Netflix…

Netflix… ik heb het lang niet gewild maar op een bepaald moment was ik om. We hebben nu ongeveer 1,5 jaar het simpele abonnement.

Eigenlijk zijn we begonnen met een abonnement op Videoland ergens begin 2019. Maar daar had ik de laatste tijd zoveel storingen dat ik dat kortgeleden heb opgezegd. We hadden dus een tijdje beide abo’s.

In de zomer is er niet veel op de televisie dat wij leuk vinden. Soms nam ik iets op en keek het terug als ik daar zin in had. Maar met Netflix was er een grote keuze. Heel soms als het slecht weer was keken we ook wel overdag, voelt altijd nog een beetje decadent. En nu met die hitte eigenlijk ook wel.

We houden van Scandinavische en Spaans(talige) series. Goed voor mijn Spaans en meestal geweldige acteurs en verhalen. Nee vervelen was er niet bij ondanks dat we door Corona thuis waren.

Inmiddels hebben we de meeste Scandinavische en IJslandse series wel gezien. We wachten echt op weer eens een heel erge goede serie, zoals The Bridge en Johan Falk.

De Spaanstaligen zijn ook vaak Mexicaanse of Colombiaanse series. Een van de beste die we tot nu toe gezien hebben is ‘Vivir sin Permiso’. En ook ‘La Casa de Papel’ is een topper. En óok een aanrader is ‘La Reina del Sur’, echt de Spaanse serie dan hoor. Er bestaat ook een Engelstalige versie ‘The Queen of the South’, eigenlijk zo goed als hetzelfde verhaal.

Inmiddels heb ik dus geen Videoland meer maar deze is vervangen door NLZIET. Bijna alle programma’s op de Nederlandse zenders zijn daar te zien, terug te kijken, maar ook vooruit.

Wat wij vaak doen is een aflevering van ‘Droomhuis op het Platteland’ bekijken na een paar heftige afleveringen van een spannende serie. Daar kun je je heerlijk bij ontspannen.

Wie heeft er ook Netflix en/of NLZIET?
Waar houd je van en heb je nog tips?

Advertentie

48 gedachtes over “Netflix…

 1. minoesjka2 20 augustus 2020 / 19:48

  Soms denk ik wel eens dat ik de enige ben die geen Netflix heeft, maar vind het niet erg hoor, want ik heb al moeite om de opgenomen programma’s terug te kijken.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 20 augustus 2020 / 21:53

   Ja dat had ik ook, vooral films kwam ik nooit aan toe. Maar nu kunnen we gewoon kiezen wat we willen zien. Is ook niet altijd makkelijk. We waren weer aan een nieuwe serie begonnen, vond Jan niks aan. En daarna weer een nieuwe, daar vind ik niks aan..😆

   Like

 2. ♥ vonnieblogt ♥ 14 augustus 2020 / 11:48

  Wij hebben Netflix en daarvan is: la casa de Papel een grote favoriet. Ook Breaking Bad en Better Call Saul. Nu kijken we Signs, dat is een poolse serie die vind ik een beetje zo-zo. De serie Over water is ook steengoed 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 15 augustus 2020 / 14:41

   Dank voor de tips Vonnie. Breaking Bad heb ik ook al vaker over gehoord maar Jan houdt niet zo van Amerikaans. Zal toch eens kijken, La Casa de Papel gezien, in afwachting van de volgende serie 😊. Bij Signs zijn we afgehaakt. En Over Water ook gezien, inderdaad ook zeker de moeite waard.

   Like

 3. cornma 12 augustus 2020 / 11:59

  Geen Netflix, of Videoland of weet ik veel wat de mogelijkheden zijn. Wij (althans ik) hebben meer dan genoeg aan gewoon tv. Echtgenoot kan via zoon op zijn padje naar Netflix kijken, maar doet dat niet vaak.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 15 augustus 2020 / 15:02

   Ik vind de TV zeker in de zomer niet veel aan. En dan is zelf kunnen kiezen wat je wilt kijken wel makkelijk.

   Like

 4. Koen 12 augustus 2020 / 06:34

  Ja, wij kijken Netflix. Dat heb je vast wel eens gelezen op mijn blog, ik hou daar een lijstje bij van wat we hebben gezien. Johan Falk … zegt me niets. Dat ga ik eens opzoeken.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 12 augustus 2020 / 10:33

   Klopt, dat wist ik… Johan Falk is geweldig. Ik hield het ook bij maar Netflix doet dat zelf ook in een bestand. Daar staat met datum etc echt alles op waar je ooit naar hebt gekeken of aan begonnen… In je profiel en dan kijkactiviteit. Je kunt het ook opslaan als .cvs bestand. Erg handig!

   Like

 5. gewoonanneke 11 augustus 2020 / 23:56

  Ik heb Netflix gratis gekregen van mijn zus. Kijk niet vaak films maar wel een paar series gekeken The Crown en dan gaf ik iedere avond mezelf er een cadeau. Zo’n mooie serie maar wil niet achter elkaar delen kijken dat duurt me te lang. En nu begonnen (pas 1 deel met dit mooie weer kijk is amper tv) met een serie over de laatste Russische Koning.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 12 augustus 2020 / 09:15

   Hoe heet die serie over de laatste Russische koning? Wij houden heel erg van historische drama’s.

   Like

   • siek 12 augustus 2020 / 22:48

    The last Czars

    Like

 6. rietepietz 11 augustus 2020 / 21:30

  Geen van alle, ik heb niet gauw iets met films ben ze altijd binnen 10 minuten zat.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 12 augustus 2020 / 09:14

   Netflix heeft niet alleen films maar echt van alles. Series, documentaires, natuur, teveel om op te noemen… Maar denk dat series dan ook niks voor jou zijn hè..

   Like

   • rietepietz 12 augustus 2020 / 09:29

    Ik ben gewoon niet zo’n tv kijker, kijk over het algemeen het liefst spelletjes , 2 voor 12, de slimste mens en dat soort dingen, daar kun je nog een beetje in meedoen. Crime series kijk ik ook wel maar dan toch meestal met de laptop op schoot. iK had wel Neflix kunnen krijgen van mijn dochter maar ik doe er toch niets mee.

    Like

    • Regenboogvlinder 13 augustus 2020 / 08:49

     Ik zit ook altijd met mijn ipad op schoot ’s avonds. Maar kan gewoon de serie volgen. Maar als je nooit een TV kijker bent geweest is het ook nergens voor nodig. En wat ik ook heel mooi vind, zijn natuurdocumentaires. Love Nature is ook prachtig. Dus er is altijd wel wat.

     Like

     • rietepietz 13 augustus 2020 / 08:59

      kLopt tv staat nu ook meer aan bij zijze van radio, om een stem in huis te horen, echt kijken doe ik niet heel veel veel.

      Geliked door 1 persoon

      • Regenboogvlinder 15 augustus 2020 / 14:57

       Dat hoor ik ook meer… een paar vriendinnen, mijn dochter. Ik heb dat niet. Luister vaak naar muziek maar heb geen radio aan. Spotify afspeelllijsten vind ik leuk, omdat ik dan precies kan horen wat ik wil. En in de auto wel, altijd Radio M Utrecht. Vaak heerlijke oude muziek!

       Like

       • rietepietz 15 augustus 2020 / 14:59

        Ja ik draai ook wel zélf muziek, maar als ik bezig ben heb ik altijd de radio aan op de regionale zender. Gewoon af en toe een praatje en muziek. De TV gaat pas tegen etenstijd aan. Dat is nog vroeg genoeg.

        Geliked door 1 persoon

        • Regenboogvlinder 15 augustus 2020 / 15:35

         Bij mij vroeger ook hoor en de TV normaal gesproken pas om half 8 voor het nieuws. Maar als er sport is ook wel ‘s middags en bij hitte of regen kijk ik ook wel overdag.

         Like

         • rietepietz 15 augustus 2020 / 15:59

          Bij die oude programma’s van omroep Max keek ik ook wel als er leuke dingen bij waren overdag.

          Geliked door 1 persoon

 7. Corry 11 augustus 2020 / 17:50

  Netflix een jaar gehad maar er niks meegedaan.Toen heb ik het opgezegd. Kijk
  praktisch geen televisie. Koos kijkt wel veel naar bbc first. wat ik wel kijktips National Geografic.
  Zo zie voor ieder wat wils.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 18:31

   Zeker Corry, ieder heeft zijn eigen interesses. Weet je wat ook mooi is. Love Nature.. bij ons (Telfort/KPN) kanaal 34.

   Like

 8. marjolijn1 11 augustus 2020 / 16:08

  Nee, geen enkel extra abonnement.
  Kan je er niet mee helpen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Liesbethblogt 11 augustus 2020 / 15:44

  Videoland was ik na 2 dagen al beu, grootste deel al op tv gezien. Netflix heb ik al en toe een maand. Maar binnen die tijd ben ik het scrollen naar wat ik wil kijken wel beu. Ik ben meer film dan serie kijker en daarnaast zodra het onrealistisch is gooi ik het af. Onze smaken verschillen teveel heb ik al gezien maar Captain Phillips met Tom Hanks vond ik erg goed. Charité at war ook en Unorthodox.

  Like

  • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 15:50

   Ik heb altijd veel aan de mails van Netflix en van Netflix-Nederland. Die melden dan wat er in aantocht is. Ja iedereen doet het op zijn eigen manier. Toen ik Videoland nog had gebruikte ik het ook weinig. En de keren dat we iets wilden zien bleef de tijdbalk in beeld. Dat was de laatste ergernis die niet verholpen kon worden, lag wsl ook aan mijn oude (LG) TV van 2013 🥴. Toen was ik er klaar mee.
   Unorthodox gezien en Charité at war staat op mijn lijstje.
   Is Captain Phillips een film? Heb je Lion gezien? Echt heel mooi!

   Like

 10. Ferrara 11 augustus 2020 / 11:47

  Ik kan je niet raden. Heb enkel TV en kijk pas ’s avonds laat.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 14:14

   Haha, toch bedankt! Wij keken ook wel eens een avond niks, maar dat is nu toch al wel lang geleden.

   Like

 11. די מריו 11 augustus 2020 / 11:25

  Series zijn aan mij niet besteed, die duren in verhouding zo lang. Dan haak ik toch weer af. We hebben hier wel netflix, maar voornamelijk voor de kinderen.

  Love as Always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 14:12

   We kijken vaak 2 of 3 afleveringen per avond. En dan gaat het met de doorsnee series wel snel. Soms zijn er ook wel heel erg lange series bij, met afleveringen van 1.5 uur. Maar ja, als het een goed verhaal is en spannend… dan maakt het niet uit. Oh ja voor kinderen is er ook heel veel op Netflix…

   Like

 12. Alice 11 augustus 2020 / 09:14

  Wij hebben Netflix, Videoland en NPO plus. Aanrader voor Netflix, Below the Surface en Line of Duty (Engelse serie).
  Op NPO plus heb je ook heel veel Scandinavische series waaronder Sommerdahl Murders, echte aanrader.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 14:09

   Hoi Alice!
   Below the Surface hebben we gezien. Line of Duty noteer ik!
   NPO plus lukt niet op mijn TV. Die is van 2013 en te oud… 🥴
   Maar… Sommerdahl is ook te zien op NLZIET. Dus bedankt voor de tip!

   Like

 13. Matroos Beek 11 augustus 2020 / 09:08

  Wij kijken heel graag Netflix in de winter voor de series. Ja, ook de Scandinavische. In de zomer zeg ik het abonnement op want dan kijken we amper tv. The Bridge is geweldig goed. Johan Falk zal voor volgende winter zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 13:58

   Ja dat kan ook natuurlijk.. gewoon opzeggen en weer opnieuw afsluiten. We kijken nu ook ‘s avonds TV dus voor ons is dat geen optie.
   Een aanrader hoor Johan Falk.

   Geliked door 1 persoon

 14. Melanie - My Journey 11 augustus 2020 / 09:02

  Is Johan Falk zoiets als The Bridge? Want The Bridge is echt één van de beste series ooit! Ik heb er zo van gesmuld!! Ik kijk zelden tv en ook geen Netflix maar als er een serie is zoals The Bridge dan wil ik graag wat tijd maken 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 13:57

   Ja en nee… gaat wel over een fantastische rechercheur, die ook heel veel meemaakt. Zeker een aanrader. Zou gewoon een proefmaand nemen, kost het niks, en kun je die hele serie kijken, zijn wel een paar seizoenen…

   Geliked door 1 persoon

   • Melanie - My Journey 11 augustus 2020 / 14:42

    ik heb Netflix en Videoland.. althans, de kinderen hebben dat dus ik ga wel eens zoeken 🙂

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 15:52

     Een geweldige serie hoor, echt! Zo’n serie waarvan het jammer is als hij afgelopen is😆

     Like

 15. Happy Hulk 11 augustus 2020 / 08:55

  Bassie en Adriaan is ook een loeispannende serie.
  Ik ril nog steeds als ik denk aan die super boef, B een nul nul.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 13:55

   Ik heb het vast verdrongen, geen idee waar je het over hebt 😂

   Like

 16. Mrs. Brubeck 11 augustus 2020 / 08:53

  The Bridge, een van de betere series ooit gemaakt. Ik denk dat wij (en dat kan niet, dat weet ik 😂), bijna alles gekeken hebben op Netflix!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 13:54

   Ja vonden wij ook! Nee, alles kan denk ik niet 🥴 maar dan heb je misschien nog wel tips voor ons?

   Like

   • Mrs. Brubeck 11 augustus 2020 / 14:05

    Waar houden jullie vooral van?

    Like

    • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 14:18

     Series die spannend zijn met een verhaal, zoals Vivir sin Permiso bijvoorbeeld.
     Als ze maar spannend zijn. We beginnen nogal eens aan iets en je moet meestal toch wel een paar afleveringen kijken voor je erin zit. Maar soms lijkt het niks.
     We keken uit naar Vis-a-Vis Oasis. Na 3 afleveringen afgehaakt. We vonden er allebei niks aan. Ik heb de omschrijvingen van de afleveringen even gelezen en ik ga de laatste kijken. En dan is het klaar.

     Like

 17. John 11 augustus 2020 / 07:41

  Johan Falk was echt geweldig. Top serie. Ik vond het jammer dat ik er mee klaar was. Ik ben ook een enorm fan van de Scandinavische series. Goes voor mijn taal 🙂
  Zoals je weet hebben wij Netflix.Beter dan gewone tv want als ik daar een serie moet kijken raak ik alle afleveringen kwijt. Ik moet kunnen kijken wanneer ik wil namelijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 13:53

   Jullie halen je abonnement er ook dik uit qua plezier. Inderdaad, voor jou zijn de Deense goed voor je taal. Heb jij ook Vikings gezien? We hebben nog 10 afleveringen te gaan maar die zijn nog niet beschikbaar. Geweldig! Die vergat ik te vermelden.
   Je eigen keuzes kunnen maken is echt lekker. Jammer als iets is afgelopen, hadden wij ook met die series.. net als een goed boek, je kunt het niet wegleggen maar als het uit is is het toch jammer.
   Ik moet wel weer wennen als ik een volgend seizoen ga kijken en er zit een tijdje tussen. Dan ben ik soms ook even wat stukjes kwijt hoor.

   Like

 18. Thomas Pannenkoek 11 augustus 2020 / 07:03

  We hebben ooit eens Netflix gehad in een Airbnb-verblijf, en vonden dit zo verslavend (zelfs na een paar dagen) dat we besloten zoiets nooit in eigen huis te halen.

  Geliked door 1 persoon

  • Happy Hulk 11 augustus 2020 / 09:02

   Klopt!
   Heerlijk verslavend!
   Als ik terug denk aan Vis a Vis, met al die blote dames. ZEER VERSLAVEND!
   Je weet niet wat je mist, King Pancake!!!

   Geliked door 2 people

  • Regenboogvlinder 11 augustus 2020 / 13:48

   Kan natuurlijk wel.. maar we zijn er zelf bij hoor. Rond 23.00 stoppen we sowieso. Wordt echt geen nachtwerk..

   Like

Reacties zijn gesloten.