Zwemmen in warm water…

Het zwemmen gaat me heel goed af, ik vind het heerlijk en ga elke keer weer met goede zin naar het zwembad. Inmiddels heb nu mijn vaste dagen, maandag en donderdag.

HELAAS, HELAAS is het door de corona-maatregelen voorlopig niet meer mogelijk…

Nadat het zwembad een tijdje geleden ook 2 weken dicht was geweest ging ik weer reserveren.

Daar viel mij op dat ik ook kon reserveren voor zwemmen in warm water in het instructiebad met maximaal 8 mensen. Dus ik heb eens even nagevraagd hoeveel graden verschil er tussen de baden zit.

Het water in het wedstrijdbad, waar ik normaal zwem, is ongeveer 27,5 graad.
In het recreatiebad is het ongeveer 30 graden.
In het instructiebad nog iets warmer, ongeveer 32,5 graad.

En dat laatste leek me wel heel erg lekker. Dus heb ik toen een keer voor warmwaterzwemmen gereserveerd. En ik moet eerlijk zeggen, het water was heerlijk…

Toch is het voor mij niet voor herhaling vatbaar. Waarom niet? Dat zal ik je vertellen…

Je loopt het water in via een grote brede trap waar het maar 45 cm diep is -wel makkelijk natuurlijk want de zwemtrapjes van 4 treetjes die precies onder elkaar zitten vind ik helemaal niet makkelijk-.
Aan het eind van het bad is het 145 cm diep. Ik zou daar nog net niet kunnen staan maar dat hoeft natuurlijk ook niet.

Dus je moet in de breedte zwemmen en dat zijn korte baantjes, ik denk 12,5 meter of zo. Daar ben je al snel en dan omkeren. Je kunt dus niet lekker doorzwemmen. Ook had ik de pech, hoewel ik niet eens als laatste aankwam, dat ik in het ondiepere gedeelte heen en weerde en het toch presteerde af en toe met mijn knieën de bodem te raken.

Toen kwam er ook nog eens een 9e persoon bij, die eerst in het hele erge ondiepe zwom, hij was tenslotte de laatste, maar heel langzaam en stiekempjes naar het diepe verschoof langs de lange kant. Dat vond ik dan weer niet helemaal eerlijk, maar ja. Dichtbij elkaar is sowieso niet fijn, maar je moet ook rekening houden met die 1.5 meter.

Verder kreeg ik het, omdat ik toch een beetje tempo wilde maken, heel erg heet en had ik een vreselijk rood hoofd na afloop. Zelfs nog toen ik al thuis was. Dus dit was een eenmalige aanbieding, maar ik denk maar zo, als ik het niet geprobeerd had, had ik het niet geweten uit eigen ervaring.

Wie lijkt het wat? Zwemmen in warm water?

Advertentie

17 gedachtes over “Zwemmen in warm water…

 1. minoesjka2 20 december 2020 / 16:30

  Als ik dat zo lees is het ook meer revalidatiezwemmen en jij wilt gewoon baantjes trekken, denk ik zo.
  En nee, mij lijkt het ook niets, heb het al heel snel te warm, en als ik dit zo lees, krijg ik het haast als warm hahahahaha

  Like

 2. gewoonanneke 17 december 2020 / 21:48

  Te warm lijkt me ook niks. Wil altijd even luchthappen met het doorgaan haha…… en dan is het meestal gauw lekker om te zwemmen.

  Like

 3. LOLA♥CHAMPAGNE 17 december 2020 / 20:11

  Ik zwem niet graag, kan het ook niet goed maar als ik in water ga heb ik graag dat het warm is. Maar om echt te zwemmen zal dat niet interessant zijn…

  Like

 4. די מריו 16 december 2020 / 16:46

  ontspanningszwemmen zeker in 32.5. Ik ben gewend om 30 graden te hebben. Dat was vroeger op het astmacentrum zo. Dus ik moet wel elke keer heel erg wennen aan die 27.5. Bij ons hebben ze geen warm water zwemmen helaas.

  Love As always
  Di Mairo

  Like

 5. gewoonzoalsikben 16 december 2020 / 16:43

  Oww jakkes warm water ,nee gewoon in het ”koele” water is toch veel fijner .Zwemmen doe ik helaas niet meer en jij weet waarom maar wat zou ik graag weer baantjes trekken !
  Liefs xxx

  Like

 6. rietepietz 16 december 2020 / 14:57

  He nee jakkes, ik ging vroege met de kleintjes van Inge altijd baby zwemmen , véél te warm dat water en zeker als het om baby zwemmen gaat heb je dan al gauw( terecht) de vergelijking die ik al meer zie maken;-) Ik vind 27 graden best al warm, 22 is warm genoeg zou ik zeggen.

  Like

 7. corry 16 december 2020 / 14:38

  Mijn. zwembad is nog steeds dicht. In het 25 meter bad kan ik heel goed baantjes zwemmen De temp. zal ongeveer 22 gr zijn. maar je zwemt je wel warm. Het zwembad in buiten in Gran Canaria is ongeveer 17 graden daar zwem ik dan elke dag in De zon.
  verwarmd mij dat in de maanden Januari en februari

  Like

 8. Mirjam Kakelbont 16 december 2020 / 13:53

  Als kind heb ik regelmatig in het fystiotherapie-bad in het Sophia Kinderziekenhuis gezwommen. Niet voor een behandeling maar voor de lol. Het bad was 37,5 graad Celsius. Net zo warm als je pies, zeiden we tegen elkaar. Echt aangenaam vond ik het niet.
  Met meer plezier trok ik baantjes in een wedstrijdbad. Banen van 25 meter. Je krijgt het vanzelf warm.
  Jammer dat het nu stil ligt voor je!

  Like

 9. Edward McDunn 16 december 2020 / 11:16

  Zwemmen is niet mijn ding, ik ben nooit verder gekomen dan watertrappelen.

  Like

 10. Happy Hulk 16 december 2020 / 09:15

  Die stiekemerd! 😂😂😂

  Dat is niet des Treesjes!

  Geliked door 1 persoon

 11. Matroos Beek 16 december 2020 / 08:19

  Ik kan niet tegen warme baden of douches. Mijn bloeddruk gaat ervan zakken, mijn hart slaat op hol en ik word er onwel van. Dagelijks neem ik een ijskoude douche, ook nu in de winter. En buiten. Dus neen, dit zou niks voor mij zijn.

  Like

 12. John 16 december 2020 / 08:02

  Zwemmen in warm water is helemaal niet zo gezond. Zwemmen in koud water is veel lekkerder en gezonder. Koud water bevorderd ook een langer leven.
  Ik heb pas nog even in zee gezwommen.

  Like

 13. tinyblogt 16 december 2020 / 07:54

  Ik zwem enkel in warm water als ik naar de wellness ga, maar da’s dan eventjes ter ontspanning, echt zwemmen kan je dat niet noemen. Inderdaad, veel te heet en volgens mij ook niet zo gezond. Dan liever zwemmen in (iets te) koud water en goed aan de slag (!) gaan.

  Like

 14. Thomas Pannenkoek 16 december 2020 / 07:15

  Dan moet je weten dat uit wetenschappelijk onderzoek in de imaginaire universiteit van Brugge is gebleken dat in dat warme instructiebad veel meer wordt geplast dan in het ‘gewone’ gedeelte. Misschien net de reden waarom het water er wat warmer is :).

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.