Alarm…

Alarm, ik bedoel de functie die op mijn telefoon staat. Ik heb er heel wat in gebruik!


Niet zo gek toch als je bang bent om iets te vergeten… ik vind het in ieder geval heel handig!

De volgende waarschuwingen staan erin:

 • Elke dag om 19.00 uur –> om me te herinneren aan mijn avondmedicijn en om in mijn agenda te schrijven wat we hebben gegeten op die dag. Dat laatste slaat nergens op, want wat maakt het uit, vind ik gewoon leuk om nog eens na te kijken.
 • Elke dag om 22.15 uur –> om de verwarming lager te zetten.
 • Op zaterdag en zondag altijd een alarm om niet te vergeten dat ik de was uit de wasmachine moet halen. Ik was in het weekend vanwege het daltarief dat dan gehanteerd wordt. Dan laat ik hem nog 17 minuten op 1600 toeren centrifugeren. Mijn wasmachine, ook alweer 2 of misschien wel 3 jaar oud, centrifugeert minder goed op 1600 toeren dan mijn oude machine op 1200 toeren. Daarom doe ik dat maar een keer apart.
  En daarna een deel ophangen en de rest in de droger. Dus 3x voor één was.
 • Opnieuw een alarm om me eraan te herinneren dat de droger klaar is. Ik vind het niet prettig als de was soms uren in de droger blijft liggen en vouw het dan ook het liefst direct op.
  Deze alarmen zouden niet nodig zijn als alles gelijkvloers zou zijn in huis, maar we hebben nou eenmaal die dingen boven staan.
 • Ook staat er een alarm voor TooGoodToGo, één voor de Lidl en één voor de warme bakker. Dat zet ik aan als ik er weer een keer zin in heb. Helaas is het me al een paar weken weer niet gelukt bij de warme bakker… Ze geven de mogelijkheid tot bestellen vrij om 17.45 uur. Maar soms hebben ze niks en dan is het om dezelfde tijd alweer (zogenaamd) uitverkocht. Dat lukt dus echt niet elke keer. En dan stel ik het wel weer uit. Onlangs zag ik dat er een andere bakker in Zeist bijgekomen was, dus nu heb ik dubbel kans.
 • Ook zet ik er wel eens een in als ik een instantie of zo moet bellen op een bepaalde dag en tijd, bijvoorbeeld de huisarts voor een afspraak, dat moet vroeg op de dag. Of zelf een afspraak inplannen om bloed te laten prikken bij het ziekenhuis.
 • En heel soms om op tijd wakker te worden, dus echt als wekker. Gelukkig is dat niet vaak nodig, want ik heb er echt een hekel aan om op die manier uit mijn slaap gehaald te worden. In principe maak ik ook zo weinig mogelijk vroege afspraken.
 • En ook om iets te wijzigen of te plaatsen op de website van de Pyramide, dan is het ook heel handig.

Eigenlijk zit het wel een beetje in mijn systeem inmiddels om van deze herinneringsmogelijkheid gebruik te maken.

Wie van jullie gebruikt deze mogelijk ook (wel eens)?

49 gedachtes over “Alarm…

 1. minoesjka2 07/02/2021 / 16:57

  Nee, ik gebruikt het niet, maar mijn zus wel en soms denk ik o, wel handig maar verder dan denken kom ik niet hahahahaha

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 07/02/2021 / 17:43

   Als ik iets niet mocht vergeten schreef ik het op een briefje en later zette ik het mijn telefoon. En zo’n briefje schuift dan weer ergens onder en dat alarm werkt overal. Dus langzamerhand wende ik eraan. Super!

   Like

 2. Rikit 04/02/2021 / 10:31

  Op mijn telefoon hoor ik alleen een half uur voor een afspraak in mijn agenda een piep. En ik heb een ringtone als wekker… waar ik door het geluid van een goudvink met op de achtergrond relaxing music, wordt gewekt. En dat zijn voor mij genoeg alarmpjes.😊

  Like

 3. roadlaura1969 03/02/2021 / 12:02

  Hoi Treeske,
  Alleen bij afspraken zet ik meldingen aan, meestal al een dag van tevoren en dan nog 10 minuten voor afspraak.

  Ook voor Arts en Ziekenhuisbezoek in de ochtend wordt de wekker gezet .

  O ja en verjaardagen 🙃

  Groetjes Laura X

  Geliked door 1 persoon

 4. marjolijn1 03/02/2021 / 06:02

  Ik laat mijn eigen hersenen werken, zonder piepjes.
  De agenda op mijn laptop gebruik ik wel, geen papieren agenda meer.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 03/02/2021 / 11:10

   Ik had er ook nooit moeite mee, maar de laatste jaren wel, dus maak ik er wel gebruik van en ik vind het wel prettig.

   Like

 5. rietepietz 02/02/2021 / 21:44

  Toevallig van de week als wekker gebruikt, dat ik normaal nooit, ben sowieso altijd vroeg wakker en het maakt niet als ik later wakker zou worden. Maar van de week was ik al vanaf half 4 wakker en moest vroeg werken dus als ik dan om half 6 nóg wakker ben zet ik de wekker omdat het dán zou kunnen dat ik te zwaar in slaap val. Mijn medicijnen leg ik daar waar ik ze wel tegen moét komen, dat kan dus in de buurt van de tandenborstel zijn, of voor de ochtend naast de ontbijtbordjes. Als ik een keer de verwarming vergeet is dat niet heel erg, in de slaapkamer staat hij toch uit.Dus nee, ik gebruik zelden de alarmfunctie.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 03/02/2021 / 11:02

   Ja daarom zet ik dus ook een wekker als het echt niet anders kan. Nuchter moeten prikken bijvoorbeeld voor mijn Diabetes II. Ik vergeet de avondmedicijn meestal niet meer. Tenminste niet op gewone dagen. Dan ligt het pilletje op een amuselepel op tafel tijdens het eten. Vorige maand ben ik hem toch 1x vergeten. Gewoon een ander ritme gehad waarschijnlijk. Ja, hij staat boven ook uit, maar ten eerste is het zonde en ten tweede kan ik er niet goed tegen als het warm is beneden als ik net uit bed kom.

   Like

   • rietepietz 03/02/2021 / 11:56

    Gewoon blijven doen wat voor jou goed werk natuurlijk, en dit soort hulpmiddelen zijn er toch om te gebruiken.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 03/02/2021 / 13:08

     Zo is het! Een mens moet het zichzelf zo gemakkelijk mogelijk magen! 😉

     Like

 6. Mrs. T. 02/02/2021 / 19:34

  Oh nee, eigenlijk helemaal nooit. Ik heb mijn telefoon ook altijd op stil staan trouwens. Wat dus soms weer verkeerd uitpakt als ik de kookwekker op mijn mobiel gebruik en ik hem niet hoor afgaan …

  Geliked door 1 persoon

 7. AnneMarie 02/02/2021 / 15:52

  Heb een horloge met alarm/wekfunctie. Het gaat net hard genoeg om zelf wakker van te worden en de echtgenoot niet, daarbij trilt het horloge. Echt ideaal. Verder gebruik ik een kookwekker voor was e.d. Alleen al dat ding op het aanrecht zetten herinnerd me genoeg.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 02/02/2021 / 19:40

   Moet je dat horloge dan ‘s nachts omhouden? Ik kan niet tegen sieraden als ik ga slapen, alleen mijn ringen houd ik om, doodgewoon omdat ik ze niet elke dag af kan krijgen.

   Geliked door 1 persoon

   • AnneMarie 02/02/2021 / 20:16

    Ja dat wel. Het was wel wennen zo’n groot ding om mijn pols. Het horloge gebruik ik voornamelijk voor het wandelen, die wek functie zit er nu eenmaal op en eigenlijk vind ik het erg handig vooral als ik lange wandelingen wil maken en er vroeg uit moet.
    Zo kan echtgenoot gewoon doorslapen.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 03/02/2021 / 11:03

     Zou er echt niet aan kunnen wennen. Ik heb een mooi horloge maar dat draag ik in huis ook niet, alleen als ik wegga. Maar je hebt het zo goed geregeld!

     Geliked door 1 persoon

 8. Happy Hulk 02/02/2021 / 15:32

  En ik wordt knettergek van die alarmsignalen.
  Gelukkig kan ik ze nu ook uitzetten 😜

  Geliked door 1 persoon

 9. Ardy 02/02/2021 / 15:20

  Ik heb een alarm en die heet Kees 🤣🤣🤣

  Geliked door 1 persoon

 10. Kakel 02/02/2021 / 14:01

  Onze wasautomaat en droger geven een signaal af wanneer ze klaar zijn. Wij wassen ook bij voorkeur in het weekend.
  Ik gebruik alleen een echte wekker (-: Die gaat zelden af want ik ben voor die tijd wakker.
  Mijn mobiel staat standaard op stil. Alleen mijn dochter kan door de “geluidbarriëre” breken. Van repeterende geluidjes of signalen word ik knettergek. Ik ben snel overprikkeld. Wel leuk dat jij het heel anders doet!

  Like

  • Regenboogvlinder 02/02/2021 / 19:48

   Dat doen de mijne ook hoor, niet eens zo zachtjes, maar als ik beneden ben hoor ik dat dus niet. En zo vaak is het nou ook weer niet hoor. Maar inderdaad, iedereen doet het op zijn eigen manier. Ik vind dit heel handig. Bij mij staat de telefoon ‘s nachts op stil. Ik kan dan ook niet tegen geluidjes. En hoewel ik mijn vaste telefoon nooit meer zelf gebruik, werkt hij nog wel en kunnen mijn kinderen me wel altijd bereiken als er ‘s nachts iets zou zijn.

   Like

  • Regenboogvlinder 02/02/2021 / 19:49

   Die functie is voor zoveel dingen handig, daar maak ik dus grif gebruik van!

   Like

 11. Ferrara 02/02/2021 / 12:30

  Bij mij werkt alleen het roffeltje als er een sms-je binnenkomt. Ik stuur zoveel mogelijk op mijn brein en eerlijk is eerlijk de was zit wel eens langer in de droger.
  Voor afspraken hanteren we nog altijd een papieren kalender. De wekker gebruiken we al jaren niet meer. De radio staat op 9.00 uur afgesteld.

  Like

  • Regenboogvlinder 02/02/2021 / 19:53

   Het gebeurde me te vaak dat ik pas uren later aan de was dacht. Toen heb ik dat ingesteld en ben het voor meer dingen gaan gebruiken. Ik gebruik ook nog steeds een papieren agenda, ik vertrouw niet echt op de digitale versie. En ik vind het leuk om er dingen in te schrijven en te plakken. Heb ik altijd gedaan en dat verander ik niet. De radio om wakker te worden? Voor het geval je anders doorslaapt?

   Like

   • Ferrara 02/02/2021 / 22:18

    Ja we luisteren naar het nieuws en het is wel eens gebeurd dat we daarna weer in slaap vielen. Momenteel zijn we wat vroeger wakker want bij de nieuwe buurvrouw wordt verbouwd en je kunt van de bouwvakkers niet verlangen dat ze het ritme aanhouden van bejaarde langslapers die te laat naar bed gaan.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 03/02/2021 / 10:58

     Haha, lekker toch! Jammer dat het nu niet meer lukt. Nou ja, 9 uur is een mooie tijd. Vandaag waren we om 8 uur wakker, best lekker. Maar er is weinig te doen dus waarom niet lekker uitslapen dan hhè…

     Like

 12. matroos 02/02/2021 / 11:57

  Bij mij staat de agenda enkel vol met ziekenhuisafspraken en als ik iets moet bestellen bij medische bedrijven.Alles gaat hier automatisch, rolluiken gaan vanzelf dicht en open,cv regelt zichzelf.Alles piept hier als het klaar is en dat is veel of als bv het dialyseren of sensor diabetes alarm gaat bleren midden in de nacht.Ben ik nog blij mee ook en dan schrijf ik per week de afspraken op het schoolbord in de keuken.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 02/02/2021 / 12:14

   Zulke luxe dingen hebben wij niet in huis. Maar wel super handig en voor alle andere dingen die je niet mag vergeten of die je waarschuwen is het superfunctioneel.

   Like

    • Regenboogvlinder 02/02/2021 / 16:31

     Ja, dat kan ik nog wel aardig hoor, als het maar beneden is waar ik bij ben…

     Like

 13. gewoonzoalsikben 02/02/2021 / 11:17

  Ohh mijn mond valt open .Ik moet er niet aan denken elke keer een alarm voor iets .Ik heb trouwens gewoon een stokoud mobieltje zonder al dat soort dingen .Ik gebruik dat ding ook zelden en hij staat alleen aan omdat de vaste lijn regelmatig uitvalt .

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 02/02/2021 / 12:09

   Het zijn er maar 2 op een dag, dus valt best mee. In het weekend dus wat meer. Maar die zijn nodig want ik vergeet anders die dingen. Denk er wel aan, die was bijvoorbeeld, maar dan is hij al uren klaar en dat vind ik niet fijn. Alle alarmpjes zijn voor mij functioneel en echt ik ben er blij mee.

   Geliked door 1 persoon

   • gewoonzoalsikben 02/02/2021 / 12:17

    Ik ben echt een verwent nest want ik hoef nooit zelf de was op te hangen .De man brengt het naar boven en hangt het meteen ook maar op .Hij haalt het af vouwt het op en brengt het ook weer naar beneden .

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 02/02/2021 / 19:56

     Je verdient het vast Elisabeth, dat je verwend wordt. Heerlijk toch. Ieder zal zo zijn taak hebben denk ik. Maar makkelijk is het wel. Ik heb nooit een hekel gehad aan wassen en alles wat daarbij hoort. Wel aan strijken maar dat is al heel lang voorbij. Ik strijk nu meestal 1x in de 2 weken, in de zomer elke week. Met de TV aan ben ik zo klaar.

     Geliked door 1 persoon

 14. Frans Delmee 02/02/2021 / 11:05

  Om 23 uur gaat mijn alarm af , zodat ik de thermostaat lager zet.
  Rond 12u ga ik meestal naar bed!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 02/02/2021 / 12:05

   Precies, handig hoor want ook geen luxe thermostaat met programmering zoals in ons chalet hè…

   Like

 15. Matroos Beek 02/02/2021 / 10:21

  Ik vind het vreselijk om gewekt te worden door een alarm. Als ik niet meer ga werken, zet ik nooit nog een alarm aan.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 02/02/2021 / 12:03

   Zoals ik al schrijf, om wakker te worden is een grote uitzondering want ik kan er ook niet meer tegen.

   Geliked door 1 persoon

 16. Thomas Pannenkoek 02/02/2021 / 09:30

  Eén puntje vond ik raar. Gewekt worden om je verwarming lager te zetten – gebeurt dit niet automatisch, dan?

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 02/02/2021 / 12:03

   Nee, geen programmering in dit huis op de verwarmingsthermostaat. We moeten deze echt handmatig lager zetten en dat doen we dan ongeveer een uurtje voor we naar bed gaan…

   Like

   • Regenboogvlinder 02/02/2021 / 19:58

    Ach.. ik lees je reactie veel te serieus en dus niet goed. Nee, ik hoef niet te worden wakker gemaakt, ik slaap in bed en niet op de bank 😂

    Like

 17. Zo simpel is dan geluk 02/02/2021 / 09:23

  Reuze handig zo’n alarmfunctie!
  Bij mij gaat mijn telefoon eigenlijk alleen af een half uur voor een afspraak. Naast mijn bed heb ik nog een gewone wekker staan.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 02/02/2021 / 12:12

   Ik vergat te vaak de verwarming of mijn avondmedicatie en zo is het begonnen, heel erg praktisch gewoon..

   Geliked door 1 persoon

 18. John 02/02/2021 / 08:07

  Oh, als er iemand is die veel gebruikt maakt van alarmen en agendaafspraken en herinneringen ben ik het. Voor mij is de mobile telefoon het beste wat ze ooit hebben kunnen maken.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 02/02/2021 / 12:10

   Inderdaad, onmisbaar hè, zeker voor dit soort functies! En waarom zouden we geen gebruik maken van die handigheidjes…

   Geliked door 1 persoon

 19. די מריו 02/02/2021 / 07:29

  Ik word elke ochtend wakker gemaakt door de vogels en verder gebruik ik geen alarm. Wel vaak een to do lijstje, maar dan op mijn werk.

  Love As Always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 02/02/2021 / 12:11

   Wat heerlijk, je wordt vanzelf op tijd wakker? Dat is ideaal en bij mij is dat ook zo, maar dan elke dag op een andere tijd 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.