Koelkast…

Nee… ik heb geen nieuwe koelkast gekocht hoor…

Ik heb het over mijn eerste mobiele telefoon, dat was echt een koelkastmodel…

De mobiele telefoon heeft een behoorlijke verandering ondergaan. Van heel groot naar heel klein en weer terug!

Mijn eerste mobiel kocht ik in 1995. Niet te geloven dat je gewoon kon bellen als je niet thuis was.

Hij is dus inmiddels 25 jaar oud!

Het was een N.okia en op zich een prima toestel. Hij woog incl. mapje 342 gram.
En zoals je ziet was hij ongeveer 15 cm. Een behoorlijk gewicht en voorwerp in mijn tas destijds waar ik niet aan gewend was.

Ik heb er wel een paar jaar mee gedaan. Wat mijn volgende was weet ik niet eens meer. En toen ik deze laatst tegenkwam in een laatje dacht ik, dat is leuk om te delen.

Mijn kleinste was een piepkleine S.amsung, ongeveer zoals hiernaast. Dit foontje woog maar 85 gram. Het beviel me goed dat klapmodel. Geen idee in welk jaar dat was.

En toen kocht ik mijn eerste smartphone, bij de A.ldi… van het merk Wolfgang. Wat was ik er trots op.
Na 2 jaar kocht ik er weer een, met meer geheugen, maar die bleek duidelijk van mindere kwaliteit dan zijn voorganger, hoewel groter en dus met meer mogelijkheden.

4 jaar geleden kocht ik een nieuwe S.amsung, veel plezier van gehad, maar de batterij werd slecht en hij had veel te weinig geheugen.

In het voorjaar heb ik mezelf verwend met een S.amsung A71. Een heel fijn toestel met een royaal geheugen en een SD kaart erin. Nog steeds heel blij mee! Ik zal er wel weer een jaar of 4 meedoen.

Ik heb nooit een telefoon bij een abonnement gehad, voorheen had ik alleen prepaid telefoons.

Vraagje: Wanneer kocht/kreeg jij je eerste mobiele telefoon?

20 gedachtes over “Koelkast…

 1. hanneke161 30 oktober 2020 / 13:39

  Mijn eerste smartfoon is nu bijna 1 jaar oud. En ondanks mijn weerstand tegen “die dingen” zijn ze toch wel handig – allereerst om de weg te vinden als ik verdwaald ben tijdens een tocht, maar nu ook voor app-contact met collega’s, om foto’s mee te maken, onderweg de krant te lezen, en een enkele keer mail lezen onderweg. Daarvoor sinds iets van 2009 (?) een simpele Nokia, die na een jaar werd vervangen door eenzelfde, omdat de eerste gestolen was… Die kocht ik vooral om mijn baas te laten weten dat ik me verslapen had, en om onderweg in geval van nood te kunnen bellen. Toen ik ging forenzen had ik ineens een mobiel nodig – vond men – en dan ben ik de beroerdste niet…

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 30 oktober 2020 / 13:49

   Haha, dus gewoon uit nood geboren dat he aan de telefoon ging?
   Leuke reactie en dankjewel daarvoor en voor het langskomen!

   Like

 2. VoorHetBlogGezet 26 oktober 2020 / 14:17

  Wat herkenbaar. Ook ik heb al heel lang een mobiel. Wel meteen na de eerste iphone (wat een ellendig ding was dat) overgestapt naar Samsung. En ook ik heb ze in alle maten gehad ondertussen. Ik doe er echt alles mee. Mijn Kobo Plus abonnement van mijn ereader heb ik ook op de fone. Makkelijk als ik een keer mijn ereader niet bij heb of als er nieuwe boeken uit zijn bij plus. Snel ff downloaden werkt prima met de fone. Ik telebankier en shop met de fone. Mijn chromebook gebruik ik eigenlijk alleen om te bloggen en spelletjes. Ik zou mijn fone niet kunen missen.❤🙋‍♀️

  Geliked door 1 persoon

 3. Melody 23 oktober 2020 / 21:11

  Die had ik ook …. ook in de jaren 90 … als 1e in de omgeving, familie etc .. mijn vader kreeg een rolberoerte bijna… ik moest voor mijn werk reizen en J vond dat dat alleen oke was als mijn baas een foon beschikbaar stelde.. en zo begon ik … .
  DIe klappertjes had ik ook… de LG , roze met witte bloemetjes was mjn favoriet toen… Heb er veel versleten.. ik heb geen idee hoeveelste ik nu weer heb 😉

  Bizar eigenlijk hè, dat we toen alles zonder deden, zonder problemen en nu in de problemen zitten zodra het niet binnen handbereik / blikveld is…
  en toch ben er heel bewust ermee, niet in de handen in gezelschap, tenzij om een foto te maken

  Geliked door 1 persoon

 4. Ferrara 22 oktober 2020 / 21:09

  Ooit had ik ook zo’n klein opklapbaar gevalletje. Nu een wat groter exemplaar enkel om bereikbaar zijn op momenten dat ik niet thuis ben en om sms berichten te versturen/ontvangen.
  Vriendinnen met whatsapp nemen me dat niet in dank af. Op mijn phone is het dus opvallend rustig en dat bevalt me prima. Onlangs een vriendin op bezoek gehad, onder de kapstok de jas nog half aan moest er nodig op een berichtje worden geantwoord. Ik krijg daar pukkeltjes van. Hopelijk komt dit bericht door. Al meerdere dagen problemen met internet en wordpress. Krijg ik ook pukkeltjes van.

  Geliked door 1 persoon

 5. Herman 22 oktober 2020 / 20:10

  Wil gebruikt nog steeds een Nokia, bijna een hele week op één batterijlading. Zelf gebruik ik een 2e hands iPHONE 7, waar ik erg blij mee ben.

  Geliked door 1 persoon

 6. gewoonanneke 21 oktober 2020 / 21:04

  Ik heb op de zolder ook zo’n serie telefoontjes liggen……;) Geen idee wanneer de eerste. Weet wel dat het een afdankertje was van mijn zoon. Ben de laatste jaren heel tevreden met mijn Iphone.

  Geliked door 1 persoon

 7. Mirjam Kakelbont 21 oktober 2020 / 20:41

  Mijn eerste mobiel was het afgekeurde toestel van mijn man en ik deed er niets mee. Belde m’n schoonzusje op en vroeg ze: ‘Staat jouw mobiel niet aan? Ik kreeg na een week mijn verstuurde whatsapp aan jou retour.”
  Vreemd toch dat die dingen maar vier jaar meegaan?
  Lieve groet ♥

  Geliked door 1 persoon

 8. rietepietz 21 oktober 2020 / 16:45

  Mijn eerste kocht ik 2001 toen Henk darmkanker had ik graag bereikbaar wilde zijn. Net als jij pre paid. Nog een paar keer een andere nokia gekocht, ook zo’n klein “klappertje.
  De eerste Samsung kocht ik een jaar of 5 geleden , nog steeds pre paid, Pas een jaar geleden , toen alle aansluitingen op de schop gingen voegde ik alles samen en heb nu een abonnement.
  Nog steeds wel een simpel toestel , bellen en whats app zijn eigenlijk de enige dingen die ik er ou wel prettig zijn dus als deze op is zal ik daar op letten. mee doe, soms foto’s maken als ze in een app moeten. Wat meer geheugen za

  Geliked door 1 persoon

 9. Thomas Pannenkoek 21 oktober 2020 / 14:59

  Geen idee wanneer ik mijn eerste toestelletje kocht. Het was een Nokia die werkte op steenkool (voor zover ik me kan herinneren).

  Geliked door 1 persoon

 10. די מריו 21 oktober 2020 / 11:13

  Een nokia in 1999, Zelfs nog eentje gehad met tv, dat was nog voor de smartphone. Dat was ook wel leuk. Kon ik mooi op vrijdagavond de lama’s kijken als ik na het werk naar huis ging.

  Love As always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

 11. Lot 21 oktober 2020 / 09:22

  In 1998 via de ANWB en het nummer hebben we nog steeds als reservetelefoon. Ook een van de weinige nummers die ik uit mijn hoofd ken

  Geliked door 1 persoon

 12. Beaunino 21 oktober 2020 / 09:07

  Mijn eerste was in ‘97. Dat weet ik nog zo goed omdat een kennis van mij mij zoveel preken gaf. Hij vond het veel te duur voor mij. Kylian was nog baby, ik was alleenstaande moeder en voelde mij er veiliger door. Het was een afschuwelijk zwaar ding, met aan de bovenkant een klein klepje dat je omhoog moest schuiven. Geen idee meer welk merk

  Geliked door 1 persoon

 13. John 21 oktober 2020 / 09:04

  Ik denk dat ik mijn eerste ook rond 95 had. Ik heb nog steeds hetzelfde nummer trouwens en de telefoon leek op die van jou hierboven. Inmiddels wel wat telefoons versleten en nu een Xiaomi 9T pro waar ik super content mee ben.

  Geliked door 1 persoon

 14. tinyblogt 21 oktober 2020 / 07:59

  De eerste was net zo één als jouw Nokia, ik kreeg hem van iemand die bij Proximus werkte (toen nog Belgacom) en die zo’n ding had moeten uittesten. Veel deed ik er nog niet mee, soms eens naar huis bellen of naar het werk… Dat zal in 1998 of 1999 geweest zijn, denk ik.

  Geliked door 1 persoon

 15. Matroos Beek 21 oktober 2020 / 07:08

  Je was er vroeg bij! Ik denk dat ik mijn eerste toestel kocht in 2002 of 2003. Dat was ook een Nokia. Daarna had ik twee Samsungs, nu heb ik mijn tweede IPhone.

  Geliked door 1 persoon

Reacties... ja graag, ik ben er dol op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.