Mijn fiets en mijn plannetje…

 

Afgelopen dinsdag is mijn nieuwe fiets afgeleverd!
Wow, wat een beauty!Mijn mooie Stella, want zo ga ik haar gewoon maar noemen, haha ik houd er eigenlijk wel van om ook voorwerpen een naam te geven, daar ben ik inmiddels wel achter. Ach… iedere gek heeft zijn gebrek zeg maar…

Ze is prachtig, glimt me tegemoet en alles zit erop en eraan! Ik heb gekozen voor de Stella Sardena, met een fijne lage instap, zodat ik niet zo snel bang hoef te zijn dat ik ter aarde stort als ik mijn been soms niet hoog genoeg kan optrekken bij het opstappen. Met de accu, of batterij zo je wilt, kan ik ongeveer 110 km fietsen. Dat is natuurlijk de zuinigste stand. Nou, dat zal in de praktijk dus wel anders uitpakken, misschien haal ik 75 of 80 km want ik ga natuurlijk wel goed van de ondersteuning gebruik maken.

Ook ben ik niet zo goed met zadels, de een is te klein, de ander te groot, weer een ander te hard, nou ja noem het maar… Dus de man die de fiets kwam afleveren had volgens afspraak een aantal zadels meegenomen…
Pffff, wat een toestand zeg. Eigenlijk minder dan ik had gehoopt. Hoewel dan wordt het nog moeilijker kiezen. Hoe weet ik nou wat goed zit op de lange duur? Maar goed, het is gelukt, ik heb een keuze gemaakt. Het zal wel en is het echt drama, dan koop ik alsnog een ander zadel.

Toen ik een paar weken geleden een proefritje had gemaakt op de fiets en besloot de koop te sluiten vertelde ik aan de verkoper en passant dat ik van plan was een fietsvakantie te gaan doen. Ja echt hoor, dat plannetje had ik de week ervoor gemaakt… Heerlijk eens een tijdje met alleen mezelf als gezelschap in de buitenlucht door een klein deeltje van Nederland fietsen lijkt me heerlijk. Tijdens het maken van de deal bood de verkoper mij ook een een set fietstassen aan voor achterop, daar was ik blij mee. En ook nog een gratis mandje voor aan mijn stuur. Nou daar zeg je ook geen nee tegen natuurlijk. Ik denk dat ik etappes ga maken van ongeveer 45-50 km per dag. Dat is lang genoeg. Dus dat moet ook geen probleem opleveren met die accu.

Toen bleek dat op de factuur stond dat ik maar een enkele tas geleverd zou krijgen, heb ik meteen aan de bel getrokken, want dat was natuurlijk de afspraak niet. Nou ja, opgebeld natuurlijk.

Nadat ik het een en ander had uitgelegd werd er meteen afgesproken dat ik bij aflevering zou mogen kiezen uit een stuk of 5 dubbele fietstassen. Wat een service bij Stella Fietsen! De tassen die ik nu heb uitgezocht zijn, niet onbelangrijk, waterdicht.  5 had hij er trouwens niet bij zich. Ze zijn kleiner dan ik dacht, maar ik kan ook nog een tas erbovenop kwijt, dus ik zie wel. Als mijn boeltje maar droog blijft voor het geval het eens regent. Ik ga nog even op zoek naar een goed regenpak, eerst maar eens speuren op internet, want ik ga eind september pas weg en je weet natuurlijk maar nooit! 

Maar eerst moet hij 200 km worden ingereden, in die tijd mag ik niet de hoogste ondersteuning gebruiken en ook moet ik de accu 3 x (bijna) helemaal leeg rijden en dan weer opladen. Daarna mag hij zonder problemen ook tussendoor opgeladen worden, al is hij niet helemaal leeg.

Ik ben nu bezig de route te maken…
Langs familie, vrienden en adressen van “Vrienden op de Fiets”. Ik probeer te plannen dat ik bij een paar adressen 2 nachtjes kan blijven. Beetje bijpraten met familie en vrienden is natuurlijk leuk en tenslotte heb ik geen haast. En hoe mijn kont deze hele onderneming vindt weet ik natuurlijk ook niet. Ik houd jullie op de hoogte hoor… Ik heb er zo’n zin in!

Vraagje…
Wie heeft er ook wel eens een fietsvakantie gedaan? En ging je dan alleen of met meer mensen en is het allemaal goed uitgepakt? 

 

74 gedachtes over “Mijn fiets en mijn plannetje…

 1. gewoonanneke 23 augustus 2015 / 11:54

  Je hebt er over verteld en ik vind het echt heel stoer van je om alleen te gaan fietsen op je nieuwe fiets. Ik wens je een heel fijne vakantie toe met mooie ontmoetingen maar we zullen het wel lezen denk ik zomaar. Hoop op prachtig weer voor je en veel fietsplezier met je nieuwe Ebike.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 23 augustus 2015 / 23:44

   Dankjewel Anneke, zal vast gaan lukken. Ik heb er echt zin in! En ja, uiteraard zal ik mijn fietsvakantie tzt verslaan, misschien wel elke dag iets als ik internet heb.. 😉

   Like

 2. Anja Mostert 17 augustus 2015 / 01:04

  Lieve Trees, wat een geweldig idee van je om een fietsvakantie te gaan doen! Ik kan je zeggen: dat is echt leuk om te doen. Wij vieren al sinds 1997 vakantie op de fiets in Nederland. Wij fietsen gemiddeld 100 km per dag, maar dat maakt voor het plezier niet uit! Het is echt genieten, ook met regen hadden we plezier! Hoort erbij in Nederland!, Wij hebben ooit poncho’s aangeschaft, omdat geen enkel regenpak voldeed en we natter waren van de transpiratie dan van de regen. Dit is voor ons de minst erge oplossing gebleken. Zadelpijn … Tja … Ik hou het altijd, maar mijn man heeft het nooit (grrrrr). We dragen uiteraard wel een fietsonderbroek, want zo’n gewone fietsbroek vinden wij eigenlijk altijd lelijk staan en zeker als je niet op een racefiets zit. Met een fietsonderbroek heb je hetzelfde effect én je ziet er toch leuk uit 😘! Moet naar mijn idee niet te strak zitten, dat had ik met Agu wel. Zal nog even in mijn kast kijken welk andere merk ik heb (dacht iets van Onslow of zoiets). Daaroverheen een dunne (afrits)broek zonder al teveel naden. Een stuurtas is inderdaad erg fijn. Met een klick-fix systeem en een ‘harde’ stuurtas, echt ideaal. Je kan daar bovenop ook heel makkelijk kaartjes en of routes bevestigen! Wij hebben Agu Yamaska 7,0 liter (de grootste). Kan aardig wat in. Er zit wel een hoes bij, maar wij doen er ook altijd een pedaalemmerzak in, want bij flinke regen is de hoes niet afdoende en bij onze laatste aanschaf (4,5 jaar geleden) was er nog niets beters te koop. Qua bagage kun je meer meedragen dan je denkt, maar ja wij vrouwen … Ik heb geen ervaring met het type tassen die jij hebt, wij hebben Agu ‘reistassen’ en geen boodschappentassen. Ik heb geen idee van de inhoud daarvan. Qua overnachtingen heb ik geen ervaring met ‘vrienden oo de fiets’. Dat lijkt mij eerlijk gezegd ‘niks’, maar ik moet daarbij natuurlijk wel aantekenen dat ik nooit alleen een fietsvakantie heb gedaan, dus dat maakt wel verschil! Wij slapen altijd in hotels of b&b’s en de ervaring heeft ons geleerd, dat vooraf boeken niet nodig is. Daardoor ben je ook wat flexibeler bij eventuele pech of slecht weer, of als je ergens onverwacht op een mooie plek terechtkomt.
  Qua fietsonderhoud hoef jij je geen zorgen te maken, je hebt nog een nieuwe fiets en de service van Stelka schijnt erg goed te zijn. Wij fietsen niet elektrisch, maar hebben antilekbanden die we na 10.000 tot 15.000 km vervangen en ook ketting en tandwielen houden we in de gaten voordat we meer dan een paar dagen weggaan. Ik vind het super dat je dit toch maar mooi in je eentje gaat doen! We krijgen vast mooie reisverslagen. Je ziet … weer iets gemeenschappelijks. Welterusten lieverd 💋

  Like

 3. Rob Alberts 16 augustus 2015 / 18:49

  Zorg je wel dat je gezond blijft?
  Er is weer mooi fietsweer opkomst.

  Bemoedigende groet,

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16 augustus 2015 / 19:23

   Ik doe mijn best, maar ik ga nu vroeg mijn bed in, hoop morgen weer beter te zijn dan ik me nu voel… Want ja, ik moet mijn fiets infietsen ;-). Dankje Rob!

   Geliked door 1 persoon

 4. gewoonzoalsikben 14 augustus 2015 / 19:26

  Wat een gaaf ”karretje” Trees .Zo’n lage instap zou voor mij ook wel wat zijn ,lange fietstochten dan weer niet want dat lukt nog steeds niet .Maar ik wens je succes met je fietsvakantie plannen
  Groetjes Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 14 augustus 2015 / 20:20

   Dankjewel, ik hoop dat ik er veel plezier van zal hebben. En die vakantie, ja dat wordt een uitprobeersel, maar ik heb echt heel veel zin! Liefs, Trees

   Like

 5. IngridMoorenBlogs 14 augustus 2015 / 18:54

  Richting Harrij dus 😉 heel veel fietsplezier met Stella….

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 14 augustus 2015 / 20:23

   Ja onder andere! En naar mijn zus en broer, die wonen ook allemaal die kant op :-). Heb er echt zin in, maar moet nog even wachten. Ga pas eind september! Kan ik me goed voorbereiden! Dankje Ingrid! X

   Geliked door 1 persoon

 6. Lot 14 augustus 2015 / 12:50

  Op een gewone fiets kan ik niet meer fietsen, door nauwelijks kracht in handen kan ik mezelf niet meer in balans houden. Daarom heb ik 2 weken geleden een driewieler gekocht via MP, hele simpele zonder versnellingen om te kijken of dat wel gaat. En gelukkig kan ik dat, wel opstart problemen gehad omdat ik om een of andere reden bang was geworden om te fietsen en veel te krampachtig bezig as te sturen waardoor het totaal niet ging. Ik keek alleen naar beneden en stuur. Nu gaat het prima en ben ik al tot 6 km gekomen, klinkt als heel weinig voor anderen maar voor moj een overwinning. Ik ga me nu ook eens orienteren of ik er een met versnellingen kan vinden want in Zeeland heb je vaak wind en dan altijd tegen (-:

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 14 augustus 2015 / 13:26

   Het zou geweldig zijn Lot als je zo’n driewieler met trapondersteuning zou kunnen vinden. Heb even voor je naar Stella fietsen gebeld, maar ze maken ze helaas nog niet… wie weet komt dat nog! In ieder geval succes met je zoektocht naar een met versnellingen. Mijn buurvrouw heeft er ook een, komt gewoon weer waar ze wil zijn, super!

   Like

 7. beaunino 14 augustus 2015 / 03:45

  Nee, nooit gedaan. Lijkt me best leuk. Ik wens je heel veel plezier met je nieuwe vriendin Stella.

  Geliked door 1 persoon

 8. Albert y Mara fotoblog 14 augustus 2015 / 00:57

  Gefeliciteerd met je nieuwe E-bike. Hij ziet er fantastisch uit. Wees maar blij dat je alleen bent want bij het probleem bij Frederique moest ik glimlachen. Nu heb je alleen rekening te houden met jezelf. Trouwens door deze fiets moest ik denken aan die ene opmerking van je ex, die je helemaal niet leuk vond. Je weet nog welke Trees 😉 ?
  Met fietsvakanties totaal geen ervaring, wel met de cabrio’s en dan zijn B&B’s zo gevonden.
  Salu2 Albert

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 14 augustus 2015 / 07:51

   Dankje Albert. Gaat vast lukken. En die opmerking ja, aan dit soort uitspraken wil ik maar liever niet meer herinnerd worden, dat snap je wel hoop ik. Ik leef niet meer in het verleden, maar kijk vooruit! Ik regel mijn slaapplaatsen van te voren hoor, geen enkel probleem, er zijn zo ontzettend veel adressen! Salu2

   Like

 9. Frederique 13 augustus 2015 / 23:27

  Ohhhhhh…. die wil ik ook! *Jaloers*
  Vanmorgen nog met Hubbie hier over gehad. dat ik best een e-bike wilde. Maar Hubbie en fietsen gaan niet goed samen. Ook niet elektrisch. “Het zadel blijft hetzelfde (bang voor zadelpijn).
  Heel veel fietsplezier!

  Liefs Frederique

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 14 augustus 2015 / 00:25

   Oh jammer zeg.. Die zadelpijn zal wel meevallen hoor… Tenminste dat hoop ik haha. Dankjewel, je leest het verslag wel tzt.. 😉

   Like

 10. natasjaslifestyle 13 augustus 2015 / 23:04

  Oh wat goed zo’n fietsvakantie !! Heb ik nooit gedaan!! Ik heb ook een fiets met trappondersteuning heerlijk!! Waar ga je heen met de fiets???

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 14 augustus 2015 / 00:24

   Ja zo’n zin in… Ik ga richting het Noorden, zus en broer bezoeken, vrienden, kennissen en ook slapen bij ‘vrienden op de fiets’ adressen. Ben met de route bezig.. Verander alleen steeds, 😉

   Geliked door 1 persoon

 11. smijling 13 augustus 2015 / 22:18

  ik ga ook niet op fiets vakantie ik heb vakantie thuis met de honden ook leuk hoor
  heb wel een fijne fiets met ondersteuning en honden kar om de honden mee te nemen wat ik ook af en toe doe fototoestel mee en rondje Wormer of Zaansche schans mooi in de natuur en niet te ver weg
  wens je sucses xxxxxxxxxxxxxxxx

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 14 augustus 2015 / 00:20

   Ook fijn thuis. Ik voel me heerlijk in mijn huisje, maar heb nu de kans om dingen te ondernemen die ik leuk vind, dus doe ik het ook nu.. Je weet tenslotte maar nooit hè.. Ik ga pas over 6 weken weg.. Dus nog even geduld haha. Dankjewel XXX

   Like

   • smijling 14 augustus 2015 / 08:48

    Dan komt de herfst al kan ook mooi zijn met de herfst kleuren is je route al klaar bos heide strand kust Nederland is zo mooi

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 14 augustus 2015 / 12:31

     Ben nog bezig met de route, wordt van mij uit richting het noorden. Kom misschien ooit nog wel eens naar Noord Holland 😉

     Like

     • smijling 14 augustus 2015 / 15:25

      ha mooi buiten het weekend heb ik wel logeer plekje .Heb geen idee waar je woont maar dat is ook onbelangrijk als je maar fijn plekje hebt

      Geliked door 1 persoon

      • Regenboogvlinder 14 augustus 2015 / 16:10

       Nou wie weet Yvonne, bedankt alvast! Ik woon in Zeist, een heerlijk huurhuis dat nu echt helemaal van mij voelt en is. echt het midden van het land dus ik kan alle kanten op. Als deze keer bevalt zal ik het vast volgend jaar weer eens doen maar dan een andere kant op. XXX

       Geliked door 1 persoon

 12. Merel 13 augustus 2015 / 21:27

  Ik heb nog geen fietsvakantie achter de rug maar wie weet ooit zeg nooit nooit
  Voor jou alvast heel veel geniet momentjes

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 21:35

   Zo is dat, ik had dit ook nooit verwacht hoor! 😀
   Dankjewel Merel! Je leest er wel over tzt!

   Like

 13. Ferrara 13 augustus 2015 / 21:15

  Fantastische fiets en dito plannen. Het enige wat ze bij zo’n fiets niet
  bijleveren, nooit meer zadelpijn. Op tijd afstappen en wat rondlopen om de doorstroming weer op gang te helpen wil wel helpen. Succes en veel plezier!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 21:34

   Dankjewel Ferrara! Nee, dat is ook mijn grootste zorg, maar goed, inderdaad, af en toe wat pauze nemen en ik ga geen 100 km fietsen op een dag, dus hopelijk valt het allemaal wel mee.
   Nogmaals bedankt!

   Like

 14. Kakel 13 augustus 2015 / 20:52

  Fietsvakanties op mijn racefiets. Zowel in een groep, als samen met mijn man, als alleen met een rugzak op. In het laatste geval overnacht bij vrienden op de fiets. Is me uitstekend bevallen.

  De andere fietsvakanties heb ik bij Cycletours geboekt en altijd in de bergen in het buitenland. . België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Italië, Corsica, Sardinië…Wel met bagagevervoer.
  Ook een keer een week in Nederland gefietst met mijn man. Wij vonden de afstanden wat kort (80 km) maar je krijgt van tevoren de routes dus kon ik ze zelf verlengen.

  Mocht je last van het zadel krijgen, dan kun je overwegen een gel-dekje te kopen. Past om elk gewoon zadel en verdeelt je gewicht beter over je schaambotjes.

  Ik zou niet bezuinigen op een regenjas. Een regenjas die slecht ademt is de pest voor je vakantie! Ik heb duizenden kilometers in de regen gefietst en mijn bovenlijf bleef altijd droog. Ook fijn als je in de bergen een afdaling moet maken 😉

  Ik raad je een stuurtas aan met een kliksysteem. Altijd je waardevolle spulletjes bij de hand en minder snel weg te grissen door een ander dan spullen uit je mandje. Zodra je afstapt, klik je ‘m los en draag je ‘m als schoudertas.

  Veel plezier, Tess!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 21:33

   Oh bedankt voor alle tips Kakeltje! Ik dacht wel dat ik van jou wat reisverhalen kon verwachten… Leuk hoor… Balen meissie, dat dat helaas niet meer gaat hè.
   Nee een goeie regenjas of een regenpak heb ik zeker nodig, ga ik ook beslist niet op bezuinigen.
   Ik heb nu altijd een tas met een lang hengsel in mijn mandje, dat hengsel hang ik dus om mijn stuur, dus niet makkelijk mee te pakken. Maar ik zal eens kijken naar zo’n speciale tas voor op het stuur, waterdicht is ook daarvoor wel handig.
   Als ik nog meer advies nodig heb weet ik je te vinden! Dankjewel Kakeltje! ❤

   Like

 15. Flora 13 augustus 2015 / 20:17

  Hoi Trees,wat een mooi karretje heb je,prachtig.Ga je nou familie en vrienden langs,ik heb een bedje voor je als je zin hebt,maar dat is wel erg ver weg met je fietsje.,haha.
  Geniet er maar lekker van groetjes van ons.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 21:28

   Ja mooi hè Floor… Ben er heel blij mee.
   In eerste instantie ga ik een route maken via Gelderland, Overijssel en Drenthe en weer terug. Ik ben de route aan het maken maar heb deze al 3 x gewijzigd ;-).
   En voorlopig duurt het nog een week of 6,5 hoor.

   Like

 16. minoesjka2 13 augustus 2015 / 19:56

  Zo, daar kun je weer even mee vooruit 🙂 Ziet er mooi uit hoor!!

  En nee, ik ben nog nooit op fiets vakantie geweest. Al, met scouting gingen we de padvindsters wel naar het kampterrein soms op de fiets een hele toer met al die puber meiden 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 20:12

   Ik hoop het inderdaad, dat het niet zo’n maandagmorgenfiets is als die van Anneke..
   Nou, ik ben ook wel op de fiets naar kamp geweest met de 6e klas. Naar Renkum was dat. Weet nog dat ik het haatte.. 😉

   Geliked door 1 persoon

 17. marjolijn1 13 augustus 2015 / 17:46

  Vroeger veel gefietst, ook wel eens een korte fietsvakantie gedaan, tentje achterop en karren maar.
  Wel een goede fietsbroek aanschaffen meis, dan hou je de billetjes heel, als die kapot gaan fiets je niet veel meer.
  En natuurlijk het fiets gereedschap en een fietspompje niet vergeten, kun jezelf niet plakken zijn er vast wel mensen onderweg die je willen helpen.
  Veel mooie fiets kilometers Trees, maar dat zal wel lukken op zo’n beauty… 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 20:15

   Oh leuk zeg… nee dat heb ik nooit gedaan, wij waren geen echte kampeerders…
   Ja ja, ik ga ook nog een fietsbroek aanschaffen. Heb nog even hier in de kast gekeken maar er is geen fietsbroek blijven liggen met een zeem erin haha. Een pompje heb ik ook en als ik pech onderweg krijg bel ik de verzekering. Dan krijg ik vanzelf hulp… :-).
   Dankjewel Marjolijn, het gaat vast lukken! 😀

   Like

 18. rietepietz 13 augustus 2015 / 16:44

  wat een beauty is jouw Stella! En wat een woeste plannen. Ik heb nooit een fietsvakantie gedaan dus aan mij heb je niets. Op zich lijkt het me een heerlijk vrije vakantie maar het is er nooit van gekomen omdat ik me niet op gemak voel als ik “bij mensen moet logeren, daar hou ik niet van” en steeds hotelletjes opzoeken is toch niet makkelijk. Voeg daarbij dat ik altijd van alles en nog wat meesleep áls ik op vakantie ga en je begrijpt, fietsvakantie gaat ‘m niet worden.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 20:18

   Mooi hè en ze is nog zo schoon. Ik ben niet echt een auto- en/of fietspoetser hoor. Ja, ik moet ook nog zien dat ik mijn spullen meekrijg in die fietstassen. Maar handdoeken en zo hoef ik al niet mee te nemen, wat lichte kleding, en als ik bij mijn zus ben kan ik wel wat kleding laten wassen. Komt goed hoor!

   Like

   • rietepietz 13 augustus 2015 / 20:47

    Tja, als je geen poetster bent had je misschien beter een minder lichte kleurtje kunnen nemen. Fietsen en auto’s wassen is ook niet mijn hobbie;-(

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 21:26

     Een andere kleur hadden ze niet in dit model. Maar ik neem wel een poetsdoek mee hoor, zal wel zorgen dat hij blijft glimmen ;-).
     Haha, van mij ook niet, ik moet mijn auto ook weer eens door de wasstraat jassen…en stofzuigen van binnen 😉

     Like

 19. Harrij Smit 13 augustus 2015 / 14:24

  Wat een beauty, Tess. die Stella van jou. En die instap is idd wel super laag. Wat de pijnlijke zitbotjes betreft: een van je vrienden-op-de-fiets-adressen ligt in Dwingeloo, zo heb ik vernomen ( https://gedachtgedicht.wordpress.com/gastadres-vrienden-op-de-fiets/ ) en daar zijn ze ook nog eens gespecialiseerd in massage 😀 . Plan het dus een beetje halverwege je trip wanneer je een zitbotjesmassage aandurft 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 20:23

   Ja mooi is ze hè.. Morgen ga ik alvast een lekker ritje maken. Hoop tenminste dat het droog is.
   Haha, jahaaa van die massagemogelijkheid ben ik op de hoogte, lijkt me op zich niet verkeerd… Ik denk dat ik wel op mijn gevoel in mijn zitbotjes af zal gaan en dan bepaal of ik me daaraan zal wagen 😉

   Geliked door 1 persoon

   • Harrij Smit 14 augustus 2015 / 09:27

    Precies, Tess, want er zijn drie wegen om je naar verstandige beslissingen te leiden: je verstand, je gevoel en je zitbotjes 😀

    Geliked door 1 persoon

 20. Melody 13 augustus 2015 / 12:32

  ‘vroeger’ fietsen J en ik wel eens met fietstochten mee… op zich heel leuk maar dan moet je wel over een lijf beschikken die daar ook mee akkoord gaat… en dat doet de mijne niet. Ik heb nu ook een fiets met ondersteuning en dat is heerlijk al komt hij minder vaak de schuur uit dan ik zou willen. Wie weet stimuleer jij met jouw verhalen mij wel om dat toch te gaan doen 😉

  veeeeeeel plzierrrrrrr

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 20:24

   Die ondersteuning is heerlijk, anders zou het voor mij ook niet haalbaar zijn hoor. Niet eens naar de Pyramide van Austerlitz met die bult in de weg ernaartoe waar ik tegenop moet. Nou wie weet… Dankjewel!

   Like

 21. Zo simpel is dan geluk 13 augustus 2015 / 12:18

  Prachtige fiets heb je gekocht, daar ga je vast heel erg veel plezier van beleven. Super leuk dat je een fietsvakantie wil gaan doen. Ik heb het ook eens gedaan in Nederland en België toen ik 16 was met twee vriendinnen. We hadden een tentje mee en helemaal niks vastgelegd van tevoren. Zij deden dit wel vaker met hun ouders, maar ik had het nog nooit gedaan en was dus eigenlijk totaal onverbereid. Als je vragen hebt mag je me eene-mail sturen hoor. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 20:26

   Dankjewel, ik hoop het ook! Is wel de bedoeling natuurlijk! Oh dus je hebt ervaring, leuk! Ik denk dat ik tijd genoeg heb om me goed voor te bereiden, kan door omstandigheden pas over 6 weken weg. Maar ik wil het toch echt doen dit jaar. Wordt vervolgd!

   Like

 22. Myriam 13 augustus 2015 / 10:49

  Proficiat met Stella, het lijkt me een leuke meid!! Ik wil ook dolgraag eens een fietsvakantie doen, maar het is er nog nooit van gekomen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 20:27

   Ja hoor, ze is heel leuk! Komt nog wel Myriam, je bent nog zoooooo jong 😀

   Like

 23. Morgaine 13 augustus 2015 / 10:28

  Ik ben zo blij voor jou, mijn fiets heeft geen ondersteuning, wel 80 versnellingen geloof ik, maar ik gebruik er maar 1, hahahaha Een fietsvakantie, telt schoolkamp op de fiets naar Blaricum en Nederhorst ten Berg dan ook mee? 😉 Dat was natuurlijk heen en weer terug met de hele klas en verder daar in de buurt blijven.

  Maar nee, verder nog nooit gedaan, toen jij er al over begon dacht ik, ja… dat lijkt mij ook wel wat, maar goed, dan wel met een fiets met ondersteuning inderdaad, dat zou ik op deze fiets niet durven.

  X

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 20:30

   Dankje Morgaine, haha, ja al die versnellingen tegenwoordig op die fietsen, niet te geloven hè..
   Ja natuurlijk telt dat, ik bedacht me daarnet ook dat ik wel eens op kamp ben geweest met de fiets. En met schoolreis ook… vond het toen niet leuk. Maar ik was ook niet gewend om te fietsen toen. Ik woonde tegenover de school en de meeste klasgenoten in het buitengebied, dus die waren het wel gewend.
   Wie weet joh, als je ooit ook ondersteuning hebt. Want als ik dat niet had gehad, had ik het ook echt niet gepland hoor…
   Maar nu heb ik er veel zin in :D.

   Geliked door 2 people

   • Morgaine 13 augustus 2015 / 20:52

    Heel eerlijk, heb ik liever een leuke man met boot, groot genoeg om een rondje Nederland te doen of zo 😛 hahahaha Geniet van de voorpret! Vergeet niet de eventuele jeugdhostels mee te rekenen als eventuele onderkomen mocht het echt nodig zijn 😉

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 21:38

     Haha, oh ja ik zou nog voor je navragen hè… Dus het gaat jou om die boot???
     Gaat lukken hoor!
     De Stichting ‘Vrienden op de fiets’ heeft zoveel adressen, moet wel gek gaan als ik daar niks tussen vind om te slapen.. Ik wil toch echt een kamer voor mij alleen en in zo’n hostel heb je vaak slaapzalen toch? Nee, dat kan niet, dat doet niemand meer een oog dicht als je begrijpt wat ik bedoel 😉

     Geliked door 1 persoon

     • Morgaine 13 augustus 2015 / 21:42

      lol, geen idee, schijnen ook verschillende te zijn, en als je lijst lang genoeg is voor onderweg, dan is het ook goed, het gaat om de boot en een vrij gezellig man, hahaha 😛

      Geliked door 1 persoon

 24. roadlaura1969 13 augustus 2015 / 10:00

  Mooi Treeske, geweldig met die lage instap dat lijkt me ook zalig nog maar te zwijgen van de trapondersteuning 👍

  Wat een avontuur heb je gepland, moedig om het alleen aan te gaan. Heb je Binky ook mee ? Dan heb je toch een beetje gezelschap onderweg 😊

  Ik wens je iig heel veel voor pret en zie tegen die tijd uit naar je verslag 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 20:36

   Ik hoop dat het een goede vriendin van me wordt, die Stella ;-).
   Nou, ik heb er onwijs veel zin in, als iedereen nou een beetje duimt voor mooi weer tegen die tijd… Nee Binky is er niet bij, maar ik Stella (mijn fiets), Bello (mijn telefoon), Nano (mijn muziekspeler). Dus… gezelschap genoeg :D.
   Dankjewel Laura, dat gaat vast lukken… !

   Geliked door 1 persoon

 25. cornma 13 augustus 2015 / 09:50

  Bij fietsen denk ik aan hard ploeteren en bij vakantie denk ik aan rust. Waar moet ik nou aan denken bij fietsvakantie? Voor mijn gevoel klopt de combinatie van die twee woorden niet. 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 20:38

   Bij een fietsvakantie denk je aan een paar uurtjes fietsen met ondersteuning, dus zwaar is het niet, leuke mensen ontmoeten, en daarna de luxe van een lekkere douche, slapen in een goed bed, een heerlijk ontbijtje en dan weer verder. En bij zeker 2 adressen wil ik graag 2 nachtjes blijven, een dagje niet fietsen tussendoor is ook wel even lekker.
   En verder zie ik wel weer! 😀

   Like

 26. Marja 13 augustus 2015 / 09:44

  Een beauty. Ik ben reuze benieuwd hoe het je gaat bevallen.

  Geliked door 1 persoon

 27. anja 13 augustus 2015 / 09:18

  denk je nog aan een goed kettingslot

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 20:40

   Ik heb een fietsslot extra ja. Maar ik heb hem niet echt nodig, want de fiets is verzekerd. Zolang ik de sleuteltjes van de accu en de fiets kan overleggen is er niks aan de hand. Maar goed, ik hoop natuurlijk niet dat dat gebeurt.

   Like

 28. John 13 augustus 2015 / 09:03

  Dat ziet er uit als een mooie fiets. Daar ga je plezier aan beleven.
  Een fietsvakantie heb ik nooit gehouden. Als ik op vakantie ga is het in Denemarken, en daar fiets ik liever niet naartoe 😀
  Grts

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 20:41

   Dankje, ik hoop het ook!
   Nee, lijkt me ook niet John, dan ben je al door je vakantiedagen als je daar aankomt 😉
   Groetjesss

   Like

 29. De Stippel 13 augustus 2015 / 09:02

  Zoals je weet Trees, hebben wij veel fietsvakanties gedaan. We hebben natuurlijk ook veel met andere fietsers en fietsstellen gesproken. Uit ervaring , maar ook uit de ons ter oren gekomen ervaringen van anderen, weten wij dat je nooit met te veel mensen een fietsvakantie moet gaan doen. Het is best leuk om met meerdere mensen een dagtripje te maken, mar een fietsvakantie vergt toch heel wat anders van mensen. Ons advies zou zijn, ga hooguit met één ander een fietsvakantie beginnen. De moeilijkheid is natuurlijk om een “gelijkwaardige of nagenoeg gelijkwaardige “fietspartner te vinden. Maar met z’n tweeën accepteer je eerder elkaars kunnen of kwaliteiten. Ben je met meer mensen dan moet je nog meer reklening met elkaar gaan houden en dat kan op enig moment behoorlijk wat irritatie opleveren met alle mogelijk gevolgen van dien. We zeggen niet dat het helemaal niet gaat met meerderen maar de ervaring van ons en anderen leert dat het veelal ongewenste fricties oplevert. En dan kan zo’n fietsvakantie helemaal in het honderd lopen.
  Vee succes met je nieuwe fiets ( ziet er inderdaad erg mooi uit) en een fijne fietsvakantie gewenst.

  Femie en Marti

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 21:20

   Dankjulliewel voor het advies! Ja, jullie zijn sowieso ervaringsdeskundigen. Kunnen jullie mij een goed merk fietsbroek aanraden? Want die wil ik toch wel kopen.

   En ik ga gewoon lekker in mijn eentje, met mezelf als gezelschap, heb er echt zin in. Hooguit 40-50 km per dag (dus echt geen heel erg lange ritten) en een paar keer ergens 2 nachten blijven betekent een dag tussendoor niet fietsen. Zo moet het wel gaan lukken…

   Like

 30. anjasouren 13 augustus 2015 / 08:54

  Hoi Trees , mooie fiets ! Heb vroeger alleen aan wielrennen gedaan , nooit een fietsvakantie maar lijkt me wel gezellig . Heel veel fietsplezier , liefs Anja

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 21:22

   Hé Anja, ik heb vroeger ook een racefiets gehad. Een paar jaar op gefietst.
   ‘Man’ was een actief wielrenner, reed wedstrijden van zijn 30e tot zijn 50e. Toen een jaar of 7 door andere werkzaamheden niks gedaan. En daarna weer recreatief opgepakt.
   Ik ga lekker alleen, trek mijn eigen plan en ga ervoor! Liefs, Trees

   Like

 31. Adam op Verkenning 13 augustus 2015 / 07:57

  Een echte fiets vakantie heb ik nooit gedaan, wel eens de fietsen achter op de auto mee genomen naar de Ardenne.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 08:19

   Dus niet alleen afhankelijk van je fiets geweest destijds? Ik had dit ook nooit van mezelf verwacht hoor ;-). Maar heb er nu veel zin in!

   Geliked door 1 persoon

 32. Hillechien Prins 13 augustus 2015 / 07:37

  Ja heb wel eens een fietsvakantie gedaan lang geleden naar de Ardennen met een vriendin was echt leuk en gezellig alleen die bergen daar met maar een gewone fiets met 3 versnellingen viel behoorlijk tegen 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 augustus 2015 / 08:18

   Poeh… wat een heldin was je dan, zonder ondersteuning zou ik niet eens echt beginnen aan een vakantie op mijn fiets… 😉

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.