Stapuit #29 (2)

Vorige week zijn we een dagje op pad geweest… Binnendoor dus zonder snelwegen reden we naar…?


Inderdaad, naar Kinderdijk, ik had het in een reactie aan Anja al een beetje verklapt in Stapuit #29 (1). De foto’s van dit logje waren zoals Ferrara, onze speurneus die weer helemaal in haar element was, ze had benoemd. Helemaal goed dus!

 • Toren in Schoonhoven
 • Watertoren in Krimpen aan de Lek
 • Molen in Kinderdijk… welk nummer? Dat weet ik niet, Ferrara heeft vast gelijk!

We zijn inderdaad wel bevoorrecht dat we een auto hebben en zo ergens anders zijn. Kinderdijk stond al heel lang op mijn lijstje. Schande eigenlijk dat ik daar nog nooit geweest was, de gelijkwaardige Zaanse Schans trouwens ook niet, maar ja toerist in eigen land spelen was ik nooit zo goed in. Veel te druk overal, behalve Volendam dan… daar kom ik graag al is het nu ook al heel lang geleden!

Woensdag de 13e was een mooie dag, wel koud maar zonnig en we besloten lekker de binnenwegen te nemen want we hebben natuurlijk alle tijd en dan kom je toch langs mooie plekken en plaatsjes.

We hadden even wat te eten gehaald voor onderweg, flesje water mee en hoopten maar dat we niet naar het toilet hoefden, want dan zouden we alleen bij een benzinepomp terecht kunnen. Ik dacht dat ik nog wel ergens een thermoskan had, maar nee, dus geen koffie voor onderweg.

Veel dorpjes lieten we (letterlijk) rechts liggen en we reden met een lekker gangetje langs de Lek. Uiteindelijk door Lekkerkerk, langs het huis van Anneke, waar geen beweging was te bespeuren en daarna door Krimpen aan de Lek! Met het pontje voeren we over naar Kinderdijk.

En… positief… geen entree hoeven betalen, en echt bijna geen toeristen! Een paar mensen die er liepen of fietsten. Op de website staat ook dat het gesloten is, dus veel mensen zullen daar al door tegengehouden worden.

Al met AL een half uurtje gelopen maar dat was prima, want koud was het echt en ja… de blaas deed lastig. Wat een bijzonder gebied met al die molens aan het water, waar je als toerist middendoor loopt. Een enkel bruggetje, maar die waren allemaal dicht dus de molens konden niet bezichtigd worden, maar dat hadden we ook niet verwacht!

Het was echt heerlijk. We reden langs de andere kant van de Lek weer terug naar Vianen en pakten daar de snelweg om snel thuis te zijn. Om 16.00 uur stapten we weer binnen. Hebben we toch weer een erg leuke herinnering gemaakt.

De foto’s zijn heel apart geworden door de mooie luchten… En daar houd ik echt heel erg van!

Advertentie

27 gedachtes over “Stapuit #29 (2)

 1. Kakel 26 januari 2021 / 19:49

  Zie je wel: Schoonhoven en Krimpen aan de Lek 😀 😀 De molen in Kinderdijk herkende ik niet.
  Mooie foto’s hebben jullie gemaakt! Ah…ik zie een heel gelukkig en verliefd stel ♥ ♥ ♥

  Geliked door 1 persoon

 2. minoesjka2 24 januari 2021 / 15:41

  Heerlijk uitje zo hoor. En ja, het is daar hartstikke mooi 🙂 Trouwens jullie foto’s ook

  Geliked door 1 persoon

 3. marjolijn1 21 januari 2021 / 06:01

  Ja zo is het genieten van de mooie luchten ook vanuit de auto…!

  Geliked door 1 persoon

 4. gewoonanneke 20 januari 2021 / 19:29

  Volgens mij heb ik stapuit 1 gemist haha. Maar ik wist het eigenlijk al. Ja het is daar echt wel mooi. Ga er ook graag naar toe. Jammer dat ik er niet was maar je raadt het al ik was ook aan het fietsen. Lekker zo’n uitje hoor.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21 januari 2021 / 12:07

   Haha, ja dat zou kunnen… maar je wist van ons plannetje. We zijn heel even gestopt voor je huis, niet uitgestapt hoor, maar het zag er zo rustig uit. Anders hadden we vanuit de auto wel naar je gezwaaid. Inderdaad, ik zei het al, Anneke is fietsen! 🌞

   Geliked door 1 persoon

   • gewoonanneke 21 januari 2021 / 19:22

    Haha ja het was een mooie dag er voor, voor jullie uitje en voor een fietstochtje.

    Like

 5. terrebel 19 januari 2021 / 23:47

  Een groot voordeel – een van de weinige voordelen – van de pandemie is dat wij al dat moois kunnen zien zonder dat er toeristen in de weg staan. Fijn dat jullie zo genoten hebben!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21 januari 2021 / 12:05

   Dat was hier inderdaad zeker van toepassing. Moet er niet aan denken dat je daar voetje-voor-voetje zou moeten lopen… Dank!

   Geliked door 1 persoon

 6. Rikit 19 januari 2021 / 23:15

  Inderdaad prachtige luchten, daar geniet ik ook zo van. Even samen er op uit moet je blijven doen!!

  Geliked door 1 persoon

 7. די מריו 19 januari 2021 / 21:30

  Als het maar veilig gebeurd is het prima toch. Even eruit is toch wel lekker.

  Love As always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

 8. rietepietz 19 januari 2021 / 21:16

  Heel slim om daar nú heen te gaan. Inderdaad heel mooie luchten en een erg leuke foto van jullie samen in de auto, je ziet er goed uit Trees.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21 januari 2021 / 12:03

   Zal je zeggen dat ik daar niet eens aan gedacht had, tot ik de website zag met die mededeling. Maar Anneke zei het wel laatst, dat er gewoon geen buitenlanders te zien zijn en dat zijn er normaal gesproken heel erg veel. Dus ja, dit was een toptiming. Dank… ik voel me ook heel relaxt. Moet alleen weer nodig naar de kapper… 💇‍♀️

   Like

 9. gewoonzoalsikben 19 januari 2021 / 17:17

  Wat een leuk stel zijn jullie toch ! Ik had het nooit kunnen raden want wij zijn altijd al een beetje huismussen geweest en ook geen auto helaas Dus tja dan ga je ook minder op pad want owww wat heb ik een hekel aan al het gedoe met treinen en bussen .Ik durfde trouwens jarenlang niet in de trein te stappen ,nu zou ik rustig in slaap vallen desnoods en een paar keer gebeurde dat ook bijna .Maar Utrecht/Amersfoort duurt niet zo lang haha
  Liefs Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21 januari 2021 / 12:00

   Wat lief! We hebben het ook zo geweldig met elkaar. Nooit verwacht dat ik dat nog zou meemaken en nu al bijna 5 jaar. Gelukkig kunnen jullie, als je er behoefte aan hebt, dus wel met de trein. Nee Amersfoort-Utrecht is wel heel kort 😄

   Like

 10. Ferrara 19 januari 2021 / 17:15

  Je hebt helemaal gelijk. Wat een prachtige luchten. En wat ziet mijn speurneus. Jan zijn biezenmandje wat hij zogenaamd op een fietstocht had gezien. Grapjas, ons een beetje een fietsrad voor ogen draaien.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21 januari 2021 / 11:58

   Ja, ik had geen idee dat die luchten zo mooi op de foto zouden staan. Nou die speurneus van jou kan ook kijken dus 😂. Je weet het toch… grote zak zout, niet bij alles gelukkig. Het meeste is wel echt waar.

   Like

 11. Thomas Pannenkoek 19 januari 2021 / 17:11

  Lees ik goed dat jullie gepland hadden om jullie behoefte in een thermoskan te doen?
  Rare gebruiken daar! En wat bij een grote boodschap? Die zou toch met een stokje in die kan moeten geduwd worden, toch?
  Heel mooie foto’s – die molens zijn het échte Nederland zoals we dit kennen uit onze schoolboeken.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21 januari 2021 / 11:56

   ’t Was allemaal niet nodig Paul, gelukkig niet! Het is een groot gebied met 19 molens, waarvan ik de meesten alleen uit de verte heb gezien. Maar je kunt daar echt een heel eind lopen, veel langer dan wij gedaan hebben. Maar voor ons was dit prima!

   Geliked door 1 persoon

 12. De Gans (Marije) 19 januari 2021 / 17:05

  Wat een heerlijke en gezellige foto’s! Ik heb pas een thermoskan aangeschaft. Vroeger hadden we die altijd mee en gingen we slechts sporadisch naar een restaurant. De toiletten mis ik nu wel, al werkt een bosje ‘ergens’ ook best goed 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21 januari 2021 / 11:54

   Ik heb ook heel wat thermoskannen versleten… En zeker werkt een ‘bosje ergens’ maar die kwamen we in dat open veld en die open rivieren nergens tegen 😂. Maar ik heb het gered hoor!

   Geliked door 1 persoon

 13. Happy Hulk 19 januari 2021 / 16:26

  Kippenvel van die foto’s met zon tegenlicht.

  Zomaar weer eens een gezellige autorit langs een prachtige rivier.
  Ik ben nog steeds aan het nagenieten.

  Geliked door 1 persoon

 14. Ardy 19 januari 2021 / 15:35

  Leuke dag dus hebben jullie goed gedaan en ja ik snap dat je al vaak in Volendam bent geweest ……voor ene Dullus 😂😂😂 smuffelssss

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 21 januari 2021 / 11:53

   Haha… niet alleen daarvoor, die heb ik daar maar één keer gezien tijdens een optreden. Tijdens de keren dat ik er ‘zomaar’ was ben ik nog nooit een BVer tegen gekomen…

   Like

 15. Koen 19 januari 2021 / 15:30

  Schitterende luchten (en foto’s)

  Geliked door 1 persoon

 16. Edward McDunn 19 januari 2021 / 14:10

  Mooi hoor, eigenlijk is dit de beste tijd om erheen te gaan, lekker rustig!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.