Amsterdam…

Die mooie stad, is gebouwd op palen…

Officieel, al ben ik in een dorpje geboren, mijn geboortestad waar ik me toch heel graag zo af en toe als toerist tussen de toeristen meng… En oh, wat was het nog heerlijk rustig!

Eind juni zijn we namelijk een paar dagen naar Amsterdam geweest in een hotel aan de rand van de stad. Was allemaal keurig geregeld in het hotel, alles corona proof.

De eerste avond zijn we gaan eten bij “Loetje” in Ouderkerk a/d Amstel of eigenlijk is het Amstelveen. Al een paar dagen tevoren had ik gereserveerd want er gaan nou eenmaal minder mensen in zo’n restaurant tegenwoordig.

We zaten aan een ronde bartafel. Ik houd daar niet zo van, maar de rest was vol. Dus even klimmen, de kruk zo dichtbij mogelijk neerzetten, want je kunt niet, zoals met een stoel, even je kruk naar voren schuiven. Goed ik zat…

En het was weer geslaagd, de biefstukken waar deze keten om bekend staat, waren verrukkelijk! Heerlijk in de jus met wit brood en frietjes en wat je er ook bij wilt bestellen. We hebben gesmuld. Een simpel ijsje als toetje op de gezellige Amsteldijk maakte onze etentje helemaal af.

Helaas was het in de hotelkamer erg warm pfffff. Ik had de airco/thermostaat toen we de eerste keer op de kamer kwamen al teruggezet van 22 graden naar 18 gr, maar nog was het warm. Ik kreeg de temperatuur niet verder naar beneden.

Dus… met een donzen dekbed waar ik niet van houd en ook nog een die behoorlijk dik was, miste ik mijn gewone bovenlaken dat ik thuis in de zomermaanden onder het dekbed gebruik. De volgende keer gaat die gewoon mee in het koffertje. Ik had niet veel geslapen, maar na een lekkere douche en een ontbijtje aan tafel geserveerd, begonnen we met frisse moed aan ons dagje Amsterdam.

Met de Metro (met een zelf gefabriekt mondkapje op) reden we naar de stad, het was heel rustig. Eerst bezochten we vrienden (van mij) die aan de Amstel wonen. Het klikte goed met Jan die ze voor het eerst ontmoetten. Heerlijk bijgekletst en geluncht. Voor we vertrokken speelde A. het liedje “Auf Wiedersehen” voor ons op de piano. Terwijl hij bijna nooit speelt 😉 .
Toch de hoop op een tot ziens, dus dat was goed nieuws…
Lieve luitjes, nog bedankt voor de gastvrijheid en de gezelligheid!

Met de Metro naar het CS gereden. De veerpont naar de oude NDSM werf over het IJ en een rondvaartboot voor een tocht door de grachten gepakt. Uiteraard alles op afstand. We konden als klant zelfs kiezen waar we naartoe wilden varen, de route hoefde de kapitein niet aan te houden, zolang hij maar weer op tijd terug zou zijn. Het was prima weer en we hebben genoten.

Op de terugweg naar het hotel even uitgestapt bij het Waterlooplein voor een lichte snack. Er was nog markt maar daar hadden we geen zin in. Een hele maaltijd zagen we niet zitten om 16.00 uur dus reden we verder naar het hotel en hebben we daar lekkere bitterballen besteld met een drankje.

Het arrangement dat we geboekt hadden was inclusief een 3-gangenmenu. Helaas, het was niet echt smakelijk, en ook veel te weinig. Zelfs voor mij… Ik vind een kaasplankje altijd heerlijk als toetje, maar vaak is het teveel na een maaltijd, dus ik eet het niet vaak. Ik had nu echter best nog wel trek, dus koos daarvoor… spijt… het waren een paar hele dunne plakjes kaas en een stukje roggen-rozijnenbrood. Jan had een heerlijk toetje met verse aardbeien, dus die was blij.

Het lukte mij zelfs, eenmaal terug op onze kamer, om Netflix te activeren op de TV via mijn telefoon. De techniek staat toch voor niks hè… De avond was zo om!

De volgende ochtend hadden we naar Jan zijn zus willen gaan die maar 10 minuten lopen vanaf het hotel woont, maar die kon niet rond koffietijd en later wilden we het niet maken, ook al omdat Jan zich niet zo best voelde. We zijn dus lekker naar huis gegaan, en hebben nog lang nagenoten en gepraat over deze dagen die een verrassing waren voor Jan.

We hadden ook nog het plan een ander uitstapje te maken, maar dat stellen we voorlopig nog maar even uit. Thuis blijven is ook geen straf…

31 gedachtes over “Amsterdam…

 1. gewoonanneke 2 augustus 2020 / 22:49

  Fijn toch even een andere omgeving en leuke ontmoetingen weer…..

  Geliked door 1 persoon

 2. minoesjka2 1 augustus 2020 / 20:14

  Leuk tripje zo ……… en ik geef jullie gelijk hoor, ik heb eigenlijk ook nog geen uitjes ondernomen. Dinsdag met mijn zus voor het eerst naar de Apenheul dit jaar, dat is dan ook gelijk het eerste uitje. Merk dat ik het met die drukte en dat mondkapjes gedoe ook helemaal niet leuk vind om weg te gaan.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 1 augustus 2020 / 20:32

   Ja was echt even leuk! Alleen in het OV dat mondkapje op gehad. We zouden naar Duitsland gaan voor een paar dagen mt dochter en schoon. Maar de maatregelen in Duitsland hadden we eigenlijk geen zin in. Dus toch maar afgezegd. Misschien gaan we over een maand of 2 en anders maar niet… thuis is ook prima hoor! Geniet jij nou maar van dat dagje uit en houd goed afstand!

   Geliked door 1 persoon

 3. rietepietz 31 juli 2020 / 21:23

  Heel slim om juist nu een drukke stad als Amsterdam te bezoeken. Normaal is het er in deze tijd gewoon mega druk. Al was het eten aan de magere kant in het hotel was het verder toch een mooi weekend.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 31 juli 2020 / 22:20

   Het was echt net voor het weer drukker werd, superleuk. Alweer een maandje geleden, gelukkig ging het met Jan ook 2 dagen goed. Ja hoor, we hebben genoten! En eigenlijk zeuren we nooit hoor, dat hebben we ooit afgesproken en ook als er dingen zijn die niet leuk zijn doen we niet moeilijk. Maar ja.. als het eten niet genoeg is laat ik het wel weten…

   Like

   • rietepietz 1 augustus 2020 / 08:35

    Zeuren heeft meestal geen zint tenzij je het doet tegen de mensen die de klacht ook kunnen verhelpen.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 1 augustus 2020 / 15:05

     Precies en zeker als je ergens maar 1 of 2 nachten bent is dat best overkomelijk.
     We hebben er dan meestal lol over! 😄

     Like

     • rietepietz 1 augustus 2020 / 16:04

      Ja natuurlijk, omgaan met tegenslag kun je maar best met humor doen.

      Geliked door 1 persoon

 4. marjolijn1 31 juli 2020 / 16:46

  Gezellig zo een paar dagen weg…!
  Maar thuis is het deze periode ook heel goed toeven.
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 5. Mrs. T. 30 juli 2020 / 19:01

  Heerlijk zo’n uitje. Ik heb nog nooit bij Loetje gegeten, maar hoor vaker dat het daar zo lekker is.
  Dat leesplankje ziet er echt niet uit. Het oog wil ook wat.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 31 juli 2020 / 22:28

   Tis een aanrader hoor! Ik het zuiden zijn er nog maar 2, een in Eindhoven en een in Tilburg. Maar Den Bosch zal heus wel snel aan de beurt zijn 😊

   Like

 6. Corry 30 juli 2020 / 16:23

  Wat een fijne mini vakantie. Blijf genieten van het goede leven hoor. Wat ik doe in ee. hotel wanneer het erg warm is trek ik het dekbed uit de hoes en slaap ik onder het hoeslaken.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 31 juli 2020 / 22:30

   Ja, dat laatste heb ik ook wel gedaan, gewoon niet aan gedacht nu. En zeker blijven we genieten. Jan gaat de goede kant op dus we hebben goede hoop. X

   Like

 7. gewoonzoalsikben 30 juli 2020 / 16:00

  Dat was dus een heerlijk uitje en de kleine ongemakken neem je dan maar voor lief toch ? Maar dat kaasplankje was wel erg erbarmelijk hoor .Ik hoop dat Jan zich binnenkort weer helemaal goed zal voelen
  Veel liefs Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 8. Ferrara 30 juli 2020 / 14:59

  Eten vanaf een kruk aan een hoge tafel, vind het niks. Onlangs bij een reservering op bekend terrein het antwoord gehad ‘Kan alleen nog aan de bar’, nou dan zie ik er toch van af en probeer het elders. Het is nu extra fijn in Amsterdam, lekker rustig. Wij waren er in maart vlak voor de boel op slot ging en was al te merken dat er amper toeristen waren. Japan en China waren toen al uitgereisd. Wij houden ons na het weekje Zwolle nog steeds koest, helemaal nu het virus weer de kop opsteekt.

  Like

 9. celliecitroen 30 juli 2020 / 12:03

  Mooie plek daar bij Loetje aan de Amstel. Lekker zeg, zo’n mini-vakantie in eigen hoofdstad.

  Like

 10. vlasje 30 juli 2020 / 11:26

  Heel lang geleden ging ik graag een dagje Amsterdam doen. Altijd goed.
  Jammer dat hr Al nog niet boven Jan is.

  Like

 11. petra1945 30 juli 2020 / 11:16

  Overigens… Ik denk “ze kunnen me wat” en haal dat donzen dekbed rücksichtslos uit de hoes. In zo’n hotelkamer is slapen onder zo’n dekbedhoes meestal precies goed! Dekbed zelf netjes opvouwen en in de kast schuiven of op een tafeltje leggen, klaar. Soms zit-ie er de volgende nacht weer omheen, soms denkt het kamermeisje méé en laat het zo.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 30 juli 2020 / 20:13

   Helemaal waar en dat heb ik ook wel eens gedaan. Nu eigenlijk niet aan gedacht! Dombo…

   Like

 12. tinyblogt 30 juli 2020 / 10:32

  Oh Amsterdam… ik verlang al weer om er ook nog eens heen te gaan. Loetje kende ik niet, bedankt voor de tip, dat zal mijn man zeker kunnen verleiden!

  Like

 13. Edward McDunn 30 juli 2020 / 09:36

  Zo’n uitje heb je zeker in deze tijd even nodig hoor.
  Jammer dat het 3 gangenmenu tegenviel,

  Like

 14. Happy Hulk 30 juli 2020 / 09:24

  Het heerlijke bevrijdende gevoel van ‘de eerste keer uitgaan’ was helemaal top.
  Bedankt voor het mooie kerstcadeau!
  Super van genoten!

  Like

 15. Mrs. Brubeck 30 juli 2020 / 09:17

  Heeeeeeeerlijke stad, wij waren er nog net voor de lockdown in maart voor de verjaardag van C, super! We kennen de stad ondertussen redelijk goed en weten de te drukke buurten te vermijden. Maar een biefstuk bij Loetje hoort er altijd bij, je kan die namelijk op verschillende plekken gaan eten, sommige in heerlijk rustige buurten.
  Blij dat je genoten hebt. 😘

  Like

 16. flora 30 juli 2020 / 09:16

  Ja dat waren heerlijke dagen in Amsterdam.het is wel een mooie stad al realiseer je dat niet altijd,geniet maar lekker van jullie dagen samen gr.Flora

  Like

 17. John 30 juli 2020 / 08:35

  Dat leest als een paar heerlijke dagen, Trees. Aan een bartafel eten vind ik ook niets. Ik wil met mijn stoel kunnen schuiven want ik zit niet de gehele tijd hetzelfde. Anyway, het eten was goed dus 🙂
  Thuis is zeker geen straf. Ik ben er graag. Ik denk dat ik er vandaag maar eens heel de dag blijf 🙂

  Like

 18. perdebytjie 30 juli 2020 / 08:28

  Ek het nou heerlik saam met julle gekuier!

  Like

 19. Hans en Goletta 30 juli 2020 / 07:47

  Heerlijk weer, jje leuke verhaaltjes!! Ondanks dat Jan zich kennelijk niet lekker voelde, vind ik wel dat hij (enn jij ook, hoor) er fantastisch uit ziet!! Geniet van elke dag, doen wij ook!! Lieve groetjes Hans en Goletta

  Like

 20. Matroos Beek 30 juli 2020 / 07:30

  Ik eet ook niet graag op barkrukken aan een hoge tafel. Dan moet ik mij teveel concentreren op mijn hoogtevrees… En dat laken zou ik ook maar meenemen in het vervolg! 😉

  Like

 21. די מריו 30 juli 2020 / 07:24

  Je moet er zelf toch het beste van maken. Volgende keer toch maar eens klagen over het eten, dat mag best.

  Love As always
  Di Mario

  Like

Reacties zijn gesloten.