Windows 10…

 

Wat een ellende als je laptop niet doet wat hij hoort te doen.

Ik doe alles met dat ding en met mijn IPad en mobieltje kan ik voor mijn gevoel bijvoorbeeld niet zo makkelijk mijn blog bijhouden.

Handig ben ik best wel, ik los de meeste problemen zelf op, zoek door tot ik het gevonden heb. Ik help ook veel mensen met van alles, zelfs op afstand met Teamviewer…  Ik vind dat ook heel erg leuk om te doen.

Maar de laatste maanden werd hij steeds trager en liep hij om de haverklap zonder enige reden vast. Toen ik ook nog regelmatig ‘blauwe’ schermen had kreeg ik het Spaans benauwd en heb ik een back-up gemaakt op een externe harde schijf. Zo, dat was veilig, maar nu…

Toch maar naar de computerdokter gebracht die wat dieper moest gaan zoeken naar de oorzaak. Het bleek de harde schijf te zijn, die moest worden vervangen. En zonder kun je niet dus ik had geen keus. Ze hebben Windows 7 opnieuw geïnstalleerd ik kon aan de slag.

Er moest alleen wel het een en ander geüpdatet worden, dat vond ik dan wel weer een beetje slordig… maar goed, dat heb ik laten doen toen ik hem uitzette en toch naar bed ging.

Windows

De back-up terugzetten kostte € 30 extra, dus dat heb ik toch maar zelf gedaan en dat was snel verdiend. Ik moest wel weer even zoeken naar mijn afbeeldingen en documenten. En de mappen die ik, om er snel bij te kunnen, opgeslagen had op mijn bureaublad waren helaas echt weg. Gelukkig had ik die ook nog op een USB stick gezet, dus verder geen centje pijn.

En toen… toen kreeg ik een melding om te upgraden naar Windows 10.

En het was zowaar de één na laatste dag dat het nog gratis kon. Bij mijn eigen versie van Windows 7 had ik dat nooit gehad. Me er ook niet al te druk om gemaakt want ik heb zoveel problemen gehoord, dat ik het eigenlijk niet eens durfde. En toen ging ik twijfelen.. een nieuwe harde schijf moet dat toch zeker aankunnen? Dus dat getwijfel duurde niet lang..

Ik heb Windows 10 erop gezet en alles ging zonder problemen. Nu moet ik nog even wennen aan die nieuwe omgeving en mijn spullen makkelijk installeren naar mijn eigen voorkeuren.. Het is nog niet helemaal naar mijn zin, maar dat komt zeker goed.

Wie heeft ook de upgrade gedaan naar Windows 10 en… naar tevredenheid? 

 

59 gedachtes over “Windows 10…

 1. gewoonanneke 2 augustus 2016 / 15:40

  Ik heb nog steeds geen windows 10 Mijn computer is nu al zo traag als een slak, gisteren wilde ik hem het raam wel uitgooien. Toch maar niet gedaan. Ik heb geen laptop, ik heb liever een “gewone” computer en een toetsenbord, vind ik prettiger dan een laptop.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 2 augustus 2016 / 19:06

   En aan een laptop kun je ook een scherm en een toetsenbord hangen, en dan kan de laptop mee. Maar het is net wat je gewend bent. Mijn laptop was dus niet voor niks zo traag met al die problemen… ben zo blij nu! Gaat snel en W10 is leuk en echt niet moeilijk.

   Like

 2. minoesjka2 31 juli 2016 / 16:05

  Toen ik vorige jaar een nieuwe desktop moest hebben, heb ik het er gelijk op gezet.
  En ach, als je er aan gewend ben weet je al snel niet meer beter 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 31 juli 2016 / 20:28

   Zo denk ik ook maar hoor… Heb al meer moeten wennen aan nieuwe systemen dus dit gaat ook wel lukken. En het schijnt het beste besturingssysteem ever te zijn! 🙂

   Like

 3. Jaixy 31 juli 2016 / 04:42

  Ik… Maar het blijft wennen.
  Ik pak toch snel mijn ipad…

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 31 juli 2016 / 08:45

   Ik ben aardig op weg om het me eigen te maken, eigen apps erop en zo. Gaat lekker.. En met mijn IPad gaat er nog wel eens iets mis en kan ik gewoon niet echt alles..

   Geliked door 1 persoon

   • Jaixy 31 juli 2016 / 10:48

    Haha ik kan ook niet alles.
    Techniek gaat zo snel

    Geliked door 1 persoon

 4. די מריו 30 juli 2016 / 19:52

  Ik op 10… en het bevalt met prima. Je moet toch mee voor sommige programma’s.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 30 juli 2016 / 20:31

   Ik kreeg nooit een melding en nu wel, en met net een nieuwe harde schijf dacht ik, het moet lukken en het is gelukt. 🙂
   Groetjesss

   Like

 5. John 30 juli 2016 / 08:56

  Ik had Windows 10 al voor het grote publiek vanwege het insider programma waar ik in zit. Beste Besturingssysteem ever. Maar nu al meer dan een jaar draaiende en dinsdag komt de eerste grote update uit die ik ook al heb.
  Grts 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 30 juli 2016 / 09:27

   Oh je was er snel bij dan.. Interessant!
   Het wordt gezegd hè dat het niet beter kán. Ik zal het wel ervaren. Oh de update komt dus dinsdag, toch niet bij iedereen tegelijk of wel? Nou, ik merk het wel hoor.. Ben wel blij dat ik die upgrade nu toch heb gedaan!
   Groetjesss

   Geliked door 1 persoon

 6. Plato 30 juli 2016 / 06:35

  Ik ben gisteren op W 10 overgeschakeld. Ik heb er voor gekozen om mijn eigen instellingen te regelen want anders wordt het één bak commercie op het scherm. Daarna een aantal van die icoontjes uitgeschakeld en de andere herschikt. Daarna kon ik weer gewoon mijn dingen doen. Wat er nu beter is ten opzichte van Windows 8.1, ontgaat me voorlopig volledig.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 30 juli 2016 / 09:39

   Oh, dus ook nog maar net… Ja dat heb ik ook gedaan, zeker niet alles klakkeloos overgenomen. Tis nog even wennen, het werkblad met al die apps moet ik nog indelen, maar ik kan mijn spullen vinden dus dat komt nog wel. Maar hij is heerlijk snel.. Dus ik ben blij!

   Like

 7. ria 29 juli 2016 / 20:35

  Ik heb ook telkens wat , juist door mijn eigen ondeskundigheid. Zo kon ik voorheen via de mailbox zien als er nieuwe blogjes waren . Dat zie ik niet meer alleen nog van Melody. Bij iedereen moet ik eerst op de naam op de blogroll klikken. Oke maar er zijn erbij die ook niet meer kunnen reageren op mijn blog , het jammer vinden en dat vind ik ook.

  Ook van jou Trees kreeg ik altijd op de mailbox te zien dat er een blogje was en kon op reageren
  klikken en kwam vanzelf op jou site. Nu kan ik dat niet meer moet eerst jou aanklikken op de blogroll en zie dan of er een nieuw blogje staat.Gelukkig kan ik dan wel bij jou reageren.

  Lief groetje, Ria

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 juli 2016 / 22:46

   Lastig Ria als het niet gaat zoals voorheen, maar ik denk niet dat W10 er iets mee te maken heeft. Ik hoor van meer mensen dat ze opeens geen mail meer krijgen. Die melden zich dan weer opnieuw via de blog aan voor zo’n email abonnement en dan gaat het weer goed. Probeer het eens.. Wie weet lukt het weer. Je krijgt dan wel een mail waarin je op een link moet klikken om het te bevestigen..
   Succes..
   Liefs, Trees

   Like

 8. Zo simpel is dan geluk 29 juli 2016 / 18:52

  Zelf heb ik de update niet gedaan, ik weet niet, had er geen goed gevoel bij. Gelukkig heeft het voor jou wel goed uitgepakt!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 juli 2016 / 22:05

   Dat had ik dus ook niet, maar door die nieuwe harde schijf en de nieuwe installatie van W7 kreeg ik die melding en toen dacht ik, het moet lukken. En het is gelukt ja, ben er blij mee!

   Geliked door 1 persoon

 9. Zij 29 juli 2016 / 17:00

  Eerlijk? Ik heb er al zoveel over gehoord, dat ik het echt niet durf(de) te installeren :-/

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 juli 2016 / 22:04

   Ik ook, in het begin ging het natuurlijk ook niet zo soepeltjes.
   Maar ik was dus net op tijd… Ben wel blij, kan de laptop echt wel weer even voort gelukkig. 👍🏼

   Geliked door 1 persoon

 10. Lot 29 juli 2016 / 16:43

  Hier functioneert het binnen de diverse programmás hetzelfde alleen startscherm en zo is even wennen.

  Het enige wat ik lastig vind is die foto’s. Als ik ze van fototoestel upload, erdoor blader en diegene die platliggen rechtopzet kan je die niet meteenb op bv Marktplaats gebruiken, dat moet dan weer eerst in ander programma geopend en gesaved worden. \
  Bedoelen jullie dat met indelen?

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 juli 2016 / 22:03

   Ja, dat indelen heb ik dus gewoon op de oude manier. Ben niet akkoord gegaan met de nieuwe methode gebruiken. Was wel alles kwijt, maar ze stonden dus verstopt. Anders had ik ze denk ik zo kunnen vinden.. Ik houd het maar zoals het nu is.

   Like

 11. Rietepietz 29 juli 2016 / 16:31

  Ik heb Windows 10 al vrij snel gedownload, heb er vooral op de desktop toch wel wat gedoe mee gehad in het begin. maar ondertussen is W 10 natuurlijk alweer div keren aangepast dus zijn de “kinderziektes “er wel uit. Ik ben nooit “blij”met veranderingen maar “leer ermee omgaan” en als ik er dan aan gewend ben verzinnen ze weer iets nieuws!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 juli 2016 / 22:01

   Ja ik herinner het me nog wel dat je ermee bezig was. Nou, daar zeg je wat, als je eraan gewend bent komt er weer iets anders 😆😬😉

   Like

  • Regenboogvlinder 29 juli 2016 / 22:00

   Heel erg irri… Niks voor mij maar ik werd er echt gefrustreerd van. Is mijn eer te na dst ik het zelf niet kan oplossen, maar wat ben ik blij dat ik dat ding weggebracht heb..
   Ja voorzover ik het kan beoordelen gaat het goed.. 😉

   Like

 12. Rianne 29 juli 2016 / 15:20

  Ik heb een Apple dus geen windows ervaring..

  Geliked door 1 persoon

 13. Kakel 29 juli 2016 / 13:41

  Mijn oude laptop was zó oud, dat mijn man me maar een nieuwe gegeven heeft. Met Windows 10. Dus daar heb ik geen omkijken naar gehad. Maar ik weet dat Rietepietz veel moeite met de omzetting gehad heeft.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 juli 2016 / 14:06

   Zo dacht ik ook, had eind van het jaar een nieuwe willen kopen. Maar nu kan hij nog wel even langer mee, die harde schijf heeft 2 jaar garantie. Dus ik dacht, ik waag het erop, kan toch teruggezet worden als het me niet bevalt. Maar alles ging goed en ik ben blij met mijn snelle (lijkt wel nieuwe) laptop!

   Like

 14. Ferrara 29 juli 2016 / 12:14

  In huize Ferrara draait sinds afgelopen weekend Windows 10. ’t Is even wennen en met sommige zaken ben ik niet blij. Ik wil zelf bepalen hoe ik bijvoorbeeld mijn foto’s indeel. Gelukkig is meneer F. zeer bedreven dus die lost zowel voor zichzelf als mij de problemen op. Tot nu toe valt de overstap ons in elk geval mee. Hier in huis wordt maandelijks een back-up gemaakt op een externe schijf en mijn blogs gaan ook nog eens op een stick. Stel je voor dat jaren schrijverij en foto’s in het niets verdwijnen. BRRRRR.
  Bewondering voor je dat je alles zelf instelt.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 juli 2016 / 12:28

   Ik heb heel bewust gekozen om zelf te bepalen hoe ik mijn afbeeldingen en documenten indeel. Daardoor was ik eventjes mijn spullen kwijt, want die stonden nogal verstopt ergens onder mijn naam waar ik het niet verwacht had. Maar gevonden en alles is zoals het was, super!
   Ik ga dat ook doen hoor, regelmatig back-ups maken. Ik heb ook een externe harde schijf dus plaats genoeg.
   Dankje, ik interesseerde me al vanaf het begin van het computertijdperk voor van alles en nog wat en vind zelf de meeste dingen wel uit. Leuk ook!
   Nee spullen kwijtraken willen we niet hè.. Mijn blog heb ik nergens geback-upt. Zou beter moeten weten na het drama met weblog maar ach.. de WE300 verhalen heb ik alleen veilig en de rest is niet zo erg. Maar ik hoop natuurlijk dat er nooit iets gebeurt! Ga Miet en Griet nu lezen 😉
   Wanneer ga je nou eens voor een boek van die twee?

   Like

 15. imerks56 29 juli 2016 / 12:12

  Op mijn nieuwe laptop stond Wondows 10. Moet af en toe nog wel zoeken. Maar op zich geen problemen. Op mijn oude laptop staat nog steeds Windows 7, maar ja…… helaas ligt die in NL en ben ik te laat om die nog gratis te kunnen updaten. Maar of dat nog zin heeft? ’t Is al een héél oudje: 9 jaar. En zo vaak gebruik ik ‘m nu ook niet meer.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 juli 2016 / 12:30

   Ja, dat is het..Nee denk het ook niet, hoewel, als W7 goed werkt hoeft het ook niet eens echt. Ik was het eigenlijk ook niet van plan. Maar nu ga ik niet over een half jaar al een nieuwe kopen. Ik heb alleen bij een paar mensen met W10 gewerkt. Moest dus zelf toen ook erg zoeken. Maar komt nu goed. Ik ben nu blij dat ik het toch gedaan heb en binnen 30 dagen kan ik hem nog terugzetten naar W7 als ik zou willen, die mogelijkheid trok me eigenlijk over de streep. En hij is zo lekker snel weer, ben helemaal blij! XXX

   Geliked door 1 persoon

 16. Morgaine 29 juli 2016 / 11:16

  Oh ik draai al sinds de uitkomst van op Windows 10, wat is tevreden, alles werkt en soms zoek ik nog, maar voor wat ik wil doet ie het, en andere functies lijken niet meer te lukken, maar oke, overkombaar… hahaha

  Internet werkt, en dat is goed 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 juli 2016 / 11:44

   Oh ik wen er ook wel aan, het is nu net of ik een nieuwe laptop heb. Nieuwe besturing en een nieuwe harde schijf en snel dat ie is… Top!
   X

   Geliked door 1 persoon

 17. gewoonzoalsikben 29 juli 2016 / 10:48

  Ik heb al een aantal maanden geleden Windows 10 en geen enkel probleem gehad .Dus dik tevreden
  xxx

  Geliked door 1 persoon

  • gewoonzoalsikben 29 juli 2016 / 10:50

   oeps weer een rare zin .Dus geen enkel probleem sinds de Upgrade naar Windows 10

   Geliked door 1 persoon

 18. Hillechien 29 juli 2016 / 10:20

  Heb al een heel tijdje terug Windows 10 geïnstalleerd naar volle tevredenheid. Ook op het werk heb ik geüpgraded ook naar tevredenheid. Heb ook nog een oud beestje wat nog werkt op vista en die laat ik maar met rust.

  Geliked door 1 persoon

 19. tinyblogt 29 juli 2016 / 09:50

  Op het werk ben ik ook net overgeschakeld. In elk geval beter dan Windows 8! Maar thuis heerst de MacBook en da’s nog net iets leuker!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 juli 2016 / 11:42

   Ook weer een positieve reactie, ben ik blij mee. Hij doet het tot nu toe ook goed, moet nog wel zoeken, maar komt wel goed. En snel dat ie is nu… weet niet wat me overkomt, heerlijk!

   Like

 20. marjolijn1 29 juli 2016 / 09:41

  Wel geprobeerd, maar bleef steeds hangen, dus terug naar windows 7 en dat bevalt me prima.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 juli 2016 / 11:42

   Dat had ik dus ook bij een vriendin en toen hebben we hem ook teruggezet. En in het begin van meer mensen, dus ik dacht ik doe het niet.. maar nu ik een nieuwe harde schijf heb kan hij nog wel weer even mee!

   Like

 21. shivatje 29 juli 2016 / 09:24

  Ik werk er thuis mee en ben er tevreden van.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

   • shivatje 29 juli 2016 / 09:33

    Het is wel even zoeken maar het werkt op en top.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 29 juli 2016 / 11:41

     Ach ik wen er ook wel aan hoor. Ben alleen een hoop programma’s kwijt dus doe moet ik er opnieuw opzetten. Maar dat zijn dan weer leuke klusjes..

     Geliked door 1 persoon

 22. Melanie 29 juli 2016 / 09:21

  Ik werk thuis en op kantoor met Windows 10. Nog geen enkel probleem gehad en loopt prima 🙂

  Geliked door 1 persoon

   • Melanie 29 juli 2016 / 09:32

    Waarom niet! Zolang je geen gekke dingen op je pc doet of download, kan er bijna niks mis gaan 🙂

    Geliked door 1 persoon

 23. Myriam 29 juli 2016 / 09:15

  Ik niet, ik wacht tot ik een nieuwe nodig heb en daar zal de10 wel opstaan hé. En wat ben ik blij met mijn nieuwe feun, ik doe er alles mee, zelfs bloggen 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 juli 2016 / 09:30

   Dat was ik ook van plan, maar nu kan hij nog wel weer een tijdje mee, dus toch de stap maar gezet. Het is net of ik een nieuwe laptop heb, snel en leuk!
   Lekker dat je feun het in ieder geval goed doet 🙂

   Geliked door 1 persoon

 24. Marja 29 juli 2016 / 09:14

  Ik werk met Linux en ben heel tevreden.

  Geliked door 1 persoon

 25. Hartelijke Hot Hulk 29 juli 2016 / 09:14

  Ik heb Windows 95
  Dat zijn er 85 meer dan jou.
  Door al die ramen (Windows) heb ik meer zicht! 😜🙃

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.