Verlekkeren…

Mijn voorraad houdbare producten, met weer dank aan Cellie voor de inspiratie, was al een tijd geleden ook geslonken vanwege opgebruikt of over de datum. Vanaf die tijd koop ik eigenlijk alleen nog maar spullen die ik ook echt gebruik. En die staan soms ook best wel een tijdje in de kast.

Nu kijk ik af en toe video’s op Youtube van “Cookist Wow” (heb me geabonneerd op het kanaal) met de lekkerste gerechten, zoet, hartig, brood etc. Ik zat me dus steeds te verlekkeren aan iets zoets… maar iets met suiker klaarmaken? Nee, daar wil ik dus echt niet meer aan beginnen…

Gewoon (bijna) allemaal erg lekkere dingen. Het ziet er ook best gemakkelijk uit. Dus dan werd ik enthousiast en dacht ik… jaaaa… dat ga ik maken. Maar steeds miste ik weer ingrediënten.

Dus heb ik een en ander aan bak-ingrediënten gekocht, die ik dus nooit in huis had, om toch maar eens iets te gaan uitproberen en niet mis te grijpen. Geen idee of ik dat allemaal ga opgebruiken voor de houdbaarheidsdatum voorbij is, maar als ik het niet in huis heb komt er nooit wat van.

Inmiddels heb voor die uitprobeersels waar suiker in moet een pot Stevia zoetstof gekocht. Merk Home Sweet Home bij de A.ldi. Volgens de diabetesverpleegkundige kan ik dat gewoon gebruiken, ik hoorde daar nogal verschillende meningen over, maar het schijnt dat veel mensen het niet lekker vinden, want het is gewoon verschrikkelijk zoet.


Dat wordt dus ook uitproberen voor mij. Eén theelepel Stevia (0,5 gram) komt overeen met 1 theelepel suiker (3.5 gram) volgens de info op de pot. Sowieso doe ik al sinds ik bak, zo’n jaar of 45, meestal de helft minder suiker in het baksel dan op het recept staat. Waarschijnlijk kan ik volstaan met een vierde Steviapoeder in verhouding met suiker.

Ooit deel ik het resultaat hier wel… brood/broodjes, koekjes, taart of wat dan ook. Want ik ga me hieraan echt een keer goed bezondigen zonder dat ik me schuldig hoef te voelen om er ook van mee te kunnen eten. Met mate natuurlijk. Dat wel…

Nu nog zin maken om eraan te beginnen…

Is er iemand die hier ervaring mee heeft?

Advertentie

14 gedachtes over “Verlekkeren…

 1. Suus 2 december 2020 / 09:16

  suiker is suiker, je lichaam ziet niet het verschil tussen de suikers uit een appel of een koekje. Ze worden allebei op de dezelfde manier verwerkt. Je darmen hebben geen oogjes die zeggen oh jij bent suiker uit een appel ga jij maar naar links en jij bent suiker uit een koekje, ga jij maar naar rechts. Alles draait om balans!

  Like

 2. minoesjka2 29 november 2020 / 17:07

  Stevia vindt ik niet alleen te zoet, maar ook een bijsmaak hebben.
  Ik bak eigenlijk altijd zonder suiker tegenwoordig. Ik vervang het door bananen, of dadels, of appelmoes 0%, Er zijn tegenwoordig heel veel hele lekkere recepten suikervrij en koolhydraat arm.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 november 2020 / 19:55

   Dat heb ik dus wel vaker gehoord. Maar die diabetesdame zei dat het heel erg zoet is en als mensen teveel gebruiken het niet lekker smaakt. Dus vandaar… dat uitproberen. Ik ben benieuwd. En goed dat je het zegt want suikervrij, dat zoek ik…

   Geliked door 1 persoon

 3. marjolijn1 28 november 2020 / 06:34

  Ik heb geen oven dus bak ook nooit.
  Stevia gebruik ik ook niet.

  Like

 4. rietepietz 27 november 2020 / 20:57

  Nee ik kan je niet helpen, ik bak nooit, of bijna nooit. En nu zéker niet meer want wat moet ik met een hele appeltaart in m’n uppie.

  Like

 5. gewoonanneke 27 november 2020 / 20:12

  Ik heb wel zoetstof dat ik soms gebruik in de yoghurt of zo hoewel ik nu mijn gemaakte sleedoorngelei er door doet. Maar Stevia ooit geprobeerd maar ik vind dat echt smerig smaken. In mijn thee neem ik wel altijd een zoetje.

  Like

 6. Matroos Beek 27 november 2020 / 15:29

  Ik eet al vier jaar weinig of geen kh en suiker en probeer dat ook niet te vervangen door ander zoetje, anders raak je nooit van de zoetverslaving af. Want die had ik wel. En nog… Maar ik kan de verleidingen nu wel heel goed weerstaan. Als ik nu iets heel zoet eet, voel ik me vaak niet al te best nadien.

  Like

 7. gewoonzoalsikben 27 november 2020 / 14:52

  Koekjes of taarten bakken doe ik nooit dus geen ervaring mee.Wel de stevia zoetjes geprobeerd ,zo ontzettend vies terwijl ik de goedkope zoetjes van appie prima vind xxx

  Like

 8. Renske 27 november 2020 / 10:02

  Nee geen ervaring mee, maar stevia vind ik smerig smaken. Ik gebruik iets anders waarvan ik nu de naam even niet weet.

  Like

 9. John 27 november 2020 / 08:04

  Ja, wij bakken suikervrij en met stevia als vervanger en dat is prima te doen. Het verschil kan ik je niet vertellen want ik eet al zolang geen suiker meer. Het is niet zo zoet in ieder geval.

  Like

 10. Thomas Pannenkoek 27 november 2020 / 07:37

  Hier geen ervaring ermee, maar ik wil altijd komen proeven van je baksels!

  Like

 11. די מריו 27 november 2020 / 07:04

  ik heb geen idee.. lekkere dingen bak ik nooit. Nou ja.. eten is wel lekker, maar ik bedoel meer taart, bebak en dat soort dingen.

  Love as Always
  Di mario

  Like

Reacties zijn gesloten.