Verkeersregels…

 

autosnelweg

Op 19 september 1971 haalde ik mijn rijbewijs, 20 jaar oud.

Na 20 lessen in een Ford Escort les te hebben gehad (à fl. 13,00 per uur) slaagde ik in één keer.

In de jaren daarna zijn de verkeersregels aardig aangepast en niet alleen voor automobilisten maar ook voor fietsers…

Fietsers hebben veel meer voorrang gekregen, maar ik betwijfel of de bekendmaking van deze regel wel duidelijk genoeg is overgekomen. Ik had een buurman die een keer boos thuis kwam omdat hij bijna met zijn auto een fietser overhoop had gereden die volgens hem voorrang NAM. De regel was er al jaren en hij wist het echt niet.

Voor automobilisten is er in de bebouwde kom de laatste 10 jaar helemaal veel veranderd, overal drempels, overal 30 km gebieden. Prima natuurlijk in woonwijken, hield iedereen zich maar aan die snelheid.

En overal vaverdrietige-smileyn die palen met die lachende of verdrietig kijkende smiley’s. Afhankelijk van of je je keurig aan de snelheid houdt of te hard rijdt.

Ik kan je melden, bij mij lachen ze nooit… 😦 erg hè..

Neeee… als er verkeer op de weg is dan pas ik mijn snelheid echt wel aan hoor… maar als er niemand in de buurt is, tja…

Ik heb ooit eens 2 bekeuringen op dezelfde dag op dezelfde weg gehad.

Iets van 20 jaar geleden, op de heen- en de terugweg. Ben er niet trots op hoor, maar ik vertel het toch maar. Ik reed 83 waar ik 50 mocht op de heenweg en 55 op de terugweg. Niemand reed op die weg ooit 50 km/uur en daar was over geklaagd en er stonden dus gewoon mobiele camera’s. Haast om met mijn moeder op tijd in het ziekenhuis te zijn, dom, dom, dom…
Totale boete destijds Hfl. 460,00. Wat was ik daar ziek van. Mijn moeder zei toen met een heel lief stemmetje… “Ja, ik kan het nu wel voor je gaan betalen, maar dat doe ik niet. Misschien leer je het dan eens”.
Ik moet wel zeggen dat ik daarna echt veel beter op ben gaan letten. Zo zonde geld.

Ook op de snelweg moet je tegenwoordig behoorlijk alert zijn.. Snelheidsovertredingen zijn dom, de boetes zijn dus hoog.

En er is nog veel meer wat je niet mag als automobilist, dat weten we allemaal. Want houd je je niet aan de regels achter het stuur dan ben je zuur.

Bijvoorbeeld als je:

 • Afslaat zonder richting aan te geven: € 35 – 90 euro
 • Onnodig claxonneert: € 250 – 370
 • Rijdt zonder gordel: € 140 euro
 • Niet zoveel mogelijk rechts houdt: € 90 – 230
 • Als je rechts inhaalt, wat veel mensen doen om de steeds maar links blijvende rijders toch te kunnen passeren: € 90 – 230
 • Geen gevarendriehoek plaatst bij obstakel: € 140 euro
 • Een doorgetrokken streep negeert: € 140 – 230 euro
 • Onterecht gebruik maakt van invalidenparkeerplaats: € 140 – 370 euro
 • Tijdens het rijden mobiele telefoon in de hand hebt: € 230 euro
 • Door rood rijdt: € 230 euro
 • En zelfs: niet doorrijdt bij groen licht: € 140 euro

De de boetes zijn hoog… klik HIER voor nog veel meer boetes…

Mijn vader zou zeggen: om dat allemaal te kunnen onthouden moet je gewoon gestudeerd hebben.

Zijn jullie “heren/dames” in het verkeer?
En heb je wel eens een bekeuring gehad en waarvoor dan? 

 

82 gedachtes over “Verkeersregels…

 1. koppieop 24/10/2016 / 05:37

  Tja, een paar boetes heb ik wel móeten slikken. Maar denken wij ook wel eens aan de keren dat we ons bewust waren van een overtreding, maar het geluk hadden, dat die wettelijk ongezien was gebleven? – Ik vertel liever over twee [terechte] bekeuringen die me zijn vergeven. Een was voor fout parkeren (zonder iemand te hinderen) op het pleintje voor het Leidsepleintheater in Amsterdam, waar we met weinig marge aankwamen en waar ik het erop aan liet komen omdat ik geen woord van Wim Kan wou missen. De volgende ochtend kreeg ik op het politiebureau te horen dat ik schriftelijk wel verdere instructies zou ontvangen. Daar zit ik sinds 1956 nog op te wachten….
  Jaren later, in Argentinië, chauffeerde mijn oudste dochter, een maand na haar eerste rijbewijs op een schemerende snelweg. Een politiepost constateerde een defect voorlicht. Het was een Deux-Chevaux, dus in vijf minuten was de lamp gemakkelijk vervangen, Maar we konden niet zomaar doorrijden zonder de boete te betalen. Hé, zei ik, de lichten zijn nu toch in orde? – Ja meneer, maar de overtreding is geconstateerd, en de boete bent u toch verschuldigd. – Toen de inspecteur op het kantoortje de recente datum van het rijbewijs zag, zei hij: – Laten we dit nieuwe document niet nu al bezoedelen. Hij verscheurde het formulier en wenste ons een goede reis.-

  Geliked door 1 persoon

 2. gewoonanneke 23/10/2016 / 19:55

  Nou heel eerlijk gezegd heb ik nog nooit een bekeuring gehad en dat is denk ik meer geluk dan wijsheid. Toen ik nog dagelijks op de weg zat werd de snelheid ook wel regelmatig overschreden waar het kon. Binnen de bebouwde kom ben ik altijd wel heel voorzichtig. Nu rij ik niet zo vaak meer omdat ik geen auto meer heb maar als ik wel rij hou ik met wel aan de snelheid ik vind het zo zonde van mijn geld een bekeuring.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 23/10/2016 / 20:08

   Wat knap, denk dat je een van de weinigen bent!
   Oh ja, zonde geld, heel erg zonde geld zelfs, helemaal mee eens!

   Geliked door 1 persoon

 3. Lichtophethart 21/10/2016 / 17:11

  Ik las laatst ergens over verhoging van de bedragen van boetes. Ik had het hele artikel nog niet gelezen maar jouw blog nu dus wel. Schrik er eigenlijk van waar je allemaal wel niet een boete voor krijgt. Sommige dingen kan ik wel snappen maar jee, sommige dingen….
  Ik probeer me altijd wel aan alle regeltjes te houden hoor, daar niet van. Heb geen zin in een boete.
  Ik heb wel 2 keer een boete gehad. De eerste op de 2e dag na het halen van mijn rijbewijs. Ik had een heeeel oud autootje en daar kwam ik de berg bijna niet mee op. Ik moest naar mijn opa in het ziekenhuis en besloot te auto ergens buiten de parkeergarage te parkeren omdat in de parking nogal een bergje was bij het uitrijden. Dat durfde ik niet. 50 euro boete omdat ik net na het bord verboden te parkeren stond (had ik in mijn haast toen niet gezien). En een keer in Duitsland toen ik de bebouwde kom inreed en er meteen na het bord 50 een flitspaal stond en ik net nog niet terug 50 reed….

  Like

  • Regenboogvlinder 22/10/2016 / 16:18

   Ja, ze weten je echt wel te vinden hoor. Oh jammer van die boete, naast een verboden te parkeren bord whoehahaha.. Is ook wel erg grappig.
   Oh in Duitsland vind ik dat ook zo irritant.Dan weer 50, dan weer 70, dan weer 90, dan weer 50.
   Trouwens in Nederland is het ook lastig. Rijd je lekker 130, mag je opeens maar weer 100. Ik zou er een extra bord voor willen zien.. dat er bijvoorbeeld na 1 kilometer een snelheidswijziging komt. Maar ja, teveel borden is ook niks natuurlijk!

   Like

 4. Zij 21/10/2016 / 16:04

  Hout vasthouden! Maar ik mag wel zeggen, dat ik een dame in ’t verkeer ben.
  Nog nooit een boete gekregen voor overdreven snelheid, zelfs niet voor verkeerd parkeren.

  Toen ik net mijn rijbewijs had.. nu zo’n 40 jaar geleden ben ik een keer links afgedraaid terwijl ik op het middelste rijvak stond. Er was geen verkeer en ik dacht.. langs daar gaat het ook.. Een politieman had dit dus gezien en ik kreeg een boete 😦

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 22/10/2016 / 16:16

   Een keurige dame dus..haha.
   Dar er nou net een politieman die ene overtreding van jou heeft gezien ;-).

   Like

 5. Ferrara 21/10/2016 / 15:19

  Ik doe mijn best een dame in het verkeer te zijn. Neemt niet weg dat ik wel eens een boete heb gehad voor een snelheidsovertreding op zo’n weg waar je 80 mag/moet en dan even iets te hard rijden. Inderdaad zonde geld. Oh ja en een keer de keus tussen vol in de rem of doorrijden bij oranje. Vol in de rem is goedkoper.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 22/10/2016 / 16:19

   Dat denk ik ook wel, hangt ervan af of je zomaar kunt stoppen natuurlijk..
   Die 80km wegen zijn idd wel link..

   Like

 6. Melody62 21/10/2016 / 14:42

  Het spaarpotje van de cjib is mede door mij zeer goed gevuld gedurende een aantal jaren in het verleden… altijd voor te hard rijden….. afkloppen, de laatste 5 jaar zo ongeveer niet meer….

  Een heer in het verkeer probeer ik wel te zijn maar ja soms ook niet hoor, dan ben ik te driftig of wat ook maar en neem ik waar ik recht op denk te hebben …. ja ja ben ook maar een mens he 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 22/10/2016 / 16:21

   Ohhh zonde van je geld hè..
   Haha, dat herken ik wel.. gewoon een beetje ongeduldig soms. Zoist.. we zijn allemaal maar mensen 😉

   Like

 7. Mirjam 21/10/2016 / 11:20

  Wow, je raakte hiermee wel een snaar bij je lezers Trees! Ik heb ook wel een paar boetes gehad voor te hard rijden, van die zielige voor 7 of 9 km te hard. Dat kostte me nog niet de hoofdprijs gelukkig maar ik baalde er wel van.

  Like

 8. Harrij Smit 21/10/2016 / 10:29

  Goh, dat maakt de tongen wel los, zeg. Ik heb in mijn hele leven drie keer een bon gehad voor te hard rijden en drie keer vond ik het eeuwig zonde van mijn geld. Daarom rij ik in principe niet harder dan toegestaan, doe liever leukere dingen met mijn geld. Oh ja, ik heb ook een paar keer een parkeerbon gehad, die ik opliep omdat ik gewoon met mijn hoofd ergens anders was en niet in de gaten had dat er betaald diende te worden.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21/10/2016 / 10:32

   Helemaal mee eens hoor.. echt zonde geld. Ik heb mijn leven gebeterd hoor.. Ach die paar kilometertjes harder rijden leveren sowieso amper tijdswinst op. Dus waarom?
   Haha, oh ja, die ben ik eigenlijk vergeten..die parkeerboete. Volgens mij één keer, heul lang geleden.. heb er eens over geblogd..

   Geliked door 1 persoon

   • Harrij Smit 21/10/2016 / 10:50

    Mijn laatste parkeerboete dateert van een paar jaar geleden toen ik een soort polyamoureuze blind date had met een mailvriendin die ik in Hoogeveen van het station haalde en met wie ik daarna in de stad naar een café ging, waar we samen lunchten. Van de spanning en opwinding en verwondering hoe dat allemaal ging vergat ik gewoon om op het parkeerterrein een kaartje te trekken, waardoor de kosten van die ontmoeting 75 euro hoger uitkwamen dan de bedoeling was. Zij wilde graag de helft betalen, maar dat heb ik natuurlijk geweigerd… voor mijn romantische stommiteiten moet ik gewoon zelf bloeden 🙂

    Geliked door 1 persoon

     • Harrij Smit 21/10/2016 / 11:00

      ja, is dure liefhebberij 🙂 🙂

      Geliked door 1 persoon

 9. Villasappho 21/10/2016 / 01:17

  Boetes vind ik zonde geld. Te laat mn boeken teruggebracht telt dat ook?

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21/10/2016 / 10:09

   Ik ook, heel erg zonde geld..
   Ja hoor, voor jou wel 😉

   Like

 10. Merel 20/10/2016 / 22:06

  Ik probeer een dame in het verkeer te zijn
  Probeer me ook altijd aan mijn snelheid te houden en heb nog geen bekeuring gekregen

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21/10/2016 / 10:24

   Wat goed van je Merel..! Denk dat je een van de weinigen bent die nog nooit een bekeuring heeft gehad..

   Like

 11. Mrs. T. 20/10/2016 / 21:43

  Een bekeuring omdat ik een weg inreed die afgesloten was omdat er aan de weg gewerkt zou gaan worden. Tja, ik wist het niet en kwam eraan, en dacht: wie niet waagt die niet wint.

  En verder: verkeer maken we zelf. Ik houd me eigenlijk best heel goed aan de regels. Ze zijn er niet voor niets.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21/10/2016 / 10:25

   Nou dat is balen.. maar ja, regeltjes hè.
   Ik ook hoor.. zal echt geen gekke overtredingen maken. Maar heb dus wel een zwak punt 😉

   Like

 12. Kakel 20/10/2016 / 21:11

  Ik heb twee bekeuringen gehad voor te hard rijden. Hetzelfde verhaal als bij jou. Zowel als op de heen- en de terugweg (-:
  De heer in het verkeer is meestal een dame! Ik houd van flink gassen met die bak en o wee als iemand aan mijn bumper kleeft. Dan maken ze nog eens wat mee.
  Lieve groet

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21/10/2016 / 10:26

   Zonde hè.. Kan ik ook niet tegen hoor, maar remmen of zo vind ik ook zowat… als ie het niet ziet, zit ie boven op je..

   Like

 13. minoesjka2 20/10/2016 / 20:31

  In de 35 jaar dat ik gereden heb, heb ik een keer een parkeerbon gehad, maar dat is het wel geweest.
  Nu op de fiets wordt het ben ik bang nog moeilijker om er een te scoren… hahahaha

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21/10/2016 / 10:28

   Dat is keurig zeg..! Nee, zie jij ooit politie op straat die of fietsers let? Die doen ook maar wat. Maar misschien in de stad wel..

   Geliked door 1 persoon

 14. Thomas Pannenkoek 20/10/2016 / 18:05

  Slik, zeg, wat een hoge boetes!
  Bestaat er ook een boete voor het laten van een windje in het openbaar?

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 18:18

   Nou hè, ze kunnen er wat van in Nederland.
   Nee denk het niet. dat mag gewoon hier hoor.. op zich is Nederland een heel tolerant land.
   in België niet dan? 😉

   Like

   • Thomas Pannenkoek 20/10/2016 / 18:25

    In België betaal je er geen boete voor, maar je moet het wel verplicht terug opvangen in een netje en komen tonen op het politiebureau.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 19:17

     Wat een gedoe zeg… zou het dus nooit doen op straat in dat geval.. 😉

     Like

 15. matroos 20/10/2016 / 15:18

  Ooit 1 prent gehad voor 3km (50km weg)te hard reed gewoon met de rest mee nah ingelijst dat wel.De schipper krijgt er heel af en toe ééntje,geeft mij dan de schuld ha maar tijd en datum staan er bij en ik heb dan een alibi.Maar ja de auto staat op mijn naam dus die prijkt er dan op.Oh ja en kind indertijd maar die moest ze gewoon allemaal zelf betalen,net als jouw moeder.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 18:20

   Ja, er is altijd na te gaan wie er reed hahaha..
   Als ze in jouw auto reed vind ik dat ook logisch hoor.
   Nee, mijn moeder betaalde juist niet mee aan die bekeuring. Zij reed niet zelf natuurlijk, maar het was wel voor haar dat ik daar reed 😉

   Like

   • matroos 20/10/2016 / 19:05

    Dat snapte ik wel dat je moeder niet betaalde.

    Geliked door 1 persoon

 16. imerks56 20/10/2016 / 14:29

  Heel lang gelden heb ik een bekeuring gehad voor te hard rijden. Ik reed 11 km te hard. Kostte me toen 80 Euro. Dus houdt ik me vanaf die tijd goed aan de regels!
  Was dus erg verbaasd dat er vorige week een bekeuring binnenkwam van 48 Euro. Wat blijkt: mijn buurman heeft me naar het vliegveld gebracht met mijn auto en is daarna nog even naar Tilburg gereden en daar is ie geflitst. Ik heb het inmiddels betaald, maar ja…. wat doe ik er nu aan? Iets van zeggen ? Hem laten betalen? Moeilijk, moeilijk. Want hij was wel zo vriendelijk om mij weg te brengen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 18:17

   Wowww balen hè… Ik heb in de winter van 2014-2015 in de tijd dat ik in Nederland best wel veel bekeuringen gehad, wel een stuk of 6 denk ik. Zo zonde geld… Denk dat ik in die tijd ook een beetje op de automatische piloot reed en dus de snelheid aan mijn laars lapte.
   Jeetje zeg.. dat is balen! Moeilijke situatie ja.. Ik zou het gewoon terloops een keer laten vallen als je hem weer spreekt..

   Geliked door 1 persoon

 17. Rietepietz 20/10/2016 / 12:46

  Mijn rijbewijs is van 1973, daarvoor hadden we geen auto maar had Henk al heel lang( in zijn diensttijd gehaald) zijn rijbewijs. Het rijtje boetes dat je vermeld zijn wel dingen die ik altijd probeer te vermijden en de meeste gewoon nooit doe. Een héél enkele keer is het wel eens héél erg oranje en heb ik het verkeerd ingeschat.
  Bekeuringen in al die jaren: 2 , één keer me te hard mee laten slepen op een weg waar iedereen inderdaad te hard rijdt ( 57 km waar 50 mag) en één keer blauwe zone geparkeerd zónder de schijf neer te leggen die volgens een vriendin op die tijd niet nodig was,

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 18:15

   Je moet gewoon hartstikke opletten en dat doe ik ook hoor.
   Ik wist het wel Riet.. jij ben een goede chauffeur, die 2 bekeuringen waren dus ook echt niet jouw schuld 😉

   Like

   • Rietepietz 21/10/2016 / 16:00

    ja hoor, wel mijn schuld, ik moet gewoon zélf de regels weten én opletten dat ik niet mee laat slepen zo simpel is het.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 22/10/2016 / 16:19

     Haha, was ook grappig bedoeld. Want je hebt gelijk. Je moet je niet laten opjutten of wat..

     Like

 18. margrietspanjaard 20/10/2016 / 11:54

  onlangs 2 voor te hard rijden…3 minuten na elkaar …en 2 verschillende straten …beiden bebouwde kom…maar lange doorgaande (80 km lijkende) weg…tatataaaaaa !!!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 18:13

   Ohhhh zonde hè… daar baal ik dan ook zo van.
   Die weg waar ik die bekeuring kreeg was een weg richting mijn oude dorp. Niemand reed daar 50.. de weg leende zich er ook voor om gewoon door te rijden.. maar ja..

   Geliked door 1 persoon

 19. beaunino 20/10/2016 / 11:16

  Ik ben wel eens geflitst toen ik volgens mezelf nog net door oranje reed.
  Verder eigenlijk niet.
  Mensen die geen richting aangeven zijn zo irritant. Vooral op een rotonde. Die bekeuring mogen ze wat mij betreft nog flink verhogen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 18:12

   Oh ja, dat kan ook nog. Heb ik gelukkig nog nooit gehad.
   Geen richting aangeven vind ik asociaal.. Ook fietsers vergeten het vaak.. sta jij stil op een rotonde om een fietser voor te laten, gaan ze gewoon ook rechtsaf.. haha..

   Like

 20. Hans de Gans (MSW) 20/10/2016 / 10:59

  Ik reed altijd best stevig door, maar na een dramatisch ongeval in onze familie doe ik het rustig aan. En momenteel rijd ik niet zo veel, vooral kleine ritjes. Meestal rijd ik een fractie te hard, dat getreuzel vind ik niks. Verbazingwekkend genoeg haalt bijna iedereen mij in als ik 85 rijd op een 80 weg. Met doorgetrokken streep, in bochten, met tegenligger. Dat maakt me toch wel nijdig… Je speelt toch met levens dan…

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 18:10

   Kan me voorstellen dat dat impact heeft als je iets ernstigs mee hebt gemaakt.
   Soms sta je inderdaad raar te kijken. Als ik 130 mag rijd ik het ook, maar harder echt niet.
   En dan nog zitten er van die lui achter je te jagen.. En ja, dan ga ik toch maar naar rechts en laat ze passeren..

   Geliked door 1 persoon

 21. Edward McDunn 20/10/2016 / 10:56

  Het rijbewijs heb ik nooit gehaald, en als ik de bedragen van bekeuringen zie, houd ik dus een hoop geld over….hahaha!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 18:08

   Tenzij je een keurig chauffeur was geworden, dan ook… hoewel een auto natuurlijk veel meer geld kost dan een fiets 😉

   Like

 22. Mrs. Brubeck 20/10/2016 / 10:11

  Ikke eentje 😀😀, een jaar of 15 geleden, kleintje maar, ik reed maar beetje te snel. Ik let altijd goed op de bermen van de weg, haha.
  Maar voor sommige hardnekkige overtreders kunnen de boetes niet hoog genoeg zijn!
  Liefs!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 18:07

   Ohhh je bent een keurige dame in het verkeer dus! Er was in Ned laatst sprake van boetes in percentages van inkomen. Dat zal de rijke lui leren in hun dikke auto’s, die rustig een bekeuring kunnen betalen zonder daar iets voor te hoeven laten. Van mij mogen ze het instellen.

   Like

   • Mrs. Brubeck 20/10/2016 / 19:29

    Niet altijd keurig, best assertief, heb 15 jaar hartje Antwerpen moeten trotseren, maar wel correct, mss af en toe een tikkeltje te snel 😀😘
    Maar NOOIT middenvakrijden en ik geef altijd richting aan!

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 21/10/2016 / 10:29

     Volgens mij ben je wel keurig.. haha!
     Ik heb ook geen moeite met grote steden. Ik ben in Amsterdam-Oost begonnen met lessen dus helemaal meegegroeid. Zie er ook nooit tegenop als het eens voorkomt.
     XXX

     Geliked door 1 persoon

 23. Marja 20/10/2016 / 09:47

  Ik haalde mijn rijbewijs in december 1973 en heb sindsdien misschien twee keer een bon gekregen. Meestal was ik een heel brave dame in het verkeer.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 18:05

   Lieve Mar, ik kan me jou ook niet voorstellen als een doldwaze chauffeur.. Ben ik ook niet hoor… 😉

   Like

 24. probosalem 20/10/2016 / 09:41

  Ik heb in 1964 mijn rijbewijs gehaald en dat is 52 jaar geleden. In die tussentijd heb ik al 3x een herhaling cursus gedaan 1x in Den Haag waar ik toen woonde en 2x in Gemert. Het is echt de moeite waard om het te doen, dan ben je weer helemaal bij wat het verkeer en verkeersborden betreft, doe het maar Trees.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 18:04

   Ik heb geen moeite met het verkeer en de veranderde verkeersborden hoor, maar ik hoor het wel eens om me heen. Ik doe ook wel eens een test op internet als ik dat toevallig tegenkom.. theorie dan hè. Ik scoor meestal prima. Nog steeds geen problemen mee dus..
   Ook rijd ik best veel en ook naar plaatsen waar ik nog nooit geweest ben, maakt mij echt niet uit waar naartoe, ik kom overal. En als er situaties zijn die ik ‘vreemd’ vind, doe ik het heel rustig aan en kijk ik goed naar de mogelijkheden.

   Like

 25. Dwarsbongel 20/10/2016 / 09:13

  “… als er niemand in de buurt is…”: je moet altijd rekening houden met een hond of een kind (of zelfs een volwassene) die vanaf een “onzichtbare” plek de straat op vliegt…
  En ja, ik heb ook wel eens een prent gehad.
  Het voordeel van je rijbewijs halen op latere leeftijd is, dat je kennis van de verkeersregels beter bij de tijd is. En nee, ik ben geen slak… 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 18:00

   Had ik er misschien bij moeten zetten ‘en overzichtelijk’. In een straat met geparkeerde auto’s zul je mij nooit hard zien rijden, eerder te langzaam en ik houd altijd angstvallig afstand, waar dan ook!

   Like

 26. Lot 20/10/2016 / 08:36

  Over het algemeen gedraag ik me netjes en de paar bekeuringen die ik kreeg waren voor net een paar km te hard en dan voel ik me heeeeeeel schuldig, niet dus.

  Mijn moeder en ik haalden rond dezelfde tijd ons rijbewijs en zij kreeg meteen een auto omdat mijn vader een zaak had en ze ook bedrijfsmatig wat kon doen.
  Na paar maanden hadden we beiden de eerste bon te pakken, gelukkig zij 2 weken eerder. (-:

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 08:50

   Oh echt.. ik voel me niet schuldig want ik rijd alleen te hard waar het kan (geen excuus hoor, want het mag natuurlijk niet). Haha.. grappig, dat blijft je altijd bij zo’n herinnering! 🙂

   Like

 27. Hartelijke Hot Hulk 20/10/2016 / 08:12

  Jaaaaaaa, Trees race!
  Ooit weleens een bekeuring gekregen voor zo’n En En verkeerslicht. En door rood. En te hard.
  En ooit een voor wildplassen, terwijl ik tegen die agent zei, dat ik het ‘rustigaan’ deed.
  Toch kreeg ik een bon, alwaar ik blij mee was, want ik moest ook nog poepen en had geen papier bij me.

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 08:42

   Zie je wel.. iedereen komt wel een keer aan de beurt voor wat voor bekeuring dan ook… Zelfs mijn Hulk.. 😉
   Whoehaha die bon kwam van pas.. het idee 😉

   Geliked door 1 persoon

 28. Matroos Beek 20/10/2016 / 08:12

  Ik ben écht waar, een rustige rijder, maar op de snelweg met weinig verkeer, trap ik weleens diep….
  Twee jaar geleden kwamen we van Schiphol rond middernacht. Op een heel brede snelweg met veel vakken reed ik blijkbaar veel te snel. Toen de boet kwam kreeg ik een hartverzakking. Net geen 400 euro… Dure vakantie is dat geweest… En niet eerlijk. Eerst zo’n racebaan aanleggen en dan zeggen dat je er op sommige stukken maar 100 mag rijden…

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 08:45

   Ohhh wat frustrerend hè.. Dat was vast de A2 richting Utrecht. Was ook belachelijk. Tegenwoordig mag je er na 19.00 en tot 06.00 uur gewoon de max snelheid rijden, dus 130. Dat is wel lekker.Maar ja daar heb jij niks aan. Wat een kater dan hè..
   Ik rijd die weg vaak want Jan woont in Beverwijk en ik in Zeist. En het liefste ga ik dus ’s avonds weg als ik weer naar huis ga. Hoewel.. nu het donker is, weer niet zo fijn.. maar alles went! 🙂

   Like

   • Matroos Beek 20/10/2016 / 10:07

    Ja, die was het!! Wat een valkuil zeg… echt bedoeld om de kas te spijzen. Neen, dat was 😦

    Geliked door 1 persoon

    • Mrs. Brubeck 20/10/2016 / 10:09

     Wij-lees Mr B 😀- ook ooit ingetrapt toen we ’s nachts terugreden van Schiphol. Gelukkig is dat nu veranderd!

     Geliked door 2 people

    • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 19:19

     Vonden wij Nederlanders ook allemaal belachelijk, 100 km op een 5baansweg ;-). Maar ze hebben naar ons geluisterd in Den Haag.. voor de verandering eens een keer wel.. 😉

     Geliked door 1 persoon

 29. shivatje 20/10/2016 / 08:00

  Een belangrijke die er niet bijstaat
  bellen met je gsm 75 tot 250€ en tot zelfs rijverbod.
  Ik probeer me meestal aan de regels te houden al is het niet altijd even makkelijk 😉

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 30. marjolijn1 20/10/2016 / 07:49

  Ja, de boetes zijn hoog, gelukkig heb ik weinig last van, en hou me wel aan de verkeersregels.
  Het kan je wel overkomen, maar ik geef mijn geld liever aan andere dingen uit dan aan een boete.
  Lang geleden een bon gekregen voor verkeerd parkeren, nog in het gulden tijdperk.

  Geliked door 1 persoon

 31. די מריו 20/10/2016 / 07:42

  Ik heb alleen een fiets he.. dus ik hou me redelijk goed aan de regels. Helemaal als Shirel en Yaron erbij zijn. Verder zeg ik wel vaak tegen Dinntje dat ze zachter moet rijden op de snelweg.

  Love As Alwyas
  Di Mario

  Like

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 08:06

   Je moet een keer flink moeten betalen om ervan te leren. Maar harder rijden dan mag is de enige overtreding die ik wel eens maak(te)..
   Fijne dag!

   Like

 32. Melanie - My Journey 20/10/2016 / 07:26

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelden harder rij dan ik mag. Maar als ik ergens 50 mag rijden op een weg die 70 gewoon makkelijk kan hebben dan trap ik wel eens tot 60.. en dáár heb ik nou laatst een bekeuring voor gekregen. Middernacht reed ik 60 waar ik 50 mag.. 🙁.
  Stom

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20/10/2016 / 08:46

   Heel knap, ik denk wel eens, had ik maar cruise control. Misschien de volgende auto.. ;-). Balen dan hè..pfff

   Geliked door 1 persoon

   • Melanie - My Journey 20/10/2016 / 09:29

    Elke bekeuring die ik gehad heb, reed ik maximaal 5 km te hard. En dat zijn best kut boetes dan hahahahaha 😛

    Like

Reacties zijn gesloten.