Koeien op bezoek…

 

De koe in het logje van Kakeltje was de aanleiding voor dit logje.

koe_in_de_wei-origineel

De ervaring van mijn moeder met een echte koe…

Het is al heel lang geleden, ik was in het eerste verhaal nog niet eens geboren..

Mijn moeder was een stadskind en toen ze met mijn vader trouwde verhuisde ze naar een dorp. Ze moest wennen aan de stilte en de rust, de gemoedelijkheid en vast nog veel meer. Het was een heel verschil, de tram reed door de straat waar ze voorheen in de stad woonde bij haar ouders. Niet te vergelijken met de drukte nu, maar voor haar was het een hele overgang. Maar ze wende snel en wilde dus ook nooit meer weg.

Toen ze nog maar kort getrouwd waren schrok ze op een nacht wakker van geklos buitenom het tuinhuisje waar ze in woonden. Ze zat rechtop in bed en maakte mijn vader wakker.
“Er loopt een inbreker rond het huis en hij heeft klompen aan” zei ze helemaal verschrikt. Mijn vader was nog half in slaap en zei: “Dat doet een inbreker echt niet hoor, ik hoor niks, ga maar weer slapen.”

Maar de volgende dag lag er dus een flinke koeienvlaai voor de deur..

Dat was haar eerste ontmoeting met een echte koe, die ze op dat moment niet eens echt had gezien.

De 2e ontmoeting was 8 jaar later. Ik was 7, mijn zusje 5 en mijn broertje was 1 jaar. Toen wij naar school waren ging mijn moeder met mijn broertje naar het weilandje van de buren waar ze de was mocht ophangen. Die was ophangen aan lange lijnen vond ze helemaal geweldig. Ook dat kon in de stad niet natuurlijk. Ze was druk bezig met haar leuke klusje en mijn broertje zat lekker in het gras te spelen.

Toen ze zich weer omdraaide om een stuk wasgoed uit de mand te pakken schrok ze van een geluid… Er werd namelijk ‘boe’ geroepen en wel door een echte koe. Ze schrok zo erg dat ze snel de benen nam, onderwijl haar wasmand meepakte en heel vlug het kleine bruggetje over rende waarna ze zich weer veilig waande..

Ze vergat alleen iets… ze had namelijk mijn broertje in het gras laten zitten… het arme joch…

Het blijft een hilarisch verhaal dat iedereen in de familie kent.

Heeft iemand wel eens een verhaal van vroeger gehoord dat nooit vergeten werd? 

 

50 gedachtes over “Koeien op bezoek…

 1. Jaixy 31 juli 2016 / 03:56

  Hahaha gevlucht hahaha
  Met je broertje is het goed gekomen? Hihi ik vind het een schattig verhaal! Heel schattig.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 31 juli 2016 / 08:45

   Ja hoor met mijn broertje is het goedgekomen, hij heeft er niks aan overgehouden hahaha

   Geliked door 1 persoon

   • Jaixy 31 juli 2016 / 10:47

    Haha niet opgegeten door een koetje 😂
    Echt een leuk verhaal

    Geliked door 1 persoon

 2. Plato 30 juli 2016 / 06:41

  HET familieverhaal gaat over mijn overgrootvader (Willem I, ik ben Willem IV in de familie) die zoals wel vaker gebeurde, met een koe naar de Hoornse markt ging om haar daar te verkopen. Dat ging lopend dus hij moest zo’n 35 km een en dan alleen weer terug. Op de heen weg ging de koe plotseling zijn eigen weg. Opa vond hem terug bij een boerderij waarhij, door het open raam zijn tanden had gezet in een stapel pannekoeken. De boerin boos. Maar opa zei: wacht: ik zal de koe hier even melken. Als je zelf nou nog wat meel hebt, kun je weer nieuwe bakken.
  Zo werd de zaak in der minne geschikt, ze aten samen een pannekoek en daarna vervolgden opa en zij koe hun weg. Het verhaal werd natuurlijk veel hilarischer verteld dan ik het hier doe.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 30 juli 2016 / 09:40

   Oh enig weer zo’n leuk koeienverhaal! Zal vast nog veel smeuïger verteld zijn ja 😉

   Like

 3. Kakel 28 juli 2016 / 20:51

  Toen ik vanuit hartje Rotterdam naar “het platteland” verhuisde vond ik dat verschrikkelijk. Er viel daar niets te beleven. Er waren alleen maar sloten, weilanden en koeien. Op de fiets heb ik veel ontmoetingen met koeien gehad. Ik vind het heel leuke beesten.
  Ik was eens op fietsvakantie op Sardinië en toen ik ’s avonds mijn tent opzocht, had iemand er een touwtje voor gespannen. Omdat er nieuwsgierige koeien in de buurt waren wilde hij voorkomen dat er een koe mijn tent inliep. Operatie geslaagd: er lag alleen een gigantische vlaai naast het touwtje (-:

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 21:09

   Jij bent ook een stadsmeisje ja.. Zal zeker wennen zijn, ik ging van een dorp naar de stad. Ik woonde in een smalle straat. Hoewel ik familie had in de stad (Amsterdam) en er regelmatig kwam en logeerde vond ik het moeilijk toen ik er eenmaal echt woonde. Ik had vaak het gevoel dat de huizen op me zouden kunnen vallen. Keek soms echt schuin omhoog en was dan blij als ik thuis was. Ik woonde tegenover het Oosterpark en ging daar vaak wandelen en lekker relaxed op een bankje zitten..
   Bleeeeeggg.. Lekker zo’n vlaai voor je tent 😆😆😆

   Like

 4. Hartelijke Hot Hulk 28 juli 2016 / 20:50

  Slimbo koe

  Like

 5. Rietepietz 28 juli 2016 / 18:17

  Prachtig verhaal, lijkt me echt niet makkelijk hoor om als stadsmeisje op het platteland te gaan wonen. Gelukkig is het goed gegaan en wende snel.
  Tja, een boerderijverhaal… heb ik dat… ff denken…… o ja, mijn moeder had een nicht die een kaasboerderij in Reewijk had. We gingen daar een heel enkele keer heen op de fiets mijn jongste broertje en ik achterop. In de grot boeren keuken lag een flink stuk kaas die ze daar maakte, er lag een groot mes naast en ik herinner me hoe heerlijk die kaas was omdat ik een paar keer stiekem naar de keuken ging en een stukje kaas pikte.

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 20:02

   Ze wilde na een paar weken al niet meer weg haha. En heeft er totaal 50 jaar gewoond.
   Oh ja, dat viel toch niet op he als het zo’n groot stuk was. Haha, stiekem stukkies afsnijden.. Zou ik niet gedurfd hebben denk ik, ik was zo braaf 😂😂😂

   Like

 6. Mrs. Brubeck 28 juli 2016 / 17:19

  Geweldig verhaal, maar jullie wisten tenminste hoe een koe eruit zag! Tegenwoordig denken kinderen dat melk aan de bomen groeit 😀😀

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 17:30

   Ja dat sowieso, kwam ook van een dorp dus koeien genoeg. Haha, klopt of ze denken dat melk in een fabriek wordt gemaakt..
   XXX

   Geliked door 1 persoon

 7. Mrs. T. 28 juli 2016 / 17:00

  Ach gossie, is je broertje daar wel ooit overheen gekomen?
  Zonder gekheid: geweldig verhaal!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 17:28

   Haha denk dat hij nog te klein was om het te beseffen. Maar hij doet wel altijd zielig als het ter sprake komt 😉

   Like

 8. ria 28 juli 2016 / 16:44

  Alle reacties bij elkaar is al een pracht verhaal op zich.

  Lieve groetjes, Ria

  Geliked door 1 persoon

 9. Ferrara 28 juli 2016 / 13:11

  Oh ja, weliswaar heeft het met een koe niets te maken.
  Mijn opa en zijn (enigszins) bekakte zwager hebben exact dezelfde winterjas. De heren staan bij de kapstok op zoek naar hun jas. Zegt zwager ‘Die zware is van mij.’ Dit zinnetje wordt binnen mijn familie nog gebruikt bij het zoeken naar een jas aan een volle kapstok. Onvergetelijke familie-anekdote.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 13:32

   Haha, ja dat is ook zoiets, dat zal ook altijd zo blijven.. 😆

   Like

 10. natasjaslifestyle 28 juli 2016 / 12:25

  Aah je arme broertje… Ik zie het al helemaal voor me. Ik had het eens met een paard, mijn opa had een weiland met een groot wit paard, mijn broer en ik liepen daar, het paard keek naar mij en ik naar hem en hij rende richting mij ik rennen naar het hek toe, onder het schrikdraad door poeh wat was ik geschrokken… Geloof dat ik een jaar of 9-10 was.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 13:40

   Lang vergeten maar nu herinner je je dat weer, grappig hè.
   En best angstig ja.. Brrrrr

   Geliked door 1 persoon

 11. Zij 28 juli 2016 / 11:10

  Wat een leuk verhaal 🙂 O’ jeetje.. je broertje daar in het gras bij de koe :-/

  Ik blijf sommige dingen toch ook wel herinneren. Ik ga er eens over nadenken en er dan zeker over loggen 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 13:30

   Haha, gelukkig had hij er nog niet echt weet van..
   Ja leuk hoor. Verhalen van vroeger laten herleven.. Doen! X

   Geliked door 1 persoon

   • Zij 28 juli 2016 / 15:24

    🙂 X

    Like

 12. Morgaine 28 juli 2016 / 10:15

  Whahahahahaha ik zie het voor me!

  En hier zijn er zovele verhalen van voor mijn tijd en in mijn tijd, als wel dat ik zelf mijn kindje ooit vergeten ben, niet lang hoor, ik was net bevallen, eerste keer winkelen om wat nieuwe kleding te vinden voor mij, samen met mijn moeder, dus net zo schuldig, kind in de wagen en hop naar de Marca, dat bestond toen nog. Omdat het er altijd druk was, zocht ik naar een rustig plekje waar zij kon liggen in de wagen en niemand in de weg stond of iedereen ah en oh’s zouden gaan doen, dat is gelukt. Samen met mijn moeder gingen we de rekken door, we vonden wat, rekenden af, kregen de tassen mee en we liepen naar buiten, ik was net het poortje door om ineens stil te staan…

  ik mis wat, zei ik tegen mijn moeder, en ineens rende ik naar binnen, om haar nog altijd slapend uit de hoek te pakken met wagen en al, daar lag ze in natuurlijk, hahahaha

  maar dat voelt echt heel stom!

  Op een verjaardag van mijn oom, met zijn allen bij elkaar, ik was toen 7 jaar? Ik zou blijven slapen bij mijn oom en tante ook, had ik zin in, mijn oom was drinken aan het inschenken voor iedereen, hij vroeg als laatste, zoals het hoort, ouderen eerst dan pas het enige kind in de familie, wat wil je drinken? Cola zei ik, en dat ging hij halen, hij zet een glas neer op tafel voor mij, of ik dacht voor mij. Ik dronk, en ik had dorst, dus een half glas dronk ik in 1x achterover, een longdrink glas dus he?

  Mijn oom zag het gebeuren trouwens en zei niets…. Hij heeft zich suf gelachen, want dat glas was voor hem bedoeld, hij was nu pas onderweg om mijn glas te maken, en in de zijne zat dus rum of zo, en dat proef je dan pas als je stopt met drinken, GATVER riep ik, de hele familie in een deuk en die nacht heb ik als een blok geslapen…. fijn voor mijn oom en tante in elk geval, hahahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 10:23

   Ohhh wat een verhalen zeg.. Dat je oom niks heeft gezegd, is toch wat… Ik lig dubbel hier.. 😉

   Geliked door 1 persoon

   • Morgaine 28 juli 2016 / 10:27

    Ja, meet my family, hahahaha Dit zijn er maar 2, van de 120 verhalen, zoals gezegd, de verhalen van ervoor ook nog, ik vraag al een tijdje aan mijn moeder en oom dus ook, of zij ze eens op willen schrijven voor ons, dochters en kleindochters ook, ik bedoel, ik ken ze wel maar je vergeet ook weer, tot ze weer komen, ze worden telkens korter die verhalen, dus ik zeg.. schrijven mam! Voor ons later 😀

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 13:28

     Nou inderdaad. Bundelen die handel..
     Dat korter worden van verhalen is inderdaad logisch, elke keer wordt er weer een stukje overgeslagen helaas..
     Ben benieuwd of je moeder het gaat doen! X

     Geliked door 1 persoon

     • Morgaine 28 juli 2016 / 16:53

      Neuh, zal een keer stiekem alles uit haar moeten halen en dan tegelijk een microfoontje met tape laten lopen of zo, hahahaha

      Geliked door 1 persoon

 13. Sis 28 juli 2016 / 10:09

  Mn zus is ooit een vriendinnetje vergeten mee terug te nemen van ponykamp…. Ze zijn nog steeds bevriend trouwems, al meer dan 30 jaar 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 10:18

   Ohhh wat erg, wat zal ze geschrokken zijn. Gelukkig heeft de vriendschap er niet onder geleden dus 🙂

   Like

 14. Hartelijke Hot Hulk 28 juli 2016 / 10:00

  Koeien verweiden bij de buurman en dat moest bij hem altijd over de weg.
  Hij reed dan op zijn tractor voor de kudde uit en riep de koeien dat ze hem moesten volgen. Dat ging goed tot een T-splitsing. De boer linksaf en de koeien rechtsaf. Dan begon de ellende dmv kilometers rennen achter die beesten aan. En dan wilde hij ons afschepen met een gulden. We bleven net zolang zitten en cola drinken totdat hij 5 gulden gaf.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 10:18

   Haha dat is ook al een film op zich dat geren achter die koeien aan.
   Dus toen wist je al wat je wilde? 🙂

   Geliked door 1 persoon

   • Hartelijke Hot Hulk 28 juli 2016 / 10:44

    En zeker wat ik NIET wilde 😜

    Like

 15. marjolijn1 28 juli 2016 / 09:33

  Leuk verhaal, maar een koeienvlaai voor de deur is weer niet zo leuk, dat wordt de stoep schrobben… 🙂

  Geliked door 1 persoon

 16. @matroosbeek 28 juli 2016 / 09:00

  Wat een mooi en leuk verhaal. Ja, ik heb er ook nog wel een paar. Die verwerk ik zo nu en dan in mijn blog.
  Mijn broertje kwam ooit huilend en in paniek aangerend. Hij riep naar mijn moeder dat er twee echt nare mannen aan de voordeur stonden. Hij bibberde als een riet…. Bleken het twee nonnen in vol ornaat te zijn. Ze kwamen vragen of de kindertjes bij hen op school werden ingeschreven… Mijn broertje zag het alvast niet zitten…

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 10:14

   Och gossie wat zielig… kan ook eng zijn voor een kind als die nog nooit een non heeft gezien.. jullie gingen vast naar een andere school toen.. 😉

   Geliked door 1 persoon

   • @matroosbeek 28 juli 2016 / 17:19

    Neen hoor… er waren enkel scholen met nonnen voor de meisjes en voor de jongens waren er de broeders of paters. De rijksscholen (niet gebonden aan geloof) hadden toen een heel kwalijke naam. Vermoedelijk ten onrechte zwart gemaakt door het overheersende katholieke net. De netvervaging (opheffing van verschil tussen katholiek onderwijs en rijksonderwijs) ligt nog steeds héél gevoelig in Vlaanderen…

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 17:30

     Ohhh, dus het kon niet anders?
     Er was en is in Nederland ook verschil hoor, tussen Katholiek, Protestant en Openbaar.

     Geliked door 1 persoon

 17. Marja 28 juli 2016 / 08:15

  Arm broertje. Ze is hem toch wel gaan ophalen, hoop ik.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 10:11

   Uiteraard, ze had weer iets om van te schrikken hahaha..
   PS Sterkte hoor, ik denk aan je!

   Like

 18. John 28 juli 2016 / 08:14

  Hahaha wat een verhaal 😀 Een inbreker op klompen hahaha.
  Ik mag niet lachen eigenlijk want ik heb zoiets dergelijks gehad in Denemarken. Waar een flink uit de kluiten gewassen rendier door de tuin van het huis van mijn schoonmoeder aan het banjeren was. Ik dacht aanvankelijk dat het wat anders was hahaha.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 10:12

   Hilarisch hè.. dat alleen al, een inbreker op klompen..
   Oh jeetje, jij dacht ook aan een inbreker? 😉

   Like

 19. די מריו 28 juli 2016 / 07:55

  Ik heb nog wel ergens een filmpje van Yaron met een koe… ff zoeken.

  Love As always
  Di Mario

  Geliked door 3 people

  • Regenboogvlinder 28 juli 2016 / 10:00

   Ohhh Di Mario, wat schattig, wat was hij nog klein toen.. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.