Lekker bakkie koffie…

Koffie… ik ken maar weinig mensen die het niet lekker vinden en het dus niet drinken…

______________________________________

Eigenlijk ben ik koffie gaan drinken omdat iedereen het lekker leek te vinden. Vanaf mijn 16e of zo ben ik het gaan proberen.

Eerst natuurlijk met suiker en gekookte melk. Later werd dat koffiemelk. Echt heel lekker vond ik het niet eens in het begin. Maar dat veranderde wel!

Wat ik vroeger dus echt niet leuk vond aan koffiezetten was het opgieten van heet water in de filter. Ik vond het eigenlijk zonde van mijn tijd en heb er nooit echt van genoten, zoals ik van sommige mensen wel eens anders hoor, die vonden het juist heerlijk om daar zoveel aandacht aan te besteden.

Bijna 50 jaar geleden begon ik met mijn eigen huishouden, met koffie malen en opgieten dus.

Een ouderwets koffiezetapparaat

Toch maar overgestapt op een filter-koffiezet-apparaat. Wat een uitkomst was dat. De mijne had ik bij elkaar gespaard met koffiepunten van D.E., ergens midden 70-er jaren in gebruik genomen denk ik. Hij zag er wel ongeveer uit zoals op de foto hierboven. Ik vond het een uitkomst. Geen idee hoe lang die eerste meeging, er kwam een nieuwe en daarna weer een.

Ook heb ik er 18 jaar geleden een Senseo-apparaat bij gekocht. Ook prima met later de mogelijkheid ook pads zonder cafeïne. Er kwam een melkopschuimer bij, zo’n 6 jaar geleden, heerlijk om een cappuccino te maken. Hoewel ik dat tegenwoordig ook bijna niet meer doe bedenk ik me nu.

Maar filterkoffie is toch mijn favoriet, ook van mijn lief gelukkig dus dat komt goed uit! Een jaartje of zo geleden was de oude aan vervanging toe en hebben we een nieuwe gekocht met een thermoskan eronder. Dat is wel heel handig.

Mijn eerste beker koffie vind ik het lekkerst, ’s morgens bij het ontbijt. Al tientallen jaren drink ik mijn koffie zwart. Tussendoor gedurende de dag maakte ik voor mezelf nog wel eens een senseo, maar dat gebeurt niet regelmatig meer. Dus verslaafd ben ik zeker niet. En ’s avonds is het sowieso uit den boze want dan doe ik geen oog dicht. Of het moet cafeïnevrij zijn dan.

Op vakanties naar het buitenland had je vroeger nooit geen mogelijkheid tot koffie zetten met een filter. Percolatorkoffie vind ik vies, oploskoffie is het ook niet. Tegenwoordig staat er vaak wel een koffiezetapparaatje in een appartement, maar wat er nu op de markt is gekomen… En wel door M.ercadona in Spanje… 10 zakjes met koffie + filter, waar je dus alleen gekookt water op hoeft te gieten voor € 1.90.

Het lijkt mij een uitvinding! Er is altijd wel ergens een M.ercadona in de buurt op GC waar ik dan meestal heen ga, dus nooit meer moeilijk doen op vakantie! Daar word ik echt blij van!

Ik dacht… toch eens kijken of dat in Nederland niet ergens te koop is en ja hoor… er bestaat een andere variant ‘Freshdrip’. Vergelijkbaar en verkrijgbaar in Nederland, maar erg duur… € 7.00 voor 7 zakjes… Niet nodig hier natuurlijk.

Wie drinkt er koffie, veel of weinig, en wat voor koffie drink je dan?

Advertentie

56 gedachtes over “Lekker bakkie koffie…

 1. marjolijn1 27 januari 2021 / 06:17

  Dolce Gusto is het tegenwoordig wat ik thuis drink. Vroeger filterkoffie, later senso. Die smaak ging me tegenstaan.
  Maar sinds kort dus Dolce gusto, echt lekker, en nog een fijne bijkomstigheid deze apparaatjes geven echt warme koffie…!!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 27 januari 2021 / 11:50

   Blijf genieten! Ik vind die koffie ook zeker niet verkeerd hoor! Heb het regelmatig bij een vriendin gedronken. Maar gewone filterkoffie is toch mijn favoriet!

   Like

 2. omabaard 26 januari 2021 / 18:11

  Ik ben hier ook even komen lezen uiteraard. Je hebt een leuke blog. En wat de koffie betreft, na een serieuze verslaving van 20 jaar ben ik overgeschakeld op thee. Een weekje hoofdpijn en het afkicken zat erop.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 27 januari 2021 / 11:48

   Leuk hoor, dankje! Ja zo kom je er best weer vanaf. Maar gelukkig ben ik niet verslaafd, 1,5 beker ’s morgens vind ik niet gevaarlijk veel… 😊

   Geliked door 1 persoon

   • omabaard 27 januari 2021 / 11:53

    Geniet rustig je kopje 👍

    Like

 3. Joanne 25 januari 2021 / 23:47

  Koffie, je kunt mij er wakker voor maken. Vroeger filterkoffie, toen een Senseo en later een grote wens, een koffiemachine. Die echt alles kon maar ik dronk gewoon zwarte koffie.
  Het was een maandagochtend model. Altijd wast, zelden wat goeds en duur was ie!!
  Toen heb ik hem ingeruild voor een ander goedkoper exemplaar.

  Er gaat niets boven mijn eerst beker koffie ’s morgens. Verse bonen, vers water en het ruikt heerlijk.
  Ik heb het altijd tegen Lief gezegd als mij gevraagd werd wat ik niet kon missen: mijn koffiemachine!!!

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 12:25

   Verslaafd aan je koffiemachine, haha leuk hoor! Ik heb ook geen behoefte aan al die soorten, dus nooit aan zo’n apparaat begonnen. We houden het hier maar bij. Maar inderdaad, het ruikt heerlijk, als ik beneden kom en de koffie loopt door… Die eerste beker is het allerlekkerste, helemaal mee eens!

   Like

 4. Rikit 25 januari 2021 / 22:45

  Dolce Gusto is het tegenwoordig wat wij thuis drinken. Lekker zwart en twee mokken per dag!!

  Geliked door 1 persoon

 5. gewoonanneke 25 januari 2021 / 20:23

  Ik heb zo ontzettend veel koffie gedronken en dronk het al op de lagere school in een klein kopje dat ik nog steeds heb met veel melk. Tot ik er last van kreeg ging bibberen en niet meer tegen cafeïne kon. Helemaal gestopt met koffie en over op thee dat vind ik nu ook heerlijk. Drink nog wel cafeïne vrije koffie bij de Hema een bakje en nu soms bij mij thuis maar meestal heb ik er geen erg in. Mis het helemaal niet al vind ik het nog steeds lekker ruiken.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 12:23

   Wat leuk dat je je eigen kopje nog steeds hebt van vroeger zelfs. Ik mocht helemaal nog geen koffie op die leeftijd die jij noemt. Kakel is ook al zo vroeg begonnen en heeft ook een cafeïne allergie, zou dat met elkaar te maken hebben, de leeftijd? Heb ook veel thee gedronken, maar zelf maak ik het nooit meer. Ach alles went hè…

   Geliked door 1 persoon

   • gewoonanneke 26 januari 2021 / 22:47

    Nou mijn moeder deed er veel melk in en een klein beetje koffie. Ik vond het zo lekker. Maar momenteel kies ik best vaker voor thee ik vind dat nu heerlijk.

    Like

 6. Mrs. T. 25 januari 2021 / 18:46

  Zwarte koffie van vers gemalen bonen. En af en toe schuim ik wat melk op. Heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

 7. Leonoras life 25 januari 2021 / 18:44

  Thuis drink ik koffie uit de Senseo met opgeschuimde melk.. eerder altijd filterkoffie, wel met DE apparaat en Aldi goud koffie.. meer dan 35 jaar met de zelfde zilveren koffie lepel. .. partner heeft een Jura…luxe voor de Latte die ik graag drink. DE koffiebonen… toch verlang ik soms nog naar mijn filterkoffie 🙏

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 12:20

   Ik hoor dat toch wel van veel mensen, dat de gewone filterkoffie favoriet is. Ik drink wel eens cappuccino en dat vind ik bijzonder want koffie met melk vind ik eigenlijk helemaal niet lekker meer. En opgeklopte melk is ook melk.

   Like

   • Leonoras life 26 januari 2021 / 13:16

    Klopt. Ik ben dat gaan drinken omdat ik van pure koffie maagklachten krijg. Ik ben echt gek op koffie en met half melk, latte, gaat het perfect

    Geliked door 1 persoon

 8. rietepietz 25 januari 2021 / 17:55

  Zo ging dat vroeger met koffie, al begon ik in mijn huwelijk nog met gewoon een stenen filter koffiepot en pas véél later een elektrisch filter apparaat, had wel een senseo voor als er maar 1 kopje nodig was maar vond dat niets.
  Dezelfde afbouw van melk en toen ik het zwart ging drinken was het afgelopen met de hele dag door koffie. Nu al jarenlang alleen 2 kopjes bij het ontbijt, sinds ruim een jaar een dubbele espresso lungo uit een koffiemachine, dus vers gemalen koffie, echt héérlijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 12:19

   Ik had een Daalderop koffiepot en theepot. De koffiepot is inmiddels weg, de theepot vervangen door weer een Daalderop. Mijn moeder had ook een koffiepot van aardewerk, van Melitta geloof ik.
   Espresso zal ik echt nooit drinken, daar krijg ik echt maagpijn van. Zo sterk verdraag ik niet.
   En met alleen koffie drinken bij het ontbijt houden we het aardig gezond. Maar oh wat is die eerste beker koffie lekker ’s morgens 👍

   Like

   • rietepietz 26 januari 2021 / 15:33

    De Lungo is minder sterk omdat hij dubbel zoveel water geeft bij de gewone espresso, ik vind ‘m heerlijk.
    Daalderop zegt me niets, de Mellitta potten wel natuurlijk.

    Like

 9. Ikkelien 25 januari 2021 / 16:08

  Filterkoffie, 2 kopjes per dag.
  Gezet met kokend water en een filter op de thermoskan.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 12:16

   Oh echt… dat het echt nog gedaan wordt op die manier, vind ik zo leuk!

   Like

 10. Rianne 25 januari 2021 / 15:54

  Koffieleut hier. Ik drink Nespresso. Meestal zwart. Soms met een scheutje gewone melk, soms klop ik die melk ook nog op. Probeer mijn koffie inname per dag te beperken.
  Op locatie werken is meestal een goede oplossing om te minderen.
  Staat er op de nieuwe locatie een bonen apparaat. Elk kopje vers gemalen. Naast gewone koffie ook de opties latte machiatto, cappuccino, koffie verkeerd en de rest heb ik niet meegekregen. Daar gaat mijn goed voornemen. Nou ja, voorlopig mag ik nog niet elke dag naar locatie dus probeer ik thuis streng te zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 12:16

   En die lekkere koffie op de nieuwe locatie is dus niet goed voor je…Maar je kunt het dus wel aardig in de hand houden zolang je thuis werkt. Doe je best, want alles waar te voor staat is niet goed.

   Like

   • Rianne 26 januari 2021 / 13:39

    We zullen zien of ik het op het werk ook in de hand kan houden. Nou ja, als ik er naartoe wandel of fiets heb ik wel een extra bakkie verdiend .

    Geliked door 1 persoon

 11. Kakel 25 januari 2021 / 14:01

  Vanaf mijn twaalfde drink ik koffie. Liters sloeg ik achterover. Totdat ik tien jaar geleden allergisch werd voor cafeïne. En niet zo’n beetje…Sindsdien drink ik décafé en snuif ik aan de espresso’s van m’n man voor het echte koffiegevoel. Er gaat niets boven een vers gezet bakkie!
  Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 12:14

   Ik las het ook al bij Anneke, nog nooit van gehoord van een cafeïne-allergie. Maar ik denk dat je dan echt wel snel stopt met gewone koffie drinken. Gelukkig is er de cafeïne-vrije mogelijkheid.
   Liefs X

   Like

 12. Ferrara 25 januari 2021 / 13:25

  Ook hier een gewone filterkoffie. 2 keer per dag een beker is genoeg.
  Zelfs in de caravan een klein koffiezetapparaatje.
  Senseo zijn we nooit aan begonnen omdat we dat toch niet echt lekker vinden.

  Vraagje: hoe zit dat met die thermoskan, kan die niet mee op een autotripje?

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 11:49

   Nooit aan gedacht om die kan van het apparaat mee te nemen. Zou zeker kunnen en wie weet voor een andere keer. Hoewel we samen eigenlijk nooit geen koffie drinken overdag. Inmiddels ben ik dat ook afgewend. Alleen als we bezoek krijgen, dan doe ik wel mee, maar dat is al zo’n tijd geleden en voorlopig nog niet aan de orde.

   Like

 13. Mrs. Brubeck 25 januari 2021 / 13:08

  Veel te veel hier! 😂😂

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 12:10

   Kijk uit voor je gezondheid 😟
   Ik heb ook jaren veel te veel koffie gedronken, op het werk dan. Toch niet meer naar getaald toen ik gestopt was.

   Geliked door 1 persoon

 14. LOLA♥CHAMPAGNE 25 januari 2021 / 12:32

  Ikke😊, sloten bij het ontbijt lekker sterk, daarna stop ik er mee omwille van mijn rikkietikker

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 12:08

   Dan moet je inderdaad uitkijken, want heel erg gezond is koffie geloof ik ook weer niet.

   Like

 15. corry 25 januari 2021 / 12:19

  Ben een senseo drinkster en dan liefst extra strong met suiker en melk. .Mijn lief drinkt geen koffie. Hier op Gran C drink Macona. en heb ook zakjes mee met Ammereto van Nescafé. Ga nu wel even kijken bij de Mercadona voor die zakjes die jij noemde Trees.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 11:51

   Ben benieuwd wat je van deze filterkoffie vindt. Heb je het filmpje gezien? En laat je me weten of het echt lekker is? Dank alvast X

   Like

 16. cornma 25 januari 2021 / 11:48

  Gewone filterkoffie heb ik altijd het lekkerst gevonden, maar sinds mijn galblaas eruit is drink ik geen gewone zwarte koffie meer, ik word er misselijk van. Nu drink ik rond een uur of tien elke dag een beker latte met suiker, anders valt ook dat niet goed. Dat kun je in die kant en klare zakjes krijgen van verschillende merken en die heb ik bijna allemaal geprobeerd, maar die van N.escafé zijn het lekkerst.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 11:52

   Die zakjes oploskoffie zijn er inderdaad in heel veel merken, maar ik vind ze allemaal te zoet…
   Balen dat je toch beperkt bent na die operatie. Cafeïnevrij is ook geen optie?

   Like

   • cornma 26 januari 2021 / 19:32

    Nee, dat levert weer hoofdpijn en darmproblemen op. 😢

    Like

 17. די מריו 25 januari 2021 / 10:02

  Geef mij maar Elite coffee. Maar als goede vervanger filterkoffie. Liever geen senseo, daar krijg ik buikpijn van.

  Love As always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 11:54

   Elite is heel sterk toch? Ik vind een Senseo best lekker hoor. Maar wel de milde variant of cafeïnevrij.

   Like

 18. Renske 25 januari 2021 / 09:41

  Wij beginnen de dag met espressokoffie, dan filterkoffie en dan koffie met melk (café au lait, heet dat zo?). Percolator koffie is inderdaad smerig.
  Dat filmpje doet me denken aan Vietnamese koffie zetten. Het enige verschil is dat je geen papieren filtersysteem hebt, maar een rvs filter. Voordeel hierbij is dat je je eigen koffie kan gebruiken.
  https://localvietnam.nl/blog/vietnamese-koffie/

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 11:56

   Tjonge wat een verschillende soorten drink jij. Ik ken dat systeem niet, want nooit in Vietnam geweest. Maar het ziet er wel lekker uit, alleen heel sterk ben ik bang.

   Like

 19. Happy Hulk 25 januari 2021 / 09:40

  De goorste bak koffie die ik ooit kreeg was bij mijn buurvrouw.
  Opgewarmde koffie van 2 dagen oud en melk met vellen erin. Het zag er blauwkleurig goor uit.
  Ik heb toen gezegd, “dat drink jezelf maar op”
  En dat deed ze!

  Vroeger koffie zetten met zo’n los filter erop.
  Natuurlijk stond die pot tijdens het opgieten op het gasfornuis.
  En dan stootte ik dat filter er per ongeluk af. Meerdere malen gelukt!
  Kon ik dat hele fornuis schoonmaken met die natte koffieprut. 🙄🤨

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 12:06

   Pechvogel, maar troost je, is mij ook weleens gebeurd hoor! 🙈

   Like

 20. celliecitroen 25 januari 2021 / 08:30

  Heerlijk een goed gezet kopje koffie. Thuis filterkoffie en ook alleen in de ochtend, want heb gemerkt dat ik minder goed slaap door in de avond koffie te drinken. Meer dan 3 koppen drink ik meestal niet en kan me erop verheugen. De geur van verse koffie. Lekker.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 12:00

   Van jou weet ik dat je er erg van geniet, gewoon opschenken. Ik zie het voor me… staande bij het aanrecht, ik had er geen geduld voor. Ik drink al zeker 40 jaar geen koffie ’s avonds. Mijn ex dronk de hele dag door koffie op het werk en wilde ’s avonds thee. Ik vond het ook heerlijk. We deden dat al heel lang en op een avond waren we ergens op bezoek en dronken zonder erg koffie. En we konden niet in slaap komen, moest wel van de koffie zijn. Tegenwoordig met de cafeïnevrije variant is dat wel mogelijk, maar ik doe het zelden.

   Like

 21. John 25 januari 2021 / 07:56

  Ik drink koffie, al van mijn 15de ongeveer en de eerste bak koffie dronk ik bij een tante. Ik drink mijn koffie al eeuwen zwart en sterk en drink het liefst filterkoffie.Ik drink over de hele dag verspreid en wissel het af met water.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 12:04

   Dus de hele dag door eigenlijk. Toen ik nog werkte dronk ik veel teveel koffie en ik ben blij dat ik daar vanaf ben. Wij houden het op de gewone roodmerk, te sterk vind ik ook niet lekker. Dan doe ik er heet water bij. Mijn opa zei altijd, niet teveel koffie drinken, dan word je heel lelijk na je dood 😂

   Geliked door 1 persoon

   • John 26 januari 2021 / 14:56

    Hahaha ja, ik word echt lelijk na m’n dood 😆

    Geliked door 1 persoon

 22. Thomas Pannenkoek 25 januari 2021 / 07:09

  Wij drinken meestal wat jij vies vindt 🙂 – koffie uit een perculator. Hoewel we ook zo’n machine staan hebben die één kopje per keer kan maken, geen idee hoe zoiets noemt, dat gebruiken we vaak als we weten dat we slechts één kopje wensen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 26 januari 2021 / 12:05

   Bij percolatorkoffie heb ik nog nooit gehad dat er geen prutjes in de koffie zaten en dat vind ik zo vies. Zelf nooit gezet hoor, dus heb ik het misschien altijd verkeerd getroffen.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.