Even lobbyen…

 

Ja, dat ga ik toch maar even doen…

De Pyramide van Austerlitz…een monument in het midden van het land, dat stamt uit de Franse Tijd, heeft dringend behoefte aan vrijwilligers. 

Inmiddels is mijn 4e seizoen als vrijwilliger ingegaan. Momenteel maak ik het rooster voor de vrijwilligers. Een pittig klusje, maar voor mij ook heel makkelijk omdat ik het overal kan doen en dat past nu beter in mijn leven. Heel af en toe neem ik ook een dienst op me in het Kassahuis. Want we hebben gewoon echt mensen te weinig. Wie weet zijn er lezers die in de buurt wonen en zich aangesproken voelen.

We hebben een enthousiaste groep mensen en hopen op nog meer nieuwe gezichten voor de werkzaamheden in het Kassahuis en in het Bezoekerscentrum.

Hieronder het persbericht dat eind maart is uitgebracht. Het had nut, er hebben zich tot nu toe 3 nieuwe mensen aangemeld. Heerlijk, maar nog niet genoeg.

Persbericht 30 maart 2017

Helpt u mee het verhaal van de Pyramide van Austerlitz levend te houden? De Pyramide van Austerlitz markeert een belangrijk moment uit onze geschiedenis: de Franse Tijd. Vrijwilligers maken het mogelijk om iedereen van dit bijzondere monument en alle activiteiten eromheen te laten genieten.

Nu in het voorjaar en de zomer dit bijzondere monument weer druk bezocht wordt, zijn er nog vrijwilligers nodig om iedereen te ontvangen, kaartjes te verkopen en bezoekers het verhaal van de Franse Tijd te vertellen.

Veel mensen zegt de Franse Tijd waarschijnlijk niets, maar tot op de dag van vandaag heeft iedereen nog te maken met invloeden uit deze periode. Zo hebben we nu een Burgerlijke stand en kwamen er standaarden voor maten, zoals meters en liters.

Er zijn vele prachtige verhalen te vertellen over deze bijzonder invloedrijke periode en ook over wat er toen op de Heuvelrug gebeurde. Deze verhalen verdienen het om te worden doorverteld. De 30 vrijwilligers, die bijna 44.000 bezoekers ontvingen in 2016, kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Landschap Erfgoed Utrecht zoekt daarom gidsen en gastheren en gastvrouwen.

Als gastheer of gastvrouw ontvang je de bezoekers bij het monument, je verkoopt kaartjes en geeft informatie als dat nodig is. De verkoop van toegangskaartjes is de enige bron van inkomsten voor het in stand houden van het monument.

Als gids ontvang je bezoekers in het Bezoekerscentrum. Je vertelt hen over de Franse Tijd en je vertoont een film. Er zijn ook rondleidingen, daarin is het mogelijke om het verhaal wat uitgebreider te vertellen. Heb je nog geen kennis van de Franse Tijd? Dat is geen probleem, onze gidsen maken je graag deelgenoot van hun kennis!

Voor je inspanningen krijg je veel terug. Je wordt opgenomen in een gezellig team van enthousiaste mensen, dat iedere 6 weken bij elkaar komt. Er is één keer per jaar een vrijwilligersuitje en samen bedenk je nieuwe dingen. Bijvoorbeeld voor het vernieuwen het bezoekerscentrum. Voor je inzet kun je gebruik maken van vrijwilligersvergoeding van € 10,- per dienst.

Meer informatie staat op: http://www.landschaperfgoedutrecht.nl. Je kunt ook contact opnemen met het Steunpunt vrijwilligerswerk van Landschap Erfgoed Utrecht vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl  
Kijk voor meer informatie over de Pyramide van Austerlitz op http://www.defransetijd.nl.

Neem voor meer informatie contact op met Landschap Erfgoed Utrecht
Hester Hinrichs h.hinrichs@landschaperfgoedutrecht.nl
Tel. 030 220 55 34
Pyramide en bezoekerscentrum: Zeisterweg 98 B, 3931 MG Woudenberg 
Postadres: Landschap Erfgoed Utrecht, Postbus 121, 3730 AC De Bilt

 

23 gedachtes over “Even lobbyen…

 1. minoesjka2 5 mei 2017 / 20:10

  Tja, Trees, aan jou enthousiasme ligt het in ieder geval niet. Maar ik ken het hoor, ook bij ons is een schreeuwend tekort aan vrijwilligers.

  Bij ons is er via de sociale dienst een vrijwilligersbank, weet niet of er bij jullie ook zo iets is, maar daar zou je kunnen vragen of ze jullie promoten.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 5 mei 2017 / 22:04

   Jammer toch hè…
   Ja die is er hoor en daar hangen we ook…

   Like

  • Regenboogvlinder 5 mei 2017 / 22:03

   Wie weet hè, als ik het niet probeer weet ik zeker dat ik er niks aan heb gedaan.

   Geliked door 1 persoon

 2. Zij 5 mei 2017 / 16:04

  Hopelijk reageren er heel wat vrijwilligers.
  Succes meisje!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 5 mei 2017 / 22:02

   Dat gebeurt niet hoor, een Monument wordt niet zomaar gesloten. Zo erg is het nou ook weer niet, maar geen subsidie meer betekent dat alle inkomsten die er komen vanuit de bezoekers moet komen. En het onderhoud kost veel geld.

   Geliked door 1 persoon

 3. Kakel 5 mei 2017 / 14:02

  Je laat je goede hart spreken en dat is áltijd goed! Ik hoop dat je een aantal mensen hebt kunnen motiveren, dat zou geweldig zijn.
  Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 5 mei 2017 / 22:01

   Nou dat hoop ik ook hoor, ach ik kan het proberen hè…
   Lieve groetjes terug ❤

   Like

 4. Ferrara 5 mei 2017 / 11:27

  Jammer, te ver weg. Wel een goed verhaal om vrijwilligers te werven, moet lukken.
  Fijn dat je weer (een beetje) aanhaakt hier.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 5 mei 2017 / 22:00

   Ja voor de meeste lezers wel denk ik.. Maar ja ik weet ook niet waar iedereen woont dus…
   Ja leuk hè, dankje! Heb er wel weer zin in ook, maar eerst op vakantie, dan zal het nog niet lukken!

   Like

  • Regenboogvlinder 5 mei 2017 / 21:59

   Is het zeker.. je zou eens een uitstapje moeten maken die kant op. Vlakbij is ook het Militair Museum in Soesterberg.. mooie combi misschien?

   Like

 5. rietepietz 5 mei 2017 / 10:00

  Voor mij natuurlijk veel te ver weg, maar wie weet, heeft jouw oproep succes!
  Ik zie met plezier dat je weer wat vaker een logje zet. 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 5 mei 2017 / 21:58

   Ja wie weet.. zeg nooit nooit.. al win ik er maar één 😉
   Ja.. nu toevallig een paar achter elkaar… heb er wel weer zin in, maar in de vakantie zal het wel niet veel worden! Komt goed Riet! X

   Like

 6. Flora 5 mei 2017 / 09:51

  Wat een goed idee van je,lukt vast groetjes

  Geliked door 1 persoon

 7. marjolijn1 5 mei 2017 / 07:28

  Wie weet Trees lukt het via deze weg ook…!!
  Succes.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.