Een flinke knoop doorgehakt…

Onlangs heb ik een belangrijk besluit genomen!

_________________

We hebben besloten om te gaan verhuizen naar een appartement in de IJmond, dus de streek waar Jan vandaan komt. Voor hem heerlijk, voor mij een flinke stap, maar hij is gezet…

Er komt een keer een tijd dat ik ga zeggen… dag mooi Zeist… waar ik intussen alweer bijna 8 jaar woon en, hoewel ik niet heel veel binding heb, met heel veel plezier. Het is een gezonde plaats om te wonen, niet te groot, met alles in de buurt, zoals winkelcentra en een ziekenhuis. Met veel groen en in het midden van het land, dus lekker centraal.

Jan en ik wonen nu al een tijdje samen in het huis in Zeist en hoewel hij echt geniet van de omgeving, qua fietsen en met veel bomen en groen, en al wonen we op een superleuke locatie in een heel gezellig huis, hij mist toch ook een heleboel.

De omgeving die hij verliet is de omgeving waar hij werd geboren en waar hij toch ruim 65 jaar heeft gewoond. Vanuit Zeist is het maar een uurtje, voor mijn gevoel is dat niks, ik heb door het hele land gewoond en heb altijd wel een aardig stukje moeten rijden naar mijn familie etc. Maar voor Jan is het eigenlijk nét te ver. En meer binding dan mij heeft hij hier niet.

Allereerst hoopte ik ooit wel op een verhuizing naar een appartement. Lekker weer alles gelijkvloers (zoals voorheen in de woonark, het appartement in Amstelveen en het chalet in Milheeze, in totaal bijna 28 jaar) en dan een balkon waar ik me kan uitleven met plantenbakken etc. Meer hoeft het ook niet te zijn. Als het maar wel een ruim appartement zou zijn. Maar verhuizen naar een appartement in deze buurt zie ik eigenlijk ook niet gebeuren zolang we samen zijn. En ik hoop natuurlijk dat dat nog heel lang duurt.

We hebben het er vaker over gehad. Jan had wat opties op een aantal huurappartementen-complexen via de WBV daar en kreeg af en toe een mailtje voor een interesse-peiling.

Maar eigenlijk hadden we een duidelijke afspraak, dat het een noodoplossing was en we samen lekker in Zeist zouden blijven.

Deze corona-tijd helpt natuurlijk ook niet echt mee, maar buiten dat, dat gemis is er altijd.

Zes van zijn kinderen wonen daar in de omgeving, twee broers en twee zussen, hij had/heeft daar zijn fietsgroepje. Het wordt leuker voor hem, het even na het eten een uurtje naar zijn broer, de kleinkinderen die groter worden eens van school halen. Ook om ze veel dichterbij te zien opgroeien. En natuurlijk de aanloop die wel iets vaker zal zijn, want ook zij vinden Zeist toch wel een eind.

Mijn dochter en schoonzoon wonen nu 35 min. bij ons vandaan en dat zal dan misschien 45 min. worden, maar dat is prima te doen en als ik gelukkig ben, zijn zij ook gelukkig. En zoals ik zei, ik heb geen moeite met de reistijd en zij gelukkig ook niet.

Onlangs kreeg Jan weer een mailtje en werd er een appartement aangeboden in Beverwijk. Geen gezonde lucht, lawaaieriger dan hier. Zou nooit mijn keuze zijn geweest qua woonstad. Maar slechts 8 jaar oud en heel ruim. Een seniorencomplex. Op de 8e etage met een mooi balkon.

Dat werd besproken natuurlijk, ik kreeg het Spaans benauwd. Want ik merkte duidelijk aan Jan dat hij dit toch wel zag zitten. Niet samen was uiteraard geen optie. Toen ik hoorde waar en welk complex het was ben ik gaan ‘omdenken’ en wat ik voorheen altijd heb gezegd, zal vanaf nu ook weer gaan gelden:

“Als mijn huis me past mag je me overal neerzetten”

Jan stond op positie 4, dus er was een kans, maar helaas… we hoorden dinsdag dat het toch verhuurd was aan iemand die hoger op de lijst stond. Jammer… het zou een perfect plekje zijn geweest. Dus nu maar rustig afwachten tot er weer een appartement vrij komt. Kan zomaar nog een paar jaar duren. Maar dat geeft niet… het vooruitzicht is sowieso voor Jan al mooi en nu voor mij ook!

De voordelen voor mij? Gelijkvloers, een winkelcentrum vlakbij, het strand vlakbij en ik weet zeker dat ik er nog veel meer kan opnoemen en als allerbelangrijkste reden, een man die dan pas echt weer gelukkig is, want dan is hij weer thuis!

57 gedachtes over “Een flinke knoop doorgehakt…

 1. minoesjka2 7 maart 2021 / 20:50

  Zo, dat is een hele stap voor jou zeg!! Maar weet zeker dat jij daar ook weer gaat aarden hoor ……… trouwens, dichter bij jou geboortestad 🙂
  En ja, wel wat lawaaiiger, maar overal is het wat, en dat gelijkvloerse is voor jouw knieën wel erg fijn.
  Ben benieuwd.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 9 maart 2021 / 11:58

   Ja dat is het zeker, maar goed over nagedacht hoor. Was er in mijn hoofd al langer mee bezig. Moet goed voorgekookt worden bij mij zulke dingen… Heb ik vaker meegemaakt. Natuurlijk ga ik daar aarden, het huis laat het me wel weten. Zal nog wel even duren hoor, maar wat langer hier wonen is echt geen straf. Het is mooi dat het nu duidelijk is.

   Like

 2. corry 5 maart 2021 / 11:29

  Oei Trees wat een beslissing. Maar de liefde overwindt alles. Je weet sinds kort woon ik ook op een app. in de Velserbroek . ik was er aan toe. Heerlijk minder werk maar ik mis mijn tuin wel maar ook met mijn tuinman werd het te veel.Een tip in Heemskerk staan ook hele mooie app. gebouwen mooi gesitueerd met parken. modern. Heel veel succes.

  Geliked door 1 persoon

 3. Melody 5 maart 2021 / 11:21

  Grote stap maar heej … jij hebt een gelukkiger man dan… ennnnnn jullie worden geen van beiden jonger / gezonder …. dus ook op de langere termijn is dit de beste optie … van harte gefeliciteerd alvast … ik heb er alle vertrouwen in!!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 maart 2021 / 18:35

   Zo is dat en toen ik me ging bedenken wat ik voor binding heb met Zeist, die dus echt niet zo sterk is, dacht ik weer aan wat ik altijd gezegd heb. Geen idee hoe lang het gaat duren, maar de beslissing genomen te hebben voelt al heel goed.
   We hebben hier een heel leuk huis, maar sommige dingen zouden makkelijker kunnen, ook dat weegt mee.

   Like

 4. Edward McDunn 5 maart 2021 / 11:09

  Goh, dat is zeker een hele stap, Zeist en omgeving is zo mooi hè?
  Maar ik geef jullie gelijk hoor, wanneer je ouder wordt, is een appartement ideaal, ik zou niet anders willen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 maart 2021 / 18:37

   Ja dat is zo, ik woon hier nu bijna 8 jaar en had binding met de omgeving omdat een tante van mij in Driebergen woonde. Mooie omgeving natuurlijk en niet de randstad, daar wilden mijn ex en ik destijds echt niet meer naar terug. We zien wel hoe het gaat lopen. Afdwingen kan niet, dus kan zomaar nog een hele tijd duren.

   Like

 5. Beaunino 5 maart 2021 / 07:37

  Beverwijk is erg gezellig hoor, en inderdaad Wijk aan Zee om de hoek. M’n zoon woont nu op de Breestraat, vlak bij de Beverhof.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 maart 2021 / 18:38

   Ach… ik wilde er destijds niet wonen, maar dat lag aan het huisje wat Jan had. Hij woonde in een zijstraatje van de Breestraat, tegenover de Beverhof.

   Like

   • Beaunino 6 maart 2021 / 19:11

    Ja, dat weet ik nog!

    Like

 6. די מריו 4 maart 2021 / 22:27

  Je hebt nog even de tijd om er aan te wennen, want het is nog niet zo ver. En daarbij en zijn ook mooie dingen daar om van te genieten.

  Love as Always
  Dimario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 maart 2021 / 18:38

   Jazeker… en een nog gelukkigere man is ook heel belangrijk!

   Like

 7. gewoonanneke 4 maart 2021 / 21:43

  Ja ik snap de keuze wel om te verhuizen maar zo’n appartement zou ik nog niet aan moeten denken hoor…. mijn tuintje is me nog te lief en mijn huisje trouwens ook. Maar veel succes met zoeken en vinden naar iets waar jullie het beide goed naar de zin hebt.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 maart 2021 / 19:06

   Nee voor jou zou het zeker niks zijn. Maar ik heb niks met die tuin (is niet eens echt een tuin, veel stenen en veel te groot) en Jan trouwens ook niet. En alles gelijkvloers lijkt me weer heerlijk, dat was ik natuurlijk ook al heel lang gewend. Dankjewel, we moeten geduld hebben, dat wel!

   Geliked door 1 persoon

   • gewoonanneke 7 maart 2021 / 10:59

    Ja daarom ook joh voor jullie is het wel inderdaad een oplossing toch en Noord Holland is ook wel mooi hoor om te wonen. Maar zal inderdaad nog niet makkelijk zijn om iets naar je zin te krijgen de woningmarkt is niet echt ruim.

    Geliked door 1 persoon

    • Regenboogvlinder 7 maart 2021 / 18:53

     Dat klopt, we gaan het meemaken! En als we hier nog een paar jaar wonen is het ook goed. Het is al heel wat dat ik om ben wat dat betreft.

     Geliked door 1 persoon

     • gewoonanneke 9 maart 2021 / 20:15

      Ja dat is best een stap toch, je hebt nu toch je eigen huis. Maar snap het wel.

      Geliked door 1 persoon

      • Regenboogvlinder 10 maart 2021 / 11:33

       Jazeker.. Ja een huurhuis en het nadeel is dat als er iets met mij gebeurt dat Jan er dan binnen 2 maanden uit moet zijn omdat hij niet op het huurcontract staat. Als we daar gaan huren staan we allebei op het huurcontract. Als een van ons iets overkomt kan de ander er gewoon in blijven.

       Geliked door 1 persoon

       • gewoonanneke 10 maart 2021 / 16:42

        Je kan Jan ook als medehuurder in laten schrijven. Dat had mijn zus ook gedaan dan kan hij er ook blijven wonen. Bij onze WBV was de voorwaarde dat hij er een jaar samenwoonde.

        Geliked door 1 persoon

        • Regenboogvlinder 11 maart 2021 / 16:15

         Ja dat ga ik hier eens navragen. Heb toen wel gevraagd of ik het moest melden als er iemand bij mij zou komen wonen, maar dat hoefde niet.
         Misschien zit hier ook wel een termijn aan dat hij ingeschreven moet zijn op dit adres. Bedankt voor de tip, heb ik nooit meer aan gedacht!

         Like

         • gewoonanneke 11 maart 2021 / 19:27

          Ja wij hadden het toen ook bij de hand bij mijn broer die nog bij mijn moeder woonde. Toen hebben we dat ook gedaan medehuurder gemaakt.

          Geliked door 1 persoon

 8. rietepietz 4 maart 2021 / 21:23

  Ik zag het al aankomen na een logje van je lief. Gelukkig dat de afstand naar je dochter niet heel veel groter wordt. Verder klinkt alles dat zegt waarom de weegschaal naar die kant doorslaat wel heel logisch. Het strand en de duinenin de buurt zal het gemis aan de groene omgeving vast wel een beetje goed maken . Maar je kan nog even aan het idee wennen.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 maart 2021 / 18:42

   Ja het is al heel wat dat de beslissing genomen is. Hoe lang het gaat duren, geen idee. Eerlijk gezegd hoop ik niet te lang, want als ik eenmaal iets heb besloten mag het van mij ook snel gaan.
   Afwachten en inderdaad aan het idee wennen, meer kunnen we niet.

   Like

   • rietepietz 6 maart 2021 / 19:15

    Het is ook best wel een beslissing hoor. Zelfs al was je altijd al makkelijk met verkassen, ook jij wordt ouder natuurlijk.

    Like

    • Regenboogvlinder 7 maart 2021 / 08:26

     Ja natuurlijk. Dat is zo. Maar het huis bepaalt eigenlijk. Als dat goed voelt komt de rest ook wel goed. Is dat niet zo dan gaat het niet door.

     Like

     • rietepietz 7 maart 2021 / 08:59

      Daar kan ik me alles bij voorstellen, al is een klik met de omgeving toch ook wel belangrijk.

      Like

      • Regenboogvlinder 9 maart 2021 / 12:09

       Voor mij niet zo. In 1976 naar Lelystad, had ik niks mee maar een prachtig huis. Tussendoor diverse soorten huizen gehad. Ik verhuisde naar Amstelveen in 2003 met nul binding, had er niks mee. Maar ik had zo’n leuk, ruim en mooi begane-grond-appartement. Een klein complex met maar 9 woningen. Na 3,5 jaar vertrokken we en ik was toen niet meer dan 3x naar het grote winkelcentrum geweest. Maar het weggaan was toch lastig, door omstandigheden min of meer gedwongen zal ik maar zeggen. Ik had me er nog steeds zien wonen! Dus we gaan het zien.

       Like

       • rietepietz 9 maart 2021 / 13:57

        Voor mij is leefomgeving net zo belangrijk als het huis. Had in Den Haag een groot huis dat we helemaal naar ons zin verbouwd hadden toen uiteindelijk de buurt er zó veranderde dat ik me er niet meer thuis voelde en er vereenzaamde.

        Geliked door 1 persoon

        • Regenboogvlinder 10 maart 2021 / 11:27

         Dat is inderdaad een andere kant.
         Je doet wel alsof je stoer bent maar uiteindelijk ben je toch een gevoelig tiepje.
         Maar ik snap het wel. Ik heb 20 jaar gezegd, ik wil terug naar Sloten (mijn geboortedorp) maar er waren geen winkels meer, alle winkels waren woonhuizen geworden van stadsmensen. Toen was het voor mij ook klaar eigenlijk. Je vindt dan toch niet meer wat je in je herinnering had.

         Like

         • rietepietz 10 maart 2021 / 13:14

          Zo is het, waar ik woonde waren toen nog wel winkels maar niet meer de vertrouwde groetenman, slager ,melkboer , kruidenier, manufacturenwinkel bloemen winkelenz… alleen nog s,moezelige koffieshops, belwinkels, tweedehandswinkels en stinkende eethuisjesenz. en bijna niemand sprak nog behoorlijk Nederlands. Als ik er nu langs rijdt zie ik een moskee naast ons huis en ben ik zó dankbaar dat ik er niet meer woon.

          Like

          • Regenboogvlinder 11 maart 2021 / 16:17

           Nou dat is ook een achteruitgang waar je niet blij van wordt.
           Snap dat je dan toch weg bent gegaan.

           Like

          • rietepietz 11 maart 2021 / 16:39

           En gelukkig ruim op tijd al kregen we wél minder voor ons huis dan het eigenlijk waard was. Maar ja, dat lag dus aan de achteruitgang. van de buurt.

           Like

          • Regenboogvlinder 11 maart 2021 / 17:00

           Had je langer gewacht was die waarde nog meer gedaald. Goed gedaan! Maar jammer als het verder wel een leuk huis was. In dit geval snap ik het ook.

           Like

          • rietepietz 11 maart 2021 / 17:26

           Ja nog altijd jammer al zou het nu véél te groot voor mij alleen zijn.

           Geliked door 1 persoon

 9. Ferrara 4 maart 2021 / 21:12

  Wat lastig voor je. Heb je een lastige knoop doorghakt, moet je toch je besluit in de koelkast zetten. Nou ja, het geeft je meer tijd aan het idee te wennen.
  Je schrijft dat je het Spaans benauwd kreeg en oh wat kan ik dat begrijpen. Maar voor de liefde kun je heel wat hindernissen nemen. Succes met zoeken.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 maart 2021 / 18:43

   Nou het zou ook wel te mooi om waar te zijn, zijn geweest. Maar het had echt super geweest. Nu hoef ik niet meer te schrikken als hij zo’n mail krijgt. Dan geven we door dat we interesse hebben en zien we wel… Dankjewel!

   Like

 10. Mrs. T. 4 maart 2021 / 20:51

  ik vind het gewoon echte liefde vooral! Wat boffen jullie met elkaar.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 maart 2021 / 18:46

   Dat is het ook, dankjewel! Ja, daar zijn we ook allebei heel goed van doordrongen 😊

   Like

 11. Kakel 4 maart 2021 / 20:43

  Ik begrijp jullie keuze en vind het stoer dat jij er ook de voordelen van kan inzien. Hopelijk krijgen jullie snel een kans, je hebt er maar één geweldig appartement nodig (-:
  Succes met het verkrijgen ervan. Als ik hooggeplaatste vrienden aldaar had, had ik ze ingeschakeld….
  Lieve groet ♥

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 maart 2021 / 18:47

   Ja, de knop is om en dan mag het ook wel gebeuren. Maar zullen toch echt geduld moeten hebben. In de complexen waar Jan staat ingeschreven is er geen groot verloop.
   Wat lief Kakeltje… jammer inderdaad. Liefs ❤

   Like

 12. miekequiltmiekequilt 4 maart 2021 / 17:58

  Wij zijn ook aan het rondkijken. Valt hier niet mee om iets leuks te kunnen kopen of huren.
  Ik kom zelf uit IJmuiden en ik denk dat je in Beverwijk wel leuk kunt wonen. De straat die Renske noemt is in IJmuiden, zag ik. Ook een mooie plek en vlakbij het strand. Succes met de zoektocht.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 6 maart 2021 / 18:49

   Dank voor je reactie. We gaan het rustig afwachten. We zitten niet op de wip en wonen leuk, maar het kan allemaal een stuk makkelijker en vooral voor Jan, dichterbij zijn roots.

   Like

 13. Thomas Pannenkoek 4 maart 2021 / 17:17

  Is een beetje verwarrend… 8ste etage én gelijkvloers??
  Mooi plan, dat wel, zeker als jij niet zo gebonden bent aan Zeist. Nu moet je het doen, niet over tien jaar!
  Veel succes – duimen maar dat het niet lang duurt vooraleer jullie een appartement wordt aangeboden.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 20:25

   Ja, goed hè.. 😂
   We zijn inventief hier in Holland hoor…
   We moeten vast veel geduld hebben maar vooralsnog is het hier ook nog heerlijk!

   Like

 14. Renske 4 maart 2021 / 16:25

  Nou, dat wordt moeilijk. Hoge woningnood hier. Achter de Wouwerkoplaan komen ook twee nieuwbouw flats. Speciaal voor mensen boven de 60. Misschien dat wat zou kunnen zijn?
  Succes trouwens en welkom terug.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 17:23

   Dankje Renske, waar is die Wouwerkoplaan? Niet in Beverwijk toch?

   Like

   • Renske 4 maart 2021 / 18:07

    nee in Ijmuiden. Zoek op de Kruisbergschool en je hebt de locatie te pakken.
    Het moet nog toestemming krijgen van de gemeente en dan moet het uiteraard nog gebouwd worden. Ik zal eens kijken of ik het stukje nog kan terug vinden.

    Geliked door 1 persoon

   • Renske 4 maart 2021 / 18:11

    Ik heb je een mailtje gestuurd.

    Geliked door 1 persoon

 15. Ardy 4 maart 2021 / 16:09

  Heel goed idee🥰🥰

  Geliked door 1 persoon

 16. gewoonzoalsikben 4 maart 2021 / 15:59

  Ik hoop dat er iets moois komt waar jullie beiden je in kunnen vinden .Gelijkvloers is echt heel fijn weet ik ,alleen zelf had ik graag toch besef ik nu het liefst een klein extra kamertje gehad ..Neem gewoon rustig de tijd samen
  Liefs

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 20:29

   Dat hopen wij ook, dankje Elisabeth. We gaan voor minstens 2 slaapkamers. En die zijn daar ook best ruim. We gaan het zien. En de tijd moeten we wel nemen want we kunnen niks afdwingen. Liefs XXX

   Like

 17. Matroos Beek 4 maart 2021 / 15:35

  Ik begrijp jullie keuze helemaal. Er komt vast iets moois op jullie pad!
  Ook wij verlaten onze idyllische plek en gaan op een ruim appartement wonen aan het water. We kijken er erg naar uit, ook al zal het wat pijn doen om onze stek hier te verlaten. Hier wordt het te druk met toeristen, een camping achter de deur en een vakantiepark voor de deur. En er zijn nog redenen, maar ik kan ze hier niet allemaal opnoemen. We hebben een balans opgemaakt en dit was voor ons de beste keuze. En we moeten het nu doen, niet wachten tot het niet meer kan.
  Terras hebben we daar aan drie zijden met vrij zicht op het water en het natuurgebied.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 4 maart 2021 / 20:31

   Dat hopen we zeker, dankje! Ja je had een tijdje geleden al iets geschreven daarover. Jammer van je mooie plekje maar rustiger gaan wonen is veel waard, en dan met 3 terrassen en uitzicht op zee. Gaat het al snel gebeuren?

   Like

Reacties zijn gesloten.