Opruimen…

Ik lees regelmatig op blogs over opruimen… vroeger zeiden ze dan, dat mensen het voorjaar in hun hoofd hadden.

Opruimen is bij mij niet dringend nodig. Ik ben aardig georganiseerd en alles hangt en ligt op kleur. Maar toch heb ik een idee en dat ga ik binnenkort uitvoeren, als ik zin heb… maar in ieder geval deze week.

Ik heb 1 grote kledingkast in 2 delen van elk een meter breed waar kleding in hangt met daarboven 2 grote, diepe legplanken. Omdat er hier in huis ook nog een aantal inbouwkasten zijn heb ik echt ruimte genoeg.
In de ene hangt en ligt mijn lekker-weer-kleding en in de andere de warme kleding voor de winter. In de een staat onderin een grote krat met deksel voor diverse soorten tassen en in de andere zo’n zelfde krat voor schoenen, laarsjes, slippers etc. Die heb ik beide al doorgespit dus die mogen blijven staan. Dan nog 2 kleinere kratten met dunne en dikke sjaals, een paar mutsen (die ik helemaal nooit draag) en handschoenen en alles in diverse kleuren. Die ga ik dus ook sorteren op wel of niet dragen.

Want, al heb ik laatst 2 zakken kleding naar de weggeefwinkel gebracht, in beide kasten hangen heel veel dingen die ik echt al jaren niet meer aan heb gehad.

Mijn plan is om de kleding die ik draag in één kast te hangen en te leggen en de kleding die ik al heel lang niet meer aan heb gehad in de andere.

Zeg maar de ‘wel’ kast en de ‘niet’ kast!

Tot aan het begin van de volgende winter ga ik eens goed opletten hoe vaak ik in die ‘niet’ kast kijk. En als ik al die spullen dan nog steeds niet heb gedragen of zelfs maar in mijn handen heb gehad, maak ik die hele kast leeg en gaat alles naar de weggeefwinkel.

Ik kan gewoon niet zo makkelijk afstand doen van kleding die ik ooit mooi en prettig vond. Er hangen ook teveel verschillende maten in. Dus… ik moet nu maar eens iets strenger worden voor mezelf.

Ik vind dit best wel een goed plan… dus wordt vervolgd!

Advertentie

29 gedachtes over “Opruimen…

 1. Rob Alberts 13 maart 2019 / 19:39

  Opruimen is niet mijn sterkste kant.

  Ik heb veel teveel ruimte.

  Vrolijke groet,

  Geliked door 1 persoon

 2. Plato 14 februari 2019 / 20:34

  Ik sla de niet kast altijd over. Als het me niet meer bevalt breng ik het naar Noppes. Lopend, zodat ik er nog een leuke wandeling aan overhoud. Met boeken precies zo. Heerlijk om het huis wat ruim te houden.

  Like

 3. minoesjka2 13 februari 2019 / 20:33

  Mijn grote kledingkast hoefde met de renovatie niet van zijn plaats, en is dus ook niet opgeruimd. Maar …………. door een lekkage (komt nog een blog) moet er nieuw laminaat in de slaapkamer gelegd worden, en juist, nu moet die kast dus wel leeg,………… dus ook ik ga grote schoonmaak in mijn kleding kast houden.
  Ik vindt het trouwens niet zo moeilijk kleding weg te doen, als ik weet dat iemand er nog iets aan heeft, in dit geval het Leger des Heils.

  Like

 4. gewoonanneke 13 februari 2019 / 19:54

  Hoorde een keer van iemand dat zij de hangers anderom hing als het gedragen was in de winter. Hingen ze nog steeds als in het begin was die kleding rijp voor de zak van max of zo.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 februari 2019 / 20:00

   Schijnt een tip te zijn van Oprah Winfrey. Staat ergens in de reacties. Vind het wel een goeie hoor!

   Like

 5. Mrs. T. 12 februari 2019 / 22:17

  Goed plan. Succes hoor.

  Like

 6. Ferrara 12 februari 2019 / 21:30

  Herkenbaar. Ik kan ook moeilijk afstand doen van kleding. Al jaren dezelfde maat, dat scheelt denk ik wel. Ik laat een jasje gerust een jaartje hangen om het daarna in ere te herstellen.

  Like

 7. rietepietz 12 februari 2019 / 19:51

  Lijkt me een prima methode, ben benieuwd of het ook werkt. Wegdoen vind ik ook altijd moeilijk, zelfs als het eigenlijk niet meer past. Je koopt uiteindelijk die kleding toch omdat je het heel mooi vindt.

  Like

 8. Zo simpel is dan geluk 12 februari 2019 / 18:54

  Afstand doen van kleding is ook niet echt mijn ding, maar dit is wel een goede methode denk ik!

  Like

 9. Rianne 12 februari 2019 / 18:42

  Goed idee! Het werkt, weet ik uit ervaring. Al zijn er altijd één of twee kledingstukken die ik uitsluitend een keertje aandoe om ze te verhuizen naar de juiste kant van de hangers. 😉

  Like

 10. Thomas Pannenkoek 12 februari 2019 / 17:21

  Straks is het zomer, heb je geen kleren meer nodig!

  Like

 11. cornma 12 februari 2019 / 16:55

  Kleding wegdoen is lastig, alleen als ik iets echt niet mooi meer vind, gaat het zonder moeite weg..

  Geliked door 1 persoon

 12. marjolijn1 12 februari 2019 / 16:53

  Wat ik 2 jaar niet in mijn hand heb gehad, wordt over het algemeen opgeruimd of nog eens heel goed bekeken en dan gaat het meestal toch nog weg.

  Geliked door 1 persoon

 13. Happy Hulk 12 februari 2019 / 10:59

  Eigenlijk zou je steeds in die kast met vergeten kleding moeten kijken, VOOR je gaat Bon Prixen ! ! !

  Geliked door 2 people

 14. Nicole Orriëns 12 februari 2019 / 10:54

  Inderdaad een mooi plan. Oprah Winfrey heeft ook zo’n soort methode: je hangt alle kleding met de hanger naar achteren wijzend. Alles wat je draagt hang je daarna terug met de hanger naar voren wijzend. Na een half jaar doe je de kleding die nog steeds naar achteren wijst weg, want die draag je dus blijkbaar niet.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 februari 2019 / 09:47

   Nou dat is ook geen verkeerde tip zeg. Bedankt!

   Like

 15. Melanie - My Journey 12 februari 2019 / 10:33

  ik gooi alles weg wat ik in anderhalf jaar niet meer gedragen heb. Want de kans dat je het daarna nog aandoet is heel klein. 🙂
  Weg met de zooi!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 13 februari 2019 / 09:50

   Dit is het verschil in generatie denk ik. Vroeger was er niet veel geld en kregen we als kind 2x per jaar een nieuw setje kleding (rok/blouse, jurk of lange broek/trui). In mijn huwelijk moesten we ook bij periodes de eindjes aan elkaar knopen. Dus daarom zit wat kleding betreft mijn zuinigheid er nog steeds in. Als iets nog goed is doe je het niet zomaar weg. Maar als je het je kunt permitteren is het wat anders.

   Geliked door 1 persoon

   • Melanie - My Journey 13 februari 2019 / 10:14

    Denk maar niet dat ik een volle kledingkast heb hahahahaha, ik koop zelden iets nieuws, maar dat betekent ook dat ik dus al mijn kleding die in de kast hangt gedragen wordt 🙂 En alles wat ik niet meer draag gaat naar iemand die het goed gebruiken kan. Passing it on 😀

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 13 februari 2019 / 10:29

     Dan wordt er goed gebruik van gemaakt! Zo kan het ook natuurlijk. Ik heb wel voorbeelden van mensen die elk jaar zoveel nieuw kopen en dan nog heel goede spullen wegdoen. Wel naar mensen die het goed kunnen gebruiken. Maar dat vind ik dan zonde, maar ja er zijn natuurlijk ook mensen die niet aan kleding hechten.

     Geliked door 1 persoon

     • Melanie - My Journey 13 februari 2019 / 10:36

      ik geef niks om nieuwe dingen.. ik draag wat ik heb en als het tijd wordt voor vervanging, dan sleep ik mijzelf wel naar een winkel 😛

      Geliked door 1 persoon

 16. margrietspanjaard 12 februari 2019 / 09:54

  Zo herkenbaar. Ik ga ook regelmatig door de kasten en doe kleding en linnengoed weg, maar ohhhh… wat heb ik er soms moeite mee, zeker als ik me herinner hoe veel geld ik er an uit heb gegeven 😩

  Geliked door 1 persoon

 17. John 12 februari 2019 / 08:06

  Bij mij gaat het er niet om dat ik met een trend mee wil doen, maar dat ik me van mijn spullen ontdoe die ik nooit meer gebruik. Ik kan het wel blijven opptten, maar als ik dan ooit overlijd, moeten mijn kinderen er doorheen en ik weet wat het is en wil ze dat niet aandoen.

  Like

 18. Vlasje 12 februari 2019 / 07:13

  Besmettelijk, hè, dat opruimen, en bevredigend ook!

  Geliked door 1 persoon

 19. די מריו 12 februari 2019 / 07:05

  Dat is ook weleens prettig om te doen. Met opgroeiende kinderen gaat bij ons de kast regelmatig leeg. En ik maar zeulen met die zakken naar het goede doel.

  Love as Always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.