Coronatijd in huis… (1)

Deze tijd van crisis met dat gevaarlijke virus was in het begin raar, angstig en elke dag spannend als we het nieuws keken en lazen. Heel bizar ook dat de hele wereld met hetzelfde te maken had.

Maar ik heb zelf deze Corona-tijd eigenlijk als heel erg relaxed ervaren. Van een rustig leventje waarin we al deden waar we zin in hadden en waarin we genoten van alles wat er op ons pad kwam, werd het een nog rustiger leventje binnenshuis, om te zorgen dat we niet ziek zouden worden en we ook niemand zouden besmetten. Iedereen deed wat goed voelde.

Dus voor ons geen afspraken, geen moeten, geen bezoek, gewoon op onszelf aangewezen. En echt… dat was heerlijk! Hoewel we het contact met mijn dochter en schoonzoon en de familie van Jan best wel misten. Maar zwaaiende familie voor het raam zagen we niet zitten. Gelukkig staat de techniek tegenwoordig voor niks en kon Jan met name zijn kleinkinderen via de telefoon wel zien.

Jan was vóór de beginperiode trouwens echt al een tijdje niet fit en hoestte behoorlijk. Hij kwam destijds met zoveel mensen in aanraking vanwege de fietsen die hij ergens kocht, weer verkocht of weggaf. Geen idee wat hij onder de leden zou kunnen hebben dachten we. We zijn dan ook direct in quarantaine gegaan, lees: thuis gebleven, af en toe boodschappen thuis laten bezorgen en 1x per week met mondkapje en handschoenen aan naar de supermarkt.

Wat was het vreemd stil op straat. Maar ook in huis. Zelf heb ik veel gelezen en lekker gerommeld op de laptop. YouTube filmpjes gekeken, veel muziek, en zelfs een paar vloggers ontdekt. En ook Netflix en Videoland waren populair.

Het ging best zo, Jan knapte na een paar weken op, wilde nog niet gaan fietsen maar vermaakte zich prima. Heel af en toe had hij weer een fietsje aan de boom staan en handelde dat gebeuren dan op afstand af.

Niemand wist hoe lang het allemaal zou duren maar na een maand of 2 hebben we toch wel heel af en toe wat familie ontvangen, op afstand dan en buiten.

Ook hoorden we via familie van Jan dat er zieken waren IN zijn familie, 7 in totaal. Gelukkig zijn de meesten weer beter, maar bij een van hen, van onze leeftijd, duurt het herstel wel erg lang. Mijn jongste oom (85) overleed aan Corona en ik maakte daardoor een uitvaart mee, passend bij deze tijd, 30 mensen in totaal, de gasten op uitnodiging. Bizar en kil, je wilt mensen toch omhelzen of op zijn minst een hand geven, maar dat ging niet. Maar al met al was het toch een mooi afscheid. En… dan komt dat akelige virus toch wel heel dichtbij.

We hebben in de eerste 2 maanden wel 3 keer een heerlijke autorit gemaakt. Even een ander ‘uitzicht’. Heerlijk relaxed de routes gevolgd die Jan had gefietst. Prachtig langs de Lek etc. Dieren, bloesems, planten, bomen, dorpjes… je komt ogen tekort, tenminste wij… Dat was wel heerlijk en we prezen ons gelukkig dat de maatregelen lang niet zo streng waren als in andere landen in Europa.

Dochter ging thuis werken, zoon op Gran Canaria kon niet eens werken, werkt bij TUI op het vliegveld en dat ging dicht en moest dus ook thuis blijven. De kleindochters konden niet meer naar school en kregen uiteraard online lessen. Het ging eigenlijk best.

Wordt morgen vervolgd…

Advertentie

40 gedachtes over “Coronatijd in huis… (1)

 1. gewoonanneke 25 augustus 2020 / 22:38

  Ik heb de eerste maanden ook al heel erg relaxed ervaren. Ging dan wel heel veel fietsen iedere dag en in de tuin was ook zulk prachtig weer. Heb wel mijn familie zeker mijn kleinkind en ouders gemist en Wim natuurlijk. Blij dat het nu allemaal weer mag.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 augustus 2020 / 13:49

   Ja, we hadden zonder het te willen toch eigenlijk wel een druk leven. Daar kom je pas achter als je niks meer hoeft. Ja.. je kleinkind, zoon en schoondochter én Wim zul je zeker gemist hebben. Hoe het allemaal gaat verder blijft spannend.

   Geliked door 1 persoon

   • gewoonanneke 28 augustus 2020 / 00:17

    Nou inderdaad hoor, zit bij drie vrijwilligers instanties. Heb het allemaal niet echt gemist. Even kijken of ik dat allemaal wel wil blijven doen nog.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 28 augustus 2020 / 19:59

     Heb ik ook… Ik doe ook vrijwilligerswerk voor de kerk. Ouderen bezoeken met verjaardagen en kerst. Ik heb er niet veel, maar toch. Heb gisteren doorgegeven dat ik het dit jaar nog afmaak maar daarna stop. En voor de Pyramide natuurlijk.. nee, ik heb het ook niet gemist eigenlijk 😳🥴😊

     Geliked door 1 persoon

     • gewoonanneke 28 augustus 2020 / 23:01

      Heb mijn eerste interview wel weer gedaan en2 september komt de eerste vergadering. Blijf het nog wel doen hoor zeker in de wintermaanden toch wel een leuke afwisseling.

      Geliked door 1 persoon

 2. rietepietz 25 augustus 2020 / 21:18

  Waarschijnlijk speelt leeftijd , samen met of je wel of niet alleen woont, wel een beetje een rol hoe mensen die eerste maanden ervaren hebben. Hier ging het allemaal een beetje aan me voorbij. .
  Misschien zou Jan zich toch nog moeten laten testen op antistoffen want hij zóu het gehad kunnen hebben. temeer daar er meerdere familieleden het hadden.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 augustus 2020 / 13:47

   Helemaal waar hoor Riet, wij boften dat we samen waren. En jij had hele andere dingen aan je hoofd. We hebben gezegd dat we ons wel laten testen als het mogelijk is om erachter te komen of hij of misschien of wij allebei het al gehad hebben. Heb het laatst nagevraagd toen ik bloed moest laten afnemen. Maar de testen zijn nog niet betrouwbaar.
   Met deze familieleden zijn wij ook helemaal niet in aanraking geweest, die hebben het meegenomen van vakantie uit Italië.

   Like

   • rietepietz 26 augustus 2020 / 14:43

    Dan in ieder geval niet elkaar aangestoken, maar het zou fijn zijn om te wetten óf je het gehad hebt. Vreemd, ik dat dat die testen juist wel betrouwbaar waren alleen weet men nog niet zeker of het een garantie is dat je het niet meer kunt krijgen wanneer je antistoffen blijkt te hebben.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 26 augustus 2020 / 16:38

     Nee dat kan niet. Willen we ook, maar ik heb het gevraagd aan de prikzuster. Die zei, als je denkt dat je het misschien gehad hebt en je wordt getest en dat blijkt niet zo te zijn dan gaat een huisarts ervan uit dat je het wel hebt gehad. Om reden dat de antistoffen zo snel blijken te verdwijnen. Nou, zo zeker weten we het niet.

     Like

      • Regenboogvlinder 27 augustus 2020 / 17:17

       Er komt vast wel een goede test die het wel juist aantoont.

       Like

       • rietepietz 27 augustus 2020 / 17:22

        Ja vast wel maar het zal allemaal langer duren dan ons lief is.

        Like

 3. Mrs. T. 25 augustus 2020 / 21:11

  Het zijn inderdaad bijzonder intense weken geweest waarin lang niet alles ‘slecht’ was vind ik.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 augustus 2020 / 13:43

   En dat zeg jij? Terwijl je zoveel ellende om je geen hebt gezien en meegemaakt. Maar ik snap wat je bedoelt hoor. De rust en het samenzijn is voor veel mensen wel heel fijn geweest.

   Like

 4. celliecitroen 25 augustus 2020 / 20:18

  Bijzondere tijden en wat Vlasje schrijft; dat lijkt mij ook. Gecondoleerd met je oom.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 augustus 2020 / 13:42

   Klopt ook helemaal Cellie… Samen stonden we sterk. En voor alleenstaanden was het vaak heel moeilijk.. dat realiseer ik me wel degelijk. Dankjewel.

   Like

 5. perdebytjie 25 augustus 2020 / 13:14

  Interessant hoe julle dit beleef. Ons piektyd is nou, maar die ekonomie het oopgemaak, want alles het in duie begin stort. Baie mense is hul werk kwyt en hongersnood hul voorland. Dis ‘n vreemde tyd.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 augustus 2020 / 13:41

   Het zijn mijn persoonlijke ervaringen natuurlijk. Dus eigenlijk niet zo spectaculair. Maar hier zijn ook heel veel mensen werkeloos geworden, veel bedrijven hebben ondersteuning nodig. Nederland staat er sowieso veel beter voor dan Z.A. want wordt geschaard onder de rijke landen. Sterkte Dina!

   Geliked door 1 persoon

 6. VoorHetBlogGezet 25 augustus 2020 / 13:04

  Ook ik heb het als heel relaxed ervaren en eigenlijk nog steeds. Ik pas ondertussen wel weer 2x per week enkele uurtjes op de kleinkids. Gezellig samen eten. Maar het thuis zijn ervaar ik echt niet als een straf en jullie gelukkig ook niet.😷🙋‍♀️

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 augustus 2020 / 13:38

   Gelukkig maar Ria en je bent nog wel alleen. Ik prijs me wel gelukkig dat ik samen met Jan ben. Veel alleenstaanden hebben het heel erg moeilijk gehad. Nee.. zeker geen straf, nog steeds niet!

   Geliked door 1 persoon

   • VoorHetBlogGezet 30 augustus 2020 / 12:00

    Je komt alleen op de wereld en je gaat er ook weer alleen vanaf. Het stukje ertussenin mag je zelf opvullen.😉🙋

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 30 augustus 2020 / 14:29

     Ja zo is het ook wel weer. Ik kan ook heel goed alleen zijn. Herinner me een week in januari toen ik nog op het park in Milheeze woonde. Ik was 10 dagen terug van GC om leuke dingen met Diana te doen. Die kwam het weekend, ging maandagochtend naar huis en kwam donderdagavond weer terug. Het was geen weer om iets te ondernemen, sneeuw en gladdigheid. Mijn buurvrouw, een Brabantse wist inmiddels dat ik er niet voor in was om regelmatig koffie te komen drinken. Ze zaten met een ander stel en die vrouw zei.. zullen we Trees erbij halen. Die zit daar nu maar zo in haar eentje. Maar A. zei meteen, maak je maar niet druk om Trees, die vermaakt zich prima. En dat was ook zo. Als ik maar internet heb, heb ik de hele wereld in huis zeg ik altijd en anders kan ik altijd nog op reis gaan in een boek.

     Geliked door 1 persoon

 7. די מריו 25 augustus 2020 / 12:55

  De wereld is er echt ineens heel anders uit gaan zien, maar er zijn ook mooie dingen uit gekomen.

  Love As Always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 augustus 2020 / 13:36

   Mensen bekommeren zich meer om elkaar, dat klopt wel!

   Like

 8. Happy Hulk 25 augustus 2020 / 12:55

  Ik heb het stervensdruk gehad, lees ik.😅

  Wat mij opvalt, is dat het buitenshuis weinig besmettingen zijn.
  Binnenshuis zoals horeca, gezinssituaties bijeenkomsten zijn er veel meer.
  Ik vind dat de scholen nu weer beginnen heel erg eng.
  Nu eerst het noordelijke deel draait, zou ik daar iedereen wekelijks testen.
  Dat kan, zeker voor de andere delen van het land, een volgende lockdown voorkomen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 augustus 2020 / 13:36

   Ja, zonder erg was je toch druk 😊
   Ja het blijft spannend allemaal hè…

   Like

 9. Thomas Pannenkoek 25 augustus 2020 / 12:25

  Wij zijn heel voorzichtig geweest, maar vieren nu toch reis. Heel voirzichtig aan…

  Geliked door 1 persoon

 10. marjolijn1 25 augustus 2020 / 12:19

  Ja, alles is veranderd sinds begin van het jaar.
  Hopelijk blijft iedereen voorzichtig, want niemand zit op erger te wachten.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 25 augustus 2020 / 21:08

   Oh nee, dat virus wil je echt niet krijgen hoor!

   Like

 11. Renske 25 augustus 2020 / 11:44

  Het is natuurlijk een hele rare situatie wat ons allemaal is overkomen met de covid-19 virus. Gecondoleerd met het verlies van je oom. Gelukkig zijn de meeste van je familie die de corona hadden weer opgeknapt. Ik hoop althans dat ze niet teveel ‘na klachten’ hebben zoals extreme moeheid en andere mankementen waar je in de krant over leest.
  Ik werk sinds maart thuis en om je heerlijk eerlijk te zeggen, ik vind het wel fijn. Het geeft zoveel rust. Geen handen meer geven of 3xkussen mis ik niet. Geen reistijd en daardoor ineens meer energie hebben. Elk nadeel heeft zijn voordeel. 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 augustus 2020 / 13:25

   Dankje! Nou, echt een rare tijd.. Een van de zieken heeft nog steeds last hoor. Het herstel duurt wel lang. Ik las het in je eigen logje.. scheelt je zomaar een uur hè, dat thuiswerken. Nee, ik mis dat ook niet, je raakt er langzaamaan aan gewend dat je geen handen of zoenen meer uit mag delen.

   Like

 12. Matroos Beek 25 augustus 2020 / 07:49

  Ik heb de coronaperiode enorm genoten van de rust en stilstand. Het niet meer moeten. Het afstandsonderwijs was even lastig, maar viel best mee. Ik maakte veel wandelingen in de buurt en we hadden het strand voor ons alleen. Deze zomer veranderde het plots enorm, toen de horeca weer openging. Het is hier nog nooit zo stervensdruk geweest, ondanks corona. Dat viel vies tegen. Onze bermen in de straat liggen vol afval, vooral vieze doekjes met poep en pis, maar ook blikjes, plastic en zelfs volle vuilniszakken. De auto’s stonden tot op de fietspaden geparkeerd. Achter ons strandhokje vonden we gisteren voor de zoveelste keer een menselijke drol met een hoop papier, een inlegkruisje en een blik. Gelukkig hebben we er een grote schep met lange steel staan om ons te ontdoen van deze viezigheid. De mensen hielden ook geen afstand. Neen, hier hebben de toeriste zich niet van hun mooiste kant getoond. De vaste bewoners zijn er niet blij mee. Ik ben blij dat we volgend jaar verhuizen naar niet-toeristisch gebied. We hebben het helemaal gehad.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 augustus 2020 / 13:22

   Wat vreselijk dat mensen toch overal hun troep maar achterlaten. Ja en die drukte, dat lijkt mij ook heel eng. Wat een smerige vondst zeg achter jullie strandhuisje… Iedereen heeft wel eens hoge nood, maar waarom ze het dan niet ergens tussen de struiken doen.. Goh.. je gaat verhuizen.. maar toch niet te ver uit de buurt?

   Geliked door 1 persoon

   • Matroos Beek 26 augustus 2020 / 18:02

    Neen hoor, we blijven aan het water, maar 35 km stroomopwaarts. Kleiner gaan wonen en niet meer in toeristisch gebied, maar het bevalt ons zeer.

    Like

 13. John 25 augustus 2020 / 07:27

  Ja, opeens stond de hele wereld op z’n kop. Letterlijk. Ik bleef gewoon mijn ding doen alleen coachen in de sportschool, dat ging niet meer. Inmiddels is dat weer een beetje aan het aantrekken.
  Ik ben trouwens blij dat we nu geen handen meer hoeven geven. Vond ik altijd al vreselijk 😆

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 augustus 2020 / 13:20

   Ja inderdaad… wat een rare tijd. Haha.. het is wel makkelijker nu ja!

   Like

 14. vlasje 25 augustus 2020 / 07:18

  En samen dit beleven, dat scheelt enorm.

  Like

  • Regenboogvlinder 26 augustus 2020 / 13:19

   Dat is zeker waar en ik voel me ook bevoorrecht. Voor jou en anderen die alleen zijn was het toen extra zwaar.

   Like

Reacties zijn gesloten.