stoeien met een warm en zacht dekbed 😀

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 16:05

     Dat wordt vast leuk, ik hoop dat ikdan geen ruzie krijg met dat dekbed, want dan ben ik niet meer te vinden.. haha. En dan wordt Mariet natuurlijk de scheidsrechter hè… 😉 Want dat hoort bij een wedstrijdje… 😀

     Geliked door 1 persoon

     • Harrij Smit 4 augustus 2015 / 16:07

      Als jij in het donker verdwenen bent gaan M. en ik samen naar jou op zoek 😀

      Geliked door 1 persoon

      • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 16:21

       Dat is een hele geruststelling Harrij, dan durf ik het wel aan want ik weet ook de weg nog niet in die gastenkamer van jullie ;-). Ach het is dan wel geen hunebed, maar toch… haha! X

       Geliked door 1 persoon

   • Harrij Smit 4 augustus 2015 / 19:12

    Kijk zo krijg ik mijn logeerkamer toch al heel aardig gevuld 😀
    De winnaar mag als eerste zoeken naar Tess die ergens diep in het dekbed als een Tess in Wonderland ronddoolt en gered wil worden.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 19:41

     Haha, hilarisch dit… ik kan nu even niet stoppen met lachen, heerlijk! Want natuurlijk zie ik die taferelen al helemaal voor me 😉

     Geliked door 1 persoon

     • Harrij Smit 4 augustus 2015 / 19:48

      Ja ik zie het ook al voor me hoor, die Pannenkoek die jou zoekt zonder je ooit te vinden – hij heeft al een jaar nodig om zijn voorzaat Hiërnamaals Pannenkoucke in het vizier te krijgen. Maar uiteindelijk zal ik je wel komen redden, dus reken maar op een buitengewoon happy end 😀

      Geliked door 1 persoon

      • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 19:52

       Nee die vindt me nooit… hoewel hij heeft vast wel mijn foto ergens gezien, ik weet alleen hoe zijn oor eruit ziet.. pfff.
       Nou daar hoop ik dan maar op Harrij, dan komt het allemaal toch nog goed hè 😀

       Geliked door 1 persoon

 15. gewoonzoalsikben 4 augustus 2015 / 12:55

  Zelf heb ik er weinig problemen mee ,ik heb een 2 bij 2 en zet gewoon wasknijpers op de hoeken en schudden maar haha .Maar ik ga dit zeker toch eens uitproberen .
  Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 16. margrietspanjaard 4 augustus 2015 / 11:38

  Ik had het ook al eerder gezien, maar daar werd het door 2 personen gedaan en kreeg ik de indruk, dat het heel strak opgerold moest worden. dit filmpje geeft een betere indruk. Ook ik heb gisteren het bed verschoond, maar ik ga het volgende keer ook proberen, want ik vind het altijd een uiterst vermoeiende aangelegenheid

  Geliked door 1 persoon

 17. Mrs. Brubeck 4 augustus 2015 / 10:42

  Wij hebben ons een tijd geleden 2 dekbedden aangeschaft omdat B niet stil kan liggen 🙂 probleem van opdekken opgelost 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 10:55

   Ja dat had ik ook, heb ik nog zelfs, en het zo ook handiger zijn omdat ik nu alleen ben, maar ik vind het zo mooi staan op bed… 😉

   Like

 18. Anita 4 augustus 2015 / 09:48

  Ik ga het de volgende keer ook proberen, bij mij is het ook altijd een heel gedoe. En ik pik je filmpje voor mijn vrienden op FB. Xxx

  Geliked door 1 persoon

 19. John 4 augustus 2015 / 08:50

  Het kan veel sneller als dat die mevrouw het doet.. Wel ook door binnenstebuiten te keren 🙂
  Grts 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 09:29

   Ja ik weet wat je bedoelt John, maar ik heb al in een aantal reacties terug geantwoord dat dat voor mij niet werkt omdat ik te klein ben :-(. Was altijd voor mijn gevoel langer bezig voor het naar mijn zin was, Echt klooien dus 😉 . Voor mij is dat verleden tijd…
   Groetjesss

   Geliked door 1 persoon

 20. Marja 4 augustus 2015 / 08:49

  Ik ga het de volgende keer ook zo doen. Wij hebben gelukkig 2 dekbedden, maar wel van 220!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 09:25

   Ik hoor wel hoe het bevalt hè. Ja en dan ben jij nog lang, maar 2.20 is wel heel lang om omhoog te houden om het dekbed er goed in te laten zakken. Ik kan dat echt niet…

   Like

 21. Sammie 4 augustus 2015 / 08:31

  Ohh het bed verschonen vind ik ook altijd een rot klus! Ga dit filmpje zeker vanavond even kijken 🙂

  Geliked door 1 persoon

 22. די מריו 4 augustus 2015 / 07:55

  Ik ga het eens proberen, ik ben benieuwd. Maar op zich moe worden van je bed opmaken is niet erg, want daarna kun je toch lekker slapen in een schoon bed.

  Love As Always
  Di Mari o

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 09:24

   Werkt echt hoor! Ik ben klein dus zo’n overtrek met dekbed erin omhoog houden om het goed te krijgen lukt mij niet… dus dit is een super oplossing. Ja een schoon bed is heerlijk. Ik zou wel elke dag in een schoon bed willen kruipen.. net als de Koning en Koningin (denk ik tenminste 😉 )
   Groetjesss

   Like

 23. Morgaine 4 augustus 2015 / 07:48

  Och bij 1 minuut 35 werd ik al moe en denk, duurt te lang, hahahahaha en ja ik heb ook lits jimaux of je het ook tikt, ik ben sneller dan deze 3 minuten met mijn ‘cover’ en ja dat heb ik al tig keer getimed….. overigens is het wel zo dat ik al mijn lakens al binnenste buiten in de kast heb liggen, maar ik pak de punt en en laat het eroverheen glijden… al ruim 25 jaar doe ik dit zo, heb ik gewoon geleerd van mijn moeder…. Mijn hele 2 persoonsbed afhalen en opmaken doe ik binnen 7 minuten…. een reclameblok van tv, van sloffen van de bank, naar bed, afhalen, en weer opmaken dus…

  X

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 09:22

   Haha ongeduldig endje mens… Ik ben te klein om het hele dekbedovertrek met dekbed erin omhoog te houden, is gewoon te zwaar. Maar zo werkt het echt prima, ik heb het denk ik sneller gedaan dan die mevrouw op het videootje hoor, ze doet het heel rustig aan voor het filmpje natuurlijk… Maar sowieso is het minder zwaar, voor mij dan… Maar jij bent idd heel snel dan! Ik heb het nooit getimed hoor. X

   Geliked door 1 persoon

   • Morgaine 4 augustus 2015 / 10:27

    Whahahaha ja dat ben ik soms, ongeduldje en dan snap ik het wel, ik ben ook niet zo groot, maar het zo gewend ondertussen. En ooit eens met mijn nicht als een grapje zitten timen, en nu moet ik glimlachen als ik even in een reclame blok in de avond alsnog besluit om toch mijn bed maar te verschonen, meestal doe ik dat zo ie zo ’s morgens in het weekend, maar nu wel 2 per week, zomer he 😀

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 4 augustus 2015 / 10:54

     Ja dat is heerlijk, zou wel elke dag in een schoon bed willen liggen, maar dat is toch ook een beetje teveel van het goed. Ik doe het in de zomer gewoon ook 1 x per week hoor, net als anders. Ga er schoon in, dus dat kan best.
     Maar idd je bent Snelle Jelle dan 😉

     Geliked door 1 persoon

     • Morgaine 4 augustus 2015 / 11:01

      ja, het is een soort van laagje wat ik ga missen in mijn beddegoed, natuurlijk ga ik er ook schoon in, maar toch, soms denk ik… ik wil nu weer even kraakhelder en fris hahaha

      Geliked door 1 persoon

 24. Hillechien Prins 4 augustus 2015 / 07:38

  met open bakkes gekeken, jammer dat ik gisteren het bed heb verschoond maar ga het de volgende keer zeker uitproberen

  Geliked door 1 persoon

Reacties... ja graag, ik ben er dol op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.