Op zijn voordeligst op de foto…

 

Overgenomen van Heidi

Ja dat is toch altijd wel een dingetje… ik vind zelf ook dat ik nooit zo voordelig uitkom op een foto.

Maar ja, je bent zoals je bent natuurlijk.
Nu ik mijn boven-voortanden in de revisie heb gedaan, heb namelijk de vullingen (waren al wit, maar na zoveel jaren toch wel verkleurd) laten vervangen door nieuwe vullingen, voel ik me al een stuk zekerder en durf ik gewoon voluit te lachen. Wat een verademing, maar hieronder staan toch best wat handige tips, dus… wie weet doe je er je voordeel mee.

Het overkomt de beste: Leuk op de foto met je vriendinnen om vervolgens op Facebook geconfronteerd te worden met een driedubbele onderkin die daar anders nooit zit.

Ben jij ook zo iemand die altijd ongelukkig op de foto staat? Lees deze 8 tips goed door, vergeet ze nooit meer en je zult zien dat je een stuk fotogenieker door het leven gaat.

camera retro

LET OP JE KIN

Duw je kin en de rest van je hoofd een klein beetje naar voren als je op de foto gaat. Dat voelt onnatuurlijk, maar werkt heel goed op de foto. Je gezicht lijkt slanker en je bent verlost van alles wat ook maar een beetje op een onderkin lijkt.

DUW JE SCHOUDERS NAAR VOREN

Door je schouders een beetje naar voren te duwen benadruk je je sleutelbeenderen en lijken je armen slanker. Een goede houding oogt meteen elegant en dat kan natuurlijk nooit kwaad.

DOE EEN TRUCJE MET JE TONG

Door je tong tegen je gehemelte net achter de voortanden te duwen, oogt je lach relaxt in plaats van een tikkie overdreven.

DOE DE TWIST

Ga nooit pontificaal voor de camera staan, maar draai je bovenlichaam lichtjes. Zet de ene voet voor de ander, richt de punt van je voet naar de camera en plaats je gewicht op de achterste voet.

WEES HET MIDDELPUNT

Groepsfoto’s zijn altijd ingewikkeld. Iedereen wil er goed opstaan, dus niemand wil aan de buitenste rand staan want daar lijk je het grootst. Er zit dus maar één ding op als je slank op de foto wilt: vecht jezelf naar het middelpunt.

DOE ‘DE ARM’

Wat je ook doet met je armen, druk ze nooit tegen de zijkant van je lichaam. Je arm lijkt het slankt als je je hand op je heup of nét iets verwijderd van je lichaam laat hangen.

OEFENING BAART KUNST

Stiekem een paar selfies maken voor de spiegel is geen schande. Probeer zo je beste hoek te vinden en hou daaraan vast. Laat niemand je belachelijk maken omdat je altijd dezelfde pose aanneemt, jij staat tenminste altijd goed op de foto.

WEES NIET BANG VOOR EEN FILTER

Iedereen doet het en iedereen wordt er knapper van: een goed gekozen filter kan een matige foto omtoveren tot een kunstwerkje.

Wie is er blij met zijn/haar eigen foto’s en wie niet?

 

Advertenties

54 reacties op ‘Op zijn voordeligst op de foto…

 1. gewoonanneke 7 november 2015 / 22:26

  Goeie tips Trees. Maar ik moet zeggen dat de foto’s van mij die spontaan genomen zijn meestal de mooiste zijn. Als ik moet gaan poseren vind ik het al weer helemaal niets haha. Ben ook niet gauw tevreden hoor.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 7 november 2015 / 23:43

   Ik heb vanmiddag geposeerd voor een fotosessie. Een beginnend fotografe pas 18 hoor, zocht modellen. Dus van de week meteen aangemeld. Zowaar heel erg mooie foto;s bij, en dan heb ik ze alleen nog maar op het fototoestel gezien..
   Ben benieuwd!

   Liked by 1 persoon

 2. roadlaura1969 4 november 2015 / 15:10

  Leuk item. Zelf probeer ik er zo natuurlijk mogelijk uit te zien en mijn probleem zones het liefst op de achtergrond. Mijn laatste foto op facebook heb ik een bolle toet ach ja het hoort bij mij 😉

  Liked by 1 persoon

   • roadlaura1969 4 november 2015 / 16:14

    Zou je denken hè ? Echter kreeg in het verleden commentaar op mijn “dwalend oog”, iets waar ik absoluut geen controle over heb. Ook nog van iemand die dat wist. Ik trek het me minder aan ik ben ik 😊

    Liked by 1 persoon

 3. Albert y Mara fotoblog 4 november 2015 / 10:17

  Zowel Mara als ik hebben geen enkel probleem om samen of apart op de foto te gaan, want we staan in 9 van 10 gevallen altijd plezant op een foto. Dat weet jij ook wel van ons. De laatste foto samen waren wij dik tevreden 😀 over bij Heladeria-Cafeteria Jardil in Los Boliches. Klik hier. Salu2 Albert

  Liked by 1 persoon

 4. Tineke 4 november 2015 / 07:32

  Briljante tips 😄! Zie je, echt weer een gezellige blog 😋, leuk hoor en iedereen heeft wel wat aan je tips 😝

  Liked by 1 persoon

 5. Mrs. T. 3 november 2015 / 21:54

  Oh, wat heb je precies aan je voortanden laten doen? De mijne groeien langzaam maar zeker steeds verder naar achteren en dat ziet er zo suf uit. Ik ga ze dus op laten vullen. Heb jij dat dan ook laten doen? Ik heb een spleetje tussen mijn tanden en dat maken ze wellicht iets smaller, maar blijft wel zitten.
  Dus bij jou is het wel wat verkleurd, maar verder nooit ergens last van gehad? Ik ben dus heel benieuwd naar jouw ervaringen.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 3 november 2015 / 22:13

   De vullingen die erin zaten heeft mijn tandarts in 1986 gezet. Dus echt al heel lang geleden. En ja die waren dus verkleurd. Niet zo gek na zoveel jaar hè. Ik vond het echt niet mooi, maar ben niet zo’n held. Nee, verder geen last of zo hoor. Ik heb eigenlijk nooit gaatjes. Wat nog goed is blijft goed. Maar ik hoefde niet eens verdoofd te worden want aan de tanden hoefde hij niet te komen. Heb een uur in de stoel gezeten en hij heeft er 6 gedaan of zo. Eerst alle oude vullingen eruit geboord en toen met wit (composiet) opnieuw gevuld. De vorm kan iets anders worden, dus ja, ze kunnen het speeltje tussen je tanden ook kleiner maken. Dat spul is knoerthard, je mag er ook meteen mee eten en zo als je naar buiten loopt bij wijze van spreken. En ook kunnen ze er een laagje opdoen, dat gaat dan zeker bij jou gebeuren.Het voelt wel allemaal iets anders, moet je een beetje aan wennen. Maar niet lang last van gehad hoor! Laat maar doen hoor, ben benieuwd! Succes ermee!

   Like

 6. Merel 3 november 2015 / 20:56

  Je ziet me vaak foto’s nemen maar zelf op en foto liever niet dus ja die tips kan ik wel gebruiken

  Liked by 1 persoon

 7. Rianne 3 november 2015 / 20:03

  Ik ben er maar zelden blij mee maar maak mij niet meer druk om horrible pictures. Dat is mijn handelsmerk aan het worden..

  Like

 8. Thomas Pannenkoek 3 november 2015 / 18:21

  Ik ben zeer bang voor een filter, echt waar. Telkens ik koffie maak gruwel ik als ik zo’n filter moet vastnemen om in de automaat te duwen.
  ‘Voordelig’ op een foto staan? Wat is dat nu weer voor een rare Hollandse uitdrukking? Doet me denken aan een folder van Albert Heijn

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 3 november 2015 / 22:26

   Bang voor een filter… ik zou thee gaan drinken hoor Thomas. Ben je van die angst meteen af..
   Voordelig heeft meer betekenissen, hier ik help je, ben de goedheid zelve hè 😉
   voordelig (bn):batig, billijk, favorabel, goedkoop, gunstig, laag, lonend, lucratief, nuttig, profijtelijk, profijtig, profitabel, rendabel, vruchtbaar, winstgevend

   Like

 9. Mrs. Brubeck 3 november 2015 / 16:46

  Haha, ik denk dat weinigen echt blij zijn met zichzelf op de foto… Ik heb het liefst dat B foto’s trekt als ik het niet weet, die zijn het mooist! ‘K ga toch proberen om eens aan de tips te denken!
  Liefs!

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 3 november 2015 / 21:32

   Heb je gelijk in hoor! Bofbips… jij hebt B die foto’s van je maakt zonder dat je het weet. Ik was altijd zelf degene die de foto’s maakte en heel af en toe eens iemand anders en dan stond ik er ook af en toe per ongeluk op denk ik haha… Liefs!

   Liked by 1 persoon

 10. gewoonzoalsikben 3 november 2015 / 16:41

  Tja foto’s maken ,van mij hoeft het niet bepaald . Mijn gezicht draai ik meestal af naar links omdat het litteken op mijn bovenlip links zit en dat maakt bijna altijd een grote rare schaduw waardoor het er naar uitziet .Maar ik heb zeker best mooie foto’s van mijn snuit ,gewoon een beetje bewerken .Ik herinner me een Belgische blogvriend die toen ik mijn nieuwe profielfoto plaatste spontaan moest denken aan het lied van Andre Hazes ”een beetje verliefd” ,ja echt en ik moet nog lachen als ik er aan denk .Ik heb er maar een grapje over gemaakt en wat was de man opgelucht ,grijnzzzzzzzzzz hij was waarschijnlijk geschrokken van zijn eigen mailtje .Dus nee niet zielig maar in mijn geval gewoon een beetje opletten .
  Groetjes Elisabeth

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 3 november 2015 / 21:35

   Je zult in de loop der tijd wel weten hoe je het voordeligst op de foto staat. Maar wat een lieve uitspraak zeg.. ja dat kan je dan extra goed doen hè, heerlijk!
   Liefs!

   Like

 11. rietepietz 3 november 2015 / 16:05

  Vroeger mochten mijn foto’s gewoon niét ontbreken in de verzameling van iemand die “rampenfoto’s”verzamelde. Tegenwoordig ben ik vaak niet ontevreden en maak me er sowieso niet druk meer over hóe ik erop sta! Bj een slechte foto kun je in het echt toch alleen maar méévallen? Ik ga in ieder geval niet deze spastische oefeningen doen voor een foto!

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 3 november 2015 / 21:30

   Ohhh Riet toch haha. Nou die uitspraak klopt wel ja. Bij een slechte foto kan het alleen maar meevallen. Toevallig gisteren nog gehoord. Van 2 foto’s vond diegene juist de foto het leukst die ik niet leuk vond. Maar hij zei wel, jij ziet er in het echt jonger uit. Haha, dat was een leuke! 🙂

   Like

   • rietepietz 3 november 2015 / 21:33

    Ik was vroeger gewoon té mager, géén gezicht op foto’s Ja is altijd heel persoonlijk welke foto men het leukst vind, ik zit er in ieder geval niet meer mee! Alleen de nieuwe pasfoto’s is balen, je mag niet lachen, ik moet m’n rijbewijs verlengen dus dat wordt weer feest.

    Liked by 1 persoon

    • Regenboogvlinder 3 november 2015 / 21:37

     Ja maar een ander vind je altijd leuker op een foto staan dan hijzelf. Oh die pasfoto’s, ik kon niet eens mijn bril ophouden want er zat een schittering in. Kon mooi terug, de gemeente keurde de foto’s af. Dus nieuwe laten maken, zonder bril, geen gezicht vond ik toen. Ik had toen het gevoel dat ik iemand anders was.

     Like

     • rietepietz 3 november 2015 / 21:39

      Voor je rijbewijs móet de bril op de foto staan als je die bril bij het rijden draagt, althans dat dacht ik.

      Liked by 1 persoon

      • Regenboogvlinder 3 november 2015 / 21:42

       Nee hoor, ik sta zonder bril op de foto van mijn rijbewijs. Was alleen wel handig op Gran Canaria, want daar moet je een reservebril kunnen laten zien als je aangehouden wordt en je rijbewijs toont een foto.
       Jaaaa.. ze verzinnen wat hè.

       Like

 12. imerks56 3 november 2015 / 08:57

  Wel leuke tips, maar ik denk dat, wanneer ik daar allemaal aan moet denken als ik op de foto “moet”, de foto allang gemaakt is!!! Haha

  Liked by 1 persoon

 13. Morgaine 3 november 2015 / 08:02

  ja crime, als ik lach dan zie ik er zo gemaakt uit vind ik, hahahahaha maar goed, ik oefen tegenwoordig zo nu en dan en zal eens weer een niet lachende foto maken zoals ik het zelf mooi vind 😉

  X

  Liked by 1 persoon

 14. John 3 november 2015 / 07:54

  Ik doe altijd maar wat Trees. Lijkt me het best dan hier allemaal op gaan letten. Volgens mij sta ik altijd wel goed op de foto. En zo niet zit ik daar niet mee 😀
  grts

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 3 november 2015 / 10:52

   Ja weet je wat het is, als mensen lukraak foto’s maken, kijk ik, nieuwsgierig als ik ben, heel vaak de andere kant op. En dat is minder natuurlijk..
   Maar soms zijn spontaan gemaakte foto’s best wel leuk!
   Groetjess

   Like

 15. די מריו 3 november 2015 / 07:41

  JOh.. als ik daar allemaal aan moet denken, dan is het fotomoment al helemaal voorbij. Dus… laten we maar afspreken. Di Mario hoeft niet op de foto.. echt niet.

  Love As Always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

Reacties... ja graag, ik ben er dol op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s