STAPUIT #17

 

Voor ik begin moet me even iets van het hart… want mensen, het valt niet mee..

Ik had me zo voorgenomen om korte, informatieve, leuke, gezellige en soms persoonlijke berichtjes te schrijven. Dat lukt niet altijd, want vooral die persoonlijke worden altijd langer dan ik wil, maar als ik dingen oversla heb ik weer het gevoel dat ik een en ander ben vergeten. Dan klopt het niet.

Waarom kaart ik dat nou aan?

Omdat ik bij mezelf de laatste tijd merk dat ik wel eens moeite heb met lange stukken tekst op momenten dat ik gewoon even wil kijken wat er is gepubliceerd door mijn favoriete bloggers, maar niet veel tijd heb…
Als iets me interesseert hang ik zo’n logje aan mijn browserbalk om later te lezen en dat komt er dan in veel gevallen niet meer van. Of het duurt te lang, of de browser crasht en dan ben ik ze alsnog kwijt. En dat vind ik jammer. Dus mijn excuses als het af en toe eens wat lang is, want ik kan het mezelf goed voorstellen dat er mensen afhaken als de berichten te lang zijn.

Daar gaan we…

STAPUIT #17 heeft te maken met onze pas afgelegde bezoekjes aan vrienden en familie in België. Mijn cadeautje van Jan voor mijn verjaardag was 3 dagen en nachten in een hotel, zeg maar OP de grens van Nederland en België. Onderaan dit berichtje een aantal foto’s, leuk als jullie weer raden waar we waren.

 

En dan nu de locatie van STAPUIT #16 dit keer door niemand geraden..

Na een bezoekje aan de fysiotherapeut van Jan in Hoofddorp reden we door naar mijn geboortedorpje Sloten, dat in 1921 al bij Amsterdam is getrokken, maar nog steeds zo wordt genoemd.

Vorig jaar in maart heb ik ook al eens een soort van sweet -memories wandeling door het dorp gemaakt met een oud-klasgenoot. Klik HIER voor het verslag (wel een lang stuk hoor…pfff) dat ik ook op de Facebook pagina van Sloten plaatste en waar ik zelfs uit verre landen (Australië en Zuid-Afrika) reacties op heb gekregen van oud-dorpsgenoten .

Arie HaringWe namen bij de visboer die er ook al 30 jaar staat eerst een lekker broodje haring en paling en gingen toen aan de wandel. Na afloop deden we nog een lekker frietje en een ijsje bij de bekende patatkraam. We moesten natuurlijk ook wel goed voor de inwendige mens zorgen hè.
Tegenover elkaar staan ze aan het eind van het dorp, bij de brug naar Badhoevedorp.

Ik vind het zo leuk dat Jan geïnteresseerd is in mijn roots, maar ja dat is omgekeerd natuurlijk ook zo.

We zijn het dorp doorgewandeld en ik heb hem alles laten zien. Het huis van de dokter, mijn ouderlijk huis, de banpaal. Ik vertelde wat voor winkels er vroeger waren, de school, de speeltuin, zelfs het huis wat wij (ex en ik) vroeger hadden kunnen kopen (naast de speeltuin) maar toch, door omstandigheden, niet hebben gedaan. We raakten daar zomaar in gesprek met de eigenaar / bewoner, die er werkelijk een paradijsje van gemaakt heeft. Hij liet ons buiten alles zien. Niet te geloven wat een plaatje!
Maar het leven liep anders en dat was toen ook goed.

Hieronder nog wat foto’s van het dorp…

Klik op de foto’s voor de omschrijving

 

 

Hieronder nog een aantal foto’s van plaatsen waar we in onze mini-vakantie zijn beland. Wie het denkt te weten, mag het zeggen… en dat alles voor de eer!

 

 

 

 

 

Advertenties

37 reacties op ‘STAPUIT #17

 1. minoesjka2 7 juni 2016 / 17:41

  Als ik een blogje boeiend vind, maakt het voor mij niet uit hoe lang het is, maar kortere lees ik inderdaad ook eerder, maar ja, soms heb je gewoon te veel te vertellen voor een korte blog……… lekker mee door gaan hoor.
  Trouwens zijn die foto’s in Baarle Nassau of Vaals gemaakt ?

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 7 juni 2016 / 21:53

   Inderdaad Minouschka, de interesse moet je kunnen wekken, dan komt het ook wel goed. Die foto’s? Nog even geduld 😉

   Like

 2. Plato 3 juni 2016 / 07:43

  Ik heb het geprobeerd maar ik herkende weer niks. En ik ben toch in veel plaatsen geweest he.
  Enfin, de foto’s zijn er niet minder om natuurlijk.
  En over lange blogjes: het is niet erg als iemand een lang blogje schrijft, maar met 40 bloggers of meer in je linkenlijst (allemaal leuke mensen) valt een uitgebreide blogronde niet mee. Dan sneuvelt er wel eens wat. Ik probeer meestal max. 300 woorden aan te houden, soms bewust 100. En verder maar hopen op clementie van de lezer 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 3 juni 2016 / 11:38

   En je Oud-Sloten echt niet? Maar dat kan natuurlijk best, je was al jong weg uit Amsterdam hè.
   Ja jouw logjes zijn ook meestal goed te handelen. Ik volg inmiddels 100 blogs. Veel volgers die meegegaan zijn via mijn oude blog, maar heel veel nieuwe gekregen met Iris Papilio. Dan word je ook nieuwsgierig naar de mensen erachter. Maar ik voel me nu niet meer schuldig als ik geen tijd heb, dat heb ik afgeleerd. Wat niet gaat, gaat niet.. Er zijn ook nog andere belangrijke dingen in het leven hè..
   Dank voor gisteren, was superleuk! 😊👍🏼

   Like

 3. די מריו 2 juni 2016 / 21:52

  Daarom heb ik toch altijd kleine logs.. behalve het nieuws dan, maar dat mag je altijd overslaan, behalve op je verjaardag. 😉 Sloten… nee, daar ben ik nog nooit geweest.

  Love As Always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 3 juni 2016 / 11:17

   Dat is ook prettig, jou sla ik zelden over.. Haal zelfs in 😉.
   Het nieuws van de dag lees ik af en toe.. Waar je die info toch allemaal vandaan haalt, maar ik heb ooit begrepen dat je daarmee een eind vooruit werkt.
   Groetjesss

   Like

 4. ria 2 juni 2016 / 19:44

  het reageren lukte nu wel, rararara, Ik kan ook niet alles bijhouden. Lees wel veel en reageer niet altijd. Ben momenteel druk bezig met andere dingen.
  Ik geniet altijd van jou uitstapjes.
  liefs

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 2 juni 2016 / 21:33

   Vreemd hè, ik heb ook af en toe problemen met reageren, zelfs bij WordPress. Alles willen lezen kan ook niet, dan zou ik echt een dagtaak hebben… Leuk Ria, bedankt ☺️
   Liefs

   Like

 5. ria 2 juni 2016 / 19:40

  benieuwd of reactie binnenkomt dit is de derde keer. lukt het dan kom ik even terug
  liefs

  Liked by 1 persoon

 6. Thomas Pannenkoek 2 juni 2016 / 19:13

  Je hoeft al die lappen tekst helemaal niet te lezen, zo lang je die van mij maar leest :).
  Grapje, voel je niet schuldig als je eens niet in een leesbui bent…
  Die onderste foto’s? Rome, natuurlijk, wie ziet dàt niet ???

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 2 juni 2016 / 19:46

   Er hangen er van jou wel 5 aan mijn browser… hahaha, komt goed!
   Nee serieus, je weet dat ik je logjes graag lees… maar als ze te lang hangen vliegt er wel eens een af 😆.
   Je weet het weer? Ik zeg nog niks… 😊

   Liked by 1 persoon

 7. Rianne 2 juni 2016 / 19:03

  Ach meisje, ik skip zo vaak blogs… Het moet wel leuk blijven en er moet ook tijd over blijven voor wat anders…

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 2 juni 2016 / 19:47

   Ja dat doe ik de laatste maanden ook hoor en ik voel me niet meer schuldig. Maar ik moet wel bekennen dat het vaak lange logjes zijn 😟

   Liked by 1 persoon

 8. varendvolk 2 juni 2016 / 18:22

  Sloten daar heb ik bij jou al eens wat over gelezen en de stapuit is in ieder geval een grensgevalletje.

  Zelf schrijf ik een logje zolang dat er niet gescrold hoeft te worden,soms wordt dat wat groter door de foto’s.Met lange logjes heb ik geen probleem als het onderwerp mij aanstaat.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 2 juni 2016 / 20:12

   Dat klopt, de link naar die wandeling van vorig jaar staat erin.
   Je hebt gelijk, het onderwerp en de schrijfstijl is belangrijk, maar soms heb ik juist geen tijd voor lange logs.
   Ik ga het echt proberen hoor om ze niet te lang te maken.. 😊

   Like

 9. majaer 2 juni 2016 / 17:16

  Leuk geschreven weer, ik zelf ben geen schrijver dus ik vind het knap.
  En leuk hoor die oude foto’s van je zelf
  Liefs Marianne

  Liked by 1 persoon

 10. marjolijn1 2 juni 2016 / 17:11

  Je kunt ook maar eenmaal je tijd goed besteden hé, ook met het schrijven van een lang blog.
  Ik heb er soms ook moeite mee om zo’n lang verhaal te lezen…. 🙂

  Liked by 1 persoon

 11. rietepietz 2 juni 2016 / 16:50

  Tja, over lange logjes zal ik maar niet zeggen, ik probéér nooit over de 500 woorden te gaan en meestal lukt dat wel maar dan is het nóg best een lang log. Maar ik snap jou wel want ik moet er ook écht op letten! Maar in het voorjaar wordt het meestal wél rustiger in logland en staan er minder logje dus vraagt het ook minder tijd is mijn ervaring.
  Die Plooirok….. scháttig! het is natuurlijk ook leuk om elkaars achtergrond te verkennen, jullie hebben allebei al een half leven achter de rug dus logisch dat je daar veel gaten op wilt vullen.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 2 juni 2016 / 17:27

   Best gek eigenlijk, maar juist bij jou heb ik het niet, omdat je zo ontzettend leuk schrijft 😊.
   Ja klopt ook, we willen gewoon veel van elkaar weten..

   Like

   • rietepietz 2 juni 2016 / 17:34

    Dankjewel voor het compliment. Je kunt een lange tekst bést lekker leesbaar maken door af en toe een regel wit in te lassen en niet alles achter elkaar door te schrijven. Dan nog hier en daar een plaatje of foto in het hoekje, waardoor je weer wat kortere regeltjes krijgt maakt dat het logje makkelijker leest. En schrijfstijl helpt natuurlijk ook wel. Maar er zijn inderdaad wel eens loggers waar het een beetje moeizaam lezen is, bij jou valt dat ook wel mee hoor, ik heb geen probleem bij jouw logjes. En jij hebt dan nog vaak juist héél korte logjes, zoals die met Aunty, maar gaan zorgen maken dus;-)

    Liked by 1 persoon

    • Regenboogvlinder 2 juni 2016 / 19:55

     Geen dank 👍🏼!
     Ja dat doe ik dus ook vaak, maakt nieuwsgierig, tenminste zo werkt het bij mij. Fijn dat je het bij mij ook niet lastig vindt. Ik maak me geen zorgen nee haha.
     Ja, die afwisseling en continuïteit vind ik juist leuk. Af en toe een grapje tussendoor en muziek. En dat het me nog steeds lukt elke dag te bloggen, daar sta ik zelf versteld van. Er kan ook een tijd komen dat dat niet lukt en dat is dan ook niet erg.

     Like

 12. Zij 2 juni 2016 / 16:43

  Het huis waar je had kunnen wonen is prachtig! Daar zou ik ook wel willen in wonen 🙂
  xxx

  Liked by 1 persoon

 13. @matroosbeek 2 juni 2016 / 15:49

  Heel mooi beeldverslag. Wat een lief poppetje was je toen… En mooi die huizen enz. Ik herkende het dorp niet, want ik zit een heel stuk verder op de grens. Als ik het goed begrijp zitten jullie aan de Limburgse grens?

  Liked by 1 persoon

 14. Hartelijke Hot Hulk 2 juni 2016 / 11:09

  Ik heb genoten in Sloten!
  Ook genoten in…………….?

  Liked by 2 people

 15. Mrs. Brubeck 2 juni 2016 / 09:28

  Haha, makkie 😀😀 Hoogstraten stad!
  Je hebt het mooi beschreven Trees, met zoveel gevoel, ik zit met een smile te lezen!
  Liefs 😘

  Liked by 1 persoon

Reacties... ja graag, ik ben er dol op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s