Donatie’s…

 

GCF bestaat dankzij donaties!

Die komen gelukkig ook regelmatig. Contracten met sponsoren in Nederland, Zweden en Engeland zorgen ervoor dat het hier allemaal reilt en zeilt.

Ik werd verrast door een donatie van iemand die graag iets direct voor de kinderen wilde betekenen. Speelgoed of iets lekkers kopen. Speelgoed blijkt er genoeg te zijn en een ijsje als ze naar het strand gaan zou leuk zijn.

100-euro

Maar ons kwam ter ore dat er een aantal van de grote kinderen nieuw ondergoed nodig hadden. Dat vinden ze dus niet vaak in gedoneerde zakken met kleding, dus moeten ze het wel nieuw kopen.

Nicole had een donatie gekregen die ze ook besloot daarvoor te gebruiken. Met wat aanvulling van mijn kant konden we de 14 grote kinderen ieder ZAR 150. laten besteden. Dat is net geen € 11.00 maar voor Zuid-Afrikaanse begrippen best veel geld.

Donderdag ben ik samen met een auntie met de 4 jongens op stap geweest.

Ze hadden ondergoed uitgezocht en vlogen toen de winkel door om bij de t-shirts en broeken te kijken. Ze vonden het geweldig en kwamen alle 4 met een leuke set + ondergoed de winkel uit.
Een van de jongens had zijn nog niet betaalde pakje met 3 onderbroeken maar alvast in zijn zak gestopt.

Ik heb ze zelf het geld gegeven om af te rekenen en het restant weer teruggekregen van ze. Dat was best bijzonder want ze hebben weinig benul van geld.

Helaas was er niet veel tijd omdat er een afspraak met een psycholoog gepland stond voor 2 jongens. Maar ze hebben genoten en ik ook.

Vandaag gingen Nicole en ik samen met de meisjes, in totaal 10 en dat deden we in 2 groepen, uiteraard met een auntie.

Een Zweedse vrijwilliger reed ons, in hetzelfde busje dat wij het vorig weekend hadden gebruikt, ook vandaag naar het winkelcentrum. Dit keer ging hij daarna naar huis en kwam een uur later met de 2e groep terug.

Dus in 2 x met 5 meisjes de winkels in. Een ervan, de jongste is werkelijk een ongeleid projectiel. Ze rende rond, luisterde niet, wilde dit en dat en dan weer niks… dus moesten we haar goed in de gaten houden. We waren nu met 3 om op te letten en dat was wel nodig ook. Anderen waren super rustig en gingen hun gangetje met uitzoeken en passen.

Ook de meisjes waren goed geslaagd en erg blij met hun nieuwe spulletjes. Wat kun je kinderen toch met weinig gelukkig maken. De drukste van alles had een soort feestjurkje uitgekozen.. Ze was er niet van af te brengen en ze wilde het ook niet meer uitdoen.
Zo’n verhaal heb ik wel eens eerder gehoord..alleen was dat toen een kerstjurkje… 😉

Nicole tracteerde nog op een ijsje en toen mochten ze nog wat snoep kopen. Met de 2e groep moesten we daarvoor de supermarkt in want de andere winkels gingen om 5 uur dicht. Het was een hele toer om ze allemaal in de gaten te houden. We waren rond 6 uur weer terug. Toen heb ik ze allemaal het restant dat nog van het geld over was aan de auntie laten geven. Het werd officieel in een boek geschreven hoeveel per kind en daarachter moesten ze zelf hun naam schrijven. Het wordt voor ze bewaard voor ze. Als ze het een volgende keer weer nodig hebben krijgen ze het terug.

Het was vermoeiend, maar heel erg leuk om te doen! En die blije koppies… daar doe je zoiets toch voor!

Lieve donateurs, heel erg bedankt namens deze 14 erg blije kinderen! 

Uiteraard heb ik veel meer foto’s, maar op geblurde gezichtjes zie je niet echt de blijdschap…

Advertenties

25 reacties op ‘Donatie’s…

 1. margrietspanjaard 5 maart 2017 / 09:30

  Ik zie het hele circus voor me, want dat moet het wel ongeveer geweest zijn…een feest voor hen en een gemengd gevoel voor jullie om alles een beetje volgens plan te laten verlopen en dan de opluchting dat het gelukt is en die blije gezichtjes, pffffff…mooi hoor

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 5 maart 2017 / 15:01

   Ja absoluut Margriet.. om dat spul allemaal in het gareel en in het oog te houden was een heel gedoe 😯. Maar echt fijn dat ze allemaal zo blij waren!

   Liked by 1 persoon

 2. rietepietz 4 maart 2017 / 15:40

  Dat is het állerleukste geven, als je erbij kunt zijn wanneer ze het zelf uit mogen kiezen. dat moet ondanks de vermoeidheid héél veel voldoening gegeven hebben.

  Liked by 1 persoon

 3. Zij 4 maart 2017 / 13:10

  Wat hebben jullie die kinderen blij gemaakt. Ik word er helemaal warm van. Zoveel liefde!
  Liefs xxx

  Liked by 1 persoon

 4. די מריו 4 maart 2017 / 07:51

  Mooi gebaar dit. Als wij kleding doneren dan doen we inderdaad ook nooit het ondergoed. Dat voelt toch vreemd. Of zie ik dat verkeerd.

  Love As Always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 maart 2017 / 17:03

   Ja hè, was echt zo geslaagd! Nee dat zie je niet verkeerd. Volgens mij zei Jan laatst dat het niet eens mag, vanwege de hygiëne.. En gelukkig dan maar want als ik zie hoe mensen -geen Nederlanders hoor, die geven nette schone kleding weg- soms de spullen aanleveren. Tot vies en kapot aan toe. Hoe ze het durven? Ik snap het niet…

   Like

 5. Hartelijke Hot Hulk 3 maart 2017 / 21:37

  Wat je voor de minste der Mijnen doet, doe je voor Mij!

  Liked by 1 persoon

Reacties... ja graag, ik ben er dol op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s