Erica…

Tja en opeens dacht ik aan “zwemmen”. Meerdere mensen hebben me dat al gezegd, maar ik ben er ook niet zo gek op. Dus ik zei altijd, nee, niks voor mij.

Op Gran Canaria zwom ik wel. Tijdens het overwinteren eigenlijk elke dag tot het te koud werd. Want als je een zwembad voor de deur hebt hè… Het was dus echt wel heel gemakkelijk. Zwemmen is natuurlijk heel gezond, je gebruikt bijna al je spieren maar ze worden niet zwaar belast.

Op naar het zwembad dus…

Geïnformeerd bij het zwembad in Zeist. Vanwege Corona zijn er natuurlijk allerlei maatregelen getroffen. Banen zwemmen kan bijna elke dag, maar je moet wel reserveren. Per uur mogen er 24 mensen komen zwemmen en vol is vol. Ze hebben het zwembad in 3 delen verdeeld. 2 borstcrawlbanen, 2 snelzwembanen en 2 rustige banen.

Aan beide kanten van het 25-meterbad staan 12 stoelen, dus voor 24 mensen. Je kunt je tas en handdoek erop kwijt. Je komt met je zwemkleding al aan. Uitkleden, spullen in de tas en gaan, ik koos voor de rustige baan.

Want hé, ik ben tenslotte geen Erica Terpstra... want die kan nu vast nog steeds knoertesnel zwemmen.
Ik zwem inmiddels 11 banen heen en terug, dat is 550 meter, in bijna een half uur. De zwemtijd is 45 minuten dus ik kan het nog wat verlengen.

Maandag of dinsdag ga ik voor de 6e keer. 2 x per week is goed te doen. Het voelt heerlijk als ik het gedaan heb! En dat ik alleen ga vind ik heerlijk. Ik hoef niet zonodig met iemand samen want ik wil zwemmen (bewegen) en niet kletsen.

Maandag waren er 3 oudere dames (ja echt, nog ouder dan ik) in de rustige baan aan het zwemmen, nou meer aan het dobberen. En maar kletsen met zijn drietjes over van alles en nog wat, heel gezellig voor hen hoor, het was dat uur gewoon een babbelbaan. Toen ben ik maar lekker uitgeweken naar het andere vak want hoewel ik niet echt heel hard ga, werd ik daar steeds opgehouden.

3 dobberende dames

Ik heb het nog niet heel druk meegemaakt en dat is wel lekker. Eén keer waren er maar 6 mensen in het hele bad. Ik ga steeds om 12.00 uur, dan is het blijkbaar extra rustig rondom lunchtijd. Eigenlijk ben ik binnen een uurtje weer thuis. Het is heerlijk. Als ik thuis kom gaan we eerst lunchen. Dan staat de tafel al gedekt en kan ik meteen aanvallen, want dan heb ik flinke trek!

Ik weet zeker dat het helpt aan het verlagen van mijn glucosewaarden en natuurlijk hoop ik dat ik langzamerhand van de pillen afkom. Want wat ik wil is een betere gezondheid…

Wie houdt er echt van zwemmen? En doe je dat ook regelmatig?

55 gedachtes over “Erica…

 1. gewoonanneke 10 augustus 2020 / 20:53

  Ik vind het heerlijk maar lastig omdat ik geen auto heb. Ging wel met een vriendin, hoop dat ze deze winter weer kan en mag zwemmen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 13:35

   Dan ga je weer zwemmen van de winter? Hartstikke goed. Ik vind het zo heerlijk dat ikmet zwemmen niet weersafhankelijk ben… Was weer heerlijk vandaag!

   Like

 2. John 10 augustus 2020 / 13:54

  Ja zwemmen. Echt een heerlijke bezigheid of sport. Ik zwem graag maar doe dat dan wel alleen in zee. Ik heb dat zelfs voor het eerst in de winter gedaan en afgelopen 1 januari ook een Nieuwjaars duik genomen. Zwemmen is qua beweging en spieractivering zo ontzettend goed, maar dat weet je a; 🙂

  Like

  • Regenboogvlinder 10 augustus 2020 / 16:47

   Lekker hoor! Ik was nooit zo’n waterrat en nog niet, maar net wat je zegt… het is gewoon heel goed. Ik wil nog graag een tijdje mee.. dat snap je! 🤗

   Geliked door 1 persoon

 3. margrietspanjaard 10 augustus 2020 / 12:50

  Goed bezig Trees, mijn man is door gewichtsverlies- en controle door een andere leef- en voedingswijze van alle medicatie afgekomen, dus ja…het kan, al zal dat voor iedereen anders uitpakken. SUCCES…..👌

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 augustus 2020 / 16:09

   Dankje Margriet, ik hoop dat het me lukt. Dat bewegen was een ding.. hoop dat dit me goed doet.

   Geliked door 1 persoon

 4. cornma 10 augustus 2020 / 11:14

  Ik heb even al je diabeteslogjes gelezen en als ervaringsdeskundige kan ik zeggen dat het geen ziekte is waar je te licht over moet denken. Zolang het met tabletjes onder controle kan worden gehouden, zou ik zeggen: doe zo hard mogelijk je best, want als je eenmaal insuline moet spuiten is het knap lastig om er ooit nog vanaf te komen.
  Wat het sporten betreft, sta ik er hetzelfde in als jij, maar zelfs het zwemmen doe ik dan weer niet. Daar is veel te veel water voor nodig en daar hou ik niet van.:-)

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 augustus 2020 / 16:37

   Klopt, dat heb ik te lang gedaan. Ik doe mijn best, ik wil minder of helemaal geen pillen meer. Het moet kunnen. Hoop dat ik hier alvast weer een goede stap heb gezet.
   Haha.. je houdt niet van water? Je lijkt Jan wel.. 😂

   Like

 5. Corry 9 augustus 2020 / 23:20

  Wat goed van jou Trees. Ook dat je in een half uur die 11 banen zwemt. bij mij in het zwembad zwem ik in de baan waar wij achter elkaar zwemmen en niet wordt gepraat, ik haal in een half uur maar 8 banen. moet wel af en toe even uitrusten. Wij moeten ook eerst bellen of het kan, maar zo jammer wij kunnen nog geen koffie daarna drinken dat zijn wel onze sociale kontakten.

  Like

  • Regenboogvlinder 10 augustus 2020 / 11:33

   In elke stad is het per zwembad toch anders geregeld. Ik bof denk ik wel zoals het hier gaat.
   Ja, ik verbaas mezelf er ook over, maar het gaat lekker. Ik zwem dus 22 keer zo’n baan. Jij 16 dan zeker?
   Goed dat je het ook doet Corry, maar jij houdt er ook echt van hè..
   Ach dat koffie drinken komt wel weer!

   Like

 6. די מריו 9 augustus 2020 / 22:23

  owh zwemmen.. vroeger zeg maar. Vier keer per week.. een kilometer per keer. Deed ik ongeveer een kwartiertje over. Ik ging als een speer zeg maar. Ik vond het heerlijk, maar tegenwoordig ga ik alleen maar het water in als het minimaal 25 graden is.

  love As always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 augustus 2020 / 09:32

   Je wordt ouder papa 😉
   Dat was zeker snel, je was goed zeg!

   Like

 7. rietepietz 9 augustus 2020 / 21:35

  Heel goed, zwemmen is pria, dat wou ik nog zeggen maar dacht dat je gezegd had dat je er niet van hield. . Ik zou het ook graag weer oppakken maar de vrije banen zwemmen zijn hier bijna nooit open. Nu in de vakantie waarschijnlijk wel maar zal het wel druk zijn. Ik plons morgenochtend maar weer even de zee in al kun je dát niet echt baantjes trekken noemen want dat kan er meestal niet, lekker is het wel.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 augustus 2020 / 09:25

   Dat klopt ook Riet, echt dol ben ik er niet op. Maar het is wel het meest praktisch voor mij ben ik achter en goed voor mijn lijf. Ik heb trouwens echt wel spierpijn hoor, mijn ribbenkast doet zeer als ik lach of hoest. Maar dat gaat vanzelf over. En zo niet, ook niet onoverkomelijk. Morgen ga ik weer.
   In de zwembaden moeten ze zich toch echt ook aan de 1,5 regel houden en teveel mensen mag gewoon niet. Hier in Zeist zijn ze echt wel streng. Ik krijg nu bij de kassa een kaartje mee dat ik af moet geven zodat ze zeker weten dat ik voor het banenzwemmen heb betaald. Er sneaken nog wel eens anderen naar binnen vanuit het vrije bad blijkbaar. Maar even de zee in is natuurlijk heerlijk! Ik ben wel dol op water, zou er graag bij in de buurt wonen. Het uitzicht op zee dat ik had op Gran Canaria mis ik nog steeds. Maar een mens kan niet alles hebben…

   Like

   • rietepietz 10 augustus 2020 / 09:37

    Ja die spierpijn verdwijnt wel hoor als je nog even doorgaat want je bent er best wel stevig tegenaan gegaan met al zoveel baantjes.
    Ik heb geen zin in al dat gedoe met reserveren en digitaal betalen, jammer want ik zwem wél graag en het is nu natuurlijk rustig in het zwembad.
    De zee was vanmorgen weer tamelijk heftig en dan ben ik té voorzichtig om echt te zwemmen.

    Like

    • Regenboogvlinder 10 augustus 2020 / 16:29

     Het zal vast overgaan, is ook best hoor en logisch.
     Ik heb me niet eens uitgesloofd en vond zelf dat ik nogal traag zwom. Maar af en toe even iets sneller ging ook.
     Jammer Riet, zou ook echt heerlijk zijn voor je.
     Maar de zee is ook fijn, maar kijk wel uit hoor. Gisteren 4 mensen gestorven.
     Maar die waren vast eigenwijs. Jij gaat niet zwemmen als er een rode vlag hangt toch?

     Like

     • rietepietz 10 augustus 2020 / 19:55

      Ik ga nóóit verder dan heuphoogte de zee in, en dat niet eens als hij zo ruw is als vanmorgen, de meeste mensen die verdrinken in zee zijn goede zwemmers, die denken blijkbaar dat het hun niet zal overkomen. Ik kan mééstal nog met mijn hand de grond aanraken als ik zou willen onder het zwemmen, ik ken m’n grenzen.

      Geliked door 1 persoon

      • Regenboogvlinder 10 augustus 2020 / 20:11

       Dat wist ik wel! Helaas kennen sommige mensen niet eens de betekenis van de kleuren van de vlaggen. Zag het net op het nieuws. Geel kun je beter niet met drijvende/opgeblazen voorwerpen in zee. Mensen weten het niet en als het ze verteld wordt lachen ze en gaan gewoon verder.. ik vind dat echt heel dom gedrag.

       Like

       • rietepietz 10 augustus 2020 / 20:13

        Ja klopt, ik heb ook wel eens een vader met een klein kind en een luchtbedje gewaarschuwd, hij begreep niet wat er mis kon gaan.

        Like

         • rietepietz 10 augustus 2020 / 20:17

          Het ergste vind ik nog dat een ander z’n nek er voor moet riskeren om ze te redden.

          Like

          • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 13:33

           Ja dat is het inderdaad.. en als dat mis gaat is het extra erg

           Like

          • rietepietz 11 augustus 2020 / 13:52

           Er verdronk dit jaar al iemand nadat hij twee kinderen gered had. Zó erg!

           Like

          • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 14:15

           Verschrikkelijk. En die Pool vorige week? 3 kinderen gered en zelf redde hij het niet.

           Like

          • rietepietz 11 augustus 2020 / 14:30

           Héél erg dat mogen die ouders zich wel aantrekken.

           Like

 8. Mrs. T. 9 augustus 2020 / 20:02

  Goed bezig!
  Ik heb helemaal niets met zwemmen. Is denk ik 35 jaar geleden dat ik voor het laatst in een zwembad lag.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2020 / 21:03

   Ja, heerlijk!
   Echt niet? Ook nooit met je meiden dus? Ja dat kan ook, ik had een vriendin, die kon niet zwemmen en die ging ook nooit het water in.

   Like

 9. VoorHetBlogGezet 9 augustus 2020 / 14:11

  Wat goed van jou. En ja, zwemmen zou dan ook het enigste zijn wat me zou kunnen bekoren. Moet je nagaan dat het zwembad 100 m bij me vandaan is…🙊🙋

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2020 / 17:08

   Nou dan… lekker doen! Je kunt het zelfs lopen. Ben je alweer opgeknapt?

   Like

 10. minoesjka2 9 augustus 2020 / 13:08

  Vroeger zwom ik nog wel eens, maar de laatste 15 jaar heb ik het niet meer gedaan. Heb er wel eens over gedacht, maar verder dan denken kwam ik niet hahahaha
  Trouwens, moet je na afloop met je natte zwemgoed aan weer naar huis, of mag je je omkleden?

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2020 / 13:38

   Genoeg zwembaden waar jij woont denk ik? Nee joh, ik hoef niet met nat zwemgoed aan naar huis, dat zou wat zijn. Je kunt je gewoon afdrogen en aankleden in een kleedhokje. En dan linea recta naar buiten!

   Geliked door 1 persoon

   • minoesjka2 9 augustus 2020 / 14:17

    Hier hoorde ik dat je bij sommige zwembaden wel met je natte goed aan naar huis moet, vandaar mijn vraag.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 9 augustus 2020 / 17:07

     Oh nee joh.. ik dacht dat je een grapje maakte 🥴
     Dat kan toch niet…

     Like

 11. Lot 9 augustus 2020 / 12:37

  In het water zijn vind ik heerlijk maar water moet warmer zijn dan in de normale zwembaden anders verstijf ik door spierproblemen. En die baden zijn niet in de buurt,’Bovendien kan ik met 2 nieuwe knien niet meer normaal zwemmen en rugslag ook al niet door te gevoelige oren die niet onder water mogen.
  De enige keer dat het dus doe is in de sauna en daar zwem je ook niet echt maar dobbert lekker

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2020 / 13:34

   Nou, ik mag me wel gelukkig prijzen dan. Lichamelijke ongemakken zijn lastig. Ik ga ook kijken voor oordoppen, want ik kan ook geen water in mijn oren verdragen. Ik zwem wel a en toe een halve baan op mijn rug, vanwege de houding van mijn nek. Maar het is lastig. Ik moet ook wel het trappetje af lopen, 4 treetjes, erg onhandig want precies boven elkaar. Maar het water vind ik niet koud. In sommige zwembaden zijn er speciale tijden met warmer water, iets van 32 graden of zo.

   Like

 12. Ferrara 9 augustus 2020 / 12:21

  Om met Erica te spreken; “Je bent een kanjer”
  Zwemmen is heerlijk om te doen. Eerlijk gezegd zie ik altijd tegen dat gedoe in een krap badhokje op. Misschien moet ik toch eens informeren naar het bejaardenuurtje, want ik heb de pest aan bommetjes springende jeugd, hoewel kletskousen in mijn baan dan ook niet welkom zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2020 / 13:31

   Haha dankje! Dat gedoe in die krappe hokjes was een van de redenen dat mij ook tegenhield. Maar dat is dan het enige ongemak. Het is nu zo stil, dat ik gewoon een gezinskleedkamer gebruik. Daar heb je heerlijk de ruimte. Ga maar eens informeren.. ben benieuwd!

   Like

 13. Mrs. Brubeck 9 augustus 2020 / 11:06

  Wij hebben er zelf eentje, zalig….

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2020 / 11:15

   Ja, in de zomer is dat zeker heerlijk! Jullie maken er nu ook veelvuldig gebruik van neem ik aan.
   Ben hier niet afhankelijk van het weer en dat is ook fijn!

   Like

   • Mrs. Brubeck 9 augustus 2020 / 12:05

    En de kleinkinderen… big fun!
    Take care jullie 😘

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 9 augustus 2020 / 17:09

     Oh ja, dat is helemaal super! Doen we, jullie ook hoor! 😘

     Like

 14. hannekelive 9 augustus 2020 / 10:32

  Heb het jaren gedaan, tot er een nieuw zwembad kwam. Kleiner bad. Geen banen en slalommen langs babbelende dames en heren.
  Veel plezier Erika!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2020 / 11:13

   Dat was wel balen dan zeg.. Vreemd ook, elk zwembad zou toch die mogelijkheid moeten hebben? Dit bad is 25 meter, vind het lang zat.. Dankjewel

   Like

 15. vlasje 9 augustus 2020 / 09:48

  Aan mij niet echt besteed. Door mijn polio als kleuter is mijn techniek beroerd en daardoor is het heel vermoeiend. Maar joh je hebt jouw ding gevonden, prima toch! En die lunch is wel weer een valkuil…..

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2020 / 11:11

   Nee, het is niet de bedoeling dat het je te erg vermoeit. Jammer. Ik ben echt van plan het vol te houden. De lunch? Nee hoor, die is net als anders.. maar meteen kunnen eten is wel fijn

   Like

 16. Happy Hulk 9 augustus 2020 / 09:42

  De drie dobberende dames. ❤

  Hoewel ik zwemvliezen heb tussen mijn tenen, heb ik zo een hekel aan water, dat ik tijdens het douchen naast de straal sta.
  Dus mij zal je NOOIT in een zwembad zien.

  Heerlijk dat jij het opgepakt heb.
  Kunnen je stembanden ook eens even tot rust komen.

  Geliked door 1 persoon

 17. Koen 9 augustus 2020 / 09:25

  Ik niet. Ja … lekker in het zwembad om af te koelen, wat te dobberen (of rug-drijven) maar baantjes … nee – toch maar niet. Wel knap dat jij het wel doet. Petje af of moet ik zeggen: badmuts af !!!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2020 / 11:08

   Het is wel een van de weinige ‘sporten’ waar je je spieren niet zwaar belast. Hoewel ik wel een beetje spierpijn in mijn armen en oksels heb. Dankjewel!

   Like

 18. Matroos Beek 9 augustus 2020 / 07:22

  Wat goed van je!
  Ik hou wel van zwemmen maar ik krijg altijd pijn in mijn onderrug als ik lang zwem. Mijn techniek is dan ook beroerd, maar ik ben wel heel graag in het water.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 augustus 2020 / 08:59

   Het is echt lekker! Ik krijg af en toe last van mijn nek.. als ik over een tijdje wat sterker ben ga ik ook andere slagen proberen. Twee keer een halve baan op mijn rug is veel te weinig…

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.