Zwijmelen op Zaterdag #415 – Door de wind…

Beste Zangers, ja daar ben ik weer hoor,
weer een topper!

Dit keer brachten de deelnemers een ode aan Stef Bos en zijn zelfgeschreven muziek. En eerlijk, het was geweldig!

De allermooiste uitvoering vond ik die van Miss Montreal (Sanne Hans). Een nummer met een boodschap in zich waar je zeker op alle manieren je eigen interpretatie los kunt laten.

“Door de Wind” schreef Stef Bos in de tijd dat zijn moeder overleed. Dat weet bijna niemand vertelde hij. Het liedje werd gezongen op het Songfestival 1989, door zijn toenmalige vriendin Ingeborg als inzending voor België.

Maar ze haalt het niet bij de versie die Sanne zong. Zij legt al haar gevoel erin want het raakt haar persoonlijk en dat is heel erg merkbaar. En dan de band die achter haar staat, ook niet te vergeten!

Sanne Hans (Miss Montreal) “Door de Wind”

Nu moet ik nog “Het concert van de hoop 2020” terugkijken waar zij dit nummer ook bracht, moet een prachtig concert zijn geweest en natuurlijk de duettenaflevering van Beste Zangers. Dus ik ga nog even heerlijk genieten binnenkort!

Allemaal een fijn weekend gewenst! En als je nog meer zwijmels wilt horen/zien ga dan even langs bij Natasja…

49 gedachtes over “Zwijmelen op Zaterdag #415 – Door de wind…

 1. Beaunino 1 november 2020 / 07:33

  Ik vond dat Sanne ‘Laat me’ heel mooi zong. Stef vond ik er een zootje van maken, zijn vrije interpretatie ging me wat te ver. Wende heeft ‘Laat me’ nog veel mooier gezongen. (Alleen te vinden op YouTube)

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 1 november 2020 / 17:07

   Je bedoelt in de duettenuitzending? Nog niet gezien. Ga ik van de week lekker even voor zitten!

   Geliked door 1 persoon

 2. Ferrara 31 oktober 2020 / 23:36

  Er is altijd wel een pareltje bij de beste zangers. Nu is dat Sanne Hans. ’t Is ook nog eens een leuk mens. Zo zichzelf.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 1 november 2020 / 17:10

   Zeker! Zij heeft echt haar sporen al wel verdiend in de muziekwereld. Ik vind haar echt enig. Zoals ze met haar stotterhandicap omgaat. Zo knap. Laatst moest iedereen lachen. Ze wilde Frank Boeyen benoemen maar kwam maar niet verder dan Frank. Opeens kijkt ze weg en zegt bijna tegen zichzelf ‘boeien’ wat dus een andere betekenis had…

   Like

 3. gewoonanneke 31 oktober 2020 / 22:32

  Toevallig heb ik het concert van de hoop gezien (of eigenlijk gehoord want zat achter de computer te werken) ik vond het inderdaad ook een mooi nummer van haar.

  Geliked door 1 persoon

 4. Kakel 31 oktober 2020 / 21:22

  Miss Montreal vind ik een fantastisch wijf! Een ongelofelijk mooi stemgeluid waar ze heel veel gevoel in kan leggen. De teksten van Stef Bos vind ik bijzonder maar zijn stem niet (sorry…)
  Dus de combinatie (tekst & Miss Montreal) is een notenkraker!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 31 oktober 2020 / 22:34

   Helemaal mee eens! De nummers die Stef Bos heeft geschreven zijn geweldig, maar ik heb ook niks met zijn stem…

   Like

 5. Melody 31 oktober 2020 / 21:18

  Sanne Hans.. dát is pas een mooi mens!

  Geliked door 2 people

 6. Rikit 31 oktober 2020 / 20:30

  Zo mooi!! ik blijf het maar afspelen, het grijpt mij heel erg aan. Ik heb het origineel van Stef Bos nog niet geluisterd, maar weet nu al … Sanne is het voor mij!!

  Geliked door 1 persoon

 7. AnneMarie 31 oktober 2020 / 19:45

  Kippenvel en een brok in mijn keel. Echt een Stef Bos lied. Jaren geleden heb ik diverse shows van hem gezien en ben enorm fan geworden van hem. Sanne vertolkt het lied prachtig iid met heel veel gevoel. Moet nodig weer eens Stef Bos luisteren.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 31 oktober 2020 / 22:37

   Ik ook. Deze week al zo vaak beluisterd. Ik vind deze versie mooier dan die van Stef Bos zelf! Ben niet echt een fan van hem, maar wat hij schrijft is prachtig!

   Like

 8. skar 31 oktober 2020 / 15:53

  Stef Bos heeft enorm veel mooie liedjes gemaakt, qua muziek en qua tekst…..
  Is één van de betere Nederlandstalige tekst schrijvers, prachtig gezongen dit lied door Sanne…
  En de band die geleidelijk steeds meer opleeft, heerlijk….
  Fijn weekend!!!

  Geliked door 1 persoon

 9. Thomas Pannenkoek 31 oktober 2020 / 10:34

  Je schrijft ‘ze haalt het niet bij de versie die Sanne zong’. Tja, de versie die Sanne zingt is ‘anders’, maar geef mij toch maar die van onze Ingeborg. Minder theatraal, meer ‘echt’.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 31 oktober 2020 / 15:39

   Snap dat het voor jou anders is. Ik ken Ingeborg helemaal niet, geen idee of ze nog zingt. En ik weet niet of jij Sanne kent. Want Sanne raakt dit lied heel erg persoonlijk en dat zie en hoor je, dus ook echt. Sowieso is het een prachtig nummer! Vind ik dan…

   Geliked door 1 persoon

   • Thomas Pannenkoek 31 oktober 2020 / 16:00

    Het is absoluut een prachtig nummer. Ingeborg zingt nog slechts sporadisch. Ze is net als ik een Brugse en heeft een meditatiecentrum op een paar kilometer van onze deur. Een prachtig, heel bijzonder mens, echt waar.
    Sanne ken ik niet echt. Het is te zeggen, ze heeft me ooit benaderd op Tinder, en… (Pannenkoek, stop met zeveren, je maakt weer iemand blaasjes wijs !!!). Sorry, Sanne ken ik dus niet.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 31 oktober 2020 / 16:10

     Tjonge… je maakt er weer wat van 🤣
     Ik kan me ook die deelname van Ingeborg helemaal niet herinneren. Maar ondanks dat we “buren” zijn blijven artiesten gewoon vaak in hun eigen land bekender en dat is logisch.

     Geliked door 1 persoon

 10. rietepietz 31 oktober 2020 / 09:55

  Het zachte deel spreekt me totaal niet aan, maar ze haalt wel lekker uit en dan komt haar stem beter tot z’n recht.In dat deel kan ik me voorstellen dat er mensen zijn die er iets bij voelen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 31 oktober 2020 / 10:01

   Miss Montreal is vaak van het opbouwen… Ik heb het al zeker 10x gehoord.. en ik schiet steeds weer vol…

   Like

   • rietepietz 31 oktober 2020 / 10:18

    Muziek kan echt vreemde dingen doen met mensen he, ik heb er met dit nummer gaan last van , wel heel vaak met oude nummers.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 31 oktober 2020 / 15:42

     Dat snap ik, zeker met muziek die “van jullie beiden was”. Ik herinner me nog dat mijn moeder de 78 toerenplaten van mijn vader af en toe draaide na zijn overlijden. Hij was 48 en zij 46 toen. Hij was dol op Beniamino Gigli, zij niet echt, maar de herinnering bracht haar dan terug naar hun tijd samen.

     Like

     • rietepietz 31 oktober 2020 / 15:46

      Ja zo werk dat, je wilt die tijd gewoon terug halen en in die sfeer komen. Je moeder werd wel erg jong weduwe zeg, lijkt me dan moeilijker om er vrede mee te kunnen vinden. Als dan de kinderen de deur uitgaan heb je echt wel “een leeg nest”.

      Geliked door 1 persoon

      • Regenboogvlinder 31 oktober 2020 / 15:52

       Klopt.. ze heeft er nooit echt vrede mee gehad. Maar was wel realistisch genoeg om toch nog wat van haar leven te maken. Juist toen de kinderen de deur uit waren. Dat was ongeveer 8 jaar na zijn overlijden. Denk dat mijn jongste zusje het er zelf moeilijker mee had haar alleen achter te laten.. Gelukkig bleef ze ook (als enige ook nog) op het dorp wonen, dus was ze wel dichtbij.

       Like

       • rietepietz 31 oktober 2020 / 15:58

        Ja dat snap ik, Dan heeft de moeder toch een iets andere plaats gekregen dan wanneer er twee ouders zijn. Daar denk je toch dat je daar nog wat voor moet zorgen. Hoewel je moeder nog jong genoeg was is ze dus wel alleen gebleven begrijp ik. hieruit.

        Geliked door 1 persoon

        • Regenboogvlinder 31 oktober 2020 / 16:04

         Ja zo is het ook.. zo voelde zij het ook. Nee hoor, ze praatte de rest van haar leven ook over hem. Ze heeft wel kansen gehad, ze zat op een zangkoor en op een kaartclub. Maar die mannen hadden HET gewoon niet.. zei ze weleens. En dat hield haar tegen. Gewoon elkaar aardig vinden was niet genoeg voor haar om haar vrijheid op te geven.

         Like

         • rietepietz 31 oktober 2020 / 16:12

          Daar kan ik me álles bij voor stellen. Ik weet wat het is om stapelverliefd te zijn en voor minder zou ik het nooit doen. Op mijn leeftijd zijn er nauwelijks “loslopende mannen” omdat vrouwen meestal ouder worden . Maar ik heb heb geen zin om weer een nieuwe zorgtaak op me te nemen en die kans is groot als we het over 80tigers hebben. Of andersom, een ander met een zorgtaak voor mij op te knappen want dat zou óók kunnen natuurlijk, niet eerlijk. Dus ik ga niet op zoek al kan gezellig iets samen doen natuurlijk zowel met vrouwen als met mannen.

          Geliked door 1 persoon

          • Regenboogvlinder 31 oktober 2020 / 16:23

           Ja mijn ouders hoorden ook zo bij elkaar. Hij is nooit uit haar hoofd geweest.
           Nou dat snap ik goed hoor… en al is iemand nu nog goed gezond, je kunt nooit in de toekomst kijken. Haar broer is ook jong weduwnaar geworden, 59 en had geen kinderen. Ze scheelden maar 14 mnd en konden altijd al heel goed met elkaar opschieten. Dus mijn moeder ving hem op, ze gingen samen naar verjaardagen van familie. Ondernamen andere uitjes. Hij wilde wel bij haar komen wonen, maar dat wilde ze zelfs niet. Hij vond een lieve vrouw en ze zijn 33 jaar samen geweest. Hij is nu 92 en zij was net 87. Ze overleed vorige week aan corona. Ze woonde al in een verpleeghuis. Toen ze begonnen waren ze nog maar 60 en 54. Dus nog betrekkelijk jong om een nieuw leven op te bouwen. Hij is nog heel gelukkig geworden met haar en haar gezin.

           Like

          • rietepietz 31 oktober 2020 / 16:56

           Ja als je jonger bent kun je nog best iets opbouwen als je nog tegen een goede partner aan loopt. Je moeder heeft dus ook jaren wel gezelligheid met haar broer gehad, dat is fijn. Snap wel dat ze niet wilde samenwonen met hem. Als je al een tijd alleen woont ben je toch een soort vrijheid gewend die je alleen op geeft wanneer je iemand tegen komt komt waar je straal verliefd op bent .Ik ben ook reuze op m’;n gemak in huis en merkt nu al dat het prettig is met niemand rekening te hoeven houden. De laatste jaren ben ik echt “geleefd” door de omstandigheden, dat had ik voor Henk natuurlijk wel over , hij zou het voor mij ook zo goed mogelijk gedaan hebben. Maar jammer dat corona me nu nog m’n vrijheid beknot.

           Geliked door 1 persoon

          • Regenboogvlinder 31 oktober 2020 / 22:48

           Dat is zo, wij zijn ook niet meer echt piep natuurlijk, maar al wel bij a 5 jaar samen. En dan houd je toch rekening met dingen die zouden kunnen gebeuren. Maar hopelijk duurt het nog heel lang voor een van ons echt iets gaat mankeren.
           Het heeft geen jaar geduurd voor mijn oom zijn 2e liefde ontmoette. Dat had hij ook besproken met mijn tante voor ze stierf. Zij had toen ook gezegd, je bent geen man om alleen te zijn, nog veel te jong, dus zoek weer iemand, mijn zegen heb je.
           Inderdaad die vrijheid was haar lief. Ze ondernam veel, was vaak bij ons en mijn jongste zusje. Ze ging ook met ons op vakantie. Genoot overal van, mooie herinneringen.
           Jullie laatste jaren zijn heel zwaar geweest maar logisch dat je voor Henk zorgde, dat deed de liefde. En ja, jullie waren al zo lang samen, hij dacht daar vast eerder ook zo over. Mooi dat je het toch als prettig ervaart dat je nu ook tijd voor jezelf hebt. Die corona gaat ook wel een keer weg hopelijk.. Ik hoop dat je nog veel leuke dingen zal kunnen doen. O.a. ons bezoeken ☺️

           Like

          • rietepietz 1 november 2020 / 08:22

           Jullie waren toen je elkaar tegenkwamen nog op een leeftijd dat je nog best 20 jaar vooruit kon denken, zeker de moeite waard en sowieso, als er een vonk overslaat heb je niets meer te willen dan fijn samen zijn;-)
           Jij hoefde niet eens te wachten tót hij iets ging mankeren, Jan mankeerde al iets. Ik vond het reuze dapper van je om er zó in te stappen. Het moet echt een groot cadeau zijn dat het nu zoveel beter met hem gaat.
           Ik popel om een keer bij jullie binnen te vallen, en zo zijn er nog een paar. Dat ga ik ook zéker doen maar helaas…. die rot corona maakt alles onmogelijk.

           Geliked door 1 persoon

          • Regenboogvlinder 2 november 2020 / 13:36

           Klopt hoor… Ja, Jan was al ziek en dat dit op deze manier ten goede zou keren had ik ook niet verwacht natuurlijk. Het was niet gemakkelijk maar ik wilde hem toch niet kwijt. En nu hebben we echt een heerlijk leventje! En inderdaad dat is een groot cadeau!
           Hoop dat het allemaal niet meer te lang duurt, maar je intentie om vaker op stap te gaan en ons ook te bezoeken is er en dat is een heel leuk vooruitzicht! .😊

           Like

          • rietepietz 2 november 2020 / 13:55

           Maar zit er heláás nog lang niet in denk ik, al ben ik zelf niet heel bang uitgevallen is treinen met mondkap geen pretje en wordt ook niet aangemoedigd als het niet écht nodig is.

           Like

          • Regenboogvlinder 2 november 2020 / 14:51

           Dat klopt Riet, maar Zeist is ongeveer net zo ver als Houten. Maar het is wel relaxter reizen met de trein. Komt vast wel goed… ooit!

           Like

          • rietepietz 2 november 2020 / 15:32

           Ik ben zo’n muts die alleen rijden mega saai vind én op onbekend terrein geen held is.

           Geliked door 1 persoon

          • Regenboogvlinder 2 november 2020 / 16:05

           Kom je dus lekker met de trein. Een van ons pikt je dan op bij het station!
           Nogmaals, een leuk vooruitzicht! 👍🏼

           Like

          • rietepietz 2 november 2020 / 17:54

           Maar het dúúrt maar en het dúúrt maar………

           Like

 11. Happy Hulk 31 oktober 2020 / 09:07

  Die uithaal van het woord zingen, deed me wat.
  En voor de rest, blijf ik Stones fan.

  Geliked door 1 persoon

 12. John 31 oktober 2020 / 08:18

  Uhm, oké 🙂 Smaken verschillen echt hè. Ik heb het even aangehoord zoals ik altijd doe en wat toch wel eens een verrassing brengt maar dit was te zoet voor me 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 31 oktober 2020 / 09:59

   Dat kan John, maar je hebt de geweldige uithalen (1.17 min) dan denk ik niet gehoord. Miss Montreal bouwt altijd alles op… begint klein en eindigt heel krachtig. Maar zoals je zegt, smaken verschillen… 😊

   Geliked door 1 persoon

 13. Koen 31 oktober 2020 / 07:53

  Heel fijn. Ook emotioneel om meer dan één reden.

  Geliked door 1 persoon

  • Natasja Coli 2 november 2020 / 20:42

   prachtig. Wat een stem, Ik heb hem twee keer geluisterd. Het is dat ik vanavond ook bij de andere zwijmelaars langs wil. Anders ging deze op repeat!

   Geliked door 1 persoon

   • Regenboogvlinder 3 november 2020 / 14:49

    Dat staat ie bij mij ook zo ongeveer… en ook in mijn hoofd! Echt geweldig, dankje Natasja!

    Like

Reacties zijn gesloten.