Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder…

 

Deze Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk en Bewonder-Tag kwam ik tegen bij VillaSappho en bij Mrs T. 

Hij is bedacht door Ella

Tag-Zing-Vecht etc

En ik vind hem te mooi om niet ook zelf te doen…

De woorden van het lied van Ramses Shaffy… en mijn invulling:

Zing…

TAG-zingZingen is heerlijk, ik doe het elke dag, als ik in de auto zit, thuis meezingen met de radio, zingen in mezelf, meezingen met muziek die ik op een bepaald moment graag wil horen, gewoon… heerlijk! Ik zou niet zonder muziek kunnen leven! Muziek maakt je vrolijk, maar ook treurig, allerlei emoties komen er voorbij en zijn goed voor een mens.

Vecht…

Tag-VechtNog nooit van mijn leven heb ik fysiek gevochten. Niks voor mij, met name omdat het niks oplost. Nou ja, misschien heel vroeger ooit mijn zusje eens een tik teruggegeven als we boos op elkaar waren, is dat vechten?
Maar figuurlijk gesproken heb ik vaak gevochten, tegen vervelende en moeilijke situaties, tegen verdriet, jaloezie, ontrouw, onrecht, noem maar op. En ik zal altijd blijven vechten zolang ik kan, met name voor mijn kinderen en kleinkinderen, voor mijn lief en voor iedereen die het nodig heeft om geholpen te worden. Het hoort bij het leven en niemand ontkomt eraan.

Huil…

Tag-HuilHuilen, pfffff, ik ben er goed in hoor! In heel veel situaties schiet ik zomaar vol, bij een afscheid, als iets me raakt wat ik zie of meemaak, uit onmacht, heel vaak bij muziek, bij films op TV. Ik heb de film Hachi bijvoorbeeld al 3x gezien en elke keer moest ik aan het eind huilen.
Ik laat mijn emoties heel makkelijk los en schaam me er ook niet voor. Meestal is het een soort van tranen laten rollen zoals ze rollen, kan er gewoon niks aan doen. Hard huilen, snikken, snotteren en niet kunnen stoppen? Ja hoor, dat komt ook voor. En dat kan op zijn tijd behoorlijk opluchten.

Bid…

Tag-BidBidden, als Rooms-Katholiek opgevoed meisje heb ik dat vroeger wel geleerd en dus ook moeten doen, thuis, op school en in de kerk. Als kind op de Lagere School vond ik dat eerst normaal. Later is dat afgezakt. Toch bid ik nu ook nog regelmatig. Ik ervaar bidden als een moment in mezelf verkeren terwijl ik denk aan de personen die mijn aandacht op dat moment nodig hebben. Dat zijn dan vooral mensen die heel dichtbij me staan, mijn kinderen, mijn lief, mijn familie en vrienden. En mensen die het om wat voor reden dan ook moeilijk hebben of ziek zijn.

Lach…

Tag-LachLachen is iets waar ik ook niet buiten kan. Ik lach graag, smakelijk en veel. Lachen is een kracht waardoor je je leven makkelijker aankunt. Ik denk dat mijn leven zonder te lachen niet dezelfde waarde zou hebben als het nu voor me heeft. Lachen is ook gezond, ze zeggen niet voor niks, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd…

Werk… 

Tag-Werk.Betaald werk doe ik al bijna 10 jaar niet meer. Na mijn laatste werkdag op 31 mei 2006 was ik er ook echt klaar mee en heb ik er nooit meer heimwee naar gehad. Ik doe wel vrijwilligerswerk in verschillende vormen waar ik heel veel plezier aan beleef en waarvan ik hoop dat ik het nog lang mag blijven doen.

Bewonder…

Tag-BewonderIk heb de meeste bewondering voor mensen die hun eigen keuze’s durven maken in hun leven.

Soms zijn dat keuze’s waarbij op dat moment de eigen toekomst het belangrijkste is. Wat de buitenwereld er verder ook van vindt of denkt. Een toekomst die zoveel meer kwaliteit en geluk zal brengen dan de oude situatie had. Degene aan wie ik nu denk, weet vast wel dat ik hem bedoel.. hè Rolf?

Mensen die ziek zijn en toch regelmatig heel erg vervelende behandelingen ondergaan en doorstaan omdat het leven té mooi is om er niks meer voor te willen doen… hè Marjolijn?

En degene die ik op dit moment het meest bewonder is mijn lief die het met mij aandurft samen een nieuw leven te beginnen. Dit, terwijl er absoluut de nodige haken en ogen op ons pad zullen verschijnen en het soms niet gemakkelijk zal zijn/gaan. Deze keuze hebben we heel bewust allebei gemaakt, want samen zijn we zó sterk!

Ik ga deze Tag niet doorgeven.. Vind je hem de moeite waard en misschien wel op jouw lijf geschreven, neem hem gerust over! 

 

48 gedachtes over “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder…

 1. Lichtophethart 15 april 2016 / 16:02

  Mooi tag en hele mooie antwoorden waar ik ook zeker veel herkenning in lees. Ze zetten me aan het denken en daar hou ik wel van, een stukje bewustwording. Mooi omschreven! Liefs x

  Geliked door 1 persoon

 2. Rolf van der Leest 11 april 2016 / 22:53

  En bewonder 😉

  Tja Trees, dat is soms het paradoxale zoals je vanavond van me las. Ga je rechts, dan besef je meteen dat je op datzelfde punt nooit meer links kunt gaan… Alsof alles altijd iets goeds en iets slechts in zich heeft. Vrijheid en onvrijheid. In mijn geval ga ik voor goed en vrijheid!

  Fijne avond en dank voor het bewonderen 🙂

  Rolf van der Leest

  Geliked door 1 persoon

 3. merel 10 april 2016 / 23:29

  heel mooi ingevuld en dat je ook aan Marjolijn denkt vind ik super van je

  Like

 4. Corry dijkstra 10 april 2016 / 22:29

  prachtig Trees, zoals je alles benoemd. Het was ook een heerlijk lied van Ramses
  Heel fijn om te lezen dat jullie het samen goed hebben, blijf positief en geniet van elkaar.
  groetjes.

  Geliked door 1 persoon

 5. gewoonzoalsikben 10 april 2016 / 19:13

  Wat is deze mooi Trees .Mooi om je eerlijke antwoorden te lezen en je bent volgens mij een mooi lief maar ook heel sterk mens . Ik denk dat ik dit komende week ook overneem op mijn blog.
  Knuffie Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 april 2016 / 19:26

   Dankjewel Elisabeth.. Ik heb de vragen naar waarheid beantwoord… Of in ieder geval uitleg gegeven aan mijn gevoel bij deze woorden. Ben benieuwd, ik wacht het af!
   Liefs, Trees

   Like

 6. marjolijn1 10 april 2016 / 17:37

  Ja, een mooi lied van Ramses, net als jouw mooie woorden…!
  nog een fijne avond.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 april 2016 / 17:48

   Dankjewel Ria.. Het was ook een mooie Tag om in te vullen. En het is zoals het is hè. Niks meer, niks minder.. Liefs

   Like

 7. Mrs. Brubeck 10 april 2016 / 15:42

  Heb intens genoten van je mooie log, maar dat kan ook niet anders, je antwoorden komen recht uit je hart en ik ben grote fan van jou!!
  Ik denk ook een beetje hetzelfde over veel dingen (mag ik dat zeggen?)
  Liefs 😘😘

  Geliked door 1 persoon

 8. rietepietz 10 april 2016 / 15:41

  Inderdaad een héél mooie tekst van Ramses maar ook érg mooi ingevuld door jou! .
  De tag duikt regelmatig hier en daar op maar heeft mij niet kunnen verleiden.
  Voor waar het “bewondering” betreft zou ik die ook aan jou toe willen wapperen want je kiest bewust voor een relatie die zeker grote ups en downs zal hebben.
  Jan is een geluksvogel dat je niet voor de makkelijkste weg gekozen hebt.

  Geliked door 1 persoon

 9. Villasappho 10 april 2016 / 12:43

  Leukleukleuk! Had je gelezen dat ik de tekst inmiddels op een bordje in mn huis heb?

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 april 2016 / 14:25

   Ja, hij is echt leuk.. Nee niet gelezen, maar hartstikke leuk. Ik zag ze gister ook ergens staan in een winkel.. Fleurt op in je huis denk hè, is sowieso een mooie zin! 👍🏼

   Geliked door 1 persoon

 10. Morgaine 10 april 2016 / 12:15

  Oh wat leuk dat deze tag nog rond gaat, ik heb hem al heel lang terug gedaan en ik weet ook van deze af komt, en als jij de credits geeft aan de maakster, je meldt bij haar, kom je in de vaste lijst te staan 😀

  Dit geld ook voor diegenen bij wie jij deze gevonden hebt: https://mymorgaine.wordpress.com/2015/04/01/tag-zing-vecht-huil-bid-lach-werk-en-bewonder/

  Haar link staat erin, dus hop, even aanpassen en je melden bij haar 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 april 2016 / 14:28

   Gelezen, leuke antwoorden hoor! En ook even bij Ella gaan kijken. Ik heb haar link in die van mij ook gezet en de links van diegenen waar ik hem heb gezien staan daar weer in. Zal wel goed komen dan! X

   Geliked door 1 persoon

 11. Hillechien 10 april 2016 / 11:56

  wat ben je toch een lieve ‘madame’ en dat zie je dan ook terug in jouw woorden 😉

  Geliked door 1 persoon

 12. John 10 april 2016 / 10:05

  Prachtig nummer van Ramses. Alles zit in de tekst. Het was het nummer waardoor ik meer van Ramses ben gaan ontdekken. En geen spijt van gehad.
  Mooi log ook. Lekker open. Mooi.
  grts

  Geliked door 1 persoon

 13. tinyblogt 10 april 2016 / 08:42

  Mooie tag hoor, misschien doe ik er later ook nog iets mee. Blij dat je vrijwilligerswerk doet (zei de ene vrijwilliger tegen de andere 😉 !

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 april 2016 / 08:44

   Hij heeft bij mij ook eventjes ‘op de plank’ gelegen, kan altijd nog!
   Aha, jij dus ook vrijwilliger? Leuk hoor om te doen!

   Geliked door 1 persoon

 14. imerks56 10 april 2016 / 07:44

  Ik zou het bijna één op één over kunnen nemen. Behalve dat ik niet meer bid, maar wel kaarsjes opsteek voor de mensen de heel dicht bij me staan en het nodig hebben.
  En ik ben in 2011 gestopt met werken en heb het nog geen dag gemist. 😄
  En natuurlijk heb ik andere mensen die die ik bewonder…..

  Geliked door 1 persoon

Reacties... ja graag, ik ben er dol op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.