Bewegen…

Bewegen is essentieel, inmiddels ben ik ook helemaal om en doe ik echt mijn best. HIER en HIER kun je er iets over lezen.

___________________________________________

Zwemmen is er nog niet bij, mogelijk pas na 9 februari weer, als de corona-maatregelen tenminste versoepeld worden.

Ik had dus alweer een aantal weken niks gedaan… Heb het al eens eerder gezegd… wandelen is eigenlijk ook niks voor mij. Maar ik moest toch wat.

Dus besloot ik toch te proberen iedere dag een half uurtje te lopen. Ik begon maandag 11 januari.

Toen begon mijn dochter over “Ommetje”. Ergens in november had ik die app al gedownload en bekeken, dit was naar aanleiding van Rianne die erover blogde (zij legt in haar “Ommetje #1” uit hoe het werkt).

Het leek me niks, dacht gewoon, dat is niks voor mij…

Mijn dochter zei dat het toch wel een stimulans zou kunnen zijn, zij heeft het niet nodig, loopt al heel lang elke dag, maar ze zit nu in een paar teams via haar werk. We zouden samen een ‘team’ kunnen vormen was haar idee.

En helaas is het zo, ik heb voor het een en ander soms wel een schop onder mijn kont nodig. En het werkte!

Zie hiernaast, ik heb een testteam aangemaakt, want de echte namen wil ik hier niet publiceren ivm de privacy.

Dus dacht ik, ik probeer het. Eigenlijk vind ik lopen best wel saai, zonder echt doel helemaal, maar ik moet ook nog eens goed opletten waar ik loop, want een gevallen vrouw worden wil ik niet en heel veel van de omgeving zie ik dus niet.

Ik had het er met een jeugdvriendin over gehad, waarmee ik alweer een tijd contact heb, in de tijd dat ik ben gaan zwemmen. Dat ze door mij is gaan zwemmen vond ik al leuk, maar zij zat nu ook thuis natuurlijk. Ze had (geadviseerd door iemand anders) gelopen met een luisterboek op haar oren. Ria wist hoe ik over lopen dacht. Is dat niks voor jou vroeg ze… De wandeling gaat dan ongemerkt. Ja dacht ik, het leidt wel af van het ‘lopen’ misschien.

Nou heb ik via Bookchoice een groot aantal luisterboeken (dezelfde als de e-books), die in het abonnement zaten, opgeslagen. Ik ben even gaan puzzelen hoe die het makkelijkste via mijn telefoon konden worden beluisterd. Heb nu een simpele App “Muziekspeler” gedownload en het werkt perfect.

Ik heb haar toen weer gewezen op “Ommetje” en ook zij had er al over gehoord en nu hebben wij samen een team. De uitslagen kloppen niet altijd. Ommetje is vaak in de war. Rianne wees me op Google Fit, die zij er ook bij gebruikt. Die klopt beter. Ik loop nu elke dag ongeveer 2 km. Afgelopen maandag nog weer heerlijk gewandeld met mijn dochter.

Wie kan er trouwens raden waar we wandelden?

Inmiddels ben ik aan mijn 2e luisterboek bezig, ook een paar keer gebruikt tijdens het koken. Buiten met oortjes aan een draadje, binnen met mijn koptelefoon. En het bevalt me prima! Het lopen gaat heel goed zo, inmiddels 2,5 week en bijna elke dag. Ik neem elke keer een andere route vanuit huis en kom in straten waar ik nog nooit geweest ben. En ja, dan sta ik af en toe eventjes stil om rond te kijken, want wat is Zeist toch mooi!

Zijn er buiten Rianne of misschien wel dankzij haar ook mensen gaan lopen met “Ommetje” en hoe bevalt dat?

26 gedachtes over “Bewegen…

 1. Kakel 30 januari 2021 / 21:21

  Wist je dat wandelen beter voor je is dan een flinke work-out? Zo, dat is een opsteker!
  Hartstikke goed van je, Treeske Waar een wil is, is een wandelpad (-:
  Dikke liefs ♥

  Like

 2. Zo simpel is dan geluk 30 januari 2021 / 08:41

  Goed van je! Ik wandel inderdaad vaak ook met bijvoorbeeld muziek of een podcast op. Heerlijk.

  Like

 3. John 30 januari 2021 / 08:18

  Ik loop elke dag, en veel. Ik gebruik Google fit ook voor mijn andere sport en ben daar erg tevreden over. Deze houdt alles goed bij en dat is natuurlijk erg fijn.
  Goed van je, Trees, dat je veel beweegt. Bewegen is toch de sleutel tot een gezond leven.

  Like

 4. Beaunino 30 januari 2021 / 05:04

  Ps: de Crommeneye is vanaf 5 februari open (50 meter bad buiten)

  Like

 5. Beaunino 30 januari 2021 / 05:03

  Ik had vorig jaar wel een account aangemaakt maar niets mee gedaan en werd ook een beetje kriebelig ban de herinneringen die ik kreeg. Wel heb ik af en toe de app Runkeeper aan zodat ik kan terug zien hoe we gelopen hebben.

  Like

 6. די מריו 29 januari 2021 / 20:44

  Ik sta, beweeg en loop de hele dag op mijn werk. Dus ik vind het na het werken wel prima, dan ga ik andere dingen doen ipv wandelen. Maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen dit echt wel nodig hebben. Bewegen is toch gezond.

  Love As Always
  di mario

  Like

 7. gewoonanneke 29 januari 2021 / 20:02

  Ik wilde dat ik weer goed kon wandelen hoewel een km of 5 lukt nog wel dus mag niet klagen. Ik ga dat niet doen via programma’s of zo ben daar veel te wispelturig voor. Maar ik fiets bijna iedere dag 1 1/2 uur. Doe mijn oefeningen voor mijn knie iedere dag ook zo’n 20 minuten mee bezig. En vanmorgen bijvoorbeeld 2 uur behang zitten schrappen dan zijn alle armspieren weer getraind. Ik heb beweging genoeg.

  Like

 8. Mrs. T. 29 januari 2021 / 19:54

  Heerlijk he, wandelen. En dan met een goed boek op je oren of een heerlijke podcast. Love it!

  Like

 9. Rianne 29 januari 2021 / 19:33

  Mij bevalt het prima, en naast het blogteam heb ik ondertussen ook een werkteam opgezet (in de gratis versie) en we wandelen dat het een lieve lust is. Daarnaast zitten de collega’s en ik in een what’s app groep en delen we foto’s van onze wandelingen. Er zitten al juweeltjes tussen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 januari 2021 / 19:48

   Oh heb je zelfs een blogteam? Hartstikke leuk!
   Ik houd het op zo’n minuut of 30 per dag en heel soms sla ik een dagje over. Als het zwembad weer open is ga ik geen 2 maar 1 x per week zwemmen en de rest gewoon lopen. Maar wel met een luisterboek mee..

   Geliked door 1 persoon

 10. rietepietz 29 januari 2021 / 19:18

  Ik hoefde niet gemotiveerd te worden, ik wandel altijd wel regelmatig. Niet dagelijks grote afstanden maar dat hoedt ook niet. Het is wél gezelliger om met iemand samen te wandelen dan alleen maar ik doe het óók makkelijk alleen. Ik hoed eigenlijk niets te horen onderweg, nou ja wat de natuurlijk aan geluid heeft, dat is genoeg.Maar hartstikke goed dat je het oppakt juist als je het niet zo geweldig vindt.

  Like

 11. Terrebel 29 januari 2021 / 18:43

  Wandelen deed ik wel maar liever niet zonder doel. Voor mij geen ommetje dus. Maar ik begrijp prima dat anderen dat plezierig vinden. Liever dwaal ik in mijn eentje door een vreemde stad: kijken of ik lopend van mijn verblijfadres onderweg naar een bezienswaardigheid (een kerk, een warenhuis, een parkje, de vroegere woning van een bekende schrijver of wat dan ook) interessante mensen of gebouwen tegenkom bijvoorbeeld. Helaas zit ik nu aan huis gekluisterd door een slechte heup en is de operatie uitgesteld dus wandelen zit er voorlopig helemaal niet in.

  Like

 12. gewoonzoalsikben 29 januari 2021 / 17:21

  Oww sorry Trees maar wat heb ik vreselijk de pest aan een ”ommetje ”.Ik haat wandelen ,eigenlijk altijd al wel maar ja met kinderen en honden doe je dat dan gewoon wel .Ik heb het geprobeerd op aanraden van mijn huisarts maar nee het gaat het niet worden voor mij .Samen met mijn man lukt het helemaal niet ,hij loopt en ik dribbel naast hem en daarbij lukt het maar niet om mijn ademhaling te regelen als ik wandel . Ik fiets liever maar ja dan moet wel het weer mee zitten !

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 januari 2021 / 19:32

   Ik heb/had hetzelfde Elisabeth, ik moet afleiding hebben. In de tijd dat ik een zomerabonnement had in de sportschool, alweer 13-14 jaar geleden, gebruikte ik graag de loopband, maar dan moest ik wel voor de TV staan en iets te ‘doen’ hebben.
   Liefs XXX

   Like

 13. Ferrara 29 januari 2021 / 13:14

  Kasteel De Haar. Wij doen ons best op een dagelijks ommetje.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 januari 2021 / 13:46

   Heel goed, was een heerlijk ommetje!
   Dan doen jullie het ook goed!

   Like

 14. celliecitroen 29 januari 2021 / 13:03

  Ik zie ook liever hoeveel ik gelopen heb, dan hoelang. Dus misschien ook google fit gebruiken. En oordopjes opzoeken.

  Geliked door 1 persoon

 15. LOLA♥CHAMPAGNE 29 januari 2021 / 12:28

  Ik zoek het eens op al heb ik geen extra stimulans nodig om te gaan wandelen. Ik ben er dol op… oordopjes zeker niet, want een groot deel van de fun vind ik de stilte of natuurgeluiden…

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 januari 2021 / 13:49

   Ik weet ook niet waarom ik er niet echt dol op ben…
   Nee, iets dichterbij huis… 😊

   Geliked door 1 persoon

 16. Matroos Beek 29 januari 2021 / 11:53

  Fijn dat het goed lukt met het wandelen. Blijven gaan!
  Geen idee… kasteel Ruurlo? Dat is het eerste wat in me opkomt als herkenbaar voor mij.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 29 januari 2021 / 13:50

   Doe ik zeker, ga zo weer even de deur uit!
   Haha, nee, daar wonen we niet in de buurt. Ferrara had het goed! Kasteel De Haar in Haarzuilens.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.