Sinterklaasletters…

Alweer 5 december en een die weer rustig voorbij gaat. 

Wat een leuke feesten hadden we vroeger thuis, terwijl wij zongen strooide de buurjongen, met een zwarte handschoen aan, door een kier van de deur.  Daarna gingen we snel buiten kijken of er ook echt pakjes stonden. En een van ons zag zeker weten Zwarte Piet wegrennen… Dat hield op toen de buurjongen ouder werd en er eigenlijk geen zin meer in had. De laatste keer gooide hij het cellofaanzakje erachteraan… 

We vierden het met grote surprises toen we allemaal volwassen waren. Iedereen maakte er echt werk van en er is toen heel wat afgelachen. 

Voor de kinderen vierden we ook echt heel lang Sinterklaas. Ook toen ze wisten dat hij helemaal niet bestaat, tot we op een bepaald moment overstapten naar cadeautjes met kerst. 

Met de kleinkinderen op Gran Canaria, waar de Sint dan wel niet kwam want die was dan juist in Spanje, maar Zwarte Piet natuurlijk wel. En Maria en Natalia geloofden er ook heel lang in, want niemand vertelde ze het grote geheim.

De laatste jaren nam ik altijd het een en ander aan chocolade-lekkers mee naar Gran Canaria. 
Letters natuurlijk, ieder zijn smaak. Strooigoed, muizen en kikkers, sint-chocolade in allerlei vormen. Dit jaar beperkte ik het, op verzoek, tot strooigoed en chocoladeletters (en altijd van de H.ema). 

Voor de 4 meiden een pure letter en voor Nick een melk-hazelnoot. De avond van de 5e december kreeg ik altijd een foto toegestuurd als ze met zijn allen de letters weer uitpakten! En dan werd het smullen (foto’s van vorig jaar).

De letters voor dit jaar stonden ingepakt al te wachten op een kastje tot het 5 december zou worden toen ik van Jan een berichtje kreeg vorige week over de chocoladeletters van de H.ema. Dat berichtje meldde, dat er in de melk-hazelnootletters met een speciaal nummer mogelijk stukjes plastic zouden kunnen zitten en die konden de klanten dus terugbrengen. 

Pfff…. welk nummer had Nick? Ja hoor, het genoemde nummer, dus die heb ik weer mee naar huis genomen. Ik vind het toch sneu dat er nu nog maar 4 letters staan te wachten tot ze vanavond worden opengemaakt. Het is te kort dag om op te sturen, dus hij zal moeten wachten tot we er in januari weer naartoe gaan… Hoop dat ik nog ergens een melk-chocoladeletter op de kop kan tikken, want de H.ema had ze dus echt niet meer. 

20 gedachtes over “Sinterklaasletters…

 1. gewoonanneke 6 december 2018 / 21:47

  Leuke traditie. Nu gaan we het weer vieren maar andere jaren zei ik ook altijd dat Sinterklaas langsgeweest was. Kon het niet laten om wat te kopen voor ze…..

  Geliked door 1 persoon

 2. Villasappho 6 december 2018 / 19:22

  Het lijkt me moeilijk het verhaal geheim te houden terwijl alles op internet staat. Inschatten of een kind erin geloofd begin ik niet aan. Als de buurkinderen stoppels hebben weet ik het zeker;) Anyway hier geen Sinterklaas en geen letters ik zag ze nog wel maar van de Hema weet ik het niet.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 7 december 2018 / 10:29

   In die tijd keken de meisjes nog niet op internet hoor. De oudste is inmiddels 17 maar tot 10 jaar hebben ze er nog in geloofd. Tenminste dat dacht hun vader denk ik tenminste.. Ik niet hoor… maar hij zei steeds.. laat nou maar 😊

   Like

 3. Zo simpel is dan geluk 5 december 2018 / 18:41

  Dat is echt wel sneu ja. Ik heb vandaag nog letter gehaald bij de AH. Waren nu lekker in de aanbieding, haha, en nog volop keuze.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 5 december 2018 / 20:35

   Die meiden willen puur, blijk ik melk met ceramiek te hebben gekocht… Dus Nick heeft mazzel, 2 meiden lusten die niet. Dus die mag hij hebben. Dus ik ga nu nog 2 pure letters halen, dan is iedereen weer blij… Ik word oud denk ik 😆

   Like

 4. Morgaine 5 december 2018 / 17:42

  Jeetje daar zit je dan…. ik snap het echt niet, al die voedsel tegenwoordig en waar men het terug roept omdat… er iets in zit wat er niet in hoort, word je toch niet lekker van… je zou bijna stoppen met eten… ik zeg bijna… 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. marjolijn1 5 december 2018 / 16:34

  Jumbo heeft ze vast nog wel, en anders volgend jaar een nieuwe kans…!
  Fijne en gezellige avond meis.

  Geliked door 1 persoon

 6. Happy Hulk 5 december 2018 / 11:32

  Nou, arme Nick.

  Happy Hulk smoezzel smoezzel heeft smoezzzzzzel nog wel smzzzzzzzzl een waardevol szzzzzzzzzzl kado zzzzzzzzz voor hem zzzzzzzzz als troost zzzzzzzzl

  Geliked door 1 persoon

 7. די מריו 5 december 2018 / 10:08

  En zo heeft de h.ema weer een traditie om zeep geholpen 😉

  Love As Always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 5 december 2018 / 11:15

   Denk het ook wel hoor… komt vast goed voor hem..

   Like

 8. John 5 december 2018 / 09:35

  Er gaat nogal eens iets mis in de productie van voedsel en snoep. Leuk die foto’s. Daar moet je ook wel om lachen als je ze krijgt denk ik.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 5 december 2018 / 11:15

   Dat was elk jaar weer leuk ja als die foto’s kwamen. De eerste keer was ik erg verrast dat ze echt wachtten tot het echt 5 december was..

   Like

 9. Marja 5 december 2018 / 09:19

  Wat sneu voor Nick. Ik hoop dat je er nog eentje kunt scoren.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 5 december 2018 / 11:16

   Ik ook.. maar dus niet bij de H.ema… Lukt vast wel!

   Like

Reacties zijn gesloten.