Een nieuwe TV…

Zoals zoveel mensen zijn wij dit jaar niet op vakantie geweest… en we weten allemaal waarom dat is en het is niet anders.

Dus daar ook geen geld aan uitgegeven. En dat krijgt nu een andere bestemming waar we elke dag plezier van gaan hebben.

Gelukkig hebben we het in ons huisje ook prima naar onze zin! Vervelen is er niet bij. ’s Avonds kijken we graag TV. Ook wel eens een avond helemaal niet, maar dat komt niet zo vaak meer voor.

Tegenwoordig meer Netflix en nlZIET dan de aangeboden programma’s. Naar sport wordt ook overdag gekeken, zoals pas nog de Tour de France. En heel soms, bijvoorbeeld als het slecht weer is kijk ik ook wel eens iets overdag en ik voel me daar ook echt niet meer schuldig over, zoals voorheen. Ik vond het altijd maar decadent eigenlijk. Maar normaal gesproken gaat de TV pas om 19.30 uur aan.

En gelukkig hebben we aardig dezelfde smaak en als dat niet zo is met een serie bijvoorbeeld, dan stoppen we ermee en zoeken we een andere. Er is zo ongelofelijk veel aanbod.

We hadden het af en toe al over een nieuwe. Ik wil graag een groter beeld dan we nu hebben. Kijk… ik word toch wat ouder 😁 en dat geeft niet, maar mijn oogjes dus ook.

Zelfs Jan zei laatst toen hij even voetbal zat te kijken, ik zie gewoon die mannetjes bijna niet rennen, terwijl hij juist erg goede ogen heeft en alleen een leesbril gebruikt. Misschien was dat wel een stille hint hoor… dat weet ik niet zeker 😅 dus begonnen we er toch weer over te babbelen.

De vrienden in Amsterdam, waar we een tijdje geleden op bezoek waren hebben echt een geweldige TV. In hun huis is voldoende ruimte, want dat moet wel. Een TV -van in de 80 inch- vernuftig weggewerkt in een soort meubel, je zag niet eens dat het een TV was. En natuurlijk kregen we een demonstratie. Echt zo prachtig! Jan zei meteen, oh dat wil ik ook…
Gelukkig zaten we op de bank want toen we naar de prijs vroegen en deze hoorden sloegen we stijl achterover. Dit is niet voor ons weggelegd en ook helemaal niet nodig.

Maar vorige week ben toch lekker aan het speuren gegaan voor een nieuwe. Ik wilde in ieder geval een 55″ en Jan een 65″. Hij had het voorbeeld in zijn hoofd en was niet bang dat dit te groot zou zijn voor onze kamer. Het moest dus een 65″ worden. En tenslotte zal het toch even wennen worden.

S.amsung had een leuke cashback actie dus daar ben ik verder naar gaan zoeken. Op een bepaald moment had ik voor ons de perfecte TV gevonden.

Een TV die zo strak aan de muur wordt bevestigd dat het een schilderij lijkt, genaamd The Frame. Er zit ook een mogelijkheid op om er ook echt een afbeelding op te tonen. De Art Mode heet dat, dus kunst aan de muur. Zelfs je eigen foto’s.

Ook kun je er bij S.amsung na aflevering een aparte lijst voor bestellen in een andere kleur. Zit gewoon in de prijs. Verder een heel mooi beeld en geluid, eventueel nog aan te vullen met een soundbar, mochten we dat nodig vinden.

Dus de knoop doorgehakt, over mijn speurtocht en uiteindelijke aankoop maak ik nog een apart logje.

Maar volgende week donderdag wordt hij gebracht! Ik kan best veel zelf, maar we besloten om de TV op te laten hangen én te laten installeren. Dus als de bezorger/monteur klaar is kunnen we meteen genieten van onze nieuwe aanwinst met prachtig beeld.

Dus… wordt vervolgd!

Vraagje: Wie kijkt er ook graag TV en heb je ook al een grootbeeld?

Advertentie

38 gedachtes over “Een nieuwe TV…

 1. minoesjka2 25 september 2020 / 16:59

  Ik kijk wel selectief, maar kan me goed vermaken voor de buis. Ik heb geen betaal zenders, maar neem nog al eens een film op, die ik dan terug kan kijken.
  Ik heb trouwens een kleine tv (22 inch), voor veel veel te klein, maar voor mij prima.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 september 2020 / 13:37

   Oh dat is inderdaad een kleintje! Maar je gebruikt naar behoefte en je bent eraan gewend. Ik zou er moeite mee hebben qua ‘kijken’ ivm met mijn ogen.

   Like

 2. corry 25 september 2020 / 16:29

  Wat een mooie aankoop. Wat heb ik dan een kleine tv.
  Kijk heel weinig tv maar voor mijn slechte ogen zou ik ook een grote tv moeten hebben, maar Koos en ik hebben de rolmaat er bij gepakt maar 65 inch wordt voor ons te groot.
  Vind het heel spannend hoe jullie dat gaan beleven. veel succes

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 september 2020 / 13:41

   Goed hè.. we zien er echt naar uit.
   Maar je hebt ze ook kleiner hoor. Mijn oude is 43″ = 1.10 cm. Die gaat naar D&B, die hebben geen smartTV in de woonkamer. Je hoort het wel! 😊

   Like

   • Ilja en Geert 28 september 2020 / 19:58

    Hoi Trees je zit nog steeds in ons hartje hoor. Nu weer even op internet gekeken of je weer aanwezig bent. Want een eeuwigheid terug las ik dat je een pauze ging inlassen. Wat de tv betreft het zal je bevallen. Hoop dat alles goed gaat met Diana en Nick. Doe ze de groeten van Ilja en Geert. Groeten aan Jan en een knuffel van ons.

    Like

    • Regenboogvlinder 29 september 2020 / 14:49

     Hoi lieverds, wat een leuke en lieve reactie!
     We zien uit naar de TV.. donderdag is de dag!
     Ik mail jullie binnenkort even!

     Like

 3. celliecitroen 25 september 2020 / 09:20

  Daar gaan jullie veel plezier mee beleven. En wat fijn dat alles gedaan wordt, ophangen, monteren.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 25 september 2020 / 13:17

   Vast wel! Ja, ben blij dat ik dat zo heb afgesproken…

   Like

 4. די מריו 24 september 2020 / 22:01

  We hebben een tv van 32 inch, klein, maar dat is niet erg, want we kijken echt eigenlijk nooit. Hij staat ook in de kast dus we zien hem ook nooit.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 25 september 2020 / 13:18

   Vroeger had ik ook veel meer andere dingen maar tegenwoordig kan ik wel van TV kijken genieten! Wel goed voor jullie kids dat de TV in een kast staat. Die doen waarschijnlijk ook heel veel andere dingen dan dat. Mooi vind ik dat!

   Like

 5. vlasje 24 september 2020 / 18:05

  Mooie aanschaf, en nu nog de Elfstedentocht er op……

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 september 2020 / 18:54

   Nou, dat zou helemaal fantastisch zijn! 👍🤞

   Like

 6. rietepietz 24 september 2020 / 16:39

  Wij hebben een paar jaar geleden een iets groter tv gekocht, maar dat is nog maar ongeveer de helft van die van jullie. Echt kijken doe ik niet zo veel, hij staat in de avond altijd wel aan terwijl ik met m’n lappie op schoort zit. Kijk wel spelprogramma’s als 2 voor 12 en crime serie met een half oog.Een grotere is dus niet aan mij besteed. Maar jullie gaan er vast veel plezier aan beleven.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 september 2020 / 18:55

   Ik weet het wel zeker.. volgende week om deze tijd genieten we vast al… Of ik schrik me een hoedje omdat hij zo groot is… 🤔😂

   Geliked door 1 persoon

  • Renske 24 september 2020 / 19:00

   Ik kijk veel tv en tegelijkertijd doe ik ook nog veel andere dingen. Je hoeft ook niet echt goed op te letten wat er op de tv is, want alles wordt toch tig keren herhaalt. Alleen als er toevallig een nieuwe serie of films uitgezonden wordt, dan kijk ik wel echt naar tv.
   We hebben, vergeleken met de maten van nu een niet zo grote tv.
   Mijn man ‘kijkt’ altijd met zijn ogen dicht…..💤

   Geliked door 1 persoon

   • Regenboogvlinder 24 september 2020 / 19:03

    Je man kijkt met zijn ogen dicht? Haha, die heeft het wel gehad zeker na een dag werken dan.
    Ik heb ook wel altijd mijn iPad op schoot. Tussendoor een spelletje doen lukt best hoor!

    Like

 7. Ferrara 24 september 2020 / 13:33

  We kijken niet veel en pas laat op de avond, dus zien we alle opinieprogramma’s in de herhaling. Soms blijf ik hangen bij een detective. Vaste prik is twee voor twaalf met Astrid Joosten.
  Onze TV is plat maar niet zo groot want hij moet in een kast achter deurtjes passen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 september 2020 / 18:56

   Een TV als schilderij vind ik ook wel wat hebben 😂

   Like

   • Ferrara 24 september 2020 / 21:40

    Ik begrijp dat je van kunst kunt wisselen. Dat is wel een voordeel. Als je ergens op bent uitgekeken zet je iets anders voor.

    Geliked door 1 persoon

 8. Edward McDunn 24 september 2020 / 10:21

  Jullie hebben de vakantie centjes goed besteed hoor, veel kijkplezier gewenst!

  Geliked door 1 persoon

 9. AnneMarie 24 september 2020 / 09:26

  Oh dat is mooi. Daar gaan jullie vast veel plezier van hebben. Wij hebben niet zo’n joekel omdat de kamer veel te klein is maar een mooie tussenmaat. Mijn man minder maar ik kijk met plezier TV vooral series.
  Ben benieuwd als hij hangt hoe het er uitziet, lijkt me een mooie TV

  Geliked door 1 persoon

 10. Zo simpel is dan geluk 24 september 2020 / 09:22

  In de zomer kijk ik heel weinig tv, in de winter wat meer, maar nog steeds niet heel veel, ik lees liever!
  Jullie hebben een mooie nieuwe aanwinst in ieder geval. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 september 2020 / 19:02

   Hopelijk wel ja, kan niet wachten eigenlijk, nog een weekje! 🙄😊

   Like

 11. Mrs. Brubeck 24 september 2020 / 08:52

  Wij hebben een grote, maar geen joekel… deze is perfect. Wij kijken weinig tv-programma’s, streamen daarentegen veel en zijn echte bing-watchers 😂😂.
  Veel plezier!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 september 2020 / 18:53

   Wij hetzelfde… we schakelen om 8 uur na het nieuws en weer bijna altijd over naar Netflix of NLziet. Op NLziet is bijna alles wat op de Nederlandse TV wordt uitgezonden, dus 1,2 en 3 en de commercielen terug te kijken, te kijken en vaak ook vooruit te kijken. We zijn net klaar met de Vlaamse serie De Ridder. Dus vanavond weer wat nieuws! 😊

   Geliked door 1 persoon

 12. John 24 september 2020 / 08:11

  Wij kijken weinig tv en hebben geen grootbeeld. We hebben een Samsung 38 inch en het is nog geen smart tv. De tv slijt ook niet omdat we zo weinig kijken. Wie weet veranderd dat nog, zeker als ik minder klus, maar dat zit er nog even niet in 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 september 2020 / 18:58

   Die is inderdaad nog iets kleiner dan ik nu heb. Maar hoe kijk jij dan Netflix, verbind je je computer met je TV of zo?

   Like

 13. Matroos Beek 24 september 2020 / 08:04

  Wij hebben zo’n joekel hangen. Daar had ik geen behoefte aan, maar manlief wel. En ach, nu hij er hangt, kijk ik ook vaker… het is best gezellig in de winter. In de zomer kijk ik zelden tv.
  Veel plezier met jullie nieuwe tv!

  Geliked door 1 persoon

 14. Thomas Pannenkoek 24 september 2020 / 07:32

  Jullie hebben overschot van gelijk! Ziet er een prachtding uit.
  Ook wij kijken vaak TV. Hebben niet zo’n groot model staan, maar denken als die aan vervanging toe is dat we ook in die richting gaan zoeken. En làten installeren.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 24 september 2020 / 19:01

   Jullie horen wel hoe deze bevalt! Maar laten doen vind ik wel prettig. Toen ik 7 jaar geleden in dit huis kwam wonen heb ik de monteur van Telfort alles laten doen, behalve ophangen dan.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.