TAG: Mijn leesgewoonten…

Deze leuke tag zag ik voor het eerst bij “Zo simpel is dan geluk”.

Echt zo leuk! Ik dacht direct, die ga ik ook doen! Ik heb hem een piepklein beetje aangepast.

Want lezen hoort bij mij!
Dus… daar gaat ie…

Hoe lang lees je al?

Lezen doe ik al vanaf mijn 4e jaar, toen ik de letters aan elkaar begon te plakken ging het snel. Thuis en in de familie werd ik Trees Lees genoemd. Ik zat altijd, ondanks drukte op de achtergrond, in mijn boek.

Waar lees je?

Ik vind het heerlijk om ’s avonds voor het slapen gaan nog even te lezen. Overdag in huis, lekker op de bank en buiten op een lekkere stoel met kussens in de rug en beentjes omhoog.

Koop je vaak boeken?

Omdat ik een abonnement op Bookchoice heb koop ik per maand 8 boeken (e-books) en dezelfde 8 luisterboeken. Inmiddels opgezegd, nog een aantal maanden en dan stop ik daarmee. Ik heb zoveel in voorraad en als ik perse een bepaald boek wil hebben koop ik dat. Heel af en toe koop ik een papieren boek van een schrijver die ik persoonlijk ken en die geen e-book uitgeeft.

E-reader of papier?

Vanaf 2012, lees ik voor 95% op mijn e-reader die ik toen op mijn verjaardag kreeg. Dus maar heel zelden nog een papieren boek, hoewel ik nog steeds blijf zeggen dat een e-reader geen vervanging mag zijn voor een echt boek.

Favoriete kinderboek?

Van heel vroeger kan ik me niet veel herinneren, maar in ieder geval “Alleen op de wereld” van Hector Malot. Ik denk dat iedereen dit boek wel kent.

Favoriete genre?

Mijn voorkeur gaat tegenwoordig uit naar alle genres thrillers, af en toe een feelgoodroman tussendoor, historische romans en ook waargebeurde verhalen.

Van welke schrijver lees je elk boek?

Ik houd van veel Nederlandse auteurs zoals Marelle Boersma, Loes den Hollander, Linda Jansma, Esther Verhoef, maar ook van Tess Gerritsen, Karin Slaughter etc. en Scandinavische auteurs. Dus die probeer ik wel te volgen.

Welk boek moet iedereen gelezen hebben?

Geen idee.

Welk genre zou je nooit lezen?

SF zal ik nooit lezen en tot voor kort las ik nooit oorlogsboeken maar dat is veranderd.

Fictie of non-fictie?

Beide genres.

Is er een boek dat je leven veranderd heeft?

Nee

Zijn er boeken die je heel erg bij gebleven zijn?

Er zijn inderdaad wel boeken die me heel erg geraakt hebben en me daardoor bijbleven.
Onder andere de 6-delige serie De Aardkinderen van Jean M. Auel, “Het Eiland” van Victoria Hislop, “De Lege Stad” van Simone van der Vlugt.
Door het laatste boek ben ik ook meer geïnteresseerd geraakt in boeken over de Wereldoorlogen I en II.

En nog niet zo lang geleden het boek “Wie omkijkt” van Jeanine Cummings over een vlucht van een moeder en een kind van Mexico naar de US. Echt zo’n boek waarvan je denkt, ik wil niet dat het straks ophoudt.

Wat lees je op dit moment?

“Agneta’s erfenis” van Corina Bomann.

Wil je meedoen? Gewoon kopieren en plakken.

34 gedachtes over “TAG: Mijn leesgewoonten…

 1. Liesbethblogt 17 oktober 2020 / 21:08

  De lege stad vond ik een heel goed boek maar door mijn enorme kennis ook erg simpel geschreven. Ook deels ene beetje bekend afgezaagd verhaal met die baby dat is al zo vaak gebruikt. Dat gezegd hebbende heeft ze veel info tot zich moeten nemen want ik kon geen historische fouten vinden qua straten (niet dat ik ales weet) en dat vind ik knap. Ik lees haar niet trouwens. Ik lees vooral WO2 en waargebeurd als afwisseling. Het is vort zo erg dat ik een boek lees over Auschwitz en denk o dat loop je nu langs de barak waar die van dat andere boek zat. Of o dan heb je die tattoo van de tatoeëerder van Auschwitz gehad.
  De tag heb ik al als notitie staan trouwens. Voor mij zijn boeken het wel, ereaders zijn mijn ding niet.

  Like

 2. Mirjam Kakelbont 11 oktober 2020 / 15:37

  Leuk om te lezen, Trees! Ik houd van stokjes…bij een ander (-:
  Alleen op de wereld, moest ik van mijn moeder lezen. Ik vond het vre-se-lijk.
  Zelf lees ik ook geen SF, dat staat te ver van mijn bed. Het liefst lees ik thrillers. Zonder lijk is een boek niet “af” haha. Ik ben nog zo’n ouderwets mens dat papieren boeken leest.
  Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 11 oktober 2020 / 17:58

   Ja dat weet ik nog… voor anderen 😆
   Oh nee, AODW heeft op mij veel indruk gemaakt. Ik waande me Heidi op die berg, heerlijk rustig alleen met Opa…
   Ik ook, zoals je al gelezen hebt dus, thrillers heerlijk.
   Geniet van je papieren boeken hoor, een e-reader is nooit een vervanging, maar ik ben zo blij met dat ding. Liefs 🥰

   Like

 3. minoesjka2 9 oktober 2020 / 18:05

  O, wat leuk dat je hem ook hebt overgenomen 🙂
  Trouwens, als ik dat zo lees, ga jij ook heel erg van boeken van Martine Kamphuis en van Angelique Haak genieten. Weet niet of die al op je e-reader staan, maar dan zou ik ze zeker nog even downloaden 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 oktober 2020 / 12:31

   Ik zag hem bij jou ook verschijnen toen ik er mee bezig was. Van Angelique Haak heb ik 2 boeken gelezen, dat smaakt naar meer. En van Martine Kamphuis 1 gelezen en 1 als tip genoteerd. En zo zijn er idd nog wel meer. Heerlijk!

   Like

 4. די מריו 8 oktober 2020 / 21:34

  Ik heb ook niets met SF. Ik kan me niet meer concentreren sinds dat ik kinderen heb. Misschien komt dat later wel weer als ze ouder zijn. Vroeger las ik ook alles aan elkaar vast.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 oktober 2020 / 14:05

   Nee en horror trouwens ook niet. Maar Harry Potter heb ik dan wel weer gelezen. Vond ik geniaal! Vast wel, toen mijn kinderen schoolgaand waren en ik niet werkte las ik als zij er niet waren af en toe een uurtje. Waren ze eenmaal thuis dan was de aandacht voor hen. Komt vast weer!

   Like

 5. rietepietz 8 oktober 2020 / 20:31

  Vroeger wél veel gelezen, was toen ook lid van Boek en Plaat maar kocht daar toch overwegend naslagwerken en haalde leesboeken uit de biep. Of ik nog écht weer ga lezen weet ik nog niet, het lukt nog niet erg.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 10 oktober 2020 / 14:07

   Ik ben in het begin van de zeventiger jaren wel lid geweest van ECI. Maar ik kocht nooit wat, liet altijd de kwartaal-selectie komen. Die zag ik dan ook weer bij mijn vrienden en familie in de kast staan. Na een paar jaar mee gestopt.
   Jouw hoofd zit nog veel te vol met allerlei andere dingen. Dan neem je het ook niet op. Ik hoop voor je dat het weer komt. Mijn moeder las ook graag en toen mijn zussen en broer eenmaal het huis uit waren nam ze daar ook echt de tijd voor. Maar mijn vader was toen al heel lang daarvoor overleden.

   Like

   • rietepietz 10 oktober 2020 / 14:22

    Gelukkig gaat logjes lezen prima, ik lees dus wel maar boeken lukt nog niet. Is niet erg. Ben blij dat het bloggen wél goed gaat, daar heb ik zóveel afleiding en aanspraak aan. Ik nam zélden de kwartaal selectie, maar meestal dingen als woordenboeken, encyclopedie delen , atlas, dat soort dingen. Die heb je eigenlijk niet mee zo nodig en de meestal zijn ook al zwaar verouderd;-)
    Zelfs de legpuzzels blijven op dit moment nog in de kast, raar maar waar. Heb er gewoon even niets mee.

    Like

    • Regenboogvlinder 10 oktober 2020 / 14:56

     Ja logjes lezen en terugreageren kost gewoon veel tijd. Dat merk ik nu ook wel weer maar ik ben wel wat selectief. Maar soms vergeet ik het gewoon een dag of zo en ben dan gelijk weer achter. Heb ook genoeg andere dingen te doen op de computer. Oh ja ik heb ook nog eens zo’n giga encyclopedie gekocht. Wel heel veel gebruik van gemaakt trouwens, leergierig als ik was. En net toen de kids op de middelbare school zagen dus voor hen kwam het ook goed van pas.
     Maar die heb ik weggegeven. Kreeg hem niet verkocht, dus maar iemand blij gemaakt.
     Snap ik ook hoor, dat legpuzzelen ook niet echt boeit. Komt hopelijk wel weer.
     En misschien ook wel niet voorlopig. Je gedachten verzetten doe je er niet mee, tenminste ik kon dat niet. Mijn gedachten waren tijdens altijd overal en nergens.

     Like

     • rietepietz 10 oktober 2020 / 15:21

      Klopt al een bus, ik heb ook altijd gezorgd dat het aantal bloggers dat ik volg binnen de perken blijft, het moet wel leuk blijven. Heel veel lezers hebben kán een valkuil zijn.
      Heel raar dat de legpuzzel niet lukt, heb ik juist héél veel gedaan de laatste jaren en met veel plezier. Snap ook niet zo goed hoe het in mijn hoofd werkt op dit moment, Denk eigenlijk nergens aan … denk ik…. en de dagen vliegen voorbij. Misschien zweef ik gewoon een beetje rond totdat ik mezelf weer terug vindt. Alleen het bloggen gaat goed en dat vind ik fijn, is er altijd als ik het nodig heb, zolang ik het nodig heb. En ook hóe ik het nodig heb, soms om m’n gedachten te ordenen en ook vaak om met iets anders bezig te zijn.

      Geliked door 1 persoon

      • Regenboogvlinder 11 oktober 2020 / 11:53

       Zo blij dat je in ieder geval het bloggen doet en ook nog eens heel fijn vindt.
       Iedereen is betrokken bij jou en dat zal ook niet veranderen… Je bent en blijft de Blogqueen!!! 💕

       Like

       • rietepietz 11 oktober 2020 / 13:27

        Daar voel ik me heel prettig bij, vraag me weleens af waar ik het allemaal aan verdien maar ben er écht heel dankbaar voor.

        Geliked door 1 persoon

 6. Ferrara 8 oktober 2020 / 16:57

  Momenteel 3 boeken in de reservering in de bieb. Het duurt erg lang voor ze beschikbaar zijn. Ernest van der Kwast ligt op het nachtkastje. Korte verhalen, heerlijk voor het slapen gaan.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 8 oktober 2020 / 19:36

   In de reservering? Ja dat deed ik ook als ik niks kon vinden. Ben al heel lang geen lid meer van een bieb.

   Like

   • Ferrara 9 oktober 2020 / 00:07

    Geen kwestie van niets kunnen vinden, ik neem wel mee, maar Hotel Europa, Het Zoutpad en De Kaasfabriek staan al tijden niet in de biebkast. Vorm van bezuinigen dat er van ieder boek niet zes exemplaren staan. Soms komt een boek uit Schiedam, ik noem maar een plaats.
    Ik ben vrijwilliger bij de bieb. Ik bezorg boeken bij mensen thuis, die zelf niet naar de bieb kunnen komen. Ik overleg welk genre ze willen lezen en zoek dan boeken voor ze. Heb momenteel twee klantjes. Het aardige van dit baantje is dat je het qua tijd zelf kunt indelen.

    Geliked door 1 persoon

    • Happy Hulk 9 oktober 2020 / 12:07

     Owww, dus dat is de oorzaak van je wilde nachten.
     Je leest oorlogsboeken.

     Geliked door 1 persoon

     • Ferrara 9 oktober 2020 / 17:11

      Hulk is deze reactie voor mij? Dat is nou net het genre dat ik weinig lees.

      Geliked door 1 persoon

      • Happy Hulk 9 oktober 2020 / 17:27

       Nee, voor Treeske.
       WP is weer aan alle kanten in de war.

       Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 10 oktober 2020 / 14:04

     Leuk werk, ja dat zijn vrij actuele boeken zeker ivm de Kaasfabriek. Ik hoop dat dat boek binnenkort in de Bookchoice selectie zit. Leuk als je mensen zo kunt helpen hoor. Lijkt me ook een dankbare baan.

     Like

 7. marjolijn1 8 oktober 2020 / 16:21

  Ik lees heel weinig meer, maar voor jou veel leesplezier….!

  Geliked door 1 persoon

 8. roadlaura1969 8 oktober 2020 / 14:39

  Leuk, ik lees bij behoeften als ik mijn hoofd erbij kan houden. Zo heb ik in de zomer de Seringen meisjes gelezen, heel indrukwekkend verhaal over vrouwen wiens levens zich kruisen in en door het Kamp Ravensbrück , zij werden ook de konijnen van Ravensbrück genoemd.

  Ook Astrid Holleeder’s boeken heb ik gelezen.

  Voorkeur gaat uit naar Non-fictie of verhalen die gebaseerd zijn op ware feiten.

  Fictie lees ik ook zoals Da Vinci code, Bernini mysterie, Bloemen op Zolder en de Zeven Zussen ( ben pas bij deel 2)

  Als kind kreeg Pinkeltje mijn aandacht 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 8 oktober 2020 / 16:37

   Iets over Ravensbruck heb ik laatst als tip opgeschreven. Misschien is het dat boek wel. Die zware dikke pillen heb ik ook gelezen, maar bevalt me niet meer. Dus van John Grisham en Dan Brown lees ik niks meer. Ben 3x begonnen met de Da Vinci Code maar kom er niet in en dus niet doorheen. De series van Virginia Andrews heb ik allemaal gelezen, maar heel lang geleden. De 7 zussen heb ik ook digitaal, maar nog niet aan begonnen. Oh ik heb nog zoveel leeswerk…

   Geliked door 1 persoon

 9. Renske 8 oktober 2020 / 12:40

  Leuk, vroeger ook ontzettend veel gelezen. Nu lees ik alleen als ik een ‘leesbui’ heb. Helaas heb ik die tegenwoordig weinig. Ik lees graag sf-boeken.

  Geliked door 1 persoon

 10. gewoonzoalsikben 8 oktober 2020 / 12:32

  Leuke tag Trees .Ik mis het lezen heel erg ,uren kon ik lezen en vooral de avonden .Ik heb er nu de rust [ nog] niet voor en kom niet verder dan af en toe een klein artikel in een tijdschrift .Maar wie weet over een tijdje
  Liefs XXX

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 8 oktober 2020 / 16:39

   Oh ik hoop echt dat het geduld weer komt. Het is zo lekker.
   Tijdschriften lees ik juist weer niet. Echt niet aan mij besteed. Zelfs de Kampioen of Max Magazine (krijg ik 4x per jaar omdat ik steunlid ben) moet ik me echt toe zetten. Komt vast ook goed Elisabeth XXX

   Like

 11. Thomas Pannenkoek 8 oktober 2020 / 11:05

  Als kind heb ik enorm veel gelezen, maar dan ook echt ENORM veel. Eéns ik begon te werken viel dit op z’n gatje, en het is er nooit meer echt van gekomen. Af en toe een boek die ik zie liggen tussen de stapel boeken die R. ontleent uit de bib, dat wel.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 8 oktober 2020 / 16:41

   Jij hebt ook genoeg andere dingen om te doen. En als er dan iets bij zit van R. Is het toch ook goed.

   Like

 12. Elly 8 oktober 2020 / 08:22

  Wat leuk. Sinds kort heb ik geen t.v. meer in de slaapkamer en ben ik weer gaan lezen. HEERLIJK!

  Geliked door 1 persoon

 13. John 8 oktober 2020 / 08:03

  Leuk, Trees! Ik zou zelf weer wel SF lezen, ik kijk ook SF films. Maar ik ben nog steeds niet echt aan het lezen geslagen na mijn politieke werk. Ik ben denk ik ook te druk met andere dingen.

  Like

Reacties zijn gesloten.