Klusvriendin…

 

Afgelopen donderdag had ik mijn vriendin Ingrid op bezoek!
Was een heerlijke dag..

Een gezellige Brabantse die ik een paar jaar geleden heb ontmoet op het vliegveld toen ik weer een keer naar Holland vloog. In de rij voor het inchecken raakten we al aan de praat en spontaan regelden we toen dat we wel bij elkaar in het vliegtuig van Gran Canaria naar Eindhoven wilden zitten. Wat een klik was dat, we zijn even oud en hebben veel gemeen bleek later. Die 4.5 uur vliegen was zo om en we zitten nog steeds op dezelfde golflengte. Heerlijk is dat!

Ze baalt ervan dat ik nu niet meer ga overwinteren, want af en toe spraken we af en gingen we samen iets leuks doen. Maar in januari, als Natalia jarig is, ga ik 2 weken bij haar logeren. Ze huurt een bungalow voor langere tijd. We vliegen samen heen dus dan begint de pret al. Dat wordt dus vast heel gezellig.

Diezelfde dag had ik nog een andere afspraak, tussen 12.30 en 16.00 uur. Er zou een monteur komen voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt aan de CV ketel.
Ik had een kaart van die firma gekregen met daarop de afspraak, dat was geregeld via de Woningbouwvereniging.
Op die kaart staat heel duidelijk dat de monteur vrij toegang moet hebben tot de ketel. Maar er zit bij mij een ommanteling of hoe noem je dat, een ombouw, omheen. Het was zo lelijk, dat apparaat met al die leidingen etc. in het zicht. Is dus toen we hier net woonden netjes weggewerkt door Nico.
Nou, dat was wel een beetje een dingetje natuurlijk, ik ben klein – zelfs weer een centimeter gekrompen kwam ik laatst achter – en kan al helemaal niet boven mijn hoofd werken met mijn armen.
Had ik even mazzel, om kwart voor 11 kwam het mannetje (was echt een klein mannetje hoor) al en vroeg of hij al terecht kon want er was een andere cliënt niet thuis. Prima hoor, maar ik meldde hem meteen dat de CV is nog niet vrij toegankelijk was. Dus moest hij zelf maar die panelen losschroeven. Hmmm, hij was niet blij maar goed, niks aan te doen. Ik was namelijk van plan geweest dit aan Ingrid te vragen. Zij is vrij lang en ze is al heel lang alleen, waardoor ze gewend is veel zelf te doen. En ik heb dat dus echt nooit hoeven doen…

Mannetje had de 2 panelen eraf geschroefd en was druk aan het werk, we dronken koffie en hij ging weer verder. Hij zuchtte en zuchtte maar, had het duidelijk niet naar zijn zin. Daar kon ik niks aan doen natuurlijk.

Ingrid kwam en we dronken samen koffie. Mannetje had wel al gezegd.. ‘ik maak het wel los, maar u moet het zelf maar weer dichtmaken’. Ik was van plan hem een fooi te geven voor zijn hulp, maar dat heb ik nu maar niet gedaan, want hij vertrok en liet het open achter. Pfff… nou ja dacht ik, met hulp van Ingrid moet het wel lukken. Maar leuk was anders…

Natuurlijk wilde ze me helpen. Dus ’s middags na de lunch zochten we het gereedschap dat ze nodig had. Zij wist precies wat ze zocht, ik had geen idee natuurlijk, maar als ex-timmermansvrouw was er zat te vinden in die schuur. Zou je denken. Als je maar weet waar het ligt. Helaas, precies het bitje dat we nodig hadden voor de schroeven die gebruikt waren, was niet te vinden. Dus liepen we even naar de A.C.tion en kocht ik daar een setje met bitjes en een houdertje.

Thuisgekomen ging ze aan de slag… Ik sta er altijd versteld van als ik vrouwen zie klussen… Zo knap vind ik dat! En natuurlijk lukte het haar alles weer keurig dicht te maken en zo was de klus snel geklaard. En de foto’s zijn leuk! Nogmaals bedankt Ingrid!

Vraagje aan mijn mannelijke lezers…
Zouden jullie een vrouw alleen met dit ‘probleem’ laten zitten? Want dat was het wel voor mij.. Of zouden jullie je hand over je hart strijken en gewoon de boel even dichtgemaakt hebben? Ondanks het verbod van de ‘baas’? 

 

55 gedachtes over “Klusvriendin…

 1. gewoonanneke 15 september 2015 / 22:03

  Nou heel eerlijk gezegd snap ik het ook wel dat ze dat niet kunnen doen. Stel dat ze dat bij iedereen moesten doen zouden de prijzen drastisch moeten stijgen. Vind het echt wel service dat hij het toch deed. Maar fijn dat je iemand had die je even hielp. Ja als enorme klusser haha kan ik me niet voorstellen dat iemand dat niet kan. Woman power Trees, cursus gaan volgen. Klussen voor vrouwen 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 september 2015 / 09:54

   Ik ook, was ook van plan het te regelen, maar hij kwam te vroeg omdat er iemand was uitgevallen, dus tijd had hij wel. Hij is meer dan een half uur blijven zitten voor koffie, dus haast had hij echt niet… Daarom snap ik het niet, als hij een strak schema had gehad wel..

   Like

 2. Adrie 9 september 2015 / 19:05

  Wat een hark van een monteur zeg,maar wat fijn zo klusvriendin.
  Maar je weet je kan ook altijd een beroep doen op Patje die staat altijd klaar voor zijn moedertje Trees,dikke xxx

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 september 2015 / 19:47

   Nou hè, het was mazzel dat Ingrid kwam. Ja joh, ik weet het, maar zo naast de deur is het natuurlijk ook niet hè. Maar ik weet dat hij het graag doet :-).

   Like

 3. minoesjka2 8 september 2015 / 19:18

  Ik ben eigenlijk uit noodzaak zelf gaan klussen, en vind het nog leuk ook 🙂
  Mijn ex had alleen maar linker handen en wilde dit ook graag zo houden, maar ik vond het vervelend om voor elke klus iemand over de vloer te hebben, dus ben ik het zelf uit gaan vogelen,…………………… de meeste dingen met succes, al houd ik me ver van electra.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 8 september 2015 / 19:48

   Oh dat vind ik echt zo knap! Maar inderdaad het scheelt veel geld.
   Ik ga me eerst maar eens op die schilderklus storten.. haha! Eens kijken wat dat wordt!

   Geliked door 1 persoon

 4. Myriam 6 september 2015 / 22:18

  Niet sympathiek van de werkman, gelukkig een handige vriendin in huis 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 22:31

   Nee was niet aardig, en Ingrid was op dat moment helemaal goud waard.. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 5. merel 6 september 2015 / 22:16

  Ik ben ook geen klussende vrouw , gelukkig heb ik een man die dat wel goed kan

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 22:18

   Heerlijk hè Merel, een man met 2 gouden handen… Ach… die heb ik gehad en nu los ik het zelf allemaal wel op… hoe dan ook met hulp van vrienden of vriendinnen 😉

   Like

 6. Mirjam 6 september 2015 / 20:51

  Jammer van die horkerige monteur Trees maar je boft met zo’n handige vriendin als Ingrid! Het worden straks vast ook heeeel gezellige weken bij haar!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 21:23

   Ja ik ben een bofbips hoor! Ach die man, was echt voor hem helemaal niet veel werk, maar ja. En die vakantie, gaat helemaal goed komen 🙂

   Like

 7. Kakel 6 september 2015 / 20:39

  Mijn vriendin draait nergens nergens haar handen voor om: gaten boren, behangen, de radiator verhangen, granollen, meubels opknappen… Ik heb geen man meer nodig 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 21:24

   Ja, je hebt van die klusvrouwen hè… ik ken er ook hoor, sommigen hebben ook geen keus. Maar ik mocht echt nooit iets doen, dus jammer.. maar die schilderklus ga ik echt zelf doen die ik van plan ben. Ik zal laten zien dat ik mijn ‘mannetje’ sta 😉

   Like

 8. Zo simpel is dan geluk 6 september 2015 / 20:34

  Bijzonder hoe Ingrid en jij elkaar ontmoet hebben en geweldig dat het zo’n goede vriendschap is geworden!!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 21:23

   Ja zeker bijzonder en de klik is er nog steeds… we hebben aan een half woord genoeg, zo fijn!

   Geliked door 1 persoon

 9. Plato 6 september 2015 / 19:15

  Ik zou een vrouw niet snel laten zitten met zo’n klusje. Maar van zoon, die soortgelijk werk doet, weet ik dat die jongens met flinke targets naar de klanten worden gestuurd. Minimaal zoveel adressen op een dag etc. Dus het kan ook zijn dat die man in de problemen zou komen als hij er zoveel tijd voor zou uittrekken. Aan de andere kant, hoeveel tijd kost dat nou voor een geroutineerde monteur? Hij had het best kunnen doen hoor, maar hij had er gewoon geen zin in.
  Leuke vrouw, diel Ingrid. Geen mens die snel met de handen in het haar zit. Hulde voor haar… en voor jou ook natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 19:53

   Ja die tijdsdruk snap ik ook best hoor, maar hij had tijd over want er was een klant uitgevallen. Hoewel… dat moet hij natuurlijk ook weer verantwoorden. Hij was er echt zo mee klaar geweest hoor, dat wel.
   Ingrid is een toppertje :-). Die doet zoveel zelf! Leuk Plato, ze zal het lezen en ik bedank je ook hierbij, met een smuffel! 😉

   Like

 10. rietepietz 6 september 2015 / 14:28

  Een top vriendin dat is wel duidelijk! Die monteur is natuurlijk een druiloor en ik reken mensen daar ook op af.
  De loodgieter die bij ons in het voorjaar een nieuw zinken dak op de erker maakte had óók onze WC kunnen renoveren, Hij kreeg de klus niét omdat hij de witte rand om de erker (waar ik alleen vanuit de goot bij kan) niet even schoon maakte en de oude dakbedekking achter liet. Dan kun je een goede vakman zijn, dit soort dingen hoort óók bij het werkt. Jouw probleempje had ik zelf wel opgelost maar ik zag al dat je het nu ook wel zelf zou proberen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 16:23

   Ja Ingrid is TOP! Ik vond het ook wel vreemd, maar ja… mijn ex-man zou het sowieso altijd afgemaakt hebben, dus ik snapte dit echt niet. Maar het is weer dicht en idd ik had er wel een oplossing voor gevonden hoor 😀

   Like

 11. natasjaslifestyle 6 september 2015 / 13:14

  Geweldig zo’n vriendin!! Wil ik ook wel!! En straks nog twee weken vakantie samen.. Heerlijk .. Je geniet echt!! Super!!

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 13:20

   Jaja, super is ze en die vakantie, ja daar zie ik nu al naar uit, al zullen we elkaar ook vrij laten. Ik heb daar zoveel bekenden wonen en zal ook wel af en toe alleen op sjouw gaan…
   Maar daar hebben we nu al goeie afspraken over gemaakt, komt helemaal goed! 😀

   Geliked door 1 persoon

   • natasjaslifestyle 6 september 2015 / 13:21

    Dat is ook juist de kracht van vriendschap elkaar vrijlaten anders hou je het niet vol!

    Geliked door 2 people

    • imerks56 6 september 2015 / 13:25

     Zo is het maar net. Dan houdt de vriendschap het langste stand.😀

     Geliked door 1 persoon

 12. Thea 6 september 2015 / 13:01

  Mijn man was dus de monteur!
  5 van de 10 keer is er iets niet in orde: de zelfgebouwde mantel om de ketel is niet weggehaald, hij moet over en door allerlei troep om bij de ketel te komen, iemand staat hem in zijn nek te hijgen en en hij staat stof en spinnenwebben te happen!
  Voor ieder huis staat een bepaalde tijd ( met amper wat speling) dus hij moet langs zoveel huizen per dag en als hij zijn aantal niet haalt krijgt hij gezeur en gebeurt dat vaker dan krijgt hij ook nog een slechte aantekening!
  Dus…zorg dat jijzelf de boel goed voor elkaar hebt als hij de volgende keer langskomt, dan zorgt “het mannetje” dat jouw ketel weer piekfijn in orde is!

  Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld zult worden!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 13:24

   Beste Thea, bedoel je dat jouw man de monteur was die bij mij thuis kwam.. of is dat in het algemeen?
   Is me niet helemaal duidelijk als ik de rest van je reactie lees.
   Ik was van plan om het voor elkaar te hebben hoor, ik ken de regels en houd me daar graag aan. Mijn ex-man werkte ook in de bouw en had ook met dit soort dingen te maken. Ik was blij dat mijn vriendin zou komen, zodat ze me kon helpen de boel los te maken. De afspraak met de monteur was vanaf 12.30 uur en hij kwam al voor 11 uur. Daar kon ik niks aan doen. Dus toen moest hij het wel zelf doen of gewoon tussen de afgesproken tijd terugkomen… Dat deed hij dus niet.
   Dus nee, ik oordeel niet hoor… de omstandigheden waren gewoon anders dan voorzien…

   Geliked door 1 persoon

  • imerks56 6 september 2015 / 13:33

   Beste Thea, dan had jouw mannetje op de afgesproken tijd moeten komen. Dan was er niets aan de hand geweest en had ik de ommanteling weggehaald. Trees wilde hem zelfs een fooi geven, maar omdat jouw mannetje niet echt vriendelijk was, heeft ze dat toen niet gedaan. Ik geef ze groot gelijk! En stof happen bij Trees ???? Vergeet het maar. Bij haar kan je van grond eten!!!

   Geliked door 1 persoon

 13. Morgaine 6 september 2015 / 12:29

  Mijn opa was al vooruitstrevend vroeger, hij kreeg maar 1 dochter, juist mijn moeder, en gaf haar dezelfde training als de jongens, je weet maar nooit, afhankelijkheid is alles! En zo leerde ook ik het één en ander en toen ik hier alleen kwam te wonen kwam mijn opa met zijn oude gereedsschapskist aan met basis wat je altijd wel eens nodig kunt hebben, ik zelf seen zaag van hem gekregen, hahahaha en die zaag, ja die is weleens gebruikt maar eigenlijk het minste van al het andere, en de rest? Met regelmaat kom dat de kist uit, is een erfstuk nu, maar technologie als stekkers bijv. zijn ook veranderd tegenwoordig, dus dat doe ik niet meer.

  Hier ontbreekt nog een hele goede boormachine, je kent die muren hier wel, ik neem aan dat ze in Lelystad ook van diamantbeton waren of zijn en dat je er moeilijk een gat in kunt boren, hahahaha als ik die nog ooit kan aanschaffen, dan ben ik helemaal happy! Nu moet ik toch mijn ouders telkens vragen voor een gaatje, dus spaar ik dat op maar als ik er zelf eentje had? Ging ik nu nog even LOS, hahaha

  Wat die man betreft, dat is niet netjes vind ik, en ik ben dus gezegend met het bedrijf wat hier al jaren over de vloer komt als er iets moet gebeuren en ik zweer het je, ik bel in voor 1 klusje, maar vergeet geheid iets anders kleins, dan zijn ze hier, vertel ik dat, vraag of ik opnieuw moet bellen of… negen van de 10x pakken ze dat direct mee en lossen het op waar ik bij sta, is de klus wat groter of niet hun ding, dan bel ik opnieuw in en dan komt de loodgieter een dag later en boom ik met hem of al het andere nog oké is… hahahaha

  En ze doen het! Telkens weer! Sterker nog, ze vertellen mij dat ik recht heb op nieuwe zaken zelfs als ze een rondje doen op mijn verzoek, wat ik zelf dan niet eens weet. 😉 Zo hebben de klusmannen ervoor gezorgd dat ik een nieuwe keuken kreeg, dat mijn badkamer helemaal opgeknapt werd en ook nog pas geleden, een nieuwe vloer in mijn badkamer verscheen. Nu nog een verzoek indienen voor het toilet, nieuwe tegels, ook daar heb ik recht op, maar ik verdeel het een beetje.

  X

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 13:44

   Meis wat een verhaal! Leuk!
   Jij bent goed af met de gereedschapskist van je opa. Ja, die muren in Lelystad ware ook zo.
   Ach ik heb hier zoveel gereedschap liggen, dat heb je als er een timmerman heeft gewoond. Alleen kan ik er dus niet zo best mee omgaan haha.
   Ach, hij moet gewoon zijn werk doen en dit hoort er niet bij.. dus wat kan ik klagen… maar jammer vond ik het wel. Hij wist dat ik alleen was en het zelf niet kon…
   Je verdeelt het goed zo met die klusjes… vast een huis waar je ook niet graag weg wilt!
   XXX

   Geliked door 1 persoon

   • Morgaine 6 september 2015 / 13:47

    Nou, een benedenwoning zou ik heel graag willen hoor, hahahaha Voor later zorg 😉 Ik ga even naar Haven, botters kijken 😀

    Geliked door 1 persoon

 14. Hillechien Prins 6 september 2015 / 12:06

  Fijn voor jou dat je zo’n vriendin hebt. Ik heb het klussen van mijn vader geleerd (je kon nooit weten hè) en doe bijna alles zelf in huis, behalve het gas daar kom ik niet aan 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 13:19

   Ja zeker fijn, was echt blij! Nou, jouw vader had gelijk. Maar mijn exman was timmerman en kon het allemaal beter en zelf. Dus mijn hulp was nooit nodig. Hij wilde het ook altijd alleen doen. Nou ja… wie weet komt het ooit nog eens. Maar gas en zo lijkt me ook eng ja… 😦 Blijf er maar lekker vanaf..

   Geliked door 1 persoon

 15. Wim 6 september 2015 / 11:43

  Wat ben je toch een massale kontje maar je kan me toch even. bellen kom ik langs tijd genoeg groetjes Wim

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 12:39

   Nou Wim, een mazzelkontje bedoel je zeker haha. Je tablet leeft weer zijn eigen leven zeker…
   Je bent hartstikke lief hoor Wim, ik had jou inderdaad wel als optie in mijn hoofd om de boel snel dicht te krijgen, maar zo is het ook gelukt! XXX

   Like

  • Plato 6 september 2015 / 22:14

   massal kontje is een leuke uitdrukking. Ik zal hem maar niet tegen mijn vriendin gebruiken want dan heb ik mijn laatste toetje gehad 🙂

   Geliked door 2 people

 16. די מריו 6 september 2015 / 11:07

  Zo moeilijk is het niet als je iets handig bent. En je maakt mij niet wijs dat een monteur niet handig is. Nee hoor, dit is een makkelijk klusje zelfs, dus ik had het wel even gedaan voor je. Zet jij dan nog even een bakje koffie. En voor die fooi… daar koop je maar wat moois voor.. voor jezelf..

  Love As Always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 13:37

   Het was ook voor hem echt niet veel werk geweest, maar ja..
   Fijn Di Mario, jij hebt het hart ook op de goede plaats..
   OK, ik zet koffie en je wilt er vast wel iets lekkers bij… appelflap of zo?
   Jij hoeft dus niet eens een fooi? Echt niet? Je bent echt goed bezig!
   Dank en groetjesss

   Like

 17. imerks56 6 september 2015 / 10:44

  Het was weer een fantastische en gezellige dag samen. We zijn nog lang niet uitgepraat en komen nog steeds tijd te kort. Ik kan niet wachten tot we samen in januari terugvliegen naar GC. Maken we samen een gezellige vakantie van. 👭
  En de klus heb ik graag voor je gedaan hoor!!! Leuke foto’s. 👍🏼
  Dikke smuffel. 💋😀

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 13:39

   Jaaaa was het zeker Ingrid! Nee, aan gespreksstof geen gebrek hè. Wordt heel gezellig!
   En als je wilt kom ik in december wel een keer naar jou, gaan we samen naar de MM voor die nieuwe laptop!
   Leuk hè de foto’s, ik zal ze mailen! Nogmaals dank!
   Dikke smuffel terug! XXX

   Geliked door 1 persoon

   • imerks56 6 september 2015 / 14:28

    Ja leuk Trees! Gezellig! Kunnen we idd samen naar de MM ….. Enne…… Kletsen natuurlijk. XXX

    Geliked door 1 persoon

 18. Marja 6 september 2015 / 09:47

  Wat een leuk en handig mens. Wel bot van die kerel om het niet aan te bieden.

  Geliked door 2 people

 19. marjolijn1 6 september 2015 / 09:44

  Fijn dat je zo’n handige klusvriendin hebt…!!
  Mooie zondag meis.

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 10:06

   Ja een redder in de nood… ik heb hier om me heen alleen maar erg oude mannen als buren en rondom mij alleen maar alleenstaande vrouwen..
   Maar gelukkig, dan wel niet naast de deur, een lieve schoonzoon, die had het ook wel opgelost. 😉
   Hetzelfde Marjolijn!

   Geliked door 1 persoon

 20. John 6 september 2015 / 09:39

  Ik zie dat wel graag, klussende vrouwen. Maar om op je vraag te reageren, Ik zou het wel even opknappen. Sowieso maakt het voor die monteur niets uit want hij krijgt toch betaald.
  Leuk dat je 2 weken overvliegt om een verjaardag te vieren 😀

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 10:04

   Haha, vinden mannen volgens mij inderdaad best leuk. Nou jij bent er een naar mijn hart dan. Hij had nota bene tijd over…
   Ja voor de verjaardagen van mijn kleindochters ga ik wel terug naar Gran Can. In november voor de oudste en januari voor de jongste! 😀
   En ik heb daar zoveel bekenden die ik dan weer ga zien, ook heel leuk natuurlijk.. en een korte zonvakantie tussendoor is nooit weg 😉
   Fijne zondag!
   Groetjesss

   Geliked door 2 people

 21. Anja 6 september 2015 / 08:00

  Heerlijk zo’n (klus)vriendin! En wat een geweldige ontmoeting was dat destijds … Toeval bestaat inderdaad niet … Wat een mooie vriendschap!

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 6 september 2015 / 08:41

   Ja absoluut Anja, ook zo bijzonder!
   Wordt met ons net zo, kan niet anders! 😀 ❤

   Geliked door 1 persoon

   • Anja 6 september 2015 / 10:20

    Kán bijna niet anders lieverd! 💝

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.