Reggie…de zwarte labrador… (deel 3)

 

Reggie de zwarte labrador (deel 3)

Lees ook Reggie – deel 1 en Reggie – deel 2...

Hij heet geen Reggie…

reggie-3Ik weet niet waarom ik het heb gedaan, maar toen ik hem ging brengen bij de opvang heb ik ze verteld dat hij Reggie heet.

Maar het is een slimme hond, hij zal er wel aan wennen en erop gaan reageren, daar twijfelde ik niet aan.

Maar ik kon het niet verdragen hen zijn echte naam te geven. Door dat te doen leek het afgeven bij de opvang zo definitief. Door dat te doen zou ik al bijna toegeven dat ik hem nooit meer zou zien. En als ik uiteindelijk wel terugkom, hem weer op kan halen en deze brief kan verscheuren, betekent het dat alles prima is afgelopen.

Maar als iemand anders dit zou lezen, vind ik wel dat zijn nieuwe eigenaar zijn echte naam zou moeten weten.  Want dat zal zeker helpen om een band op te kunnen bouwen met hem. Wie weet, misschien zul je zelfs een verandering in zijn gedrag opmerken als je problemen met hem hebt gehad.

Zijn echte naam is “Tank”.

Want daar rijd ik namelijk op! Nogmaals, als je dit leest en je komt uit deze omgeving, is het mogelijk dat je mijn naam hebt gehoord omdat het misschien in het nieuws is geweest. Ik heb bij de opvang gezegd dat ze ‘Reggie” niet mochten herplaatsen tot zij bericht zouden ontvangen van mijn compagnie commandant.

Weet je, mijn ouders zijn overleden, ik heb geen broers en zusters, eigenlijk heb ik niemand waar ik Tank bij achter kon laten en mijn enige verzoek aan het Leger was, vóór mijn uitzending naar Irak, dat zij één telefoontje zouden plegen voor het geval dat… en dan dus de opvang moesten bellen om door te geven dat er een nieuwe eigenaar voor Tank kon worden gezocht.

Gelukkig is mijn kolonel een echte hondenman en hij wist waar mijn peleton naartoe zou gaan. Hij beloofde me het, als het nodig zou zijn, persoonlijk te zullen doen. En nu je dit leest, weet je dat hij woord heeft gehouden.

Nu, deze brief wordt wel erg deprimerend. Maar toch, eerlijk gezegd, doe ik het voor mijn hond. Ik moet er niet aan denken dat ik dit zou schrijven voor een vrouw, kinderen of familie, maar toch… Tank is de afgelopen 6 jaar mijn familie geweest, bijna net zolang als het Leger mijn familie was.

En nu hoop en bid ik dat jij van hem een deel van jouw familie zult maken en van hem kunt gaan houden zoals ik van hem houd.

De onvoorwaardelijke liefde van mijn hond is wat ik meeneem naar Irak als inspiratie om iets onbaatzuchtigs te doen, om onschuldige mensen te beschermen tegen hen die vreselijke dingen zouden kunnen doen … en om ervoor te zorgen dat dat soort vreselijke mensen niet hierheen komen. Als ik Tank op moet geven om dat te doen ben ik blij dat ik het heb gedaan. Hij is mijn voorbeeld van dienstbaarheid en liefde. Ik hoop hem te hebben geeërd door mijn werk voor mijn land en kameraden.

Goed, dit is wel genoeg. Ik vertrek vanavond en moet deze brief nog bij de opvang afgeven. Ik denk niet dat ik nog een keer afscheid ga nemen van Tank. Ik heb de eerste keer al teveel gehuild. Misschien kijk ik heel even om een hoekje om te zien of hij eindelijk 3 tennisballen tegelijk in zijn bek kan nemen.

Veel succes en geluk met Tank. Geef hem een goed thuis en geef hem elke avond een extra nachtzoen, van mij!

Hartelijk dank, Paul Mallory

Wordt vervolgd… vandaag nog… dus straks deel 4…

Plaatje van internet

 

13 gedachtes over “Reggie…de zwarte labrador… (deel 3)

 1. Plato 19/08/2015 / 15:32

  Ik had deel IV al gelezen, maar nu is de cirkel dan rond. Nu snap ik dat van die drie tennisballen ook tenminste.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/08/2015 / 14:37

   Je moet ook niet bij het laatste beginnen joh.. Maar goed, is ook weer goed gekomen hè.. En met de hond en zijn nieuwe baas ook 👍🏼

   Like

 2. Myriam 17/08/2015 / 18:55

  heb aflevering vier voor aflevering drie gelezen, maar het lukte toch om te volgen. Wat een mooi verhaal is het

  Geliked door 1 persoon

 3. gewoonzoalsikben 16/08/2015 / 12:11

  Pfff ik ben ontroerd .Nu hopen dat het goed afloopt .

  Geliked door 1 persoon

 4. beaunino 16/08/2015 / 11:12

  Erg geloofwaardig en ontroerend geschreven. Ben weer benieuwd!

  Geliked door 1 persoon

 5. John 16/08/2015 / 09:56

  Indrukwekkend verhaal wordt het zo ondertussen. Ik heb zo mijn eigen vervolg al in mijn hoofd zitten. Volgende week eens kijken of dat klopt.
  Grts

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16/08/2015 / 10:28

   Het is een mooi verhaal ja…
   Op veler verzoek heb ik de termijn iets ingekort John, komt vanmiddag al zoals eronder staat….
   Groetjesss

   Geliked door 1 persoon

 6. די מריו 16/08/2015 / 09:43

  ufanufanufnnnnnDNUQNNNNNNNNNNNNNNNNWQ donu dwouoooooo3,vvenbclttttktyiouii87i78i76u;lyiu.l;kyulyukm,

  zoals je kunt lezen hierboven is Yaron aardig onder de indruk van je verhaal. Hij kijkt uit naar het vervolg.

  Love Always
  Di Mario en Yaron

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 16/08/2015 / 10:30

   Wauw wat een mooie reactie van Yaron!
   Laat hem het vervolg vanmiddag maar snel lezen! 😉
   Knuffeltje 🐻 voor Yaron en groetjesss voor jou!

   Like

Reacties zijn gesloten.