Lezen…

 

Ben natuurlijk de enige niet, want er zijn gelukkig veel meer van dit soort mensen, maar velen weten wel dat ik bijna mijn hele leven al lees.. eigenlijk al vanaf mijn 4e jaar en echt heel veel gelezen heb.

lezen

Mijn ouders zeiden vroeger dat ik de letters van het alfabet toen al aan elkaar aan het plakken was en boekjes begon te lezen. Thuis noemden ze me dan ook Trees Lees, omdat ik niks meer om me heen hoorde. Ik sloot me af zonder moeite, zelfs in onze kleine woonkamer, met jongere zusjes en een broertje om me heen.

Op dit moment lees ik voornamelijk blogs, wat ik hartstikke leuk vind… maar ik heb al maanden de intentie weer boeken te gaan lezen, omdat het zo lekker is om je in een boek/verhaal te verliezen en weg te dromen.

ellys-choiceIk heb sinds 2 jaar een abonnement op Elly’s Choice, echte lezers (van e-books dan) hebben daar vast wel eens van gehoord. Ik krijg elke maand de downloads van 10 e-books toegestuurd, je kunt kiezen uit diverse pakketten als je het abonnement afsluit. Het vrouwen-, mannen- of het literatuurpakket. Tijdens de download wordt er een watermerk met je naam en e-mailadres in het boek gezet. Heel apart om te zien.

En zo nu en dan krijg je eens een mail met tips voor extra boeken die worden aangeboden voor een lagere prijs dan in de reguliere webshops. Vandaag kreeg ik een mail met de uitleg wat lezen met je doet… Dat artikel wil ik wel even delen…

Daaruit blijkt dat een lezer beter af in heel veel opzichten.. bofbipsen zijn wij lezers hè…

Lezen, lezen en nog meer lezen.

We blijven het zeggen! Het is niet alleen fijn en goed voor je rust, maar wist je ook dat lezen erg goed is voor jouw gezondheid? Wij geven je dé redenen om je terug te trekken in je warme leesbubbel. 

Uit recent onderzoek van Yale University (VS) blijkt namelijk dat je als lezer twee jaar langer leeft dan mensen die nooit lezen. Dit omdat lezen belangrijke cognitieve processen stimuleert die kunnen bijdragen aan een lang leven.

Wist je bijvoorbeeld dat lezen stress vermindert met maar liefst 68%? Het is het beste ontspanningsmiddel om even tot rust te komen. Niet alleen zorgt het voor afleiding, maar het verlaagt ook nog eens je bloeddruk. Win-win!

Daarnaast zorgt lezen ervoor dat je mentaal gestimuleerd wordt. Ook je hersenen hebben oefening nodig om sterk en gezond te blijven! 

Naast deze gezondheidsvoordelen, vergroot lezen je woordenschat en draagt het bij aan jouw intellect. Je stimuleert je inlevingsvermogen en traint je analytische vaardigheden.

Doe er je voordeel mee! 

Wat lees jij: 

 

62 gedachtes over “Lezen…

 1. Emittra 2 februari 2017 / 06:04

  Ik hou enorm van het gevoel van een papieren boek, hoe elke pagina kan omgeslagen worden, hoe ik kan kijken naar de zijkant van het boek om te zien hoe lang het verhaal nog duurt. Dan heb ik nog niet eens gesproken over de geur van boeken.

  Sinds enkele jaren heb ik mijn liefde voor lezen pas ontdekt. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. beaunino 21 januari 2017 / 09:46

  Meestal lees ik blogs of artikelen op internet over zaken die mij op dat moment interesseren. Vaak kies ik voor de informatieve boeken. De romans blijven de laatste jaren te vaak ongelezen liggen.

  Geliked door 1 persoon

 3. ria 16 januari 2017 / 22:31

  Ook ik was altijd een echte boekenwurm. Sinds ik niet goed meer een boek kan vasthouden heb ik een E-reader maar daar moet ik erg aan wennen en dus wordt het meestal alleen nog blogjes.
  Lief groetje

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 januari 2017 / 09:30

   Oh wat lastig Ria.. Maar een e-reader is inderdaad zo licht.. Scheelt veel. Ik was er snel aan gewend hoor. Heb er wel een hoesje met een lampje erin omheen. Dus ik open gewoon een soort boek. En het lijkt dus alsof ik een boek vasthoud, dat dus bijna niks weegt.
   Liefs

   Like

 4. gewoonanneke 16 januari 2017 / 20:45

  Ik zat ook altijd in een hoekje met een boekje. Mijn moeder zei dat ook al altijd. Maar momenteel lees ik zelden echt een boek meer. Lees wel veel maar meer korte dingen. Best wel jammer soms want ik kon en kan me helemaal verliezen in een boek alleen gun ik me er de tijd niet meer voor.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 21:56

   Ja, we hebben het er wel eens over gehad hè.. Bij jou dus eigenlijk hetzelfde als bij mij.. Terwijl andere mensen gewoon tijd maken hebben wij altijd weer wat anders te doen hè haha

   Like

 5. son370 16 januari 2017 / 20:18

  Een onderwerp naar mijn ‘lezers’hart, zoals je weet 🙂
  Ik kom uit een familie waarin ook veel word gelezen, vroeger op de zondagmiddag leek het wel een bibliotheek, het hele gezin met hun neus in de boeken die allemaal uit de bieb werden gehaald. Daar heb ik fijne herinneringen aan!
  En nog steeds lees ik veel, mijn streven is 1 boek per week maar de laatste tijd haal ik dat niet, een leesdip en andere zaken etc.
  Ja, ik heb een e-reader waarop ik boeken van de bieb download maar ook de goedkope ebooks koop ik bij Bol.Verder leen ik de papieren boeken al jaren bij de bieb maar heb zelf ook nog veel ongelezen in de kast staan. Ellie’s choice daar krijg ik met regelmaat een mail van, maar ik heb er nog niks mee gedaan, ik krijg de indruk dat het veelal de wat gedateerde e-books zijn die zij in de aanbieding heeft, veel daarvan heb ik al gelezen. Wat is jouw ervaring hiermee?
  Wat ik nu lees? Judas van Astrid Holleeder, een dikke pil en af en toe mateloos vervelend om door te lezen.

  Nog minder dan 2 weekjes hé? spannend!!!!!
  Groetjes! X

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 21:12

   Haha ja dat snap ik wel.. Is in je straatje!
   Valt wel mee hoor met Elly’s Choice. Er zijn wel eens oudere boeken bij, maar mijn ervaring is dat de helft echt wel actuele boeken zijn…
   De laatste keer zat er zelfs Judas in… Dus die staat al op mijn e-reader voor Z.A. Ja hartstikke snel gaat het opeens. Volgende week vrijdagavond zit ik in het vliegtuig! 👍🏼☺️

   Geliked door 1 persoon

   • son370 16 januari 2017 / 21:33

    Weet niet of ik je voor die tijd nog ‘spreek’ 😂 dus bij voorbaat wens ik je een goede vlucht, reis, en veel succes en plezier met alles wat je daar gaat ondernemen!! Vind het waanzinnig tof wat je doet! 👍👊😘

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 21:50

     Dankjewel Sonja! Ik heb er enorm veel zin in. Houd mijn blog maar in de gaten want ik hoop dat ik regelmatig iets kan schrijven over mijn leventje daar.. 😘😘

     Like

 6. minoesjka2 16 januari 2017 / 16:54

  Bijna altijd heb ik mijn boek bij me als ik de deur uit ga, ja, een echt boek dus. Ik heb geen e-reader, geef mij maar gewoon ouderwets papier.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 21:17

   Pfff ik heb ze allebei maar lees echt bijna niet. Maar… Ik heb me voorgenomen mijn iPad niet mee te nemen naar ZA. Wel mijn e-reader en laptop. Dus van de spelletjes ga ik even afkicken. Scheelt vast ook.. Ik krijg daar echt wel tijd om ge lezen, tenminste dat schat ik zo in.. Zeker weten doe ik het niet..

   Like

 7. matroos 15 januari 2017 / 22:27

  Ik lees alles wat los en vast zit,zowel papier als e reader.En ook al vanaf kinds af aan,zat jaren bij 2 biebs.2 jaar geleden heb ik bijna alle boeken weg gegeven aan de kerk voor het goede doel.Ik ruil onderweg zomers boeken in de haven biebjes. En ik heb natuurlijk die 1600 e boeken van jou nog niet uit ha ha.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 21:53

   Lekker hoor Dieneke.. Ik las vroeger ook altijd via de biep. Was er elke week te vinden voor minimaal 3 boeken. Oh ja.. Die boeken op die USB stick.. 😆😆😆

   Like

 8. Kakel 15 januari 2017 / 22:04

  Er zijn boeken die ik gewoon móet hebben. Noem het inhaligheid of veeleisend maar van boeken krijg ik werkelijk nooit genoeg. Uiteraard heb ik ook een abonnement op de bieb.
  Mijn dochter heeft op m’n tablet wat e-books gedownload maar ik kan me er niet toe zetten. Ik wil gewoon een echt boek van papier!
  Lieve groet.

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 22:00

   Dat jij een lezer bent wist ik wel natuurlijk.. Het is ook heerlijk.
   En op een tablet lezen is heel anders dan op een e-reader hoor, een e-reader leest veel rustiger door het speciale scherm.
   Maar als je echt een papieren boek vast wilt houden, wen je er vast niet echt aan..
   Lieve groet

   Like

 9. Zij 15 januari 2017 / 21:12

  Ik lees ook zo graag. Ook als kind al. Ik ging ook de zetel in en hoorde niets meer om me heen. Alleen het verhaal en ik 🙂

  Ik lees het liefst echte boeken, maar soms durf ik al wel eens voor een E-book gaan, omdat ik dan het lettertype kan vergroten. Ik heb het namelijk tegenwoordig een beetje moeilijk met het lezen in boeken als ik enkel het bedlampje hé 😉

  Ik word oud.. hi hi..

  Geliked door 1 persoon

 10. Lies 15 januari 2017 / 20:55

  Zo’n lezer ben ik niet, ‘k doe mijn best, maar ‘k hou van ‘papieren’ boeken…
  Lie(f)s.

  Geliked door 1 persoon

 11. majaer 15 januari 2017 / 19:27

  Vroeger heb ik wel veel gelezen maar ik ben nu geen lezer meer, ik lees de blogs dat vind ik leuk maar een boek die lees ik nooit.
  groetjes Marianne

  Geliked door 1 persoon

 12. merel 15 januari 2017 / 17:30

  Ik lees papieren versie ga altijd naar de bib maar ga dat van jou toch eens aanklikken

  Geliked door 1 persoon

 13. rietepietz 15 januari 2017 / 16:20

  inds ik blog kom ik niet maar een boek toe, maar ik lees graag en dan he liefs gewoon een echt “boek”. Natuurlijk lees ik nu nog wel veel logjes en de krant maar inderdaad, ik mis soms wel eens een boek. Komt ooit wel weer denk.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 21:47

   Dat hoop ik voor je Riet.. Ik heb er ook al maanden zo’n zin in, maar tot nu toe is het nog niet echt gelukt. Aan een boek begonnen en zit nu op de helft. Nou kreeg ik voor kerst de nieuwste Harry Potter. Dus daar ben ik ook aan begonnen.. Maar ik denk dat ik met allebei weer opnieuw moet beginnen pfffff

   Like

   • rietepietz 17 januari 2017 / 10:25

    Misschien in het vliegtuig, dán heb je tijd genoeg, maar Harry Potter….? Ik heb er ooit de kleinkinderen uit voor zitten lezen en dat was bést lastig lezen hoor. Al die vreemde namen en situaties maken het voorlezen niet tot een pretje.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 17 januari 2017 / 10:29

     Ja dat gaat zeker gebeuren, maar of ik dan Harry Potter meeneem, dat is zo’n pil. Het is het nieuwste boek, eigenlijk een geschreven toneelstuk en dat speelt 18 jaar na het laatste boek. Ik denk dat het toch mijn e-reader wordt. Daar staat zat op!

     Like

 14. Mirjam 15 januari 2017 / 13:56

  Ik lees alles wat los en vast zit, kranten: wegens tijdgebrek alleen op zaterdag, Volkskrant en soms NRC erbij en meestal ook de lokale suffertjes, boeken: vooral non-finctie over filosofie, levenskunst, kunst, historische boeken, biografieën en soms romans (ben nu bezig in Hoe ik talent voor het leven kreeg, een mooie roman van de Irakese asielzoeker Rodaan Al Galidi over zijn leven in Nederland. tijdschriften: o.a. Flow, Zin, Happinez, Filosofie Magazine, Radar, kunsttijdschriften en soms Libelle en Margriet (jaren lid van geweest maar die boeien mij tegenwoordig meer niet zo) en natuurlijk allerlei blogs: lifestyle-, bespaar-, en huishoudblogs, creatieve en kunstenaarsblogs zijn wel favoriet bij mij.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 21:45

   Ohhh wat veel. Vroeger las ik ook alles, verslond alles zeg maar. Maar het komt er niet meer van. Zelfs de plaatselijke sufferdjes niet en al helemaal geen tijdschriften.. Gewoon geen geduld meer voor 😆

   Like

  • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 21:42

   Toch makkelijk zoveel als jij reist? Maar ik weet meer mensen die er een hebben en hem niet gebruiken..

   Like

 15. Hillechien 15 januari 2017 / 13:40

  je weet mijn mening over het lezen, maar komt ook bij mij misschien nog eens goed

  Geliked door 1 persoon

 16. די מריו 15 januari 2017 / 13:31

  Ik koop nog weleens boeken, maar neem me dan voor om het te gaan lezen in de vakantie, maar daar lukt het ook meestal niet.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 17. Ferrara 15 januari 2017 / 12:02

  Ik doe beide. Ben lid van de bieb. Soms koop ik nog een boek, maar de ruimte in de kast wordt steeds beperkter. De regel nieuw boek erin oud eruit werkt in huize F. niet. Er liggen dan ook heel wat zogenaamde dwarsliggers.
  De E-reader gebruik ik tijdens de vakantie en als ik in bed wil lezen, scheelt enorm aan gewicht.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 21:40

   Ik ben al heel lang geen lid van de biep meer. Tijdens mijn overwinterjaren waren er altijd zoveel Nederlanders die boeken achterlieten dat ik altijd genoeg had. En toen ik eenmaal mijn ereader had las ik bijna geen echte boeken meer. Ik zal niet zeggen dat een ereader een vervanging is van papieren boeken maar ik vind het superhandig. Zeker op vakantie ja.. Scheelde echt kilo’s..

   Like

 18. Hartelijke Hot Hulk 15 januari 2017 / 11:18

  Lezen vind ik heel moeilijk.
  Met het witte heb ik geen problemen, wel met die zwarte tekens.

  Geliked door 1 persoon

 19. Flora 15 januari 2017 / 10:56

  Nou Trees je weet dat ik helemaal gek ben van mijn e reader en ga nergens naar toe zonder.op het moment lees ik Judas.pfffffffff.vreselijk zoals die familie moet leven.heb ook nog veel plezier van jouw boeken en ben wilt van Elly’s Choise.fijne dag en lees maar lekker,doe ik ook.gr

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 21:36

   Jaja ik weet het, is ook super makkelijk! Over Judas hoor ik veel verschillende reacties.. Het staat op mijn e-reader hoor.. X

   Like

 20. imerks56 15 januari 2017 / 10:54

  Vroeger verslond ik boeken. Maar al jaren kon ik me er niet toe zetten om een boek te lezen. Maar toen mijn logée afgelopen oktober een boek achterliet, heb ik me er toch maar weer eens aan gewaagd. En inderdaad…… Het is ontspannend en je sluit je af van de omgeving. Alsof je in een bubble zit. Moet ik toch eens meer doen! Fijne zondag.xx

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 21:34

   Ja dat boek is best spannend, heb je het al uit.. je zult het zien, je hebt binnenkort weer de smaak te pakken hoor! Liefs 😘😘

   Like

 21. Barbara Kessels 15 januari 2017 / 10:50

  Trees, ik ben ook geabonneerd op Elly’s Choice. Mocht je weer deze kant opkomen dan heb ik nog een heleboel boeken voor je .

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 21:34

   Ja, ik heb je doen op dat abonnement gewezen hè.. Ik kom wel weer eens die kant op. Dankjewel. Alweer terug uit Singapore?

   Like

 22. Morgaine 15 januari 2017 / 09:52

  Lezen is gewoon fijn maar ik ben wel selectief, niet alles kan mij meer boeien als toen ik nog kind was, ik was hetzelfde als jij, kon het alfabet en hop Suus las en was onbereikbaar, hahahaha Nu start ik weer met lezen, ik zag het eerst niet meer, daarna blogs, andere dingen kortom, na 2 uur blogs lezen per dag of langer, ben je het ook wel zat, maar is ook lezen!

  Dus heb ik net als jij ook altijd gelezen, nu weer aan de boeken ben ook direct weer minder aanwezig, en op dit moment nog echte papieren boeken, maar ik mag de e reader van mijn oom lenen om te zien of ik dat wat vindt…. Die zal ik met mijn moeders verjaardag wel in handen krijgen met instructies hoe het werkt bla… en dan zien of ik dat fijn vindt. Op dit moment leen ik alles in de bieb, dankzij dochter en schoonzoon die mij nog een jaar bieb abbo hebben gegeven voor mijn verjaardag. 😀

  X

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 21:33

   Ja je hebt het over boeken inderdaad, dus je leest weer en ook door dat haken ben je minder hier te vinden, logisch. Keuze’s maken dan hè..
   Zal ik ook moeten doen, maar ik vind bloggen zo leuk en ik wil ook tegenbezoekjes maken dan hè als ik reacties krijg… Maar ik sla ook veel over. Kan echt niet alles lezen.. Ik hoop dat de e-reader je zal bevallen. Ik heb boeken zat hoor.. 😊

   Geliked door 1 persoon

 23. Marja 15 januari 2017 / 09:08

  Een artikel naar mijn hart. Papier hier. Altijd via de bieb.

  Like

 24. John 15 januari 2017 / 08:32

  Ik lees ook graag maar dan wel papieren boeken. Ik heb er ook nogal wat en ik heb er ook heel wat die liggen te wachten.
  Ik koop namelijk gewoon een boek als het me leuk lijkt ook al weet ik dat ik het niet gelijk lezen kan.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 21:27

   Ik heb alleen mijn speciale rijtje echte boeken staan, nog een paar ongelezen. Die heb ik gekregen of zelf gekochten 2 planken in de kast met boeken die ik nooit weg zal doen.. Heb al mijn oude boeken verder weggegeven aan het verzorgingshuis waar mijn tante woont, daar begonnen ze ten een biepje voor de bewoners. Goed terechtgekomen 😊
   En wat op de plank hebben staan is fijn. En e-books ook hoor ☺️

   Like

 25. Vlasje 15 januari 2017 / 08:08

  Wat lees ik niet? E-books, papier, tijdschriften, kranten, literatuur, nonfictie, het houdt nooit op, gelukkig! Wat een rijkdom geeft lezen.

  Like

 26. marjolijn1 15 januari 2017 / 07:38

  Als ik lees, het liefst een papieren boek, maar dat gebeurd niet vaak.
  Een E-book ook weleens.
  Fijne zondag meis, veel lees plezier…!

  Geliked door 1 persoon

 27. Thomas Pannenkoek 15 januari 2017 / 07:28

  Ik denk dat heel veel bloggers fervente lezers zijn. Hier zit er ook één, maar door het drukke werk (én het relatief veel tijd in ‘bloggen’ steken) komt er tegenwoordig niet veel van in huis.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16 januari 2017 / 21:20

   Dat is dus bij mij ook het geval, gewoon meer tijd voor andere dingen nodig. Maar ik doe ook wel spelletjes op de iPad, daar ga ik in ZA van afkicken want die neem ik dus niet mee.. Komt dat lezen hoop ik vanzelf weer.

   Geliked door 1 persoon

Reacties... ja graag, ik ben er dol op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.