Zwijmelen op Zaterdag #443 – Duo’s (3)

De derde week van de Duo’s kies ik voor Ilse de Lange en Waylon.

____________________________

Maar allereerst wil ik nog even bedanken voor alle lieve reacties en felicitaties voor mijn 71e verjaardag vorige week zaterdag. Ik heb de leeftijd niet genoemd omdat ik dacht dat het plaatje erbij wel duidelijk genoeg zou zijn. Maar ik snap de verwarring rond Moederdag ook wel.
Dus… superbedankt allemaal!

Eigenlijk heette de band waar het om gaat “The Common Linnets” en was het niet echt een duo, maar meer een gelegenheidsduo, tenminste zo zag ik het.

Ik heb de hele constructie die The Common Linnets waren ook nooit goed begrepen en echt van de grond is deze setting volgens mij ook niet gekomen, maar dat weet ik niet zeker.

Onlangs waren ze weer eens samen in het nieuws. Ze ontmoetten elkaar onverwacht en er volgde toch een omhelzing en van ruzie bleek geen sprake meer.

Na hun deelname aan het ESF in 2014 met het nummer “Calm after the storm” en de behaalde 2e plaats, was er onenigheid ontstaan en zijn ze helaas met ruzie uit elkaar gegaan.

Ilse zei na hun ontmoeting van een paar weken geleden toen er vragen over kwamen: “Tijd en afstand doen veel goede dingen met emoties”.

_______________

The Common Linnets”
1e nummer “Calm after the storm”

_______________

2e nummer: “Love goes on”

“Love goes on” heeft Ilse geschreven na het overlijden van haar vader. Het is zo herkenbaar want zo voelt het voor mij ook als ik aan mijn ouders denk!

Ik wens jullie allemaal weer een fijn weekend met hopelijk toch wat zon erbij!

Ga je nog even langs bij Natasja als je meer zwijmels wilt zien en luisteren?

36 gedachtes over “Zwijmelen op Zaterdag #443 – Duo’s (3)

 1. Natasja 19 mei 2021 / 21:24

  Mooie,pure vrouw , die Ilse.
  (Het reageren gaat momenteel maar matigjes. Mijn pc is overleden :-/ )

  Like

 2. gewoonanneke 17 mei 2021 / 22:13

  Ja het was volgens mij ook een gelegenheidsduo. Ik vind Ilse de Lange echt zulke mooie nummers hebben.

  Geliked door 1 persoon

 3. Regenboogvlinder 16 mei 2021 / 13:38

  Geldt voor mij ook! Ik was er ook wel klaar mee, zeker na het debacle van de 3JS in 2011 toen ik er zelf bij was met mijn dochter in Düsseldorf. Ik ben het ook niet met die uitspraak eens, is ook ongetwijfeld niet zo gemeend als wij het nu misschien interpreteren. Niet druk om maken lieverd, is niet goed voor je! Waylon is geweldig, ik gun hem zo graag ook nog eens een geweldige hit! Hopelijk komt dat nog eens! Liefs XXX

  Geliked door 1 persoon

 4. vlasje 15 mei 2021 / 16:05

  Geldt voor jullie ook, he, Calm after the storm…?

  Geliked door 1 persoon

 5. Ferrara 15 mei 2021 / 15:47

  Aardig mens en zingen kan ze. Ilse zat in Collegetour bij Twan Huys, waarin ze vertelde van de ontmoeting met Waylon. Mooi om te zien hoe ze is gegroeid van jong talent tot een volwassen vrouw met dito uitspraken. Sneu dat ze geen grotere rol heeft gekregen bij het huidige songfestival, sterker nog ze is nergens voor gevraagd, terwijl ze de motor was achter Duncan, die twee jaar geleden won.

  OT: weet je nu ook waar de zeemeeuw naar is genoemd.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 16 mei 2021 / 13:34

   Ja echt heel jammer dat ze een beetje aan de zijlijn staat… of eigenlijk helemaal nergens vwb het songfestival nu. Het is echt een geweldige artiest… en… ze blijft ook zo gewoon hè 🤣
   Aha… De meeuw is vernoemd naar Twan Huys? Dank.. een leuk weetje 👍😄

   Like

 6. Rikit 15 mei 2021 / 09:23

  Mooi duo al heb ik er nooit echt naar geluisterd. Naar Ilse ben ik steeds meer gaan luisteren sinds ik zelf deel neem aan ‘Zwijmelen op Zaterdag’ Wat dat betreft weer een verrijking met allerlei muziekgenres, een toevoeging aan mijn muziek kennis. Even een herinnering voor Jou Trees… vergeet niet Jouw Link te plaatsen bij Natasja😉😁

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 15 mei 2021 / 09:49

   Ik vind hun stemmen ook zo goed bij elkaar passen. En Ilse volg ik al vanaf haar begin. Ja soms kom je er opeens achter dat er bepaalde genres ook best bij je passen.
   Hij staat hoor, die link, vanmorgen meteen gedaan, dank voor het helpen herinneren!
   Fijn wknd!

   Geliked door 1 persoon

 7. rietepietz 15 mei 2021 / 09:06

  Oeps, je verjaardag was me ontgaan, dacht dat het om moederdag ging dat feestje dus alsnog, van harte gefeliciteerd.
  Het tweede nummer kende ik eigenlijk niet, prachtige tekst . Het nummer laat meteen zien waarom het gelegenheidsduo uit elkaar ging. Waylon zingt “de tweede stem” maar niet van harte straalt hij uit. En Ilse is gewoon een “grote” waarbij hij als destijds nog beginnend zanger, z’n plaats had niet wist.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 15 mei 2021 / 09:44

   Je was niet de enige Riet, geeft niks hoor! Ja “Life goes on” is echt prachtig. Daar heeft ze Waylon ook helemaal niet voor nodig. En die onenigheid die zich uitte in ruzie later was ook omdat zij Waylon als lid van de band wilde betitelen en hij het daar niet mee eens was.
   Beginnend zanger was Waylon niet echt hoor.. hij timmerde hard aan de weg, ongeveer al net zo lang als Ilse, dat wist ik trouwens ook niet. https://nl.wikipedia.org/wiki/Waylon_(zanger)#Beginjaren

   Like

   • rietepietz 15 mei 2021 / 09:57

    Was natuurlijk ook toevallig moederdag dat weekend., dubbel feest. Dat zal je af en toe overkomen als je begin mei jarig bent.
    Maar was dus wél stukken minder bekend en moest het van toevalstreffers hebben, bij Ilse is iedere song raak.

    Like

    • Regenboogvlinder 16 mei 2021 / 13:13

     Ja dat klopt, daarom snap ik die verwarring nu achteraf ook wel. Oh inderdaad, ben vaak op moederdag jarig geweest… Wat de bekendheid van Waylon en Ilse betreft heb je inderdaad gelijk!

     Like

     • rietepietz 16 mei 2021 / 13:19

      Maakt niet uit, we konden tóch niet op je verjaardagsfeestje komen. 😉

      Like

 8. Koen 15 mei 2021 / 08:10

  Calm after the storm … het blijft een mooi nummer.

  Geliked door 1 persoon

 9. John 15 mei 2021 / 07:47

  Nou weet ik toch niet of ik je gefeliciteerd heb, dus alsnog gefeliciteerd 🙂
  Ilse is altijd goed. Ik heb er zelf ook muziek van dus je kunt mij er wel blij mee maken. Jullie ook een fijn w-end, Trees. Die zon zien we hopelijk allemaal.

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 15 mei 2021 / 09:38

   Bedankt dan John! Ik vind Ilse ook al vanaf het begin super! Insgelijks! Ik zie de zon nog niet, maar we hebben nog een hele dag voor ons!

   Geliked door 1 persoon

 10. די מריו 15 mei 2021 / 07:41

  Die Ilse lijkt me een aardig persoon om mee om te gaan. Sympathiek komt ze over. En ookal heeft ze niet altijd mijn muzieksmaak. Ze heeft wel een mooie stem.

  Love As always
  Dimario

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 15 mei 2021 / 09:30

   Een heel erg lief mens en een vakvrouw bovendien. Ik volg haar al vanaf eind 90er jaren en heb haar eerste CD en die is grijs gedraaid. Prachtige nummers!

   Like

  • Regenboogvlinder 15 mei 2021 / 09:26

   Ja en zo is het gewoon, dank voor je reactie! Helaas blijven er altijd mensen bestaan die niet kunnen vergeven en dat maakt het voor velen moeilijk! Ik ken (bijna) niemand die niet van muziek houdt…

   Like

 11. Thomas Pannenkoek 15 mei 2021 / 07:16

  O, is dit een duo? Op één of andere manier blijft mijn concentratie gericht op Ilse…
  Mooie sympathieke dame!

  Geliked door 1 persoon

  • Regenboogvlinder 15 mei 2021 / 09:25

   Nee Paul, ik doe even alsof, omdat ze met zijn tweetjes de zang doen. Zoals ik al schreef… een gelegenheidsduo achteraf (in mijn ogen). Ze hebben allebei een eigen, prachtige carrière.

   Geliked door 1 persoon

   • Thomas Pannenkoek 15 mei 2021 / 09:29

    Ilse de Lange is ook in Vlaanderen bekend, die pipo die meezingt in die twee clipjes niet.

    Like

    • Regenboogvlinder 16 mei 2021 / 13:03

     Het is ook wel de muziekstijl die je aan moet spreken en ik ken ook geen Belgische artiesten eigenlijk. Een pipo zou ik Waylon ook zeker niet noemen. Het is een geweldige artiest met een supermooie stem en een mooie staat van dienst van zeker 25 jaar en zoals ook is gezegd, altijd live! Maar smaken verschillen nou eenmaal. En dat mag…

     Geliked door 1 persoon

     • Thomas Pannenkoek 16 mei 2021 / 13:13

      Gelukkig verschillen smaken, het zou anders maar saai zijn. De term ‘pipo’ wordt in Vlaanderen heel breed gebruikt, en is niet steeds negatief bedoeld. Die Waylon is bij ons negatief in de pers gekomen ten tijde dat hij niet meer door 1 deur kon met Ilse de Lange tijdens een songfestival. Hij werd toen afgeschilderd als een raar en bizar ventje, een dikkenek ook, een opgeblazen kikker. Voor de rest is hij bij ons een totaal onbekende.

      Like

      • Thomas Pannenkoek 16 mei 2021 / 15:33

       Vevelende discussie was het inderdaad, en dat voor een eerste kennismaking. Een beetje minder opvliegendheid was leuker geweest. Er zijn cultuurverschillen tussen Vlamingen en Nederlanders, neem die voor wat ze zijn. Ik heb drie pipo’s van broers, waarmee ik bedoel dat get drie toffe gasten zijn. Gasten niet in de zin van mensen die bij ons verblijven, maar ‘mensen’.
       Ik kom al heel lang op weblogbezoek bij Trees (en die van haar amour) en was hard geschrokken van uw manier van uitvaren. En dat voor een zanger die mij geen reet interesseert, net als u gerust zal zijn in de top100 van de Vlaamse performers.
       Wat mij betreft discussie gesloten en excuses aan Trees voor de onbedoelde bevuiling van haar, zoals steeds (toch als het die rare 3 j’s niet betreft) mooi logje. En neen, nu geen discussie over die pipo’s van 3 J’s !!! 🙂 🙂

       Like

      • Regenboogvlinder 16 mei 2021 / 18:29

       Een verkeerd beeld gekregen van hem helaas. Hij kwam destijds voor zichzelf en zijn carriere op en dat vond ik niet echt raar, zoals ik al schreef kon ik die hele constructie van die band niet begrijpen. Dat het ruzie werd was jammer. Zijn stem is prachtig, maar nogmaals je moet er van houden.

       Geliked door 1 persoon

       • Thomas Pannenkoek 16 mei 2021 / 18:38

        Klopt.

        Gooi gerust die discussie in de prullenmand, hoor. Of kook er soep van, mij om het even…

        Geniet van jullie avond, hier komt de zon erdoor!

        Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.