Afspraak met verrassing…

Vorige week dacht ik een moeilijk gesprek te moeten voeren met mijn dochter. Wij hadden namelijk besloten om ook de kerstdagen met zijn tweetjes door te brengen, eigenlijk net zoals de laatste 2,5 maand het geval is.

En Kerst vieren zonder familie is niet zoals zij de feestdagen normaal gesproken doorbrengt.

Ik vond het heel moeilijk om haar dat te vertellen, ging ook gepaard met tranen van mijn kant, maar gelukkig heeft ze alle begrip voor onze keuze. Hoewel niet van harte natuurlijk, maar die keuze maken wij uiteraard ook niet van harte.

Ik kom denk ik binnenkort maar naar Zeist om boodschappen te doen, zei ze. Als jij daar dan ook bent kunnen we elkaar toch even zien en even babbelen. Want ik ga wel 1x per week boodschappen doen.

Dat ging me toch te ver, dat we niemand in huis willen hebben betekent niet dat we elkaar niet buiten kunnen ontmoeten, hoewel Jan dat zelfs ook niet ziet zitten. Toen ik het idee opperde om samen ergens af te spreken en, op afstand, een stukje te gaan wandelen vond ze dat heel leuk.

We spraken af voor woensdag… Omdat ze dan privétijd opneemt van haar werk, want thuiswerkend, was de ochtend het gunstigste. Dus dat werd 11.00 uur. Ik heb alle tijd dus pas me heel gemakkelijk aan. We ontmoetten elkaar op een parkeerplek in een dorp in de buurt van haar woonplaats. We dachten in het parkje te gaan wandelen, maar dat is eigenlijk heel klein, daar zouden we met een kwartier al doorheen zijn. Maar sowieso had ze een ander plannetje…

Verrassing… Er kwam een tas uit de auto waarin 2 grote plastic zakken, 2 servetten, een thermoskan koffie en 2 bekers zaten. Ze ging nog eerst even naar de bakker waar ze 2 croissantjes kocht om erbij op te peuzelen. Dus we gingen op zoek naar een bankje… En dat werd toch gezellig!

Eerst werden de plastic zakken op de natte bank gelegd zodat we droog zouden kunnen zitten, op het puntje dan. Het bankje stond, speciaal voor ons natuurlijk, zo gesitueerd, zodat we nog net in de zon konden zitten, we hebben heerlijk bijgepraat en daarbij lekkere warme koffie gedronken.

Daarna nog even een rondje gewandeld door het centrum, stil want amper een winkel open, dus toch nog gelopen en toen weer allebei de auto in om naar huis te gaan. Geen knuffels, we hebben elkaar niet aangeraakt en bleven op afstand. Heel raar want we zijn allebei ontzettend aanrakerige mensen. Wat heb ik toch een geweldige, lieve en attente dochter! Dankjewel lieve schat 💕, dat doen we in januari weer een keer over!

Advertentie

23 gedachtes over “Afspraak met verrassing…

 1. minoesjka2 20 december 2020 / 16:52

  Kijk, dat is in mogelijkheden denken ipv in problemen. 🙂
  Mooi om zo even bij te kunnen praten, even de gezelligheid, die we gewoon allemaal zo missen.

  Maar gelukkig wordt het toch gewoon kerstmis en mogen we het feest van licht vieren.

  Geliked door 1 persoon

 2. marjolijn1 19 december 2020 / 06:48

  Creatieve oplossingen kunnen het leven van nu toch wat aangenamer maken….!

  Geliked door 1 persoon

 3. Liesbethblogt 17 december 2020 / 22:31

  En een zonnetje. Het is even aanpassen maar dan kan er nog wel wat.

  Geliked door 1 persoon

 4. gewoonanneke 17 december 2020 / 21:39

  Ja zo kan het dan ook als je er moeite mee hebt om elkaar binnen te ontmoeten. Goed opgelost toch en even fijn samen geweest zo.

  Geliked door 1 persoon

 5. Mirjam Kakelbont 17 december 2020 / 20:58

  Na zo’n fijne ontmoeting met je dochter kan je er weer even helemaal tegen. Ontroerend lief!

  Geliked door 1 persoon

 6. Mrs. T. 17 december 2020 / 19:45

  Wat een fijne ontmoeting. De hele situatie maakt creatief en contacten die er zijn, zijn zoveel intenser.

  Geliked door 1 persoon

 7. Koen 17 december 2020 / 19:14

  Heel lief. Stel je voor dat je dit logje precies een jaar eerder had gepubliceerd. 17 december 2019. Dan waren de reacties vast heel anders geweest. Wat is de wereld veranderd en we beginnen het al bijna normaal te vinden. Snik.

  Geliked door 1 persoon

 8. rietepietz 17 december 2020 / 18:28

  Prima oplossing toch? Buiten is het een stuk veiliger dan binnen. Niet knuffelen is dan weer wél lastig, Maar het begint ook te wennen hoor, Inge komt wél in huis, ze houd wél afstand en soms draagt mondkapje als ze denk dat het nodig is. Zeker gauw overdoen hoor!

  Geliked door 1 persoon

 9. corry 17 december 2020 / 15:46

  Wij drinken 1 keer in de twee weken koffie bij elkaar. Wij knuffelen niet. Wij gaan eerste Kerstdag bij haar eten . Zij heeft een super grote tafel dus wij kunnen. goed afstand houden. Wij houden ons zeer streng aan de regels maar het moet wel leefbaar blijven, want anders slaat de depressie toe. En dan ben je verder van Ja Trees ik weet dat je een schat van een dochter hebt. koester dat.💋💋

  Geliked door 1 persoon

 10. gewoonzoalsikben 17 december 2020 / 15:24

  Een mooie oplossing om elkaar toch te zien en te spreken .Net als ik vorige week onverwacht mijn Dochter sprak maar ook met de nodige afstand .Het is heftig om elkaar niet even te kunnen knuffelen maar het is niet anders helaas .
  Liefs xxx

  Geliked door 1 persoon

 11. Ferrara 17 december 2020 / 13:52

  Ach wat mooi opgelost. Dat was wederzijds genieten. Ook wij hebben laten weten dat we met kerst graag met zijn tweetjes zijn. Ik heb er totaal geen probleem mee. Doodvermoeiend dat gedraai om elkaar heen in huiselijke sfeer zodra je met meer bent. We laten eten komen, nu al zin in. 😋

  Geliked door 1 persoon

 12. celliecitroen 17 december 2020 / 12:44

  Geweldig. Kijken naar hoe we elkaar dan wel kunnen ontmoeten. Virtueel, maar nog liever in het echt. Dat bankje is er gewoon voor gemaakt. Kan me voorstellen dat je de hele week nog loopt te glunderen.

  Geliked door 1 persoon

 13. Renske 17 december 2020 / 09:40

  Goed opgelost en wat fijn dat jullie dan toch even bij elkaar waren. Het ziet er gezellig uit en voor herhaling vatbaar.

  Geliked door 1 persoon

 14. Mrs. Brubeck 17 december 2020 / 09:19

  Oh, ik zit met tranen in mijn ogen te lezen, echt!
  Ik begrijp dat jij en Jan niemand thuis willen zien, maar buiten in de openlucht kan echt veilig… en voor je emotioneel welzijn moet je dat ook gewoon doen!
  Ik heb ondertussen mijn vader al bijna een jaar niet meer gezien, omdat hij dat niet wil. Respect voor zijn keuze, maar vanavond na het werk ga ik er toch even langs om een flesje wijn af te geven aan de deur en even te zwaaien.
  Je straalt op de foto lieve Trees, het deed je zichtbaar deugd!
  Veel liefs en take care. 😘😘

  Geliked door 1 persoon

 15. John 17 december 2020 / 08:12

  Iedereen doet het op z’n eigen manier en dat kan er wel inhakken. Helemaal niemand zien zou ik echt niet kunnen. Vandaag bijvoorbeeld komt mijn dochter langs maar houden we wel alle maatregels in acht. Dat doe ik ook als ik bij iemand langs ga. Ik heb het op die manier al een jaar gered. Jullie hadden het in ieder geval even fijn met z’n tweetjes. Heel belangrijk want het is wel je kind.

  Geliked door 1 persoon

 16. Matroos Beek 17 december 2020 / 08:12

  Heel mooi en heel herkenbaar. Mijn dochter en ik hebben ook gepicknickt op een bankje in de natuur om haar verjaardag te vieren. Eergisteren kwam ze even langs. We hebben een uurtje staan praten buiten op de oprit. Het voelt toch zo raar om niet te knuffelen met haar, want dat doen we anders ook altijd. En nu dus ook geen kerstfeest samen…

  Geliked door 1 persoon

 17. די מריו 17 december 2020 / 07:25

  owh wat lief, ze heeft er echt een feestje van gemaakt. Op deze manier kan het zeker.

  Love As always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.