Nieuwe hobby…

 

Zoals ik al eerder schreef heb ik een nieuwe hobby! 

Zeg eerlijk.. wie vindt het nou niet leuk om gewone, echte kaarten per post te ontvangen?

Van ons aller Kakeltje hoorde ik over Postcrossing en heb me daar eens in verdiept.

Het leek me erg leuk en ik heb begin april een account aangemaakt. Ik vroeg om een adres en kreeg meteen per mail een naam met alle gegevens van een vrouw in Rusland.

Er staat een ID nummer op dat je op de kaart moet schrijven, de geadresseerde registreert de kaart na ontvangst bij Postcrossing en dan krijg je als verzender een mailtje dat de kaart is aangekomen. Vaak ook met een kort commentaar erop en/of met een bedankje.

Ondertussen heb ik wel al een soort systeempje… ik schrijf het ID nummer links-boven op de kaart, daaronder het aantal km dat de ontvanger en ik van elkaar wonen en de datum. En ik schrijf iets over mijzelf en over de kaart die ik stuur.

Inmiddels heb ik 15 kaarten verstuurd waarvan er 9 zijn geregistreerd en heb ik er 11 ontvangen. Heel erg jammer vond ik dat mijn allereerste kaart zo lang ongeregistreerd bleef. Was na 3 maanden ook ‘expired’.

Maar… de afgelopen week kwam het bericht, Marivella uit Moskou had de kaart eindelijk ontvangen. Hij was 103 dagen onderweg geweest en had 2.168 km afgelegd.

Ik heb al uit verschillende werelddelen kaarten ontvangen en echt het is iedere keer weer een leuke verrassing als er weer een echte kaart op de mat ligt!

Is Postcrossing bij jou bekend en doe je misschien ook al mee?  

 

48 gedachtes over “Nieuwe hobby…

 1. mabeautility 13 oktober 2017 / 17:42

  Heb je mijn nieuwe blogpost al gelezen? Hierin krijg je de kans om op mijn blog een stukje over je hobby te schrijven, dus wees er snel bij❤😜😙

  Geliked door 1 persoon

 2. minoesjka2 22 juli 2017 / 12:31

  Wat een leuke hobby!
  Ja, van postcrossing heb ik al diverse keren gehoord, me er ook wel eens in verdiept, maar er verder nooit wat mee gedaan.
  Lijkt me inderdaad wel leuk om kaarten van uit de hele wereld te ontvangen.

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 22 juli 2017 / 14:41

   Joh, al stuur je er maar een of twee per maand. Kost het je de kaart en de postzegel.. Pas als je zelf weer een kaart verzonden hebt wordt je adres vrijgegeven aan iemand… dus je hoeft niet bang te zijn dat jij weinig stuurt en anderen veel meer…

   Geliked door 1 persoon

 3. Zij 21 juli 2017 / 14:25

  Ik doe er niet aan mee, maar ik ken het wel 🙂
  Lijkt me wel echt heel erg leuk.

  Vroeger had ik heel veel correspondentievriendinnen. Het was altijd zo leuk, als er een brief in de brievenbus zat. Het lezen was zo leuk.. maar ook het terug schrijven. Toen ging alles met de hand en dan werden de brieven versierd met stickertjes 😀

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 21 juli 2017 / 14:27

   Het is ook heel leuk, maar echt contact krijg je niet met die mensen waarnaar je kaarten stuurt. Tenzij je het zelf wilt en open staat voor contact. Maar velen willen dat niet, ik ook niet. Ik vind het zo al leuk en ik heb toch geen tijd om nog meer vrienden of kennissen te maken..
   Deze kaarten zijn soms ook versierd die ik krijg. En uiteraard allemaal met de hand schrijven ja.. dat is juist zo leuk!

   Geliked door 2 people

 4. ria 20 juli 2017 / 22:42

  Nee ik verstuur bijna geen kaarten meer. Twee jaar geleden moest ik rond de kerst 75 kaarten terugschrijven. Het was de laatste keer .
  Liefs

  Geliked door 2 people

 5. cornma 20 juli 2017 / 11:38

  Kaartjes ontvangen is altijd leuk, maar eerlijk gezegd, ik vergeet gewoon om een kaartje te sturen. Ik haal ze wel in huis en dan liggen ze gewoon te liggen tot ik denk: oh ja, dat zou ik nog sturen.
  Van postcrossing had ik nog nooit gehoord.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20 juli 2017 / 17:14

   Ik heb gewoon altijd wel kaarten in huis maar het komt ook voor dat ik voor een speciaal persoon een speciale kaart koop en stuur.. altijd leuk!

   Like

 6. Mirjam 20 juli 2017 / 11:31

  Leuke nieuwe hobby heb je Trees! Het kost mij iets teveel tijd op dit moment maar het lijkt mij idd leuk om steeds weer een kaartje op de mat te zien liggen, zeker uit verre streken. Het kaartjes sturen wordt steeds minder hè door de digitale contacten maar met kerst en sommige verjaardagen doe ik dat nog wel.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20 juli 2017 / 17:15

   Ja is zeker leuk! Het kost niet veel tijd hoor, al stuur je er maar een per maand.. dan kun je er ook een terug verwachten. Ik stuur echt nog regelmatig kaarten.. zeker met verjaardagen!

   Like

 7. Morgaine 20 juli 2017 / 10:03

  Ja postcrossing is al een jaar of 5? Of langer? bekend bij mij, mijn nicht heeft het een hele tijd gedaan en mijn dochter oook trouwens, en het lijkt mij ook erg leuk, maar de kosten houden mij nog altijd tegen, als ik gewoon hier in Nederland al tig adressen heb die ik niet eens heb gestuurd maar wel zou willen optel? Dan heb ik mijn eigen postcrossing al klaar, hahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20 juli 2017 / 17:17

   Geloof dat ze net hun 8-jarige jubileum hebben gevierd. Ik weet er al weg wat langer van, maar niks mee gedaan. De kosten kunnen bezwaarlijk zijn.. Je bent al zo geld voor een kaart kwijt en € 1.45 om die te versturen.. X

   Geliked door 1 persoon

   • Morgaine 21 juli 2017 / 08:03

    Ja, i know… maar de kunst is, dat deed mijn nicht, dat je ook op zoek gaat naar passende afbeeldingen omdat je dit ook op kunt geven, waar je van houdt, zij houdt nog steeds van uilen en kreeg heel veel uilenkaarten bijv. 😉

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 21 juli 2017 / 14:14

     Ja dat doe ik ook, ik lees de ‘abouts’ en ik probeer echt te voldoen aan de vraag. Mij maakt het nog niet uit wat voor kaarten ik krijg, vind tot nu toe alles nog leuk! 🙂

     Geliked door 1 persoon

     • Morgaine 22 juli 2017 / 08:10

      ah, ik weet het niet, ik weet het alleen van horen zeggen en af en toe dat ze weer kaarten had gehad die ze dan weer liet zien… op fb of zo.

      Geliked door 1 persoon

      • Regenboogvlinder 22 juli 2017 / 14:42

       Schreef het net al bij Minoesjka.. al stuur je er maar een of twee per maand.. dan kost het je de kop niet en als je er een hebt verstuurd komt er ook wel weer een jouw kant op..

       Geliked door 1 persoon

 8. Ferrara 19 juli 2017 / 22:07

  Ik heb vandaag nog een bedankkaartje gepost. Ik stop met kaarten sturen als de de post er definitief de brui aan geeft. Ik vrees dat het niet lang meer duurt.

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 19 juli 2017 / 22:23

   Nee, dat geloof ik echt niet… Dan wordt het wel DH.L die de gewone post gaat versturen.. Ik heb ook van de week nog een gewone ‘zomaar’ kaart verstuurd. Ze zeggen niet voor niks, een kaartje, Kleine moeite, groot plezier (of zoiets) ☺️

   Geliked door 1 persoon

 9. Rob Alberts 19 juli 2017 / 18:58

  Ik ken het systeem.

  Met mijn onleesbare handschrift is de kans op verdwijnen extra groot.

  Ik vind het al leuk genoeg als er weer een nieuw vlaggetje bij mijn bloglezers te voorschijn komt.

  Zonnige groet,

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 19 juli 2017 / 20:20

   Het is soms lastig om te lezen wat er staat, dus je zult de enige niet zijn! Ach.. het gaat toch om de kaart die men uit Verweggistan ontvangt, dat is zo leuk..

   Geliked door 1 persoon

 10. merel 19 juli 2017 / 17:18

  Via ons kakeltje had ik er ook al van gehoord
  En jij nu dus ook ..leuk

  Geliked door 2 people

 11. rietepietz 19 juli 2017 / 15:42

  Ja ook bij Kakel over gelezen dus ik ken het wel maar doe er niet aan mee. Wel schrijf ik nog regelmatig kaartjes voor familie of vrienden bij div gelegenheden én natuurlijk de kerstkaarten, toch altijd nog een stuk of 60. Maar ik heb geen zin meer om in andere talen te schrijven en ik neem aan dat het meeste toch in het Engels gebeurt.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 19 juli 2017 / 16:07

   Echte kaartjes krijgen en sturen is nog steeds leuk! Kerstkaarten ook nog steeds maar niet zoveel meer als voorheen. Ja bij Postcrossing is het meestal Engels, hoewel ik laatst een kaart uit Duitsland kreeg van een meisje van 25 in het Nederlands. En uit Chili een in het Spaans.. Maar wsl omdat ik bij talen ook Spaans had opgegeven.

   Like

   • rietepietz 19 juli 2017 / 16:12

    O dan kun je dus wel talen doorgeven. op zich kan ik me wat lezen betreft prima redden in het Engels en het Duits maar om iets zinnigs te schrijven in die twee talen is toch hard werken voor me omdat ik veel te weinig oefening heb. Een heel klein beetje Spaans maar dat is echt heel weinig helpt dus ook niet. Maar dat is natuurlijk zo, er wonen ook mensen met een Nederlandse achtergrond over de hele wereld.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 19 juli 2017 / 20:17

     Ja, als je een account aanmaakt krijg je de vraag, welke talen je spreekt. Ik heb in het Spaans een berichtje achtergelaten op de site voor die dame uit Chili. Maar verder doe ik gewoon alles in het Engels. De site Postcrossing is ook in het Engels.

     Like

     • rietepietz 19 juli 2017 / 20:21

      Ja dacht ik al, ben ik te lui voor, ik vind het frustrerend dat ik dan niet zómaar kan schrijven wat ik zou willen schrijven.

      Geliked door 2 people

      • Regenboogvlinder 19 juli 2017 / 21:00

       Snap dat het lastig is.. ik schrijf ook wel vaak dezelfde dingen op.mijn kaarten hoor. Maar ik kijk wel echt of mensen speciale wensen hebben qua kaarten.. Net weer een bevestiging van ontvangst gehad uit Duitsland en een héél enthousiast berichtje.. de kaart viel goed in de smaak.

       Geliked door 1 persoon

 12. margrietspanjaard 19 juli 2017 / 14:48

  Ik stuur alleen nog kaarten aan mensen van wie ik weet dat ze dat erg leuk vinden. Er ligt er nu ook weer één klaar. Zelf vind ik het ook wel leuk, maar ik bewaar de kaarten niet en voel me daar dan weer een beetje schuldig over 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 19 juli 2017 / 16:04

   Bijzondere kaarten bewaar ik al jaren. Heb echt een paar dozen vol. Kerstkaarten met een eigen boodschap ook en verjaardagskaarten. Als er alleen een naam opstaat gaan ze weg.. Postcrossing is natuurlijk kaarten sturen aan vreemden. Maar die mensen vinden het net als ik heel leuk om ze te ontvangen. En ja, tussendoor stuur ik ook nog steeds kaarten! ☺️

   Like

 13. Melody62 19 juli 2017 / 11:56

  Ja ik ken het, heb het jaren geleden ook een hele tijd lang gedaan…. is inderdaad leuk. Ben er mee gestopt ooit al kan ik me nu niet meer herinneren wat daartoe de aanleiding was.

  Veel plezziereeee xxx

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 19 juli 2017 / 17:45

   Dankjewel!!! Heb er echt plezier in. Gewoon als ik tijd en zin heb vraag ik adressen.. geen verplichtingen eigenlijk en dat is fijn..
   X

   Like

 14. Barbara Kessels 19 juli 2017 / 11:12

  Leuk, dat je nog steeds creatief bezig bent, hoe gaat het met de liefde ?

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 20 juli 2017 / 08:15

   Ach ja.. is weer eens wit anders en verrassend. Ik kom 6 sept naar Milheeze met Natalia.. ben je dan thuis? Kunnen we bijpraten!

   Like

 15. Edward McDunn 19 juli 2017 / 09:42

  Leuk om zo creatief bezig te zijn. Je hebt gelijk, het is nog steeds leuk om een kaartje in de brievenbus te vinden.

  Geliked door 1 persoon

 16. Marja 19 juli 2017 / 09:29

  Ik had het ooit bij Kakeltje gelezen. Leuk dat jij ook bent “gevallen” voor deze hobby.

  Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 20 juli 2017 / 08:26

   Het is echt heel verrassend van over de hele wereld kaarten te krijgen…

   Like

 17. John 19 juli 2017 / 09:08

  Ja, las dat ook bij Kakel die momenteel redelijk stil is btw.. Leuk is het wel, maar ik ben geen fan van kaarten dus ik hou het maar bij vissen en zo 😀

  Geliked door 1 persoon

 18. Hartelijke Hot Hulk 19 juli 2017 / 08:03

  Kaartje naar Rusland?
  Zeker 2 maanden bij Poetin op zijn nachtkastje gelegen.

  Geliked door 3 people

 19. Villasappho 19 juli 2017 / 07:47

  Ja ken het al heel lang mooi om te zien dat het nog bestaat.

  Geliked door 2 people

 20. Thomas Pannenkoek 19 juli 2017 / 07:03

  Mijn moeder deed dit, al was het niet op zo’n officiële manier. Met Kerst had ze zo elk jaar een paar honderd kaartjes aan de muur hangen. Mooi, was dat…

  Geliked door 3 people

  • Regenboogvlinder 19 juli 2017 / 09:02

   Net als mijn moeder… op het laatst kon ze niet meer goed schrijven door de Parkinson, dus heb ik de kerstkaarten een paar jaar geschreven voor haar zolang ze nog thuis woonde. Ik schreef er vroeger voor mezelf ook wel zo’n 120. Maar dat is nu minder dan een kwart…Maar het hoort wel bij die tijd, staat altijd leuk! Mooie herinnering hè..

   Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.