Vitamientjes…

 

De meeste kinderen die hier worden opgevangen hebben een slechte achtergrond, kregen niet de goede verzorging, behandeling en opvoeding en veel hebben dus ook vitaminegebrek.

Ze komen allemaal binnen via een sociale werker die hun zaak altijd blijft behartigen. Ze krijgen een medische check-up en hun hoofdjes worden geschoren. Dat is niet erg want dat hebben ze hier allemaal.

Er zijn er bij die zichtbaar letsel hebben, heel naar om te zien. Maar van binnen is de schade vaak veel erger en daarom hebben ze allemaal sociale en medische begeleiding nodig en een goed eetpatroon dat wordt aangeleerd. Rust, reinheid en regelmaat zeg maar.

Er zijn pas weer 2 zusjes van 11 en 8 opgenomen. Een meisje van 11 maanden en een meisje van 6 jaar. Het kleintje in de nursery ziet er niet verwaarloosd uit, het is maar goed dat we niet weten wat er met al die kindertjes aan de hand is geweest en wat voor trauma ze hebben opgelopen, maar dat ze dat allemaal hebben is zeker.

Ze krijgen dus ook vitamientjes, dat wordt bij de kleintjes in hun mondje gespoten met een spuitje. Het is dringen bij de keuken want kennelijk wordt het lekker zoet gemaakt.. Ze willen graag! Oh wee als de “auntie” nieuwe gevulde spuitjes moet pakken, dan is het een gegil van jewelste want dan denken ze dat ze worden overgeslagen…

14-02-2017-vitamientjes

 

Advertenties

31 reacties op β€˜Vitamientjes…’

 1. Adrie 18 februari 2017 / 23:48

  Wat ontzettend triest zeg,hier krijg je een brok van in je keel!!dikke πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

  Liked by 1 persoon

 2. rietepietz 17 februari 2017 / 17:32

  En toch zijn er zelfs in Nederland kindertjes die niet veel beter af zijn dan deze kinderen, maar het zullen er daar wel veel meer zijn dan hier. l vallen ze hier misschien wat minder op.
  Fijn dat ze daar pleeggezinnen in het eigen land zoeken, dat is echt beter voor deze kinderen die toch getraumatiseerd zijn.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 februari 2017 / 18:04

   Dat zal het zijn hoor.. en nu zit ik er gewoon middenin.
   Van de week was er trouble met 2 broertjes. Amper aanleiding voor maar ze flipten allebei. Waren niet te kalmeren, niet mee te praten. Drama.. de hele avond door.. Maar de achtergrond is zo erg. Moeder ziek, vader kon niet voor ze zorgen. Dus hier opgevangen. Moeder overleden, kort daarna ook vader overleden. Dus nu wees… of ze ze nog gezien hebben weet ik niet, zo zielig. πŸ˜”

   Like

    • Regenboogvlinder 17 februari 2017 / 18:23

     Heel erg.. exploderen uit het niks. We moeten ook altijd voorzichtig zijn. Alert op alles. Kleine dingetjes kunnen ze zomaar triggeren..

     Like

     • AnneMarie 17 februari 2017 / 20:01

      Het klinkt erg heftig. Lijkt me moeilijk om het goed te doen. Lastig voor jezelf en zielig voor de kinderen. Ze hebben al zoveel meegemaakt.

      Like

 3. marjolijn1 17 februari 2017 / 17:13

  Ja, er zullen al veel trauma’s zijn.
  Gelukkig kunnen ze nu daar zijn en worden ze goed verzorgt.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 februari 2017 / 15:03

   De kindjes lachen graag.. behalve natuurlijk als ze vallen of geslagen worden door anderen of zich niet lekker voelen. En op de foto gaan vinden ze prachtig!

   Liked by 1 persoon

 4. Corry dijkstra 17 februari 2017 / 13:41

  wat een mooi werk wordt daar verricht en dat jij en Nicole daaraan mogen mee werken.
  Groetjesss. Anna wij zitten in dereceptie. Knuffel

  Liked by 1 persoon

 5. minoesjka2 17 februari 2017 / 11:47

  Nee, dat wil je inderdaad niet weten, wat voor trauma’s deze kleintjes misschien al hebben opgelopen. Belangrijker is dat ze nu daar vol liefde en goede zorg worden opgevangen, zodat ze de kans krijgen om op te groeien, zoals een kind hoort op te groeien.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 februari 2017 / 11:52

   Dat hoor ik meer! Maar oh wat een problemen zul je dan op je hals halen. Ze worden ook niet geadopteerd. Er worden pleegouders gezocht en ze gaan het land niet uit. Op zich goed. Er zijn probleemgevallen zat bekend met kinderen uit andere werelddelen. Ik ben ook van mening dat ze beter in hun eigen cultuur kunnen blijven. Of je het wilt of niet.. die blijft erin zitten.. XXX

   Like

    • Regenboogvlinder 17 februari 2017 / 15:07

     Dat snap ik hoor! Het is echt erg dat je weet dat er veel kindjes bij zijn die zijn mishandeld, misbruikt of verwaarloosd. Kan je toch niet bij hΓ¨… πŸ˜žπŸ˜”

     Liked by 1 persoon

 6. Matroos Beek 17 februari 2017 / 08:36

  Dat denk ik ook… ondanks de goede zorgen nu… een slechte start de eerste jaren, zelfs maanden, zijn vaak zeer nefast voor een kind. Zo jammer…

  Liked by 1 persoon

 7. Hillechien 17 februari 2017 / 07:06

  Wat een geluk hebben onze kinderen en wij dat we op de juiste plek op aarde zijn geboren, en zie hoe wij daarmee omgaan met dat geluk pfff 😌. Iedereen zou eens voor een paar weken moeten doen wat jij/jullie doen.

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 februari 2017 / 08:38

   Inderdaad… waarderen wat we hebben deden we al, al hebben we er hard voor gewerkt. Maar de levensomstandigheden en mogelijkheden waarderen dat ga ik steeds meer doen.
   Zo’n groot contrast. Mensen in Europa zouden veel blijer moeten zijn en minder inhalig..

   Liked by 1 persoon

 8. Χ“Χ™ ΧžΧ¨Χ™Χ• 17 februari 2017 / 06:57

  Zo is het een mooi spel voor de kinderen en krijgen ze de dingen die ze nodig hebben. Wat wordt er toch onzorgvuldig met de parels van de wereld omgegaan soms. Ik hoop dat ze allemaal een mooi leven krijgen.

  Love As Always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 17 februari 2017 / 07:03

   Ja dat doen ze leuk hoor! Heel erg.. en onbegrijpelijk voor ons die alleen4 maar het goede willen voor onze kinderen.. dat hoop ik ook. Maar het zal voor de meesten geen makkelijk leven worden..

   Like

Reacties... ja graag, ik ben er dol op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s