Op zijn voordeligst op de foto…

 

Overgenomen van Heidi

Ja dat is toch altijd wel een dingetje… ik vind zelf ook dat ik nooit zo voordelig uitkom op een foto.

Maar ja, je bent zoals je bent natuurlijk.
Nu ik mijn boven-voortanden in de revisie heb gedaan, heb namelijk de vullingen (waren al wit, maar na zoveel jaren toch wel verkleurd) laten vervangen door nieuwe vullingen, voel ik me al een stuk zekerder en durf ik gewoon voluit te lachen. Wat een verademing, maar hieronder staan toch best wat handige tips, dus… wie weet doe je er je voordeel mee.

Het overkomt de beste: Leuk op de foto met je vriendinnen om vervolgens op Facebook geconfronteerd te worden met een driedubbele onderkin die daar anders nooit zit.

Ben jij ook zo iemand die altijd ongelukkig op de foto staat? Lees deze 8 tips goed door, vergeet ze nooit meer en je zult zien dat je een stuk fotogenieker door het leven gaat.

camera retro

LET OP JE KIN

Duw je kin en de rest van je hoofd een klein beetje naar voren als je op de foto gaat. Dat voelt onnatuurlijk, maar werkt heel goed op de foto. Je gezicht lijkt slanker en je bent verlost van alles wat ook maar een beetje op een onderkin lijkt.

DUW JE SCHOUDERS NAAR VOREN

Door je schouders een beetje naar voren te duwen benadruk je je sleutelbeenderen en lijken je armen slanker. Een goede houding oogt meteen elegant en dat kan natuurlijk nooit kwaad.

DOE EEN TRUCJE MET JE TONG

Door je tong tegen je gehemelte net achter de voortanden te duwen, oogt je lach relaxt in plaats van een tikkie overdreven.

DOE DE TWIST

Ga nooit pontificaal voor de camera staan, maar draai je bovenlichaam lichtjes. Zet de ene voet voor de ander, richt de punt van je voet naar de camera en plaats je gewicht op de achterste voet.

WEES HET MIDDELPUNT

Groepsfoto’s zijn altijd ingewikkeld. Iedereen wil er goed opstaan, dus niemand wil aan de buitenste rand staan want daar lijk je het grootst. Er zit dus maar één ding op als je slank op de foto wilt: vecht jezelf naar het middelpunt.

DOE ‘DE ARM’

Wat je ook doet met je armen, druk ze nooit tegen de zijkant van je lichaam. Je arm lijkt het slankt als je je hand op je heup of nét iets verwijderd van je lichaam laat hangen.

OEFENING BAART KUNST

Stiekem een paar selfies maken voor de spiegel is geen schande. Probeer zo je beste hoek te vinden en hou daaraan vast. Laat niemand je belachelijk maken omdat je altijd dezelfde pose aanneemt, jij staat tenminste altijd goed op de foto.

WEES NIET BANG VOOR EEN FILTER

Iedereen doet het en iedereen wordt er knapper van: een goed gekozen filter kan een matige foto omtoveren tot een kunstwerkje.

Wie is er blij met zijn/haar eigen foto’s en wie niet?

 

54 gedachtes over “Op zijn voordeligst op de foto…

  1. gewoonanneke 07/11/2015 / 22:26

    Goeie tips Trees. Maar ik moet zeggen dat de foto’s van mij die spontaan genomen zijn meestal de mooiste zijn. Als ik moet gaan poseren vind ik het al weer helemaal niets haha. Ben ook niet gauw tevreden hoor.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 07/11/2015 / 23:43

      Ik heb vanmiddag geposeerd voor een fotosessie. Een beginnend fotografe pas 18 hoor, zocht modellen. Dus van de week meteen aangemeld. Zowaar heel erg mooie foto;s bij, en dan heb ik ze alleen nog maar op het fototoestel gezien..
      Ben benieuwd!

      Geliked door 1 persoon

  2. roadlaura1969 04/11/2015 / 15:10

    Leuk item. Zelf probeer ik er zo natuurlijk mogelijk uit te zien en mijn probleem zones het liefst op de achtergrond. Mijn laatste foto op facebook heb ik een bolle toet ach ja het hoort bij mij 😉

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 04/11/2015 / 15:57

      Dankje!
      Uiteindelijk ben je zoals je bent hè Laura.. Wie zal zich druk maken! X

      Geliked door 1 persoon

      • roadlaura1969 04/11/2015 / 16:14

        Zou je denken hè ? Echter kreeg in het verleden commentaar op mijn “dwalend oog”, iets waar ik absoluut geen controle over heb. Ook nog van iemand die dat wist. Ik trek het me minder aan ik ben ik 😊

        Geliked door 1 persoon

        • Regenboogvlinder 04/11/2015 / 16:15

          Nou zeg wat belachelijk.. Nee hoor niks van aantrekken, je bent wie je bent en als mensen niet willen kijken dan kijken ze maar niet. Zo denk ik er ook over! 😘

          Geliked door 1 persoon

  3. Albert y Mara fotoblog 04/11/2015 / 10:17

    Zowel Mara als ik hebben geen enkel probleem om samen of apart op de foto te gaan, want we staan in 9 van 10 gevallen altijd plezant op een foto. Dat weet jij ook wel van ons. De laatste foto samen waren wij dik tevreden 😀 over bij Heladeria-Cafeteria Jardil in Los Boliches. Klik hier. Salu2 Albert

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 04/11/2015 / 10:31

      Ja jullie zijn allebei fotogeniek!
      Happy People stralen op foto’s dus logisch hè! Salu2

      Geliked door 1 persoon

  4. Tineke 04/11/2015 / 07:32

    Briljante tips 😄! Zie je, echt weer een gezellige blog 😋, leuk hoor en iedereen heeft wel wat aan je tips 😝

    Geliked door 1 persoon

  5. Mrs. T. 03/11/2015 / 21:54

    Oh, wat heb je precies aan je voortanden laten doen? De mijne groeien langzaam maar zeker steeds verder naar achteren en dat ziet er zo suf uit. Ik ga ze dus op laten vullen. Heb jij dat dan ook laten doen? Ik heb een spleetje tussen mijn tanden en dat maken ze wellicht iets smaller, maar blijft wel zitten.
    Dus bij jou is het wel wat verkleurd, maar verder nooit ergens last van gehad? Ik ben dus heel benieuwd naar jouw ervaringen.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 03/11/2015 / 22:13

      De vullingen die erin zaten heeft mijn tandarts in 1986 gezet. Dus echt al heel lang geleden. En ja die waren dus verkleurd. Niet zo gek na zoveel jaar hè. Ik vond het echt niet mooi, maar ben niet zo’n held. Nee, verder geen last of zo hoor. Ik heb eigenlijk nooit gaatjes. Wat nog goed is blijft goed. Maar ik hoefde niet eens verdoofd te worden want aan de tanden hoefde hij niet te komen. Heb een uur in de stoel gezeten en hij heeft er 6 gedaan of zo. Eerst alle oude vullingen eruit geboord en toen met wit (composiet) opnieuw gevuld. De vorm kan iets anders worden, dus ja, ze kunnen het speeltje tussen je tanden ook kleiner maken. Dat spul is knoerthard, je mag er ook meteen mee eten en zo als je naar buiten loopt bij wijze van spreken. En ook kunnen ze er een laagje opdoen, dat gaat dan zeker bij jou gebeuren.Het voelt wel allemaal iets anders, moet je een beetje aan wennen. Maar niet lang last van gehad hoor! Laat maar doen hoor, ben benieuwd! Succes ermee!

      Like

  6. Merel 03/11/2015 / 20:56

    Je ziet me vaak foto’s nemen maar zelf op en foto liever niet dus ja die tips kan ik wel gebruiken

    Geliked door 1 persoon

  7. Rianne 03/11/2015 / 20:03

    Ik ben er maar zelden blij mee maar maak mij niet meer druk om horrible pictures. Dat is mijn handelsmerk aan het worden..

    Like

  8. ria 03/11/2015 / 18:56

    Ik hoef het allemaal niet te doen. Ik hou niet op papier;-)

    Liefs, Ria

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 03/11/2015 / 22:23

      Tegenwoordig zitten we in de computer hoor Ria, dat gaat wel goed 😉
      Liefs

      Like

  9. Thomas Pannenkoek 03/11/2015 / 18:21

    Ik ben zeer bang voor een filter, echt waar. Telkens ik koffie maak gruwel ik als ik zo’n filter moet vastnemen om in de automaat te duwen.
    ‘Voordelig’ op een foto staan? Wat is dat nu weer voor een rare Hollandse uitdrukking? Doet me denken aan een folder van Albert Heijn

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 03/11/2015 / 22:26

      Bang voor een filter… ik zou thee gaan drinken hoor Thomas. Ben je van die angst meteen af..
      Voordelig heeft meer betekenissen, hier ik help je, ben de goedheid zelve hè 😉
      voordelig (bn):batig, billijk, favorabel, goedkoop, gunstig, laag, lonend, lucratief, nuttig, profijtelijk, profijtig, profitabel, rendabel, vruchtbaar, winstgevend

      Like

  10. Myriam 03/11/2015 / 17:41

    Ik ben vaak niet tevreden met mijn foto’s dus ik neem die tips maar even mee…

    Geliked door 1 persoon

  11. marjolijn4 03/11/2015 / 17:17

    Ik wil en ga gewoon niet op een foto, kan het ook nooit verkeerd zijn.

    Geliked door 1 persoon

  12. Mrs. Brubeck 03/11/2015 / 16:46

    Haha, ik denk dat weinigen echt blij zijn met zichzelf op de foto… Ik heb het liefst dat B foto’s trekt als ik het niet weet, die zijn het mooist! ‘K ga toch proberen om eens aan de tips te denken!
    Liefs!

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 03/11/2015 / 21:32

      Heb je gelijk in hoor! Bofbips… jij hebt B die foto’s van je maakt zonder dat je het weet. Ik was altijd zelf degene die de foto’s maakte en heel af en toe eens iemand anders en dan stond ik er ook af en toe per ongeluk op denk ik haha… Liefs!

      Geliked door 1 persoon

  13. gewoonzoalsikben 03/11/2015 / 16:41

    Tja foto’s maken ,van mij hoeft het niet bepaald . Mijn gezicht draai ik meestal af naar links omdat het litteken op mijn bovenlip links zit en dat maakt bijna altijd een grote rare schaduw waardoor het er naar uitziet .Maar ik heb zeker best mooie foto’s van mijn snuit ,gewoon een beetje bewerken .Ik herinner me een Belgische blogvriend die toen ik mijn nieuwe profielfoto plaatste spontaan moest denken aan het lied van Andre Hazes ”een beetje verliefd” ,ja echt en ik moet nog lachen als ik er aan denk .Ik heb er maar een grapje over gemaakt en wat was de man opgelucht ,grijnzzzzzzzzzz hij was waarschijnlijk geschrokken van zijn eigen mailtje .Dus nee niet zielig maar in mijn geval gewoon een beetje opletten .
    Groetjes Elisabeth

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 03/11/2015 / 21:35

      Je zult in de loop der tijd wel weten hoe je het voordeligst op de foto staat. Maar wat een lieve uitspraak zeg.. ja dat kan je dan extra goed doen hè, heerlijk!
      Liefs!

      Like

  14. rietepietz 03/11/2015 / 16:05

    Vroeger mochten mijn foto’s gewoon niét ontbreken in de verzameling van iemand die “rampenfoto’s”verzamelde. Tegenwoordig ben ik vaak niet ontevreden en maak me er sowieso niet druk meer over hóe ik erop sta! Bj een slechte foto kun je in het echt toch alleen maar méévallen? Ik ga in ieder geval niet deze spastische oefeningen doen voor een foto!

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 03/11/2015 / 21:30

      Ohhh Riet toch haha. Nou die uitspraak klopt wel ja. Bij een slechte foto kan het alleen maar meevallen. Toevallig gisteren nog gehoord. Van 2 foto’s vond diegene juist de foto het leukst die ik niet leuk vond. Maar hij zei wel, jij ziet er in het echt jonger uit. Haha, dat was een leuke! 🙂

      Like

      • rietepietz 03/11/2015 / 21:33

        Ik was vroeger gewoon té mager, géén gezicht op foto’s Ja is altijd heel persoonlijk welke foto men het leukst vind, ik zit er in ieder geval niet meer mee! Alleen de nieuwe pasfoto’s is balen, je mag niet lachen, ik moet m’n rijbewijs verlengen dus dat wordt weer feest.

        Geliked door 1 persoon

        • Regenboogvlinder 03/11/2015 / 21:37

          Ja maar een ander vind je altijd leuker op een foto staan dan hijzelf. Oh die pasfoto’s, ik kon niet eens mijn bril ophouden want er zat een schittering in. Kon mooi terug, de gemeente keurde de foto’s af. Dus nieuwe laten maken, zonder bril, geen gezicht vond ik toen. Ik had toen het gevoel dat ik iemand anders was.

          Like

          • rietepietz 03/11/2015 / 21:39

            Voor je rijbewijs móet de bril op de foto staan als je die bril bij het rijden draagt, althans dat dacht ik.

            Geliked door 1 persoon

            • Regenboogvlinder 03/11/2015 / 21:42

              Nee hoor, ik sta zonder bril op de foto van mijn rijbewijs. Was alleen wel handig op Gran Canaria, want daar moet je een reservebril kunnen laten zien als je aangehouden wordt en je rijbewijs toont een foto.
              Jaaaa.. ze verzinnen wat hè.

              Like

  15. Marja 03/11/2015 / 09:24

    Ik ben altijd ontevreden over foto’s van mezelf.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 03/11/2015 / 21:26

      Ach, jij toch ook. Was ik ook altijd hoor, gaat nu beter!

      Like

  16. imerks56 03/11/2015 / 08:57

    Wel leuke tips, maar ik denk dat, wanneer ik daar allemaal aan moet denken als ik op de foto “moet”, de foto allang gemaakt is!!! Haha

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 03/11/2015 / 21:25

      Ja Ingrid, denk ik ook wel! Haha
      Trouwens USB sticky is binnen hoor, dus ik ga mijn best doen! X

      Geliked door 1 persoon

  17. Morgaine 03/11/2015 / 08:02

    ja crime, als ik lach dan zie ik er zo gemaakt uit vind ik, hahahahaha maar goed, ik oefen tegenwoordig zo nu en dan en zal eens weer een niet lachende foto maken zoals ik het zelf mooi vind 😉

    X

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 03/11/2015 / 21:24

      Ach gekkie, je gaat toch niet oefenen, dan lach je toch niet… jij bent jij toch? Zoals je bent! X

      Geliked door 1 persoon

      • Morgaine 03/11/2015 / 21:25

        och sta ook meestal met mijn ogen half dicht op de foto, ramp ben ik, hahaha en toch ooit stond ik in het blad Flair 😛

        Geliked door 1 persoon

          • Morgaine 03/11/2015 / 21:42

            Ohw, lang geleden, als ik eraan denk zal ik hem eens opzoeken… begin jaren 2000 ergens of zelfs nog in 1999? Ik moest ervoor naar Brussel in elk geval, minin interview ging over volslanke dames die gewoon sexy zijn, hahahaha

            Geliked door 1 persoon

              • Morgaine 03/11/2015 / 22:18

                Ik moet die uitgave even zoeken, hahahaha zit ergens ondertussen niet verstopt maar gewoon opgeborgen… ik denk dat ik wel weet waar, komt goed, help mij onthouden!

                Geliked door 1 persoon

  18. John 03/11/2015 / 07:54

    Ik doe altijd maar wat Trees. Lijkt me het best dan hier allemaal op gaan letten. Volgens mij sta ik altijd wel goed op de foto. En zo niet zit ik daar niet mee 😀
    grts

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 03/11/2015 / 10:52

      Ja weet je wat het is, als mensen lukraak foto’s maken, kijk ik, nieuwsgierig als ik ben, heel vaak de andere kant op. En dat is minder natuurlijk..
      Maar soms zijn spontaan gemaakte foto’s best wel leuk!
      Groetjess

      Like

  19. די מריו 03/11/2015 / 07:41

    JOh.. als ik daar allemaal aan moet denken, dan is het fotomoment al helemaal voorbij. Dus… laten we maar afspreken. Di Mario hoeft niet op de foto.. echt niet.

    Love As Always
    Di Mario

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 03/11/2015 / 10:49

      Haha, die reacties zijn wel hel leuk!
      OK dan, deal, jij hoeft niet lachend op de foto, zo goed?
      Groetjesss

      Like

      • די מריו 04/11/2015 / 09:28

        Doe maar helemaal niet, dat is voor alle partijen het beste..

        Love As Always
        Di Mario

        Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.