Leuk en minder leuk…

 

Daar ben ik weer… het bloggen stond echt de hele zomer op een laag pitje. 

Maar ik heb er weer zin in! 

Ik was gewoon te druk met andere, ook zeer belangrijke zaken, waaronder dus veel leuke, maar ook minder leuke… Ik heb ook bij mijn favoriete bloggers niet alles gevolgd, maar soms moet een mens nou eenmaal prioriteiten stellen.

Allereerst gaan we bij het Monument de Pyramide van Austerlitz in de winterstand, dus voor wat betreft roosterzaken etc. wordt het een stuk rustiger. Vanaf november is de Pyramide alleen op zondagen open. Dat betekent 5 maanden heel kalm aan.

De leuke dingen:

 • Het boekje van Jan, dat hij schreef voor zijn kinderen, helemaal klaar gemaakt (met hulp voor de omslag) zodat het naar de drukker kon.
 • De bruiloft van zoon en schoondochter van Jan gevierd! Wat een supermooie dag is dat geworden. En gelukkig dat ze zijn! 🙂
 • Gezellige bezoekjes afgelegd en gekregen.
 • De website van de PvA was wel een rode draad die bijna elke dag voorbij kwam. Nog niet helemaal af, ik heb nog een week om wat aanpassingen te doen. 2 pagina’s ga ik helemaal opnieuw doen, maar als ik er eenmaal één af heb dan is de tweede ook zo klaar.
 • De laatste maanden weer een aantal diensten in het Kassahuis gedaan, tekort vrijwilligers maakte dat we alles uit de kast moesten halen om het Monument open te houden.
 • Mijn ramen gelapt aan de binnenkant van beide verdiepingen, op de dag dat de glazenwasser kwam voor de buitenkant. Het leek wel of ik geen ramen meer had… 😉
  Ik sta versteld van mezelf want ik kan dus echt heel veel met links..
 • Met een AH-restaurantbon (van dochter en schoon gekregen, die hadden er zoveel want… goeie klant van de Appie) samen gaan eten bij Pannenkoekenrestaurant “Klein Zwitserland” in Driebergen. Gezellig en erg lekker!
 • Het nieuwe TV seizoen is weer begonnen, dus genieten van nieuwe series en van Videoland.
 • De auto heeft zijn eerste service-beurt gehad en kan er weer tegen.
 • Ik heb me opgegeven voor vrijwilligerswerk voor de parochie, inmiddels ben ik wijkcontactpersoon voor 2 straten. Verjaardagsbezoekjes afleggen bij 80-plussers. Het gaat dus meestal om oude mensen en daar heb ik wel wat mee. Het gaat in totaal om 22 adressen, jong en veel oud. Benieuwd of dit echt iets voor mij is.
 • Vorige week de 85e verjaardag van mijn jongste tante mee mogen vieren, het werd een heerlijke dag.
 • Daarin weer contact gelegd met een nicht waar ik vroeger heel veel mee optrok. We hebben wat afgepraat.
 • Nadat het bezoekje jaren op mijn lijstje stond eindelijk naar Garderen geweest en daar de Zandsculpturen gezien. Het thema was “Hollandse Meesters” (logje volgt)
 • Een riviercruise geboekt waar we tijdens de kerst gebruik van gaan maken. Vertrek en aankomst in Arnhem. Heel veel zin in!

En ik ben vast nog een heleboel leuke dingen vergeten. Natuurlijk zijn er ook minder leuke dingen aan de orde (of geweest), maar dat komt later wel..

Mijn seizoen is weer geopend!

 

52 gedachtes over “Leuk en minder leuk…

 1. minoesjka2 26 oktober 2018 / 17:36

  Wat een mooie lijst zeg, en als ik het zo lees, weinig niet zo leuke dingen …….. je hebt gewoon lekker genoten en gaat het met je vrijwilligerswerk straks nog druk krijgen 🙂
  Trouwens, wat leuk, ik ben in september ook naar die zandsculpturen geweest en ook nog steeds van plan daar een blogje over te schrijven.

  Like

 2. Toos 26 oktober 2018 / 13:13

  Hoi Trees.

  Zoals je al gezien zult hebben had ik je al een reactie gegeven op een vorige Blog,maar ik had het over jou VLOG..;-)
  Wat leuk,ik ga proberen jou weer te volgen,want het is weer
  bijna wintertijd…dus meer vrije tijd….en gezelligheid..
  Trees tot Weer….knuf Tooske.

  Like

 3. Morgaine 24 oktober 2018 / 08:52

  Hier hetzelfde laken een pak, en nog steeds, ene dag wel, andere niet 😉 Dat ik er ben, weer een paar drukke dagen achter de rug, hahaha Dat hoort erbij. Het komt zoals het komt en de zomer? Amper aanwezig geweest omdat de inspiratie gewoon weg gezogen werd 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Ferrara 23 oktober 2018 / 21:14

  Welkom terug. Eerlijk gezegd heb ik niet het gevoel gehad dat je er niet was. Via Jan toch contact en ik heb een en ander aan reacties van jou voorbij zien komen. (Dank)
  Ik hoop dat je aan bloggen weer plezier gaat beleven. Benieuwd naar je verhalen over Garderen. Ik heb er mijn ogen uitgekeken. Zo knap.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 23 oktober 2018 / 21:25

   Dankjewel en geen dank. Heb idd regelmatig gelezen.
   Gaat vast lukken.. echt weer zin in 👍😁

   Like

 5. marjolijn1 23 oktober 2018 / 06:57

  Dat was echt geen zomer waarin je niets te doen had… 🙂
  Welkom terug Trees.

  Geliked door 1 persoon

 6. Joanne 22 oktober 2018 / 22:39

  Gezellig dat je weer blogt! Maar je hebt wel altijd lieve reacties achter gelaten bij mij. Je hebt een hoop mee gemaakt. Maar je bent idd een bezig bijtje!

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 23 oktober 2018 / 20:13

   Altijd bezig ja.. eigenlijk kom ik altijd tijd tekort. Ja het lezen bij jullie heb ik nog wel aardig bijgehouden. Meer dan ik van plan was eigenlijk. Maar mijn leventje is nu wel heerlijk regelmatig. Heerlijk!
   Liefs XXX

   Like

 7. די מריו 22 oktober 2018 / 20:44

  jij hebt je duidelijk niet verveelt. Mooi dat je weer terug bent.

  Love As Always
  Di mario

  Like

 8. gewoonanneke 22 oktober 2018 / 20:39

  Gelukkig is bloggen iets wat je zelf in kan vullen hoe je dat wilt doen. Maar wel leuk weer eens wat van jou te lezen. Wel hier en daar via Jan nog wat gehoord natuurlijk. Blij dat het weer wat beter gaat met je arm (hoop ik tenminste) wat een vervelende val achteraf zeg. Ben vorig jaar met mijn zus naar dat zandsculpturen geweest daar vond het heel erg leuk….

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 22 oktober 2018 / 20:44

   Ja Jan blogt natuurlijk alweer een tijdje en die vertelt ook veel.
   Maar ik vind het wel weer leuk. Ik deed alleen de zwijmel op zaterdag en nu pas weer een paar tussendoor. Maar nu komt het weer goed hoor! 🤗

   Geliked door 1 persoon

 9. celliecitroen 22 oktober 2018 / 19:26

  Op jacht naar mooie herinneringen. Volg met plezier je blog weer.

  Geliked door 1 persoon

 10. rietepietz 22 oktober 2018 / 18:19

  Ga daar is ze weer, ik heb je gezellige logjes gemist. Maar natuurlijk moet je sommige dingen nou eenmaal voor laten gaan. Welkom terug! Lijkt me leuk zo’n riviercruise , volgens mij heb je dan geen last van zeeziekte !

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 22 oktober 2018 / 18:24

   Gek hè, gewoon geen tijd. Ik zat ook vaak te denken, waar haal ik die tijd ooit nog vandaan? Maar natuurlijk is die er wel en ik heb er weer zin in hoor! Nee, dat niet, misschien rivierziekte. Maar volgens Jan gaan ze straks wielen onder die boot maken omdat er geen water in de rivieren zit.. krijgen we misschien nog last van wagenziekte 😉

   Like

   • rietepietz 22 oktober 2018 / 20:38

    Nou tegen die tijd zal er wel wat regen gevallen zijn. Ik hoor het vast wel van mijn schoonzoon die met een vrachtwagen de cruise schepen van groente en fruit voorziet. Hij begint er nu al iets van te merken dat er vaarten uitvallen.
    Tja, tijd hebben is meestal een kwestie van prioriteiten stellen maar meestal kun je méér als je veel te doen hebt;-)

    Geliked door 1 persoon

   • rietepietz 22 oktober 2018 / 20:40

    Tijd hebben is meestal een kwestie van prioriteiten stellen. maar mijn ervaring is dat je meer kunt als je veel te doen hebt;-)

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 22 oktober 2018 / 20:42

     Natuurlijk dat is ook zo. En dat laatste klopt helemaal. Had ik vroeger al. Toen ik nog werkte en een vrije dag had of zo, dan had ik zoveel plannen, maar kwam op zo’n dag nergens toe. Als ik werkte functioneerde ik ook beter.

     Like

 11. John 22 oktober 2018 / 18:10

  Yey, je bent weer terug, en hoe. Gelijk een hele lijst met leuke dingen. Ik heb je toch regelmatig voorbij zien komen in mijn reactiebox, dus… 😛

  Geliked door 1 persoon

 12. Anja en Peter 22 oktober 2018 / 17:43

  ik dacht dat ik je per ongeluk verwijderd had maar nee je was gewoon stil ……….

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 22 oktober 2018 / 18:44

   Hé, wat leuk! Je leest me dus nog steeds? Heb alleen de zwijmelrubriek gedaan en nu toevallig 2 keer een kort verhaaltje. Maar het komt wel weer hoor. Heb er weer zin in! Hoop met jullie alles goed! En de mannen? Want jongens zijn het niet meer natuurlijk…
   Groetjes en bedankt!

   Like

 13. Vlasje 22 oktober 2018 / 17:14

  Ijverig bazinnetje! Fijn dat dat ook gaat! Veel plezier mer je kroeshulk.

  Geliked door 1 persoon

 14. greta 22 oktober 2018 / 17:12

  Van alle seizoenen vind ik de herfst het mooiste voor het verkrijgen en het verfijnen van lessen naar aanleiding van de activiteiten en ervaringen van de zomer die we hebben gedaan. De herfst gaat over het loslaten van datgene wat wij niet meer nodig hebben of wat ons tegenhoudt. Lieve Trees denk nu aan je riviercruise,varend op een rivier heeft u een mooi uitzicht op het landschap en de dorpen en steden die aan u voorbij glijden, is ook kleiner, meer contact met andere mensen, echt je zal je eigen ogen niet kunnen geloven. En Jan zal denk ik zeker ook van romantische sfeer genieten. Een zeecruise, dat is een drijvende stad op zichzelf, voor ons veel te druk, en zonder dan nog de onverwachte onkosten die je dan er veelal ook nog bij krijgt als je niet door iemand goed ingelicht bent. Ben benieuwd al naar je verslag Trees!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 22 oktober 2018 / 20:49

   Ben ook erg benieuwd hoor. Tis natuurlijk geen cruiseschip. Maar wel heel luxe en met een buitenhut met balcon. Niet dat we daarop zullen zitten in december, maar we hebben wel een mooi uitzicht vanuit onze hut. Ik heb genoten van de 3 zeecruises die ik gemaakt heb hoor. En toch kom je op bepaalde momenten op plaatsen waar je denkt. Waar zijn al die mensen toch. De onverwachte kosten waren ons bekend, dus niet onverwacht, tegenwoordig is er veel meer all inclusive, dus prettiger. Ach wie weet…

   Like

 15. gewoonzoalsikben 22 oktober 2018 / 15:05

  Je bent aardig druk geweest maar wel met leuke dingen en helaas zijn er altijd ook minder leuke dingen in het leven . En bloggen is geen moeten gelukkig .
  Liefs xxx

  Geliked door 1 persoon

 16. Marja 22 oktober 2018 / 14:32

  Je bent een bezig bijtje. Ik hoop dat de minder leuke dingen niet al te verdrietig zijn.

  Geliked door 1 persoon

Reacties... ja graag, ik ben er dol op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.