Schooljongetjes…

 

De kinderen van 3 t/m 5 jaar krijgen allemaal hetzelfde soort witte t-shirtje aan. Want die gaan naar de “pré-school”. Op dit moment zijn er alleen maar jongetjes. 

Na het ontbijt gaan ze op pad met de juf, die 2 assistentes heeft. Een heel klein stukje over het terrein, naar waar het schooltje wordt gehouden. Op dit moment zitten ze in een ruimte dat bij het vrijwilligershuis hoort. Het gebouw waar ze normaal verblijven wordt gerenoveerd. Het materiaal van dat gebouw is jaren geleden geschonken door Nederlandse vrijwilligers en ook door hen gebouwd. En het was aan wat opknapwerk toe.

Ze krijgen een rugzakje mee met wat spulletjes erin. Net of ze echt naar school gaan. Kinderen zonder gezichtjes zijn geen kinderen schreef Jan mij laatst. Maar ik plaats toch een foto om een beeld erbij te geven.

Tussen de middag krijgen ze hun lunch in de grote ruimte. Met tas en al komen ze daar aan en leggen deze op een daarvoor aangewezen plek. Daarna gaan ze nog een poosje terug naar school. Als ze ’s middags weer terug komen naar de nursery gaan de school-t-shirtjes uit en krijgen ze gewone kleren aan. Sommigen gaan nog even slapen. En dan doen ze weer gewoon mee met de kleintjes.

Zo worden ze enigszins voorbereid op de echte school waar ze vanaf 6 jaar naar toe mogen!

08-02-2017-schooljongetjes-custom_censored

 

Advertenties

20 reacties op ‘Schooljongetjes…

 1. minoesjka2 17 februari 2017 / 11:37

  Wat staan die knulletjes er lekker stoer bij met hun rugtasjes 🙂 En wat fijn eigenlijk dat ze gewoon de kans gaan krijgen iets te worden 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 februari 2017 / 15:10

   Hopelijk is dat ook echt zo.. want ze gaan vaak terug naar huis na een tijdje of bij pleegouders. En dat kan ook in die rural communicaties zijn.

   Like

 2. Barbara Kessels 16 februari 2017 / 09:59

  Geweldig wat ze allemaal voor die kindjes doen.

  Liked by 1 persoon

 3. Ferrara 14 februari 2017 / 21:40

  We kijken wel door de blurr heen. Ik geloof direct in stralende smoeltjes. Is die grote knul rechts ook een pupil of is dat een vrijwilliger?

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 14 februari 2017 / 21:45

   Dat is ook een pupil. Hij ging eerst naar een normale school maar zijn niveau is veel te laag. Dus voorlopig even op dit schooltje. Hij is heel lief en makkelijk. Er wordt gezocht naar een alternatief! Hij is nu weer gelukkig!

   Like

 4. Margriet Spanjaard 14 februari 2017 / 18:06

  Wat leuk weer, Trees. Inderdaad jammer, dat je de gezichtjes onherkenbaar moet maken, maar die regels kun je alleen maar respecteren en wat je zegt…het geeft zo toch ook een beeld 😊

  Liked by 1 persoon

Reacties... ja graag, ik ben er dol op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s