Anders dan anders Kerst…

Kerstmis 2020


Samen zouden we er een gezellige dag van maken, zonder bezoek! Heel anders dan anders natuurlijk en dat is uiteindelijk ook prima gelukt, maak jullie geen zorgen hoor!

Op 1e Kerstdag zouden we via Facetime ontbijten met mijn dochter en schoonzoon…

Op 2e Kerstdag deden we -via Teams, eigenlijk gewoon beeldbellen, maar dan met meerdere mensen- mee aan een (kerst)quiz, georganiseerd door 2 kinderen AL.

We hadden dus een heerlijk kerstontbijt voor 2 personen besteld, ’s avonds de tafel al gedekt en zo ook mijn dochter.

De ontbijten zouden tussen 10.15 en 11.15 worden bezorgd. Dus we konden rustig aan doen. Om half 11 belde dochter… hun ontbijten waren bezorgd. 2 grote dozen met allerlei lekkers en een doos met broodjes. We zouden wachten tot we tegelijk konden eten. Maar het duurde en duurde maar. Het is een te lang verhaal om het op mijn manier te vertellen, maar onze ontbijtjes bleken op een verkeerd adres te zijn bezorgd om 10.00 uur. Wel in onze straat. Maar goed… dat plannetje was dus mislukt, we hebben ons kerstbrood en de tulband op tafel gezet en na de foto een fles wijn open gemaakt. Moet je je voorstellen, wij drinken bijna nooit maar het was een lekkere zoete wijn en hij ging er in als… limonade.

Daar zaten we dus als kerstvrouwtje en -mannetje (buiten beeld). Wel met lekkere koffie etc. en gezien hoe zij, aan de andere kant van het beelschermpje, het een na het andere lekkere broodje naar binnen schoven… Want natuurlijk wel met dochter en schoonzoon gefacetimed.

Dochter had ook nog het een en ander aangevuld met extra eieren, kerstbrood en rollade! Er gaat bij hen heel vaak wat mis, ligt aan de naam zeggen ze, dus ik was allang blij dat het daar wel goed was gegaan.


De quiz via Teams was eerst even uitproberen, en werd uiteindelijk hilarisch rommelig, maar heel erg gezellig. Zo hebben we elkaar toch bijna allemaal nog weer even gezien. De meeste deelnemers hadden 10 vragen gemaakt met 3-4 multiple-choice antwoorden. Ik heb een ronde gewonnen en daarmee een mooie (diverse kleuren grijs) plaid voor op de bank gewonnen en Jan won ook een keer, en wel een fles ‘kerstbier’. Laten opsturen vinden we niet nodig, dus mogelijk hebben we het tegen Pasen in huis, maar dat mag de pret niet drukken. Met dank aan alle kinderen AL die meegedaan hebben. We hebben genoten!

AL met AL hebben we ons allebei de dagen prima vermaakt en heel rommelig maar lekker gegeten. Het waren fijne, rustige dagen, maar wel heel anders dan anders.

Op 2e Kerstdag hebben we deze dagen afgesloten met een advocaatje voor Jan en een chocomelletje voor mij met veel slagroom! Jammie!!!

Op naar 2021 en de PRIK!!!

Advertentie

19 gedachtes over “Anders dan anders Kerst…

 1. ♥ vonnieblogt ♥ 30 december 2020 / 23:11

  Jammer dat het kerstontbijt ergens anders was bezorgt 😒 het ziet er wel gezellig uit allemaal. 2021 DE prik en hopelijk weer knuffelen 😊
  Fijne jaarwisseling 😘

  Geliked door 1 persoon

 2. Mirjam Kakelbont 29 december 2020 / 13:52

  Heel vreemd, dat die mensen niet hebben gezegd: “Dit is niet voor ons bestemd.”
  Hoe dan ook: jullie kerst was bijzonder, héél bijzonder. En jullie hebben gelachen!
  Dikke liefs ♥

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 5 januari 2021 / 18:33

   Ben nog wel langs geweest hoor en het gevraagd. Maar het pakket werd zo in haar handen gestopt, er zat niets bij, geen kaartje, geen adressticker, niks. Dus zij had zelf geen idee. Als ik ’s avonds nog was gaan vragen (maar ik was al 3-4 x aan de deur geweest) had ik het zo meegekregen. Ze hebben er pas de volgende dag echt goed in gekeken, want ze waren de hele dag weg

   Like

 3. Terrebel 28 december 2020 / 23:04

  Beeldbellen haalt het in mijn ogen niet bij elkaar in het echie zien maar het is veel beter dan niets en veel mensen worden er steeds handiger in. Een vriend van mij wilde er niets van weten maar ik zie hem nu vrijwel wekelijks – en met veel enthousiasme – op mijn beeldscherm. Leuke kerstdagen hadden jullie. En je buren genoten onverwachts mee. 😉

  Like

 4. Beaunino 28 december 2020 / 22:19

  Misschien dachten de buren wel dat het een cadeautje was. Wel jammer maar gelukkig hebben jullie geen honger hoeven lijden. (Leuk hoor dat jullie zo gelukkig samen zijn)

  Like

 5. marjolijn1 28 december 2020 / 06:42

  Ondanks alle trubbels , toch genoten, dat is mooi…!!

  Like

 6. די מריו 27 december 2020 / 20:46

  Maar die mensen waar het afgeleverd is, die hebben toch wel gezegd, dat kan niet voor ons zijn, we hebben niets besteld. Beetje vreemd. wel. En balen zeg. Gelukkig hebben jullie het goed opgelost.

  Love As Always
  Di mario

  Like

 7. gewoonanneke 27 december 2020 / 20:42

  jammer dat het dan niet helemaal klopte maar het idee was natuurlijk heel leuk. Nou zo te zien nog lekker gegeten.

  Like

 8. Mrs. T. 27 december 2020 / 20:31

  Volgens mij kijken veel mensen (gelukkig) terug op fijne dagen. Anders dan anders, maar niet minder mooi.

  Like

 9. rietepietz 27 december 2020 / 19:36

  De mensen die jullie ontbijt kregen denken waarschijnlijk n;og na wie de gulle gever is. Je had er natuurlijk geen kaartje bij gedaan omdat het voor jezelf was! Reuze jammer dat het mis ging natuurlijk maar je hebt er het beste van gemaakt. Het was inderdaad allemaal een beetje anders voor de meeste mensen en ach, soms heeft dat ook z’n charme.

  Like

 10. gewoonzoalsikben 27 december 2020 / 16:37

  Ach Trees je kijkt wel een beetje zielig hoor ,maar jullie zaten gelukkig niet zonder eten .Volgende keer toch maar zelf zorgen voor een lekker ontbijt ? Ik ontbijt trouwens nooit en ook mijn man niet ,doe ons maar een lekker bakje koffie .Vreemd dat jullie buren het niet bij jullie gebracht hebben ,er staat toch wel een naam en adres op ga ik van uit ! Leuk jullie prijzen en ja ik won ook een prijs en wel de hoofd prijs bij Etos ,een foto shoot a 49 euro ,nou ik zie mijn hoofd en lijf echt niet graag op een foto van 30 bij 40 ,nou echt niet dus ! Lekker zo’n ” reuze ” advocaatje haha xxx

  Like

 11. corry 27 december 2020 / 15:31

  wat jammer van jullie ontbijtje. jullie hebben er wel wat van gemaakt.

  Like

 12. Ferrara 27 december 2020 / 14:25

  En die buurtjes lekker aan jullie ontbijt?
  Nou ja jullie zijn niet voor een gat te vangen. Je schreef het al maak er wat van. Is jullie mooi gelukt.
  Wij vonden het heerlijk met z’n tweetjes. Krijgen straks nog een maaltijd bezorgd en morgen doen we weer gewoon. Gezien de stand van de weegschaal wordt dat ook tijd.

  Like

 13. Rikit 27 december 2020 / 13:28

  Ziet er heel gezellig uit!!

  Like

 14. vlasje 27 december 2020 / 13:09

  Een hulkenglas advocaat…… zal best gezellig zijn geweest!

  Like

 15. Zo simpel is dan geluk 27 december 2020 / 13:02

  Wel raar dat jullie buren niet hebben aangegeven dat ze geen ontbijt besteld hadden. 🤔
  Gelukkig hebben jullie er toch iets van gemaakt. De quiz klinkt helemaal leuk!!

  Like

 16. Edward McDunn 27 december 2020 / 13:01

  inderdaad anders, maar toch ook wel gezellig hè?

  Like

 17. Thomas Pannenkoek 27 december 2020 / 12:48

  Ziet er heel gezellig uit! Jullie hebben er alles uitgeperst wat kan – knap.
  Mijn allerbeste wensen!

  Like

 18. Happy Hulk 27 december 2020 / 12:42

  Heel anders maar superleuke kerstdagen beleefd.

  Like

Reacties zijn gesloten.